Skärfläcka

Medlem
 • Innehållsantal

  250
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Skärfläcka vann senast 24 Juni

Skärfläcka hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

690 Enastående

Om Skärfläcka

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

507 profilvisningar
 1. Skärfläcka

  Meningslöst att äta Omega 3 tillskott?

  Omega 3 diskuterades i den här tråden tidigare i år.
 2. Skärfläcka

  Cancer

  Instämmer med övriga. Att ta det bästa/det som fungerar för dig från AIP och LCHF låter som en bra plan. Sulforaphane är en substans som verkar ha goda effekter på bl.a. cancer. Den finns i broccoli men extra koncentrerad i broccoligroddar som man kan ha i sin nyttiga gröna smoothie. Broccoligroddar kan man grodda själv men finns i vissa butiker också. Se t.ex. https://www.news-medical.net/news/20110610/12810/Swedish.aspx Video med Rhonda Patrick angående sulforaphane. Hon har forskat själv och ger ett mycket seriöst intryck. Ett receptförslag från Anna Sparre. http://4health.se/smoothies Jag är inte själv smoothiedrickare men har tagit salladsinspiration från Anna Sparres recept på bästa tillbehöret som hon pratar om här http://4health.se/144-tillbehorstipset Genom att kombinera hennes smoothierecept med tillbehörsreceptet kan du förhoppningsvis hitta inspiration till många goda och nyttiga smoothies. Styrkekramar!
 3. Skärfläcka

  Köp SVENSKT kött nu

  De gånger jag gjort pulled beef har den gått åt som smör i solsken Så här gör jag: Lägg lämplig bit kött (dvs inte den finaste biten utan den du inte riktigt vet vad du ska göra med) i en gryta/ugnsfast form. Om du vill så bryner du den innan men inte nödvändigt. Lägg på hackad lök och vitlök. Krydda med spiskummin, oregano, peppar och salt. Häll på en eller två burkar hackad tomat. Ställ in i ugnen i 125 grader i 4-6 timmar. Klart när man enkelt kan dela på köttet. På slutet kan tomatsåsen bli lite bränd så att det är bra att röra runt i den lite grann och eventuellt vända på köttbiten. Vi serverar pulled beef till taco och låter var och en dela i sär sitt kött. Tomatsåsen blir en stark sås som passar utmärkt till. Brukar gå åt också.
 4. Skärfläcka

  Swissre

  Om man föredrar Youtube istället för inbäddat https://www.youtube.com/playlist?list=PLqX9CJC6-DiX2B4CqWxydd73yF87hBd0Q
 5. Skärfläcka

  The Magic Pill

  Finns för närvarande tillgänglig på Youtube. https://youtu.be/jGkOv4l41h0
 6. Skärfläcka

  Myter om ketogen kost

  Jag tycker att hela blogginlägget är tämligen rörigt och raljant. Inte mycket att bry sig om.
 7. Skärfläcka

  Glucagon i diabetes typ 2

  Resistent stärkelse på kvällen kan hjälpa dig, se t.ex. http://4health.se/?s=resistent+stärkelse Angående gryningsfenomenet så rekommenderar jag att läsa eller lyssna på Jason Fung. I korthet så fokuserar han mer på insulinnivån än blodsockernivån samt betydelsen av att reversera fettlever. Se t.ex. https://youtu.be/tIuj-oMN-Fk Vet inte om han pratar om the dawn phenomenon i just den här videon.
 8. Skärfläcka

  Gentest - går upp i vikt av fett

  Det finns många olika gentest och ännu fler gener. De genvariationerna man identifierar är så kallade SNP https://sv.wikipedia.org/wiki/Single_Nucleotide_Polymorphism?wprov=sfti1 dvs skillnader i ett baspar vilka av någon anledning har haft en positiv effekt på överlevnad och därför selekterats fram. På gruppnivå kan man konstatera att vissa SNP har vissa egenskaper men man vet egentligen väldigt lite. Långt ifrån alla SNP är undersökta och hur olika SNPs verkar ihop vet man egentligen inget om. Dessutom, det räcker inte med att man har en viss SNP, den måste också vara aktiv och det är det epigenitik handlar om. Vilka delar av ditt DNA är aktivt och vilka delar är inaktivterat? Dessutom tillkommer din tarmflora. Vilka bakterier har du i din tarm? Och hur ser dina tarmbakteriers DNA ut? Bakterier har den fascinerande egenskapen att de kan byta DNA med varandra, dvs även om man har en viss bakterie kan man inte med säkerhet säga vad den har för egenskaper förrän man har DNA-testat den... Summan är att ett en enstaka SNP i ett gentest idag säger väldigt lite om hur du ska äta och det enda man kan göra är att testa vad som fungerar. För väldigt många som ha belastat sin kropp med mycket raffinerade kolhydrater och socker i alla dess former så fungerar LCHF bra. Om man vill grotta ner sig SNPs så är SNPedia en bra källa, se t.ex. resultatet som man får fram när man söker på obesity https://www.snpedia.com/index.php/Obesity Men kom ihåg att det här är inte sanningen utan bara det man tror sig veta idag.
 9. Skärfläcka

  Sverige kvartsfinal VM 2018

  Cake?!? Nu har det spårat ur!
 10. Skärfläcka

  Kommande semesterresa

  Frukost kan vara ett problem när man är ute och reser. Vi har med en liten vattenkokare så kan vi alltid fixa gott kaffe med en liten kaffepresso och dessutom kokar vi ägg i vattenkokaren. Man får slå på vattenkokaren några extra gånger, låta äggen ligga i vattnet en stund och sedan kan man äta kokta ägg till frukost.
 11. Skärfläcka

  Ömmande och lättblödande tandkött

  Välkommen hit också
 12. Skärfläcka

  Ömmande och lättblödande tandkött

  Mitt tandkött blev bättre med LCHF. Att skölja runt munnen med kokosolja s.k. oil pulling kan hjälpa. Se t.ex. 4health http://4health.se/oil-pulling Anna Sparre har mycket bra information.
 13. Skärfläcka

  Köttdiet och C-vitamin.

  Farligt att äta kött enligt WHO? Georgia Ede går igenom studierna som en WHO artikel refererar till.
 14. Skärfläcka

  Gryningsfenomen och insulinsprutor

  Hej och välkommen hit Din typ av fråga brukar bli hänvisad till Facebook-gruppen Smarta Diabetiker (tror jag att den heter). Det kan dyka upp någon expert här också men eftersom du helst vill ha feedback innan morgondagen så tror jag att det kan vara bra att söka svar hos Smarta Diabetiker också.