Skärfläcka

Medlem
 • Innehållsantal

  288
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Skärfläcka vann senast 4 September

Skärfläcka hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

795 Enastående

Om Skärfläcka

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

602 profilvisningar
 1. Skärfläcka

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Tack för ett intressant podcastavsnitt
 2. Skärfläcka

  Förkyld

  Sedan jag började med LCHF så är jag mindre förkyld men om en dunderförkylning skulle vara på väg skulle jag ta råd av Anna Sparre http://4health.se/?s=Förkylning
 3. Skärfläcka

  Kan man tappa 5 cm ??

  Japp, det kan gå fort i början när man lägger om kosten. Grattis
 4. Skärfläcka

  Hög Apokvot. Varför? Behöver peppning...

  Podcasten ger dig iallafall möjligheten att börja gräva någonstans, dvs kolla upp om du har de SNPs (23andme + Rhondas verktyg) som de diskuterar och om dina inflammationmarkörer är höga. Den lösning de diskuterar är mindre mättat fett och mer olivolja. Dave Feldman har en annan approach, se den här tråden. I slutet av presentationen nämner Dave att bl.a. Peter Attia har en annan syn än han.
 5. Skärfläcka

  Hög Apokvot. Varför? Behöver peppning...

  Lyssna på Peter Attia och Rhonda Patrick https://peterattiamd.com/rhondapatrick/ En lång och intressant diskussion om en massa olika saker men en del är om blodfetter. Peters erfarenhet är att en del får dåliga/konstiga blodfetter av ketogen kost. Intro to PPAR alpha and PPAR gamma, polymorphisms that impact fatty acid metabolism, ketogenesis, and how we react to saturated fat. [23:00] Saturated fat and genetic variants that may affect how we respond to consuming it. [25:30] How certain genes variants may affect certain people’s reaction to saturated fat. [29:00]
 6. Skärfläcka

  LCHF och risken för demens

  En presentation av Amy Berger angående Alzheimer
 7. Skärfläcka

  Diet Doctor Podcast

  Ny podcast med Diet Doctor, värd är Dr. Bret Sher. Bra premiäravsnitt med Gary Taubes. https://www.dietdoctor.com/the-very-first-episode-of-the-diet-doctor-podcast-gary-taubes Jag inser varför jag beundrar Gary Taubes. Hans ständiga ifrågasättande av allt, inte bara av etablerade sanningar utan också av alternativa hypoteser. Hans skeptiska inställning till alla som uttalar sig tvärsäkert.
 8. Skärfläcka

  LCHF och risken för demens

  Välkommen hit till forumet, Fuchsia. Alla kan inte sluta med blodtrycksmedicin bara för att de äter LCHF. Men de som kan är mycket stolta över det och basunerar gärna ut att om man äter LCHF kan man man slänga sina mediciner. Högt blodtryck verkar ha olika orsaker och för en del verkar dålig kost vara enda orsaken. Bara för att ditt blodtryck blivit högt så hoppas jag att du inte överger LCHF som har en massa fördelar.
 9. Skärfläcka

  Effies erfarenheter

  Tack för ditt svar. Nyfikenhet kan räcka långt som motivering och motivation Jag började med LCHF för 2,5 år sedan vilket gjort mig gott dvs minskat min vikt, bättre kondition, lugnare mage, snarkar mindre, mm. Sedan dess har jag inte gjort några större förändringar utan det rullar på i ungefär samma hjulspår. Jag skulle gärna gå ner några kilo ytterligare så att jag är på rätt sida om BMI 25 och förhoppningsvis få ett lägre blodtryck men hitills har motivationen till att ”ta ett ytterligare steg” inte infunnit sig. Min motivation från början var ffa att stoppa viktuppgång och att minska risken för T2 diabetes vilket jag har uppnått (Vikt -12kg, HbA1c 28).
 10. Skärfläcka

  Rapsolja och olivolja

  Mycket intressant föreläsning. Rekommenderas.
 11. Skärfläcka

  Effies erfarenheter

  Jag vill förtydliga mig själv Det jag reagerar på är eventuell prestationshets. Vi är alla olika, n=1 är helt ok men vad menar Martina att man ska uppnå med att genomgå hennes ketoadaption?
 12. Skärfläcka

  Börjat träna, eller?

  Om man måste prata trots halsont så rekommenderar jag Mucoangin som finns på apotek.
 13. Skärfläcka

  Effies erfarenheter

  Vad är syftet? Är din kropp inte tillräckligt bra på keto, eller?
 14. Skärfläcka

  Mandelmjöl

  Om man vill baka bröd på LCHF så kan jag bara rekommendera s.k. stenåldersbröd och frökex. Kakbakande känns bara onödigt.
 15. Skärfläcka

  Mandelmjöl

  Vi använder mandelmjöl då och då till LCHF-recept som våfflor, västerbottenpaj, ostkaka och pizzabotten med bra resultat. Men mandelmjöl har en begränsad hållbarhetstid och har man en gammal påse i skåpet så kan mjölet mycket väl vara oxiderat. Dessutom bör öppnade påsar förvaras i kylen eftersom det är en favorit hos mottfjärilar...