Sandstorm

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

41 Bra

Om Sandstorm

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag förstår, men jag drar mig lite för att återberätta sånt som det pratas om på min arbetsplats. Jag har ju avslöjat var jag jobbar och detta forum är ju helt öppet. Det är ju inte helt omöjligt att någon av dem läser vad jag skriver och självklart vet de vem jag är. Jag jobbar INTE med nutrition
 2. Jag började jobba vid rikets stora livsmedelsmyndighet för 3,5 år sedan. I min presentation på intranätet som alla nyanställda brukar skriva, uppgav jag att jag var hängiven LCHF:are sedan fyra år tillbaka och mådde bättre än någonsin. Vissa nära kolleger tyckte att jag var modig, andra som jag inte hade att göra med så mycket blev väldigt provocerade. Emellanåt ble jag som nyanställd ifrågasatt men med tiden har jag blivit en respekterad och omtyckt kollega och får ibland uppriktigt nyfikna frågor från våra dietister och andra. Vissa påpekar att jag borde gå och ta prover(vilket jag aldrig gjort) men konstaterar samtidigt att jag ser ut att må väldigt bra. Jag håller inte tyst om mina kostvanor men väljer mina strider.
 3. Ja, är man läkare så tycks man inte behöva bli ifrågasatt oavsett vad man uttalar sig om. Om en läkare skriver en bok om vilket ämne som helst så måste bokförlaget nödvändigtvis skriva på bokens baksida att vederbörande minsann är läkare. Det är som om det som skrivs då blir taget på ett större allvar.
 4. Ett piller ju inte en lösning men de kan i bästa fall lindra de symtom man för ögonblicket plågas av. Jag tror att många fler personer skulle välja en livsstilsförändring om man föreslog detta för dem. De får inte ens veta att en livsstilsförändring kan hjälpa dem och till och med bota dem. Läkaren skriver ut medicin och någon annan lösning föreslås inte ens! Vi har rätt att få veta att det är vår livsstil som gör oss sjuka och rätt att få veta att en livsstilsomläggning kan få oss friska. För det är väl friska vi vill vara och inte bara få våra symtom lindrade med piller!?
 5. Det måste väl ändå vara ett systemfel när läkare förskriver medicin för att lindra (och i bästa fall bota) symtomen, istället för att i första hand fundera på sjukdomens orsaker. Det borde väl ändå rimligen vara så att om man lyckas komma fram till vad orsaken är till sjukdomen så borde man ofta kunna tillfriskna genom att ta bort orsaken ur sitt liv!? Jag har, sedan jag undvikit socker och kolhydrater, varit kärnfrisk. Fram till för sex år sedan var jag smårisig (minst) under 3-4 månader av året och så var det alltså under mina första 42 år i livet! Nu är allt detta borta och jag har svårt att se det som en slump. Det sammanfaller bara alltför väl med att jag ändrade min kost! Om det som gäller för mig även tillämpas på andra borde slutsatsen bli att undvikande av socker borde ge en mycket (!!) friskare befolkning. Så pass att många läkare faktiskt skulle bli arbetslösa! Kan vi därför lita på att läkarna faktiskt vill att vi ska bli friska? Det bästa för dem, med deras feta löner, är att vi är lite smårisig och uppsöker dem i samma grad som vi gjort i alla tider!? Det är bara att gå till mig själv och den profession jag jobbar inom. Om jag kom på ett sätt eller princip att arbeta som med största sannolikhet gjorde att merparten av mina kolleger (och även jag) skulle kunna förlora sitt jobb, då skulle jag givetvis inte själv börja jobba efter de principerna! Skulle ni?