Jump to content

Ann Karlsson

Medlem
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Ann Karlsson's Achievements

(2/7)

19

Reputation

  1. Tack för matnyttigt svar!! Låter interessant med bönorna - skulle troligen hjälpa på trög mage också tänker jag! Tror dett är dags att läsa upp mig lite på resistent stärkelse. Ideen om cykliska veckor låter underbar....men undrar hur kroppen responderar på det
  2. Jo, det tror jag absolut skulla hjälpa magen, men är rädd att om jag bara höjer kh då lägger jag på mig.
  3. Har bara mätat dom senaste månader...och trög mage och tendens till att lägga på mig har varit där i alla LCHF år...
  4. Tack för svar Självklart ramlar jag ur ketos om jag slutar på LCHF, men då måste jag ju börja tänka lite på vad jag äter - dett går innte att blanda moderat fetthallt med moderat kh...da kommer jag att lägga på mig direkt! Det verkar som folk tolkar lite fel här - äter som sagt LITE grönsaker, dett vill säga strikt LCHF....inte noll kh...tror jag är nånstans imellan noll kh och att vräka i sig
  5. Jo da, äter grönt fast lite....är känslig för att ramla ur ketos - det ska tyvär inte många kh till...skulle önska jag kunde vräka i mig grönt....men kanskje jag äter för mycket fett?? Men får helt panik av tanken om mindre fett och fler kh...det går ju rätt emot allt som jag har levd efter i fem år...
  6. Tack för svar! Ja, jag vet att dett finns massor av mat, men jag tål ganska få kh förrän jag trillar ur ketos - därför är jag ganska begränsad tyvär :-(
  7. Men...kolhydrater....ketos....ångest för att gå upp i vikt....??
  8. Tack för svar! Jag äter nog ganska strikt. Mycket fett (120-180 gram per dag tror jag och ungefär 50-80 gram protein) och lite grönt. Mycket ägg, fet ost, majonäs, smör, kött, pålägg. Om innte jag äter frokost då går magen helt i stå! Därför måste jag fasta från morgon till morgon. Om inte jag fastar ligger min ketos vanligtvis mellan 0,5 og 1,5. Tycker att jag "bantar" mer nu än förrän lchf...
  9. Tack för svar! Jag är himla rädd att börja äta mer kh på LCHF - min ketos verkar att vara ganska sensitiv. Har inte lust att gå upp i vikt. Tänkte att övergå till kost med spannmål...men är ju samtidig veldig tveksam till detta efter allt man har lärt sig på LCHF... Känns som att dett inte finns utrymme för så mycket variation för min del....och den der jä... tröga mage som följer med :-(
  10. Kära folkens, Först ska jag be om ursäkt för många stavfel - är dansk med svenska anor - kan prata svenska men har alldrig lärt mig stava, därför ? Jag har ätit lchf i nästan fem år och har egentligen varit ganska nöjd med det. Är 38 år, kvinna och normalviktig. Gick upp några kilon på lchf men det är helt okej. Har dock börjat mäta ketoner i blodet och tycker att jeg tåler väldigt lite kh för att komma ur ketos. Jag äter troligen för mycket och i perioder där jag klarar att skärpa mig äter jag bara frokost (så mycket jag vill) och äter först igen nästa dag - et slag fasta. Vill gärna hålla mig under 60 kilo - tycker jag måste kämpa mer och mer för det. Jag börjar bli FRUKTANSVÄRT less på smörkaffe och ägg - kämpar mer och mer med att få det ner. I tilläg har jag mycket problem med förstopning på lchf ? Ibland har jag haft carb-refeed dagar utan något besvär. Min fråga är....vet nån vad som händer om man börjar på vanlig kost igen? Tyckte egentligen inte att jag hadde så mycket besvär förut. Jag har som sagt mått bra på lchf också, absolut, men är less på maten och förstopningen och faktisk överäter jag lchf så jag måste tänka i bantning och begränsning. Någon som har erfarenhet med att sluta efter så länge? Och viktigast, vill min kropp kunne återvända till lchf utan problem efter typ några veckor på vanlig kost om inte jag trivs med det? Är inte ute efter inspiration på lchf mat, men är väldigt tacksam för svar kring konsekvenser av bytet och om jag kan byta tillbaka till lchf utan att dett "kostar" för mycket ? Tack
×
×
  • Create New...