Jump to content

Sessan

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sessan's Achievements

(2/7)

27

Reputation

 1. Jag går alldeles snart in i vecka 17. Känns väldigt konstigt att jag är gravid och ändå mår såhär bra. Visst märker jag nu att det kommit in lite mer onyttiga saker men ännu håller jag det på en bra nivå och vikten står stilla. Ketchup äter jag för att få in lite sötma i vissa måltider som blir för "torra" i min mun. Men just nu känns allt som bara lyckas fortfarande få mig att äta LCHF som helt ok att äta, även om det inte är något jag skulle äta i vanliga fall.
 2. Nästan en månad sedan jag skrev sist. Det går fortfarande bra att äta LCHF kost. Däremot märker jag att jag ibland behöver tillföra ex lite ketchup eller något annat till mina maträtter , får lätt kväljnings känsla annars. Och ibland tillåter jag mig att dricka mjölk till vissa måltider. Har också vid något tillfälle ätit bröd som inte är LCHF och har upplevt hur kroppen reagerar på det, (uppblåst och gasig, även en sträv känsla i munnen,) tycker att det är jobbigt att de suget finns nu under graviditeten men accepterar det och har försökt äta LCHF bröd istället de gånger jag tar bröd. Är ändå så enormt glad och lättad att jag fortfarande mår så bra som jag gör och att vikten har gått ner lite eller står stilla, jag går inte upp ännu vilket är bra för min själv känsla. Försöker se detta som en period då jag kan lära mig mer om min kropp och hur den reagerar i denna situation och kanske ge vidare kunskapen till någon annan i framtiden.
 3. Tack , jag har tittat på båda länkarna och det ger mig motivation att fortsätta som jag gör. Jag ska fortsätta så långt det går trots rådet från barnmorskan att inte äta LCHF som gravid. Det konstigaste är att jag ibland inte känner mig gravid när jag mår så pass bra som jag gör. Men jag kanske måste starta en tråd vart jag skriver om denna resa så kanske någon annan finner lite tröst ,tips och motivation för deras resa som gravid på lågkolhydratskost.
 4. Hej, är det någon här inne som är gravid och äter LCHF ? Eller har den erfarenheten? Har själv ätit LCHF hela det här året och det är inte första gången jag äter det när jag blivit gravid men nu är det första gången jag lyckats hålla maten så pass strikt som jag gjort och jag mår som regel bra. Däremot hade det varit så intressant att höra någons erfarenheter som kanske gått igenom en hel graviditet på LCHF ,oavsett strikt, måttligt eller liberalt. För hur mycket jag än "vet" att jag borde äta så lite kolhydrater som möjligt så har jag fått ge vika pga illamående m.m och inte orka följa min tänkta bana men denna gång har jag goda förhoppningar och jag vet inte om det är för att jag ätit så strikt som jag gjort men jag har inte besvärats alls lika mycket av illamående denna gång. Det är jag tacksam för! Hoppas någon kan ge lite tips eller skriva lite erfarenheter som kan vara mig till nytta på vägen.
 5. Tack för svaret, vad roligt att du klarat äta så pass bra silverfisken. Detta är min 7:e graviditet och jag har testat äta LCHF med någon av de andra men var för dåligt insatt i det för att faktiskt klara det. Nu tänker jag att jag verkligen ska försöka hålla detta trots att det kan vara frestande att ta annat. Känner också direkt när jag tagit något mindre bra för så kommer halsbrännan direkt. Men känner även att kroppen verkligen kör sitt eget race nu, är ovan med signalerna på hunger m.m när jag vanligtvis klarat hålla i flera timmar. Tycker det är jobbigt med småätandet men märker att jag måste äta oftare. Var du öppen om hur du åt till din barnmorska?
 6. Tack! Ska kolla den bloggen.
 7. Hej, har ätit LCHF i perioder och satte fart igen i slutet av oktober och är superglad över framgångarna jag haft. Men som tidigare så blev situationen sån att jag blev gravid nu till vår glädje men detta är första gången jag verkligen tror att jag kan äta LCHF under tiden. Men redan nu under de första veckorna så inser jag att allt förändrades, jag klarar inte att fasta desto mer eller längre stunder och det är inte lika lätt att få i sig fett. Finns det andra här på forumet som varit i samma situation, hur klarade ni er? Finns det några bra sätt att tänka efter , ex första månaderna är "survival mode" , dvs att bara få i sig något för huvudtaget. Hade varit skönt ifall någon kanske har lite erfarenhet av detta.
 8. Jag tänkte att jag kan tillföra lite mer personliga erfarenheter i detta. Jag hade yrsell och lite problem med drickande/kissande och jag tror faktiskt att det höll i sig i ca 6 veckor efter att vi börja äta LCHF. Min man kände inte alls som jag men jag var känslig länge. Jag drack buljong varje dag i flera veckor och insåg för några veckor sedan att jag inte behöver det mer ,det har försvunnit men det tog "länge" för mig. Kan fortfarande vissa dar känna mig yr och illamående och har lärt mig att det är min kropp som behöver salt . I början drack jag över 2 liter citronvatten per dag men oj vad jag gick på toan men det hjälpte mot muntorrheten o lik. Det har också försvunnit och jag gör ibland bara vissa dricka dagar då jag ser till att få i mer vätska. Men jag tänker att du håller ut några veckor till så kan det hända att det ger med sig .
×
×
 • Create New...