Katerina

Medlem
 • Innehållsantal

  444
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  22

Katerina vann senast 3 Februari

Katerina hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 301 Enastående

Om Katerina

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det kan mycket väl vara så att det räcker inte i början att bara börja äta mer fett och mindre kolhydrater och allt skulle lösa sig i en handvändning, kroppen kommer till ro och man bekvämt kommer att gå ner i vikt de kilon man ville. Det kan finnas dem som har upplevt allt detta men man själv kanske inte är en av dem. Fetträddslan är bara den första bergstoppen som måste bestigas. Man kan finna att det finns flera. Jag har upptäckt att det kan finnas fler anledningar till att man blir "vrålhungrig" och dessa är det ju bra att identifiera och veta om, annars faller man tillbaka i onödigt-ätande-träsket. vanan kan vara ens största fiende. Vanan att äta vid vissa tider gör sig påmind som hunger suget efter kolhydrater, dvs en form av beroende ständiga tankar på mat och hur gott det skulle vara med ditt eller datt som man ger efter för olika situationer då man brukade ta en fika kan överraska en med en intensiv önskan att äta. Jag misstänker att du också är insulinresistent så för att få kroppen att börja bränna fett kan en strategi vara att sänka insulinet, äta mindre ofta, hoppa över fika, förlänga nattfasta och på detta sättet få fler timmar att gå mellan måltiderna. Annars finns det risk att även med LCHF kan man fortsätta hålla insulinet högt och fettförbränningen kommer inte igång.
 2. Jag har absolut ingenting emot att jobba hemifrån eller frivilligt isolera mig hemma. Vi har uppdaterat med höj- och sänkbara skrivbord rätt nyligen, har två skärmar och jobbar med IT och då har man kontoret på fickan. Dessutom har vi fått en kull kattungar för en vecka sedan så det är rätt så kul att vara hemma. Lägg till en trädgård som behöver ses över så här på vårkanten och ett hus där det finns rum i behov av renovering. Jag vet inte hur man stavar till tråkigt helt enkelt. Men mitt företag har inte kommit med någon uppmaning till alla att jobba hemma så här sitter jag på kontoret i ett eget rum. Bara dem som har någon form av metabolt syndrom uppmanas att jobba hemma - diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, astma osv. Tja, här verkar man har fattat hur det ligger till med corona. Jag är imponerad. Eftersom jag också brukar gå till jobbet så känns inte smittorisken speciellt stort och utsikten att gå miste om promenaden i det milda vårvädret är inte så lockande. Jag följer storögd och undrande den spännande utvecklingen av corona-krisen. Det är så många aspekter i den - rosa elefanter i varje hörn som man noggrant försöker att inte se eller prata om - den metabola sjukligheten, övermedicineringen, det svaga immunförsvaret, maten som har blivit till näringslös njutningsmedel, överanvändning av konserveringsmedel och antibiotika. På sätt och viss hoppas jag att corona ska få så pass grava ekonomiska konsekvenser att man blir tvungen att erkänna att man ser de rosa elefanterna.
 3. Jag har fått för mig att dem som vill basa kroppen har fått det här med orsak och verkan lite back och fram. Jag tror att det kommer sig av hur cancersvulster beter sig. Alla vi är ju rädda för att utveckla cancer så det är ett slags försök till att motarbeta cancersvulsters framväxt. Cancern som trivs bra i försurad miljö skapar ju den här miljön själv genom den förändrade cellmetabolismen. Cancerceller använder fermentering stället för andning som friska celler använder (som Zepp länkade förut). Skall läggas till att cancerceller älskar socker och använder mycket mer av det än friska celler. Fermenteringen är inte lika ren process som andning är och den försurar kroppen. Men det är inte den försurade kroppen som skapar cancern utan det är cancern som skapar en försurning. Åter igen försöker man här angripa symptom istället för att angripa orsak. Om man vill verkligen angripa orsaken till den metabola ohälsan (inklusive cancern) så är LCHF en mycket bra strategi om den bygger på bra näringsrik mat, hälsosamma fetter, pro- och prebiotika (kefir, surkål). Näring är nyckelordet här. LCHF ihop med god nattsömn, vistelse i solen och stresshantering är mycket bättre strategi än dessa konstiga försök att basa kroppen med bikarbonat. Då riskerar man väl att få sämre magsyra och försvåra för kroppen att ta upp näring från maten man äter. Kan rekommendera boken "The metabolic approach to cancer" av Nasha Winters. Där nämner hon också detta kropps-basande som ett exempel på en overksam strategi.
 4. Jag har alltid läst böcker i mängder. Min mamma var bibliotekarie så hon hade alltid en bok i beredskap för mig om jag hade det tråkigt - billigt och nyttigt nöje. Så jag hade aldrig tråkigt. På det sättet har jag aldrig tråkigt nu heller. Det är bra för ögonen att bryta av allt skärmsurfande med böcker ibland - ett annat sorts ljus. Sedan instämmer jag med alla andra kommentarer - egen tid är guld värd. Nu när solen har börjat klättra upp på himmelen och visa sig lite mer - ut och lapa sol! Vi behöver D-vitamin i dessa corona-tider. Jag misstänker att vårens influensautbrott beror bland annat på D-vitaminbrist på vårkanten. Även om man inte har brist så skingrar naturupplevelser många dystra tankar.
 5. Bra att veta att levern som deltar i fettförbränningsprocessen så att du kan nyttja det fettet du förbränner går direkt över till att rensa alkoholen ur blodet när man dricker sprit. Så om man vill se till att fettförbränningen prioriteras så ska man låta bli spriten. Samma gäller fruktos i alla former. Om man tror att det är nyttigt att äta frukt - tänk om. Problemet med ostar och mjölkprodukter ligger framförallt i att vissa av oss kan sakna lactobaciller i tarmarna, dvs bakterier som lever på och i mjölk. Dessa bakterier har hjälpt människorna att tillgodogöra sig mjölk i årtusenden medan vi inte visste om att de fanns. Nu när vi vet om bakteriers existens har vi fört en riktig krig mot dem som har slagit hårt mot oss själva. Våra kroppar är egentligen kan jämföras med ett ekosystem med en mängd bakterier som lever på och inom oss. De hjälper oss att sönderdela maten i tarmarna och utvinna näring samt hålla stånd mot fientliga bakterier och virus - vårt immunförsvar. Vårt bakterieflora kan vara anpassad till vår dna och även ärvas då moder ger barnet en del av sin bakterieflora vid vaginal förlossning. Nu när vi får antibiotikakurer stup i kvarten, föder barn med kejsarsnitt, pastöriserar mjölk och har en mängd konserveringsmedel i den industriellt producerade maten har många fått en utarmad bakterieflora och mycket sämre immunförsvar. Många tror att en rikare tarmbakterieflora leder till bättre hälsa och då även till viktnedgång. Om man som jag är mycket förtjust i ostar så kan man till exempel bättra på sin bakterieflora genom att dricka hemgjort kefir som man gör mha kefirgryn. Kefiren som man kan köpa i affären är inte alls lika rik på lactobaciller som den man gör hemma. Redigerat: om man vill fördjupa sig i hur tarmbakterierna påverkar oss kan jag rekommendera boken Matmyten av Tim Spector. Han har forskat på bakteriefloran på enäggstvillingar och har mycket intressant att säga i ämnet. Bl a har han ett intressant fall då en av hans studieobjekt plötsligt fick laktosintoleranssymptom medan hennes syster hade inga. Genetiskt sett saknade båda kvinnorna genen för att kunna producera enzym som spjälkade laktos (mjölksocker). Den systern som fick laktosintoleranssymptom hade varit i Indien på semester, fick magsjuka och behandlades med bredspektrumantibiotika. Efter det fick hon problem med att äta mjölkprodukter. Hennes enäggstvilling hade inga problem med att äta det. Hon själv hade inte heller haft några problem med det dessförinnan. Även om jag tycker att han låter emellanåt som om tarmbakterier var det ända vi behöver bry sig om så är hans bok en bra pusselbit i det hälsopusslet vi alla försöker lägga. Samma gäller boken "Skydda din hjärna : om tarmbakteriernas förmåga att läka och skydda din hjärna - hela livet" av David Perlmutter
 6. Jag skulle kunna skriva mitt namn under din berättelse @Jamtlandstjej. Precis så dåliga var mina tänder under hela min uppväxt och tills jag insåg fördelarna med socker- och stärkelsefri kost. Tandläkarbesöken var fruktade företeelser då jag var barn. Jag hade alltid hål och ibland var jag tvungen att dra ut tänder. Jag håller helt med dig att man ska inte ge bara det vita sockret och allt det söta skulden för att tänderna ruttnar sönder. Det är definitivt allt det kletiga stärkelserika maten som bröd, flingor, pasta, pizza etc som hade samma verkan på mina tänder för jag åt inte mycket sött. Jag var tvungen att gå på kontroller hos tandläkare och tandhygienist två gånger per år och de lyckades hitta något att laga varje gång. Det var ett ständigt orosmoln på min himmel att jag skulle få löständer vid 50-60 års ålder och senare skulle behöva äta puree resten av mitt liv. Det är så skönt att hitta en lösning som fungerar för tandläkaren gör inte att tänderna blir bättre, den städar bara bort det värsta av skadegörelsen.
 7. Jag är så innerligt trött på denna corona-panik-skapande. Det är som att världen har tappat förståndet. Det är inte corona som skapar kris, det är människorna som gör det och då måste det finnas en orsak. I naturen finns det oändligt många sådana virus och de muterar ständigt och de behöver värdkroppar för att överleva - människor eller djur. Om varje muterad virus skapade världspanik varje gång den muterade skulle vi ha inget annat att göra än att sitta hemma och samtidigt springa i panik i små cirklar - varje dag för resten av våra liv. Det mest intressanta frågan i sammanhanget är inte virus utan FARFÖR har folk så dåligt immunförsvar att ett litet naturligt muterat virus (???) skapar så mycket panik. Nu tror jag inte att varje naturligt muterat virus lyckas skapa så mycket mediebevakning så detta virus med högsta sannolikhet inte är naturligt muterat. Å andra sidan är viruset för klent så förväntningarna måste ha kommit på skam men panikskapandet verkar fortsätta ändå. Jag är så innerligt trött på den här sidan av mänskligheten.
 8. Om du förväntar dig att din viktnedgång kommer att gå linjärt har du fel. Det gör det inte så för någon. Om du använder bara vågen för att mäta din framgång så kommer den att ljuga för dig eller snarare du kommer inte att kunna tolka vad den visar. Du är ju bara intresserad av fettvikten, inte sant? Det är fettet du är intresserad att bli av med och inte muskler eller ben? Du är inte heller intresserad att vara uttorkad i processen? Vågen visar din totala vikt = benvikten + muskelvikten + vattenvikten + fettvikten + maten. Även om fettvikten går ner så kan din intensiva träning göra att någon av de andra ökar. Häng inte din framgång på vågen försök mäta med måttband och kolla hur kläderna sitter. Framförallt bered dig på att det tar tid att bränna fett om man samtidigt äter mat varje dag - lång tid. Vill man få det lite snabbare får man fasta. Det är inte svält då eftersom du frivilligt avstår från att äta. Äter du inte så tar kroppen från fettdepåer eftersom den då har inget val. Vill du inte steppa ur din komfortzon och fasta så har kroppen ett val och tar näring och energi först och främst från maten du äter. I detta fall får du utrusta dig med tålamod och börja använda måttband. Världen är inte svart men den måste tolkas rätt.
 9. Det är lite skrämmande eftersom det är okänt under vilka förhållanden FCoV kan mutera. Katten matas ju numera med djurfoder och får både diabetes och fetma. Det är också många gånger unga djur som drabbas hårdast. Tänk att modifiera en sådan ganska harmlös men ändå mycket smittsam coronavirus och "råka" släppa ut den av misstag i Kina. Den har ju inte visat sig vara speciellt dödlig än så länge. Men med mycket larm och panikspridning skulle man kunna forska på dem som har faktiskt dött av det och lära sig mer om vad döden har orsakats av. Testing testing...
 10. Du är också kvinna och är i fertil ålder antar jag (?) och har inte så mycket fett att tappa. Går du ner för mycket i fetvikt kommer din fertilitet att påverkas. Kroppen håller fast vid fettet så länge det finns risk att du kan bli gravid. Då behöver du ha ett fettförråd för att både du och barnet ska överleva eventuella svåra tider och hungersnöd. Din kropp vet ju inte om att du lever i det västerländska överflödet.
 11. Att äta mycket socker och kolhydrater är inte bra för någon oavsett vikt eller ålder. Om du istället börjar äta riktigt mat, tar bort tomma kolhydrater som ris, pasta, potatis, bröd, bullar, kakor, godis, läsk så kommer du att må bättre. Jag försöker undvika processad mat pga alla tillsatser och eftersom den hårda bearbetningen gör att större del av näringen försvinner. Lägger du till smör, talg, ister, äter fetare köttbitar så får du i dig mera näring och byggstenar för din kropp. Du kommer eventuellt att gå upp i vikt då man kan få större muskelmassa och benmassa med bättre kost och styrketräning. Det kommer att ta tid att få kroppen att använda fett istället för kolhydrater. Men det definitivt är en investering i din hälsa.
 12. Katerina

  Pölsa

  Under julhelgerna hade jag länge funderat på att göra egen korv och frysa in. Då kan man bestämma vilket kött, hur mycket fett och vilka kryddor man ska ha i. Man behöver ju bara ha köttkvarn, korvhorn och naturtarm. För min del kan alla dessa traditionella och icke traditionella utfyllnaderna som korngryn mm tas bort. Min kropp skulle i alla fall inte må bra av dessa hur traditionella de än är. Korv tycker dock om att äta ibland men det ska i så fall vara äkta vara - korv gjort av kött, fett och kryddor.
 13. Tre veckor är en mycket kort tid för att kroppen ska hinna ställa om från glukosförbränning till fettförbränning. Om du vill få bort en del av din fettvikt är vågen ett opålitligt verktyg. Den ger dig bara din totala vikt. Så om din kropp av någon anledning håller kvar vatten så går du upp i vikt. Det gör kroppen om man har inflammation någonstans eller om man tränar osv. En viktförändring på +/- 2 kg är en normal viktvariation. Jag ser att du äter knäckebröd. Äter du det varje dag? Bröd är bröd oavsett om det är hårt eller mjukt. Den kan innehålla gluten som har visat leda till olika inflammatoriska processer hos många. Jag tror inte du kommer att gå ner i vikt om du fortsätter äta bröd. Stärkelsen i brödet binder också upp vätskan i kroppen. Jag vet att det är svårt att lära om men bröd i alla former är inte nyttigt oavsett vad man har hört under hela sin uppväxt och i hela sitt liv. Den metoden som kommer med all säkerhet ge dig en minskning av just fettvikt är fasta, förlängd fasta, då du fastar 2 eller fler dagar i sträck. Den brukar också hjälpa att minska inflammationen i kroppen. Ketogen kost kan lättare kombineras med fasta eftersom du har redan tränat kroppen att gå på fett. När du fastar blir omställningen inte lika stor. Jason Fung har en hel del filmer på YouTube där han beskriver alla fördelar med fasta. Eftersom stärkelserik mat gör att man har förhöjd insulin i kroppen befinner man sig ständigt i en fettinlagrings tillstånd. För att kunna förbränna fett måste du sänka insulinet och hålla den nere under en längre tid. Fasta är den enklaste metoden som fixar just det.
 14. Dessvärre tror jag att USA använder denna Corona-paniken politiskt för att försvaga Kinas ekonomiska makt. Så rapporteringen och sanningen om corona behöver inte stämma överens fullt ut. Jag är också lite funderdam över varför det inte finns mer information om hälsotillståndet av dess avlidna 300+ persionerna innan de blev smittade. Var corona viruset ensam dödsorsaken eller var det den sista sista droppen som fick bägaren att rinna över? Jag tror på det senare om det nu överhuvudtaget var corona... Jag fuskar nämligen lite på fritiden med att föda upp abessinier. Katter har ofta corona virus - Feline coronavirus, FCoV. Den är väldigt ofta förekommande bland tamkatter och speciellt raskatter och ofta vet man inte om det eftersom symptomen är en övergående diarré. Men ibland händer det att speciellt unga djur kan drabbas av en muterad form FIP-virus (Feline Infectious peritonits virus) vilket leder ofta till döden. Den muterade, FIP-orsakande formen av felint coronavirus har inte visats smitta mellan katter, mutationen tros ske på nytt hos varje katt som insjuknar. Vätska kan ansamlas till exempel i lungorna och katten dör. https://www.sva.se/djurhalsa/djursjukdomar-a-o/kattens-coronavirus-och-fip-felin-infektios-peritonit/ Om corona viruset hade varit så förskräckligt farligt skule vi i familjen ha dött ut för länge sedan tillsammans med alla andra kattuppfödare. Det kan naturligtvis vara ett helt annat nytt okänt corona??? virus som har drabbat Kina. Men det påstås ju ha kommit från djuren. Katter och hundar är inte så olika djur rent biologiskt. Jag misstänker att hundens corona är inte så olik kattens. Jag tar denna "pandemi" med en nypa salt med andra ord.
 15. Katerina

  Hellenius

  Det är ju klart att Hellenius tar upp en studie där man okritiskt pekar ut mättat fett som boven. Det är ju hennes jobb att som en papegoja skrika ut i medier "Mättat fett är farligt". Ingenting verkar råda bot på det eftersom hon får betalt för just dessa utrop.