Gå till innehåll

Katerina

Medlem
  • Innehållsantal

    580
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    32

Katerina vann senast 16 April

Katerina hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 936 Enastående

Om Katerina

  • Rank
    Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag är med i en faste-grupp på FB och man får läsa en hel del erfarenheter och önskemål från människor som försöker gå ner i vikt mha fasta. Den metoden fungerar men det är ingen turbometod. Tricket med fasta är att det måste bli en rutin. En fasta är ingen fasta om du inte är beredd att fasta som Angus Barbieri. Hans fasta varade i över ett år. De flesta av oss vill ha kortare fastor - fasta i perioder. De som kombinerar fastan med lågkolhydratkost eller keto eller carnivore får de behagligaste faste-upplevelser. De som vill äta vad som helst brukar rapportera mycket kämpande och tandagnissel
  2. Jag bröt också fastan idag, min första 42 timmas fasta den här veckan - det blev tre kokta ägg, några skivor hemlagad sylta och några skivor rökt fläskfilé. Sen blir det en rejäl köttbit till middag. Någon gång efter 19 kommer jag att starta min andra 42 timmars fasta och på torsdagskvällen ska den sista fastan för den här veckan att starta - en 20 timmars fasta. Så har faste-rutinen såg ut sedan början av året. Fast en vecka blev det en 5 dagars fasta. Nu tycker jag att fastorna rullar riktigt skapligt. Vikten skuttar upp och ner men trenden pekar sakta neråt. Man säger att på en hel fas
  3. Ärligt talat förstår jag inte varför det skulle vara kontroversiellt att prata om den psykiska ohälsan på dietdoctor.com. Varför måste den psykiska ohälsan vara oberoende av den kosten vi äter? Hjärnan och nervsystemet är en del av kroppen och är beroende av vår totala hälsa och av de byggstenarna eller gifterna vi äter. Äter vi något som är olämpligt för oss så utsätter vi hela kroppen för fara och var det slår hårdast beror på genetik mm. Jag misstänker dock att religiösa uppfattningar kan ha haft ett finger med i spelet här. Om man historiskt sett kroppen som en hydda för själen och sj
  4. Jag förstår att det är ingen tröst alls. Ibland kanske är det inte så dumt att lägga på sig de där kilon för det får oss att börja tänka och vilja ha en förändring, börja bry oss om vår egen hälsa och välmående. För din sambo som inte lägger på sig extra vikt kan de kroniska sjukdomarna komma krypandes utan att han lägger märke till dem. Dessvärre är det aldrig bra att äta chips och godis varje kväll oavsett vikten.
  5. Tja om det kan vara till någon tröst så kan din sambo se fram emot Parkinsons, Alzheimers, fibromyalgi, cancer, demens och lite annat smått och gott om han inte skärper sig. Hans genetiska svagheter kommer att avgöra var det konstant förhöjda insulinet och överskottet av glukos i blodet kommer att slå till. Vi har ett par bekanta som är pensionerade och är i 60-års ålder. De trodde att de hade en skön pension att se fram emot. Men under samma år har han (som under hela sitt liv varit smal) utvecklat Alzheimers och hon har fått cancer. Man kan inte äta skräpmat ostraffat hur länge som hels
  6. Dessvärre går vi från en dogm att mättad fett är farligt till en mer nyanserad bild och den vägen är svår, mycket svår för många. Dessa experter har sina policys, anseenden, kolleger, följare osv att tänka på. Många vill inte sticka ut utanför det som är det allmänna tyckande och dagens "sanning". Jag menar att det går inte vända vår planetstora skutan så snabbt och smärtfritt 180 grader. Mänskliga samhällen fungerar inte så. Tänk på den stackaren som försökte införa handtvätt för läkare eller den som ville berätta för världen att jorden är rund. Man får slåss för sina sanningar helt enkelt.
  7. Kroppen är ju inte en kalorimeter - det vill säga oavsett vad du kastar in kommer det att brinna och en siffra dyker upp på en display. Att använda sig av kalorier må vara enkelt men det förklarar inte hur kroppens ämnesomsättning fungerar så som @MariaF var inne på. Kroppen har inte en konstant ämnesomsättning. Den kan gå upp och ner. Om du har under en lång tid använt din kropp till att bränna glukos och lägga undan oanvänt glukos i from av fett så behöver kroppen ställa om sig till att effektivt använda fett till alla de funktionerna istället. Kroppen är återigen ingen maskin så det ta
  8. Bästa sättet att behålla vikten är att äta LCHF med mycket animalisk protein och fett, fasta och styrketräna helst i slutet av sin fasta. Då får man hjälp att bygga muskler av tillväxthormoner som frigörs då man fastar och man går upp i muskelvikt, inte fett-vikt. På det sättet håller man sig ung längre eftersom förtvining av muskler är en del av vår åldrande. Man håller uppe sin ämnesomsättning med hjälp av större muskelmassa.
  9. På ett sätt förstår jag att du är orolig att ditt Ldl kolesterol har gått upp eftersom din läkare påpekar detta. Har man testat bara det totala kolesterolet eller har man också kollat partikelstorlekar? De stora fluffiga LDL partiklarna är inte alls problematiska medan de små oxiderade kan vara det. Sedan finns det tester för inflammationsmarkörer som man kan göra. Dessutom det totala mängden kolesterol är ingen bra markör för din risk att drabbas av blodpropp, det finns bättre. Jag föreslår att du läser på om kolesterol och tar själv ställning till det innan du okritiskt följer din läkares rå
  10. Man säger att man kan gå ner i vikt med vilken diet som helst men för att hålla vikten måste man hitta en livsstil som man kan fortsätta med. Betraktar man ketogen kost eller LCHF som en diet, går ner i vikt och sedan går tillbaka till sin "normala" sättet att äta på så kryper kilon tillbaka. Det var ju det resultatet man har fått förut av den kosten man åt då, varför skulle den här gången vara annorlunda? Nu vet jag inte vad du menar när du säger att med att du "vill äta mer normalt framgent". Vad är normalt för dig? Fär mig LCHF och ketogen kost plus periodisk fasta ÄR det nya normala.
  11. Kan tilläggas att om man vill komma åt det viscerala fettet, till exempel fettet insprängd i levern och andra inre organ för att förbättra dess funktion och därmed sin egen hälsa så är förlängd vattenfasta (mer än 24 timmar) kan vara just den mirakulösa billiga metoden många av oss behöver. Jag har läst vittnesmål där man började se en förbättring av levervärden då man lyckades komma över den gränsen och börjat tillämpa en ADF - alternative day fast. Det vill säga att man äter lunch och middag varannan dag mellan 12 och 18 och fastar 42 timmar däremellan. Men det finns många faste-mönster man
  12. Näppilli näpp. Longos fuskfasta är inget för mig. Han förespråkar snarare en kalorirestriktion och att man ska hämma kroppens utsöndring av tillväxthormoner. Varför skulle kroppens naturliga reaktion på vattenfastan hämmas? Tillväxthormonerna gör att vi bygger upp muskler och benmassa lättare och fördröjer förtvining av dessa som är ett av tecken på åldrande. Dessutom vill jag trigga igång kroppens städmekanismer - autofagin - för att motverka tillväxt av tumörer och utrensa annan "gammal" vävnad som behöver rensas ut och återanvändas. Äter du lite grann under dagarna du fastar kan det leda ti
  13. Jag tycker att benbuljong blir bäst när jag gör den hemma. Då vet jag att den är gjort på rätt sätt och att jag har kontroll över vilka tillsatser som finns i den, dvs inga. När jag gör den bryr jag mig mest om dess kvalité och inte kostnad och inte viken pris jag får när jag säljer den. Jag gör den oftast av märg ben och broskben som jag köper på City Gross. Den matbutiken vi har i närheten har sin egen slakteri och styckar svenskt kött så de säljer ben också. Annars tror jag man kan fråga i mataffären och be dem beställa hem det.
  14. Ungnötslever gillar jag också jättemycket. Brukar göra levermos av den tillsammans med ister, salt, svart peppar och lite timjan. Den senaste satsen hade en gudomlig smak utan den karakteristiska järnbismaken som levern brukar ha. Till och med mina nära och kära inklusive sonen åt den utan att klaga.
  15. Japp, nu har jag tittat och skrattat så att jag grät. Humor är ett fantastiskt verktyg för att belysa och ta udden av saker som människor kan vara rädda för. Jag misstänker att många är rädda eller osäkra över eller inte vågar att bryta mot de råden man får från myndigheter angående vad som anses vara det korrekta sättet att äta på. Tom Naughton förklarar mycket bra varför man ska alltid ifrågasätta råd som inte fungerar i praktiken. ALLTID.
×
×
  • Skapa nytt...