Katerina

Medlem
 • Innehållsantal

  120
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  5

Katerina vann senast 31 Oktober

Katerina hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

607 Enastående

Om Katerina

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Katerina

  Vitamin D — VITAL studie i NEJM

  Jag har också undrat om vitamin- och mineraltillskotten fungerar dåligt om tarmen har en ogynnsam bakterieflora och dåligt näringsupptag. Naturligtvis måste man kolla att de tillskotten man tar har en god biotillgänglighet också. Men om man lider av näringsbrister på grund av taskig bakterieflora i tarmarna så kan det vara smart att titta på det först. Jag menar om man tror att man kan äta högprocessad sockrig och mjölig snabbmat och ta tillskott för att kompensera så kan den taskiga bakteriefloran motarbeta dessa försök. Kanske sätter den krokben för forskningen också?
 2. Katerina

  Högt LDL

  Man får så konstiga råd ibland. En gång när jag satt hos frissa läste jag en artikel om migrän där man blev rekommenderad att äta ofta i syftet att hålla blodsocker konstant. Hur man nu skulle lyckas med det? De med typ 1 diabetes vet hur svårt det är. Man trodde i alla fall att blodsockersvängningar orsakade migrän. Men man sa inget om att det är kolhydrater som omsätts till blodsocker i kroppen. I min värd för att hålla blodsocker stabil minimerar man kolhydraterna i kosten och definitivt inte äter så ofta. Det är för mycket politik i kostråden och för lite vetenskap av hög kvalité. Jag kan ju säga att det finns fler och fler som testar att bara äta kött och/eller att fasta för att komma till rätta med olika hälsoproblem.
 3. Katerina

  Högt LDL

  Våra kroppar är olika och vi har misshandlat dem på olika sätt genom åren med tallriksmodellen och lightprodukterna. Det är möjligt att även efter 7 år på LCHF gör du fortfarande felaktiga val när det gäller livsmedel och din kropp svarar med inflammation. Vissa har så pass taskiga genetiska anlag och så många matallergier att man väljer att bara äta kött, salt och vatten, kolla bloggen http://mikhailapeterson.com/ Om man inte kan tänka sig att testa utesluta ännu mer ur kosten kan man göra blodprov IMU Pro test för att kolla vilka av de vanligaste livsmedel man har antikroppar mot och testa utesluta dessa.
 4. Katerina

  Forskningsfusket ska granskas !!!

  Det är toppen att forskningsfusket uppmärksammas! Många, väldigt många tror fortfarande att forskningen bedrivs i sanningens namn och att forskningsresultaten är oantastliga. Då räcker det att hitta en studie som bekräftar ens åsikt så är biffen kirrat - man har bevisat att man har rätt. Forskningsresultaten får hög trovärdighet och kredibilitet bara för att det är forskning. Det vet företagen om. Därför är det mycket mer lönsamt att använda forskare än reklammakare. Det skulle jag har gjort. Om man i plugget testat på att sätta ihop en enkät så vet man att allt kan hänga på hur man formulerar frågorna. Man behöver egentligen inte fuska, bara vara slarvig med frågorna så kan resultaten spreta åt alla möjliga håll. Jag tror att speciellt vid enkätundersökningar kan man med hjälp av en och annan psykolog formulera frågorna på ett sätt som levererar det resultatet man vill åt. Fusk? Smart marknadsföring?
 5. Katerina

  Högt LDL

  Om du oroar dig för högt LDL kan det vara bra att ta reda på hur det här värdet du fick kom till. Hur vet du att det värdet mättes i blodet? Har du tagit reda på det, ställt frågor och fått svar eller tror du bara? Hur länge sedan har du ändrat din kost? Det har hänt förut att kolesterolet ökar i början av kostomläggningen för att sedan normaliseras. Varför är du orolig för högt LDL? Den orsakar inte hjärt- och kärlsjukdomar. Det har blivit omtvistat och fler och fler börjat inse att det är inflammationer som orsakar det. Kolesterolets roll är att lappa och laga. Att ta statiner ska inte lösa problemet med inflammationer utan skapar bara annan oreda i kroppen. Man måste fokusera på att minska inflammationer i kroppen. Vi tror ju att det är stora mängder av glukos i blodet som orsakar skador av blodkärlsväggarna. Det kan också vara så att vegetabiliska oljor bidrar till att inflammationer ökar i kroppen. Själv undrar jag om inte alla dessa E-ämnen som det numera finns massor av i vår mat också bidrar till inflammationer. Sedan har vi ju miljögifter, bekämpningsmedel som används mot ogräs och insekter, antibiotika som ges till djuren, listan kan bli lång.
 6. Katerina

  aspartam

  Håller med dig! Livsmedelsverket kanske nöjer sig med att aspartam inte är akut giftigt eller cancerframkallande, vilket verkar vara en vanlig ribba som används när man introducerar nya E-ämnen. Jag tycker att ribban ligger för lågt. När jag fick veta att läskedrycker med aspartam kan användas för att ta död på myror och läste om studierna där man påvisade att aspartam skadar tarmfloran räckte det för mig. Jag vill inte vänta på att forskare kommer till en konsensus. Det är naivt att tro att det kommer att hända eftersom även forskare har olika arbetsgivare.
 7. Katerina

  aspartam

  Jo, man vill både ha kakan och äta den. Och de "snälla" människorna runt omkring dig vill ju också att du ska få allt och äta som alla andra. Man gör helt enkelt en tankevurpa. Man kan inte "banta" ett kort tag för att bli smal igen och under tiden fortsätta reta belöningssystemet med annat sött. Vi kan inte fortsätta lura oss på det sättet. Man blir tjock och tjockare för att man har en livsstil i kombination med genetiska anlag som leder till fetma. På detta "snälla" sätt har "experterna" mha kaloriteorin lurat åtskilliga människor till att jo-jo banta i åratal. Detta har lett till psykiskt lidande, frustration och självförakt, tankar av typen "vad är det för fel på mig". Det är svårt att vända sitt liv och få tillbaka sin hälsa medan man använder diverse sötningsmedel som en snuttefilt. Man dras tillbaka i det söta träsket och den söta betingningen behåller man. Man fortsätter helt enkelt dregla som Pavlovs hundar.
 8. Katerina

  aspartam

  Alla dessa pengar och resurser som läggs ner på att skaka fram något som är sött men skuldfritt och skadefritt och så misslyckas man gång på gång! Är inte detta fenomen ganska intressant i sig självt? Är vi så j-la fast i det söta träsket? För det söta smaken skull är vi beredda att låta oss luras att dricka halvskumma och halvutforskade kemikalier. Kommer ni ihåg Pavlovs hundar som till slut började dregla när en klocka ringde utan att maten serverades samtidigt? Klassisk betingning kan användas även för att lösa detta problem! Varför inte övertyga sig själv att allt sött är giftigt? Nästa gång man får något sött i munnen tänk på arsenik eller cyankalium.
 9. Katerina

  aspartam

  Precis min tanke Ekner. Om myror dör av aspartam vad händer då med mina värdefulla tarmbakterier? Om jag ger mina vänner i tarmen bra mat kommer de att utvinna näring ur det och även producera lite nyttigheter. Varför skulle jag vilja att de ska dö? En Coca cola med socker är en kemisk skitstorm men en Coca cola med aspartam eller annan kemikalie som råkar smaka sött är ännu värre kemisk skitstorm i mina ögon även om den ser gullig och oskyldig ut.
 10. Förresten att finansiera forskning som ska visa att rött kött är farligt för hälsan kan vara en sådan strategi. Om människorna äter mindre av det näringstäta köttet och mer av sojafärs kommer de kroniska sjukdomarna att underblåsas. Att förstå sig på forskningsrapporter är krångligt för många - det kräver tid, tankekraft och en stor portion skepsis. Den strategin kan ta en stund att avslöja och avklä. Sedan finns ju det gamla vanliga - muta läkare på ett subtilt och snyggt sätt och påverka läkarutbildningar så att man studerar mediciner snarare än medicin. Ännu bättre! Se till att ordet mediciner = kemiska droger blir likvärdig med medicin = vetenskapen om hur sjukdomar uppstår, hur de ska förebyggas och behandlas. Dessa begrepp är ju redan ihopblandade medicin syftar på både läkemedel och vetenskapen som studerar den mänskliga kroppen i syftet att läka den.
 11. Är det någon som har sett den amerikanska filmen "Love and other drugs"? Det är en romantisk komedi med en gravallvarlig underton av livslång medicinering mot kroniska sjukdomar som konstant försämras. Lite av Viagras uppsving finns med i filmen. Se den! Den ger en bra bakgrund till hur läkemedelsbolag har haft det genom åren av toppen försäljning och höga vinster. Det framgår hur man mutar läkare. Hur mindre bemedlade patienter åker på speciellt arrangerade bussresor utomlands för att få tag på sina mediciner lite billigare eftersom de har inte råd att köpa dem i USA. Dessa företag har mycket att förlora om lågkolhydratvågen får ordentligt fäste. Jag är säker på att de jobbar febrilt på strategier för att kunna kontrollera utvecklingen.
 12. Haha, precis vad jag tänkte på. Om dessa utländska förare äter sig övermätta bara någon gång ibland då blir de ju inte heller så feta. Där kan det ha att göra med lönenivåer och tillgången på mat och inte på mängden amylas i saliven.
 13. Tack så mycket Tureborgaren! Det var något sådant jag var ute efter och amylas klingar bekant. Dock tycker jag att de här rekommendationerna är uppåt väggarna. Man tänker inte på nästa steg. Vad händer med all denna glukos som produceras i kroppen? Blir den till fett? Får man en belöningskick från hjärnan? Om jag är genetiskt anpassad för att bryta ner alla kolhydrater jag äter till glukos så kommer jag att få högre blodsockervärden och högre insulinpåslag speciellt om 50 procent av min matintag ska komma från kolhydrater. Är inte just dessa personer riskerar att drabbas av insulinresistens snabbare om deras kroppar är så väl anpassade att utvinna maximalt med glukos av kolhydraterna de äter? Antagligen har man skrivit dessa rekommendationer utifrån antagandet att glukos är en mycket viktig nutrient eller nåt?
 14. Här kommer lite ljus i jordutarmningsmörkret. Kika gärna på föredrag av Gabe Brown http://brownsranch.us/ som odlar utan gifter och utan att plöja jorden. Han även använder boskap för att öka myllan. Han låter sin boskap att beta ute på vintern. Han uppmärksammar att det inte mängden regn som är viktigt det är hur väl jorden kommer att hålla vattnet. Eftersom han inte tillför konstgödsel kollar han mängder mineraler och konstaterar att de har ökat sedan han har börjat jobba i samklang med ekosystem på sina åkrar. Han mäter mängder maskar i sina jordar. Han ser till att åkrarna är alltid täckta med växtlighet för att minska erosionen. Det fantastiska med människan är att han faktiskt gör det som man så hett önskar att fler gjorde och upptäcker att det ger honom vinst! https://www.bing.com/videos/search?q=youtube+gabe+brown&view=detail&mid=B19AF8E8FA36346AD0F3B19AF8E8FA36346AD0F3&FORM=VIRE
 15. Det är klart att man kan ha metabolt syndrom, typ 2 diabetes, celiaki, fettlever, artrit mm mm trotts att man är smal. Att smal ska inte likställas med frisk kan vara kanske svårt att tro för vissa av oss men egentligen inte är så konstigt. Sedan finns det personer som är smala medan de är unga, till och med fram till 30 - 40 och sedan kommer insulinresistensenen ikapp dem också och de börjar lägga på hullet. Mycket gamla människor kan bli mycket magra mot slutet av sitt liv efter att ha varit runda större delen av livet. Detta utan att ha ändrat sin kost. Friskhetstecken är det inte utan snarare tecken på att kroppen börjar stänga av funktionerna, näringsupptaget rubbas och personen dör till slut av svält. Men jag tänkte mest på dessa "benrangel" av båda könen som lägger inte på hullet även i medelåldern trotts att de äter den kolhydratstinna dieten av idag. Kan det bero på att deras kroppar spjälkar inte större delen av kolhydraterna till glukos vilket leder till att kroppen behandlar dessa som fibrer utan att höja insulinet? Det är klart att i tjocktarmen finns det en del bakterier som gillar fibrer. Men hur mycket näring kan vi människor få utav det? Gillar dessa bakterier även dessa så kallade digererbara kolhydrater som kroppen inte kunnat spjälka? Kan resultatet vara att det är bara mängden avföring som ökar - så mycket utdelning för all denna ätande och tuggande? Jag menar att i så fall bekräftar undantaget regeln att sådana mängder kolhydrater inte är nyttiga för någon och ska plockas bort från kosten för att minska miljöpåverkan.