Jump to content

Evis

Medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Evis's Achievements

(2/7)

10

Reputation

 1. Tack för alla svar! Är man fortfarande i övergångsfasen efter 4,5 vecka? Jag har lågt blodtryck normalt sett och tambocor sänker ju säkert blodtrycket ytterligare så att jag är lite yr är kanske inte så konstigt. Men jag har ätit tambocor sen början av juni och det är först när jag gick över till lchf som jag blivit mer yr och törstig. Försöker dricka mycket men kissar också mycket, får ibland gå upp 1-2 ggr/natt o kissa. Tar jag extra salt blir jag bara ännu törstigare och kissar mer. Funderar på att ta kalium också som kosttillskott men vet inte om det är en bra idé eftersom det kan sänka blodtrycket om jag förstått det hela rätt. Ska ringa VC idag och be att få ta lite blodprover.
 2. Jag har läst i bla Martina Johanssons blogg samt på andra ställen att det är viktigt att ta extra salt när man äter lchf, sen vet jag inte om det bara är i början eller om man ska göra det hela tiden Salt - herbamare, om jag förstått det rätt så innehåller det en massa extra mineraler + att det är havssalt. Andra som äter Lchf rekommenderar Herbamare. Muntorrheten har kommit under sista veckan (är inne på 4:e veckan med lchf), tror inte det har att göra med klimakteriet ännu, är 45 år men inte haft några känningar av klimakteriet ännu. om det stämmer att jag behöver Kalium också och det då binder vatten bättre så kanske det är orsaken till att jag blir så törstig. Började med magnesium för 5-6 dar sen så det kan stämma överens med när jag började bli törstigare. magnesium från Better You, magnesiumcitrat 300 mg, magnesiummalat 100 mg och magnesiumglycinat 100 mg samt spenatpulver 200 mg och nyponpulver 100 mg. jag ska prova med kalium. Behöver jag ta kalcium också?
 3. Att sluta med medicinerna är inget jag kan göra just nu. Behöver båda av olika anledningar och de ger mig väldigt lite biverkningar. Tror inte dom är kopplade till salt och vätskebalansen.
 4. Jag tar även 50mg sertralin mot depression och 100 mg tambocor för reglering av dubbelslag på hjärtat.
 5. Hej! Jag har svårt att få rätt på salt och vätskebalansen. Om jag tar 0.5 tsk salt extra om dan blir jag jättetörstig, dricker då så klart mkt vatten men sen kissar jag jättemkt så det verkar som om kroppen inte tar upp vattnet. Vilket resulterar i att jag fortfarande är väldigt törstig Försöker dricka mindre på kvällen men måste oftast gå upp ca 1-2h efter jag somnat och kissa. Sen vaknar jag på morgonen och är supertorr i munnen och ibland med huvudvärk. Jag tar D3 vitamin på morgonen och magnesium på kvällen. Ska jag ta mer eller mindre salt? Något annat kosttillskott? Några andra tips?
 6. Nej jag är inte överviktig men har några kilon jag gärna vill bli av med. Men tappa vikt är inte mitt främsta mål med lchf dieten. Jag tror inte jag dricker för mkt ligger nog snarare i underkant. Dricker oftast bara när jag blir törstig vilket jag i och för sig är oftare nu. Jag hat läst lite i träningstrådar att det kan ta flera månader innan man blir av med mjölksyran, något i kroppen som tar tid att ställa om sig. Så jag gissar att jag får vars lite tålmodig ?
 7. När ger muskelsvaghet med sig??? Får mjölksyra efter några tramptag på cykeln och uppförsbackar blir extremt sega. Jag tar ca 1 tsk herbamare salt om dan och försöker dricka mkt vatten. Ska jag öka på med salt?
 8. Intressant att RDI-värdena kommer från 2:a världskriget och att de troligtvis är alldeles för lågt satta. Jag är atopiker vilket kan vara en anledning till utbrottet av mina eksem. Ska testa lite högre doser omega 3 och se om det hjälper. Jag har börjat äta kimchi från Tistelvind men antar att jag behöver en riktigt bra probiotika också för att komplettera. Några bra tips på det?
 9. Tack för alla svar! Jag ska som sagt testa ghee och se om eksemen blir bättre men det kan ju vara något annat också eftersom jag haft det tidigare speciellt när jag var barn. Kan jag smörja in eksemen med något? Vill helst undvika kortisonsalva. Funkar kokosolja?
 10. Ja jag äter helt glutenfritt. Ska testa ghee istället, kan ge lite omväxling till all kokosolja Hur mkt salt ska man ta/dag ungefär och hur länge? Några veckor? Jag har magnesiumcitrat som jag börjat ta nu igen, hoppas det hjälper lite.
 11. Hej! Jag är helt ny här på forumet och jag har precis börjat med mejerifri LCHF, är idag inne på min 10:e dag. Jag har lite frågor som jag hoppas någon kan svara på. Tacksam för all hjälp! 1) Tidigare har jag haft lite eksem på armbågar, fingrar och knäveck. Det är väldigt sällan de dyker upp men nu när jag börjat med LCHF så har eksemen kommit tillbaka på armbågarna, fingrarna och lite på tårna. Är det en övergångsgrej? 2) Jag äter tre mål mat om dagen, försöker äta mkt fett, (kollar ibland på kostbevakningen så att jag ligger ungefär rätt i fördelning mellan fett, protein och kolhydrater) men jag blir rätt snabbt hungrig efter maten. Jag dricker ett glas vatten med pressad citron i före maten eller så tar jag HCL kapslar eftersom jag har för lite magsyra. kan det ha något att göra med att jag blir hungrig så snart efter en måltid? Om jag inte dricker citronvatten eller tar HCL kapslar så blir jag illamående av allt fett samt att tarmarna inte blir så glada. Eller ska jag äta mer fett eller fler måltider så här i början? 3) Jag får ont i benen när jag lägger mig och vilar eller ska sova, känner inte av det när jag är uppe o går eller sitter, kom för några dagar sen. Har ont från höften och ner i låren, känns inte som att det sitter i musklerna. Har heller ingen energi i musklerna, får mjölksyra nästan direkt och orkar inte cykla i en uppförsbacke. Är detta övergående? Kan magnesium hjälpa? I vilken form i så fall? Kan jag ha kaliumbrist? Tack på förhand! /eva
×
×
 • Create New...