Jump to content

lichek

Medlem
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lichek last won the day on October 16 2017

lichek had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lichek's Achievements

(2/7)

192

Reputation

 1. Vet du om det finns någon 12-stegsgrupp där du bor? My Westerdahl tipsar om att gå i 12-stegsprogrammet för att få hjälp och stöd regelbundet av andra med samma typ av problem. Det finns OEA (overaeters anonymous) och SA (sockerberoende). Kanske OEA skulle vara nåt för dig?
 2. God morgon! Idag ska jag på dejt med en vegan. Jobbigt att vi gillar varann, vi kommer aldrig kunna äta ihop! Det blir mkt fairtrade-kaffe
 3. Låter som att någon blandat ihop kall kokt pasta med kall kokt potatis. För kall kokt potatis (eller potatismjöl utrört i vatten) innehåller mycket resistent stärkelse som kan verka stabiliserande på blodsockret och ger mat åt tarmbakterierna. Det gäller inte pasta vad jag vet. Och potatisen ska inte värmas upp innan den äts. Så det är nog inte så gott och lär inte kunna ersätta en portion pasta med sås. Det kan snarare ses som ett extra tweakande av kosten. Googla resistent stärkelse så får du massor av träffar!
 4. Jag hade huvudvärk flera dagar när jag gick strikt, vet att jag frågade om det här i forumet på dag 17. Dock kom det inte direkt utan efter ca 10 dagar och höll i sig i säkert 5-6. Hjälpte inte så mycket med vatten och salt tyvärr. Nu är det borta efter 5 veckor strikt. Håll ut så går det säkert över!
 5. Igår kom ketonmätaren och i morse såg det ut såhär: Ketoner: 1,2 P-glukos: 4,7 Vikt 63,9 kg Höftmått (tydligen): 92 Vikten pendlar mellan 62 och 66 (!) men måtten krymper. Ser skillnad på hur kroppen ser ut med plattare mage, kläderna sitter snyggare. Springer nästan varje dag, har fått min löparvagn och dottern sussar sött i den när vi är ute så det funkar bra. Svårt att hålla MAF-puls med vagnen pga 20 kg extra att knuffa på men går ändå förvånansvärt bra. Springer mellan 8-11 km varje gång, en dramatisk förändring då jag bara klarade av 4 km förut. Nu känner jag att det är tiden och kylan som hindrar mig från att springa långt och inte orken, det är kul! Malmö Chokladfabrik har farligt god 85%-ig choklad. Tur den är så dyr. Har inte hittat vettig 90%-ig choklad i den här stan.
 6. Ja det kan vara sviterna av småbarnslivet. Med L-glycin får jag sova men det känns som att jag aldrig kan få nog med sömn. Kl 20 är det grusigt i ögonen trots bra sömn på natten innan, klockan ringer visserligen 5.30. Normalt har jag kunnat komma upp bra efter en snooze och t o m kunnat yoga på morgonen. Men nu tar det ca 1,5 timme och morgonen blir ett enda stressmoment. Kan det bero på att jag fortfarande håller på att ketoadaptera?
 7. Jag har också tagit L-Glycine någon vecka för att sova bättre. Tycker du att du har svårare för att vakna dagen efter? Jag somnar som en sten på detta men har jättesvårt för att komma upp på morgonen, somnar om och kommer för sent. Har sovit dåligt det senaste året så det är underbart att kunna somna lätt. Men vet inte om det här med att inte komma upp ur sängen beror på L-Glycinet eller nåt annat
 8. Två intressanta iakttagelser idag: jag blir otroligt varm när jag har ätit, blir röd och det hettar om kinder och öron. Som om jag rodnar. Aldrig upplevt det förut eftersom jag i princip alltid frusit från sept-maj. Kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte. jag blir otroligt sötsugen när jag inte kan träna. Som om jag är rastlös i kroppen pga ingen rörelse och det blir ett evigt sökande i skåpen istället för löprunda.
 9. Sedan jag började maffa har jag börjat med näsandning när jag springer. Märker att jag har bättre kontroll på pulsen då. Så fort pulsen sticker upp ett par slag så känner jag att jag vill börja flåsa med munnen men om jag koncentrerar mig på att andas med näsan så sjunker pulsen igen
 10. @Tureborgaren @MariaF @SGK Tack för input! Låter som jag mätt höftmått då. Men det är ju kärlekshandtagen och de vill jag ha bort. Bådar gott med MAF-träningen Också skönt på sätt och vis att midjan inte är större även om det finns depåer att ta av. Jag har en konstig kropp Men kan nog tro att kärlekshandtag har med östrogen att göra, de dök upp i tonåren när jag började på p-piller och har inte försvunnit igen. Men ser nu ljust på framtiden! Idag blev det 2 stekta ägg, bacon, babyspenat, avokado och majonnäs till middag. Inte ens småätande medan jag lagade mat trots ingen mat på 24 timmar, så himla nöjd med mig själv. Lyssnat en del på Jonas Coltings pod och blev peppad på fasta, träning och löparsemester på Kanarieöarna
 11. Nu börjar jag känna mig i form. Sprang min första mil igår i MAF-tempo och det går bättre och bättre. Märker dessutom direkt när jag inte kan springa på några dagar hur humöret blir sämre och då börjar jag småäta. När jag kan springa så kan även chokladsuget hållas i schack! Så nu ska jag äntligen göra slag i saken och skaffa mig en löparvagn så dottern får hänga med ut, hon brukar gilla lite fart Vågen guppar upp och ner men midjemåttet krymper så sakteliga. Enl min kollega så mäter jag för långt ner (precis) under naveln och att det snarare är ett höftmått jag mäter. Men det låter konstigt enl allt vad jag har läst! När jag mäter där hon säger att jag ska mäta så har jag ett mått på 78cm, men där jag mäter så har jag nu 92. Mkt oklart alltihop. Känner mig dock bredare över baken där jag aldrig nånsin lagrat in fett förut men det kanske är inbillning. Eller att mina benmuskler exploderar av att jag springer mer Har iaf en fastedag idag och det går bra, känner mig inte hungrig eller trött men ser fram emot middag med dottern ikväll!
 12. Jag kunde känna av det lite ändå men inte tillräckligt för att hindra mig. Nu känner jag som sagt inte av det alls men jag är fortfarande noga med att låta det gå 2 timmar från ett mål innan jag tränar eller att inte ha för mkt i magen. Jag tror att det hade med ett långsamt tarmsystem att göra och att det är bättre reglerat nu på LCHF. Det var alltid väldigt struligt innan jag la om kosten. Kan det vara att ditt matsmältningssystem ännu inte anpassat sig riktigt? Det tog mg säkert 4 mån innan jag märkte att det hade försvunnit helt.
 13. Är snart redo att slänga ut vågen! Är iaf i ketos enl u-stickorna och får fundera på att köpa en p-kentonmätare Men har haft en hel del problem med huvudvärk den senaste veckan. Dricker saltshot varje dag och nån gång extra när jag tränat. Hur vet jag hur mkt salt jag behöver? Saltar en hel del på maten också. Kan det bero på nåt annat? Omställningsbesvär fortfarande efter 17 dagar strikt?
 14. Jag känner igen det där från när jag sprang mkt i vintras. Behövde gå minst 3-4 timmar från mat innan jag kunde ge mig ut och springa så jag sprang oftast direkt på morgonen. Hade samma problem när jag åt kolhydrater. Som kramp i hela magen och inte det där typiska hållet som man får i sidan. Det har försvunnit nu när jag har slutat med kolisar och gått över till lågpulsträning (MAF). Jag tror att jag egentligen inte var tillräckligt tränad för den typ av träning jag utförde. Nu bygger jag upp mig från grunden. Vet inte om det alls är samma som du har men jag tyckte det lät likt
×
×
 • Create New...