Jump to content

Svettigochfet

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Svettigochfet last won the day on April 19

Svettigochfet had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norrbotten
 • Interests
  Familj, hus och hem, mat, skog, jakt, arbete

Recent Profile Visitors

221 profile views

Svettigochfet's Achievements

(2/7)

53

Reputation

 1. Det har gått riktigt bra idag faktiskt, nog har jag haft sug, men botat det med fett. Får väl kämpa någon dag, sen är det som bortblåst igen. Öl är en svaghet, i och med att jag brygger öl själv också. Men dricker inte ofta längre, och oftast inga mängder heller.
 2. Goddag Helgen som varit har jag gjort ett test. Har inte ätit kolhydrater på 5v, ja mer än det som finns i kål och lök. I fredags drack jag 4 öl, efter det blev det popcorn, på lördag blev det en öl, och en bunke popcorn och ett par mackor. Igår tänkte jag att nu blir det inga kolhydrater, men se jo det blev det, en påse chokladgodis, och illa mådde jag efteråt. Så idag drog jag i handbromsen, det funkar inte med bröd och skit i denna kropp. I morse blev det 2 koppar kaffe, kl 7 ett ägg, och nu lunch 5 skivor fläskfilé, back on track. Det är bara inse att jag är en sockerknarkare av rang!
 3. Fick min blodsocker/blodketonmätare idag bs 4.7 åt kl 12 och värdet är från 16.40 blodketoner var det sämre med, bara 0,7. mindre protein och mer fett eller ?
 4. Ja jag förstår det på söndag den 11/4 har jag käkat hyfsat strikt lchf i 1 månad, enda kolhydraterna jag fått i mig är från vitkål och lök max 20gram totalt på en dag. Har efter 3e veckan börja sova bättre, känner mig piggare om kvällar o eftermiddagar, än innan, och magen är nöjd, ingen uppsvälldhet, eller gaser. Bmi är ett helt galet sätt att mäta tycker jag, bättre mäta bukomfång vs bröstomfång. Ja nu har jag rätt rejäl mage, men även om jag får ner magen, så den ligger i jämnhöd med bröstkorgen, kommer jag aldrig ner på några 25 i bmi. Jag ska väga 74-75 kilo på bmi25, det har jag inte vägt sedan jag var 13 år, och det är 35 år sedan. Mitt mål är att få magomfånget att minska, har idag (enligt previa) 130 cm, men jag mäter själv på bredaste stället och det är 137. Men ett magomfång kring 100 och en vikt kring 90, då är jag helnöjd. Det lär ta ett tag, men jag blev ju inte fet på ett år heller, har tagit över 25 år att lägga på mig vikten.
 5. Var på hälsokontroll idag. Längd 174 vikt 125kg. Blodsocker 6.1 kolesterol 6.1 blodtryck 150/77 (normalt ligger jag på 130/75) Bmi 41. Vad tror ni rekommendationerna blev, ja bmi ska inte vara över 25, och du ska äta mer grönsaker, och minst 3 frukter om dagen. Jag sa att jag äter inte frukt, jag äter hellre ägg.
 6. Ja jag försöker hitta min riktiga hunger, och inte bara ett sug, som jag haft i så många år. Jag har ganska mycket övervikt, och vill gärna bli av med minst 35 kilo. Äter oftast frukost och hoppar lunchen. Jag med en lite burk med ägg/keso och majonnäsröra i bilen, som jag kan äta, om jag skulle bli vrålhungrig, då äter jag en sen middag, om jag är hungrig. Är inne på vecka 4 utan ett snedsteg ännu, på vågen händer i alla fall inte mycket, men jag är piggare, sover hela nätterna, och mår allmänt bättre, så även min mage, aldrig svullen eller uppblåst längre.
 7. Är och hälsar på min mor, har ätit ganska strikt lchf i 3veckor, mätte fasteblodsocker i morse. 7.0 och igår kväll 5.6. Har misstänkt att jag ev har prediabets, därav började jag med lchf. Har nu själv beställd en blodsocker/ketonmätare för att se hur allt ligger till.
 8. Jag äter 2 rejäla mål om dagen frukost och middag, men har med ett (mellanmål ägg och majonnäsröra) eftersom jag ränner runt en del som servicetekniker. Hade önskat att det räckt med frukost och middag, men behöver det där lilla på dagen för att inte bli hungrig och sugen på skit. Är inne på min 3e vecka nu, och det går faktiskt bra, känner mig piggare och sover längre om nätterna.
 9. Dagens middag bestod av 165 gram ryggbiff (nöt) 52 gram kryddsmör och 130 gram coleslaw. Nu ska jag se hur länge jag är mätt på det! Kanske får börja äta bara 2 gånger om dagen, känner ingen riktig hunger, då jag äter frukost lunch och middag, får kanske bli frukost och middag framöver.
 10. Rött kött för mig är nöt, fläsk och vilt, lamm äter jag inte. Nöt äter jag oftast bara ryggbiff eller entrecote, vilt äter jag allt av, fläsk också det mesta., tack för era svar
 11. Det verkar inte vara en lätt ekvation detta, och det verkar dessutom som att folk reagerar så olika, vissa kan inte knappt äta 1gram P/kg kroppsvikt för då höjs blodsockret, andra kan äta både P och K utan att reagera, själv är jag känslig för K, så jag försöker hålla mig under 20 gram per dag, då slipper jag sug efter onyttigheter. Det svåra tycker jag är fettet, jag orkar inte väga maten och räkna kalorier, därför kör jag detta. En vanlig måltid för mig är uppskattat 150-200 gram kött, kanske 2 msk smör (kryddat) och lite coleslaw (vitkål + majonnäs), men frågan är, äter jag för mycket fett, eller för lite?
 12. Hej jag är 175 lång/kort och väger i skrivande stund runt 125 kilo. Jag funderar på vad som är en ungefärlig rätt mängd fett man ska äta? Till lunch idag åt jag en skiva ryggbiff med kryddsmör på kanske 2 matskedar, sen åt jag 2dl coleslaw som är gjord på vitkål och majonnäs. Äter jag för mycket fett, eller för lite fett? Har käkat lchf strikt i 2 veckor imorgon, har aldrig tidigare hållt ut så här länge. Måste hålla mig helt strikt om det ska funka har jag märkt, trivs dessutom bäst med att äta rött kött i olika former.
 13. Mjölkprodukter verkar vara väldigt varierande, vissa reagerar med viktuppgång, m.m. andra inget alls, tror själv att jag är väldigt känslig för sockret i mjölkprodukter, har därför bytt grädde i kaffet, mot kokosolja. Försöker även låta bli ost, det är en trigger för mig!
×
×
 • Create New...