Jump to content

Ing-Marie

Medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ing-Marie's Achievements

(2/7)

9

Reputation

 1. När jag gick kurs hos Arteget så rekommenderar de Alpha Plus MCT-olja så den köper jag på nätet. Har inte hittat den i butik i Malmö. Den ska vara renast och är gjord på kokosolja.
 2. Sorry att jag inte kollat på ett tag. Blev så dålig så jag slutade med ketogen mat efter 2 kortisonkurer. In och ut ur ketos gav mig alla negativa effekter och inga positiva. Huvudvärk mm. Jo sparayerna fungerar, de tar jag dagligen. Kortisontabletterna kommer till när sprayerna inte räcker och jag inte får luft eller blir för hostig. Att hosta i Corona-tider är inte kul. Som det känns nu får jag äta LCHF men inte som jag vill på ketonivå. Har inte ens en doktor just nu eftersom min läkare tvingades i pension.
 3. Hej hittade hit i min sökning på kortison och ketos. Fattar ni vad som hände. Jag var i ketos 8 på urinstickan i ca en vecka men var sen tvungen att ta kortison i tablettform för min astma och morgonen efter var jag inte i ketos. 1,5 sen 0,5 nästa dag. hur har det gått för dig MiaW? Kan du vara i ketos med kortison? har ingen att fråga.
 4. Kött och fisk äter jag mer på keto inte mindre blev därför så förvånad. Ska kolla hur man gör egen leverpastej! Tack för tips.
 5. Finns det inte LCHF-bröd att köpa? Min man som fått alzheimersdiagnos borde äta ketogen kost enligt mig men han vill absolut ha bröd. Jag orkar inte sköta all denna matlagning och dessutom baka LCHF bröd jämt. Min man har aldrig lagat mat. Jag är själv inte frisk men vet att jag mår bättre av LCHF men orkar just nu inte hålla den varken för mig eller mannen. Ska vi orka dra igång igen behöver jag kunna köpa LCHF-bröd. Jag har aldrig gillat att baka.
 6. Hittar inte videon du nämner. Du får gärna lägga in en ny länk.
 7. Tack! Har lånat boken Stoppa Alzheimer på biblioteket men beställde Slutet för Alzheimer nu. Vi äter ketogen kost och mycket kokosfetter så vi hoppas på bättring. Nu har det ju kommit både negativa och positiva nyheter om huruvida bromsmediciner är på gång eller inte. Man får hålla tummarna och äta rätt!
 8. Hej Ann! Jag behöver verkligen hjälp. Jag är gammal i gamet LCHF men nu har min man diagnostiserats med Alzheimers (veckan innan jul) 71 år och han har ingen diabetes, inget högt blodsocker, ingen i släkten med Alzheimers. Däremot har han haft problem med diarréer i många år något som sjukvården inte lyckats fixa. Med Prescrip Assist fixade jag det men nu finns inte det mer. För två år sedan fick han epilepsi med frånvaroattacker som medicin fixat. Även min man går nu på ketogen kost sen ca 2 veckor tillbaka och han är i ketos enligt urinstickor. Tycker dock inte det har hjälpt så mycket ännu, lite mindre trött kanske. Magen eller tarmarna är inte bra och han rasar i vikt trots att han aldrig varit överviktig. Låg på 80-82 kg alla år vi känt varandra (sen 76) nu nere på 74. Minneskliniken vill skicka oss till dietist men det tror inte jag på. Viktraset började i somras utan ändring av kosten men har eskalerat nu. Vad gör jag?
 9. Jag har aldrig haft järnbrist inte ens när jag varit gravid, men efter två månader på keto-diet hade jag det. Har alltid älskat leverpastej men slutade med det när jag gick över till ketogen kost. Kan det vara orsaken?
 10. Tack för alla fina svar! Jag gav upp och åt lite frukt och det hjälpte. Salt hade jag fått i mig, eftersom min snälle man kokte saltlösning till mig. Men nu återstår problemet. Försöker jag följa Konstdoktorns ketogena diet så blir jag så trött så jag ger upp efter några dagar. Hur lång tid tar det att komma i balans och i ketos? Har läst på alla sidor på Kostdoktorn och fattar att man kan bli trött men så här helt slut. Måste jag ge det flera veckor? Jag äter mer liberal LCHF nu men jag äter blodtryckssänkande och bara på liberal LCHF har jag dragit ner på en av fem mediciner för det. Jag märkte ju under de fem dagar jag inte åt och inte tog mediciner att blodtrycket dök. Så mycket faktiskt så jag hade svårt att stå upp. Då borde ju ketogen kost fixa så jag kan minska mina tabletter.
 11. Behöver hjälp. Återhämtar mig dåligt efter vinterkräksjuka. Är trött och hängig och får inte upp orken. Tänkte när jag inte ätit på 3-4 dagar att Strikt LCHF skulle bli lösningen så att jag äntligen uppnådde ketos. Nu har det gått en vecka efter vinterkräksjukan och jag är lika trött varje dag. Var det olämpligt att starta strikt LCHF i detta läget? Ska jag ge upp ketosen om jag nu är där.
×
×
 • Create New...