Ing-Marie

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Ing-Marie

 • Rank
  Nyanländ
 1. Hittar inte videon du nämner. Du får gärna lägga in en ny länk.
 2. Tack! Har lånat boken Stoppa Alzheimer på biblioteket men beställde Slutet för Alzheimer nu. Vi äter ketogen kost och mycket kokosfetter så vi hoppas på bättring. Nu har det ju kommit både negativa och positiva nyheter om huruvida bromsmediciner är på gång eller inte. Man får hålla tummarna och äta rätt!
 3. Hej Ann! Jag behöver verkligen hjälp. Jag är gammal i gamet LCHF men nu har min man diagnostiserats med Alzheimers (veckan innan jul) 71 år och han har ingen diabetes, inget högt blodsocker, ingen i släkten med Alzheimers. Däremot har han haft problem med diarréer i många år något som sjukvården inte lyckats fixa. Med Prescrip Assist fixade jag det men nu finns inte det mer. För två år sedan fick han epilepsi med frånvaroattacker som medicin fixat. Även min man går nu på ketogen kost sen ca 2 veckor tillbaka och han är i ketos enligt urinstickor. Tycker dock inte det har hjälpt så mycket ännu, lite mindre trött kanske. Magen eller tarmarna är inte bra och han rasar i vikt trots att han aldrig varit överviktig. Låg på 80-82 kg alla år vi känt varandra (sen 76) nu nere på 74. Minneskliniken vill skicka oss till dietist men det tror inte jag på. Viktraset började i somras utan ändring av kosten men har eskalerat nu. Vad gör jag?
 4. Jag har aldrig haft järnbrist inte ens när jag varit gravid, men efter två månader på keto-diet hade jag det. Har alltid älskat leverpastej men slutade med det när jag gick över till ketogen kost. Kan det vara orsaken?
 5. Tack för alla fina svar! Jag gav upp och åt lite frukt och det hjälpte. Salt hade jag fått i mig, eftersom min snälle man kokte saltlösning till mig. Men nu återstår problemet. Försöker jag följa Konstdoktorns ketogena diet så blir jag så trött så jag ger upp efter några dagar. Hur lång tid tar det att komma i balans och i ketos? Har läst på alla sidor på Kostdoktorn och fattar att man kan bli trött men så här helt slut. Måste jag ge det flera veckor? Jag äter mer liberal LCHF nu men jag äter blodtryckssänkande och bara på liberal LCHF har jag dragit ner på en av fem mediciner för det. Jag märkte ju under de fem dagar jag inte åt och inte tog mediciner att blodtrycket dök. Så mycket faktiskt så jag hade svårt att stå upp. Då borde ju ketogen kost fixa så jag kan minska mina tabletter.
 6. Behöver hjälp. Återhämtar mig dåligt efter vinterkräksjuka. Är trött och hängig och får inte upp orken. Tänkte när jag inte ätit på 3-4 dagar att Strikt LCHF skulle bli lösningen så att jag äntligen uppnådde ketos. Nu har det gått en vecka efter vinterkräksjukan och jag är lika trött varje dag. Var det olämpligt att starta strikt LCHF i detta läget? Ska jag ge upp ketosen om jag nu är där.