Katarina Holm

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

24 Bra

Om Katarina Holm

 • Rank
  Nyanländ
 1. Vad tycker ni om 1 msk kokosolja i teet 2 gånger om dagen. Jag tänkte att då kan man äta mindre portioner av mat och öka mättnaden med kokosoljan?
 2. Oj, det visste jag inte att grädde kunde göra... Åt/drack du väldigt mkt grädde eller fick du denna odör endast av 1-2 dl/dag?
 3. Ah, ok. Tack! Det är ju som du säger att man gärna går all-in för att komma tillrätta med problemet. Vad tycker ni om att köra 2 msk yoghurt (rysk/turkisk/grekisk - vilken är bäst?), 1 dl grädde, lite hallon och 2 msk linfrön?
 4. Tack snälla för din info! Herregud va mycket jag lärt mig på en timme, haha ?
 5. Aha, jag hade ingen aning om att get-/får-/buffelmjölk var annorlunda uppbyggd än komjölk. Tack för info!
 6. MariaF - stort tack för din input! Då ska jag dra ner på osten och rätta mig efter andra tips på sidan för strikt kost. Och som du säger så äter jag i princip ingen sallad så det ska jag absolut införa! Är det fibrerna i salladen som magen vill åt? Ska jag kanske försöka få i mig mer fibrer från annat håll? Till er alla - vilket underbart forum med fantastiskt engagerade medlemmar som svarar så snabbt med massor av bra tips!!! ?
 7. Aha, jag förstår. Åh, va trist då jag ÄLSKAR ost... Men stort tack för att du delade med dig av erfarenheten då jag vet att andra har haft samma problem och att det jag typ lever på var roten till ditt problem. Vad tror ni om skinkost (tror det var 0,2 g kolisar)? Hur reagerade din mage på grädde? Har ni några andra tips vad man kan byta ut osten ut på "bröd"?
 8. Stort tack för snabbt svar! En vanlig dag är det exempelvis ett halvt ekologiskt knäckebröd (totalt 0,4 g kolisar) med 6 skivor ost och 2 skivor rökt skinka. Till lunch LCHF-pizza - parmesan, ägg i botten och en massa ost ovanpå och till middag falukorv (hög kötthalt = 0,5 g kolisar/100 g) med tomat och ost i ugn.
 9. Jag har ätit LCHF nu i drygt en månad och är otroligt uppblåst i magen, särskilt på morgonen. Magen mår i övrigt jättebra (gör inte ont, känns inte gasig eller förstoppad) så detta känns som en så konstig "biverkning". Jag har både bytt till laktosfria produkter och den senaste veckan helt uteslutit mjölkprodukter (förutom hårdost). Just att det är morgonen känns som en indikation att det ändå kanske är något med gaser, då man hört att man "fiser" ca 200 gånger per natt. Är det någon annan som har erfarenhet av detta, eller vet hur man ska komma tillrätta med detta? Det är verkligen inte kul att se ut som om man vore gravid i sjunde månaden när jag för övrigt mår så himla bra på alla andra sätt. Stort tack på förhand!