Rörmokare Jonsson

Medlem
 • Innehållsantal

  53
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Rörmokare Jonsson


 1. en liten annan fråga när det gäller skaldermans index, den utgår ju från energi% och om jag då får för mej att äta lite mer kolhydrater och protein säj 60g kolhydrat och 60g protein och sen kompenserar det med att äta 100 g fett då får jag ju ett index på 1 och vad jag förstår så kan det funka om man nu inte har överätit, stämmer mina tankar eller e jag ute och cyklar?


 2. e de nån som provat lidl:s proteinbröd? jag köpte 2 bröd idag och det va sååå gott men e det e bra bröd månne?

   Innehållsförteckningen står på hyllan som brödet ligger i. Här kommer det iallafall Proteinfralla. Proteinhalt 26,7 %.

  Ingredienser: vatten, linfrön 17,1 %, veteprotein, sojamjöl, fullkornsvetemjöl, sesamfrön 4,5 %, pressrester från soja, solrosfrön 3,6 %, vetekli, havrefiber, jäst, salt, gurkmeja.Kan innehålla spår av nötter, mjölk och ägg.

   Näringsvärde per 100g:

  Energie: 1194 kJ / 286 kcal

  Protein: 26,7 g

  Kolhydrater: 8,5 g (varav socker: 0,5 g)

  Fett: 13,4 g (varav mättade fettsyror: 0,4 g)

  Kostfiber: 12,4 g

  Salt: 0,99 g


 3. ja det skulle ju inte vara några bekymmer om jag skulle äta direkt efter men eftersom det e kvällar jag äter så blir det lite långt dit och sist såva ja allt rejält sugen på polarmacka med renkött och visst klarar jag  mej till kvällen men jag tror att det skulle vara bättre att äta några mackor trots att det inte e lchf frågan e hur mycket elände det ställer till med förhoppningsvis inte mycket eftersom det e tre månader eller nått sånt mellan tappningarna


 4. Halloj gott folk, en liten undran bara, när man har lämnat blod kan det då vara ok att inmundiga några mackor för att få lite snabb energi? jag brukar lämna på morronen när jag blir kallad och jag äter bara en gång om dagen nämligen vid 18-19 tiden vilket fungerar utmärkt, men när jag lämnat blod å skulle det ju vara praktiskt att äta en eller två mackor så man slipper vara så matt under den dagen, va tror ni kan det vara av nytta eftersom det skulle ju vara enklast att ta några mackor.


 5. Tack för era finfina tips, jag ska ju ut på årets första fyradagars övning med hemvärnet nästa vecka och där finns det ju bara kolhydratstinna matförpackningar eftersom vi inte har nått eget kok med oss så här ska det laddas upp med allehanda torkade och feta produkter som får plats i trosspackningen :P nån som vet hur många dagar kokta ägg håller sej, skulle ju vara trevligt att äta några såna och jag kan ju koka råa men det vore enklare om kokta skulle kunna hålla sej ätbara i fyra dagar


 6. Själv tycker jag att det e väldans bekvämt att bara dricka kaffe med som nu koccosolja på morron och sen inte äta förräns till kvällen och bra mår jag ju av det oxå men vikten går inte ner står inte still heller, den går så sakteliga upp men jag ska väl ge det litemer tid sen måste jag nog skära ner på ost och portionsstorlek och minska på löken, äter en rejäl lök till varje kvällsmål och det verkar jag inte tåla tyvärr


 7. Men kära medborgare, e de inte sisomså att vi alla måste hitta våran egna väg, vi har ju alla olika grad av störd metabolism och en del kan äta väldans liberalt och så finns det såna som jag som triggar igång på kokta morötter och som bör avhålla sig från sådana godsaker tyvärr, tgillochmed lök som jag bara tokälskar måste jag försöka vara sparsam med, de e ju bara att gratulera dom som kan vara liberala och unna sig både godsaker och nån form av bröd medans vi andra måste avstå, visst kan livet vara orättvist :P  men så e de ju

  • Gilla 5

 8. Torka bladen genom att hänga dem på en torr och luftig plats, eller torka i hushållstork. Skaffa eventuellt en mini kaffekvarn för 99 kronor och kör dem till fint grönt pulver. Så gjorde jag.

   

  Koncentrationen i bladen med mera är väldigt låg jämfört med koncentraten som säljs. Man kan snaska väldigt många blad innan man kommer upp i extrema mängder.

   

  Notera att fröna är smala korta historier. Jag stack ner dem försiktig i jorden i ungefär 10 pluggar och knappt 50% grodde. Värme och fuktighet spelar stor roll för grobarhet.

  det där blir förhopppningsvis till hösten om jag får härligheten att gro, jag får hoppas att jag har gröna fingrar bara


 9. Jag försöker få min hustru att börja med LCHF hon har då Crohns sjukdom,till saken hör att hon i ungdomen fick operera bort en stor del av sin tarm, idag har hon bara 1,5 meter tarm kvar som ska sköta all upptagning av näringen som hon stoppar i sej,och va jag förstår så e de den del av tarmen som tar upp fett som e mest bortopererade så när hon äter för fet mat då blir det ett riktigt raveparty i hennes mage så riktig LCHF kost verkar inte kunna vara nått för henne, nån som har samma bekymmer och vet hur man kan tackla detta bekymmer för jag vet ju at det skulle vara mycket bättre med lchf liknande kost

   

 10. Hej, det dyker upp annonser från något som heter itrim och jag får inte riktigt grepp om vad det är. För att få veta vad det går ut på måste man sända in en intresseanmälan och det är väl okej då. 

  Det mest utmärkande (för mej) i annonsen är en kommentar från en av medlemmarna: -"De tog tag i mig och brydde sig om mig på riktigt, som en familj." 

  Redan där får jag lite obehagskänslor. Själv fick jag en stor chokladask i julklapp av "familjen". Och på min födelsedag häromdagen fick jag en kartong exklusiv kola av en annan del av "familjen". Kanske ska tillägga att jag väger exakt dubbelt så mycket som jag borde. 

  Om man tecknar avtal i januari får man ett startkit som enligt annonsen har ett värde av 875 kronor så långt lagret räcker. Då drar jag den slutsatsen att summan inte innehåller någon typ av månadsavgift?  

  Nu börjar jag få Viktväktarvibbar, kan det vara något klippochklistra som man ska pyssla med? Vad i allvärlden kan vara värt 875 kronor? 

  Är det någon här som vet lite och har lust att berätta?

  Förövrigt så håller jag på att laddar upp för nystart av LCHF för resten av livet.  Hur jag än vrider och vänder på det hela så kommer jag fram till att det är det bästa jag kan göra mot mig själv, min kropp och min själ. 

  Men varför har jag så svårt för att komma igång? Varför är det så vansinnigt svårt att släppa sockret? :/

   

  Med vänlig hälsning 

  LF

   

   

  jag fick förmånen att vara hos dom gratis(träningen va gratis) ett halvår 2008 och dom första 10 veckorna så va de bara nått pulversoppa som man käkade pluss en bar och visst jag gick ner från 152 kilo till 122 och jag fick träna gratis under tiden, fortsatte att gå ner till 108 men där blev det stopp och sakta började vikten gå upp igen, tur att jag hittade annika dhalqvist och kostdoktorn så jag kan hålla vikten under kontroll om jag säjer så, så ät dej ner i vikt istället med riktig mat istället för att gynna itrim