Erna

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Erna

 • Rank
  Nyanländ
 1. Jag har kollat upp Autoimmuna protokollet och tänker följa det och se vad som händer. Nu undrar jag om psyllium fröskal kan användas när jag gör det. Frön skall ju uteslutas. Jag har använt Vi-siblin som ju består av psylliumfröskal under många år. Eftersom det innehåller socker och sötningsmedel skippade jag det och köpte krossat rent psylliumskal (obs inte fiberhusk). I detta läget kan jag inte klara mig utan det för då blir jag förstoppad. Är det någon här som haft samma problem? Och hur har ni löst det i så fall? Under tiden jag ätit LCHF så har jag ätit mycket kål och olika blad + nåttligt med tomat och gurka och andra lågkolhydrat grönsaker och bär och så frön av olika slag och då har jag fixat magen. Men utan slemmande frön är det jobbigt.
 2. Tack Erik2, ja eftersom jag mått bättre av att inte äta mejerivaror tidigare så tänker jag skippa dom ett tag. Det verkar klokt att testa autoimmimunt protokoll så jag kommer att göra det.
 3. Tack MariaF! Jag skall läsa dina tips och jag hoppas bli klokare. ?
 4. Hej, jag är ny här och har ätit Lchf sedan mitten av april i år. Tjugo kilo ner har det blivit. Jag har IBS och har alltid haft problem med magen på ett eller annat sätt. Jag började med Lchf för att bli av med en rejäl övervikt och få en bättre hälsa. Vad jag läst om är att många blivit bättre i sina magar men en del, som jag, har kvar sina problem. I mitt fall smärta i höger sida i midjehöjd både mage och rygg. Min galla är borttagen och det känns inte som gallkramper. Förut hade jag ofta magkatarr men det har ändrat sig och det svider inte på samma sätt. När mina besvär varit som värst innan jag började med lchf så brukade jag slopa gluten, mjölkprodukter och stekt mat samt kött. Jag åt fisk, ris och kokta grönsaker och slopade kaffe och så tog jag snälla bakterier, Dimetikon och ibland syradämpande. Då lugnade magen sig. Jag har alltid haft jobbigt med vispgrädde och mycket fett i allmänhet. Men jag kunde inte hålla den dieten för jag gillar mat av alla slag och vill kunna äta allt. Innan jag började med lchf så hade jag stora problem med matsmältningen och åt matsmältningsenzymer till varje måltid. Maten kom ut osmält. Jag bestämde mig för en radikal omställning av kosten och läste in mig på lchf och satte igång. Det var jobbiga veckor med sockerabstinensens alla kval! Men det var bara att fortsätta. Jag tolererade fett bättre efter hand och blev piggare och gick ner i vikt. Jag tog mina enzymer och lade till saltsyretabletter men kunde släppa dom efter ett tag. Men mitt onda i sidan håller i och det är påfrestande. Avföringen har dock en underlig konstig lukt. Jag smälter maten bättre men måste ta psylliumfröskal varje dag för att det skall fungera och Dimetikon funkar bra mot gaser i perioder. Min förhoppning med lchf var också att jag skulle bli bättre i magen men det fungerar inte fullt ut. Jag äter mycket kål av alla slag, zuccini, sparris, spenatblad, olika sorters sallad, tomat, gurka, fläskkött, kyckling, fisk, ost i alla former, kokosolja, olivolja och smör, lite bär, kokosmjölk, grädde, creme fraich, yoghurt 10% och 3% ibland och nötter. Efter boken helt enkelt. Just nu håller jag på med en utredning av smärtan i magen och en buköversikt med ultraljud skall göras. Min mage är undersökt på kors och tvärs under årens lopp men förutom gallsten så har inget hittats. Vad skall jag göra? Har ni några goda råd? Med lchf kost verkar det inte finnas så mycket förändringar i kosten att göra. Erna