Gå till innehåll

Yvonne Sternberg Taubert

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

23 Bra

Om Yvonne Sternberg Taubert

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Wow, vilken fantastisk resa du gjort. Helt otroligt. En stor applåd från mig.
 2. Halloj! Jag äter strikt LCHF och unnar mig med väldigt gott samvete en härlig smörgås ibland. Jag föredrar Tjockkockens ostplättar i länken nedan. Det görs av ost och ägg och är underbart gott. Jag måste säga att jag blir lite förvånad över de lite moralistiska kommentarerna ovan. Varför skulle inte bröd vara okej om innehållet är hälsosamt och bra? Min filosofi är att äta och njuta av god LCHF-mat. Om jag med ägg och ost gör en omelett, eller om jag bakar ett bröd så har det ingen som helst betydelse ur näringssynvinkel. Väl? https://www.tjockkocken.se/ostplattar/
 3. Jag har givit upp det där med olivolja i majonnäsen. Har läst att somliga använder smält smör vilket låter gott tycker jag, men det har jag inte testat ännu. Här hemma blir det rapsolja. Äter inte majonnäs så ofta så det får duga.
 4. Hej Lena 66. Jag är 55 år och har på ca ett år gått ner 25 kilo. Jag har ätit precis så mycket fett jag är sugen på. Ibland frossar jag till och med och kilona smälter bort i alla fall. Det enda jag är noga med är att aldrig äta mer än 20 gram kolhydrater per dag. Oftast äter jag bara 10. I övrigt så mäter jag ingenting. Är noga med att mina måltider ska innehålla bra näring dock och väljer bra grönsaker. Vissa kvinnor i vår ålder kan dock ha svårt att gå ner i vikt. Om så är fallet så kan det löna sig att skippa mejerierna ett tag. För min egen del så äter jag det ibland och det har gått bra.
 5. Precis innan jag började med LCHF så fastade jag en vecka. Det var fascinerande att se att jag hade så högt socker trots att jag inte hade ätit på flera dagar. Den 6:e dagen hände det något dramatiskt och blodsockret sjönk plötsligt till normala nivåer. Men, de första månaderna på LCHF så hade jag något förhöjda värden på mornarna. Nu ligger jag som oftast mellan 4.5-5. Det är jag nöjd med. Det lär bli LCHF i resten av mitt liv för min del. Jag inser att min kropp helt enkelt inte är byggd så att den tål att äta så mycket kolisar. Men, jag sörjer inte. Det finns ju så mycket god mat och man be
 6. Det där med fettlever och insulinresistens har jag fått från Dr Jason Fung bla, en njurspecialist som numera behandlar diabetiker bla med LCHF och fasta. Han har hjälpt mig mycket med sin bok "Fetmakoden" och jag har lyssnat på mycket av det han säger på föreläsningarna på Kostdoktorn. Här kan du läsa lite mer om det: https://www.dietdoctor.com/se/fruktos-och-fettlever-darfor-ar-socker-ett-gift Tack ska du ha för dina intressanta svar!
 7. På senaste kolesterolprovet så hade jag LDL 3.2 HDL 1.3 Triglycerider 1.4 Sjukvården är nöjd och jag känner mig inte direkt oroad, även om jag gärna skulle se att HDL ökar och triglyceriderna minskar med tiden. Har haft mycket problem med inflammationer sedan barnsben i hud, tarm och leder. Det är nu också helt borta otroligt nog. För första gången så kan jag gå i trappor som en normal människa. Det har jag inte kunnat sedan jag var 10 år. LCHF är det bästa som hänt mig.
 8. Tack för alla intressanta svar! Jag fastade ca 16 timmar innan provtagningen. Vanligtvis så äter jag bara en måltid per dag. Fastar 23,5 timmar/dygn således. Jag har under året också fastat i flera dagar i rad, ibland en vecka ett antal gånger, för att tömma levern på fett och minska resistensen. Idag har jag 39 i Hba1c utan mediciner och sprutor. Kanske fastade jag för länge innan provet?
 9. Tack för intressant svar Zepp. När jag började med LCHF för ett år sedan så skadade jag mig ordentligt i knäna när jag tränade. Så, träningen har fått vänta tills för ett par månader sedan. Jag antar att det ännu inte kan ses på något kolesterolprov att jag faktiskt tränar 3-4 gånger i veckan? Då kan jag kanske hoppas på bättre värden nästa gång. Jag hade ingen aning om att triglyceriderna hade med min insulinresistens att göra.
 10. Hej! Jag har diabetes typ 2 och började för ett år sedan äta strikt LCHF. Oftast äter jag bara en gång per dygn och fastar övrig tid. Har nu reverserat min diabetes och slängt mina mediciner och sprutor. Som bonus försvann också min övervikt (23 kilo). Nu till min fråga: Jag gjorde nyligen de årliga testerna på VC. Allt ser fint ut, även kolesterolet. Men, döm av min förvåning så ligger mina triglycerider fortfarande på 1.4. Jag hade väntat mig ett värde under 1.0. Kan någon förklara varför det inte sjunkit?
×
×
 • Skapa nytt...