Jump to content

Naturist

Medlem
 • Posts

  547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Naturist

 1. Naturist

  Kefir

  Jag tänkte ge mig in på det här med att göra egen kefir. Verkar spännande. Finns det någon som har gryn över, och kan tänka sig att sälja eller dela med sig till mig?
 2. Naturist

  Såser?

  Man kan reda sås med äggula, så den blir tjock och krämig. T ex en pasta carbonara, men med sjögräsnudlar eller strimlad zuchini isf pasta. Äkta carbonarasås innehåller inte grädde, utan fett, ägg (1 helt ägg + 3 äggulor t ex) och parmesanost. Blir mycket hög fettprocent Den går att variera i det oändliga med olika ingredienser, kryddor och örter.
 3. Bara av nyfikenhet, så cyklade jag bort till min lokala Shell. Utbudet är inte att skryta över Men det fanns portionsförpackad ost. Nötter hade de också.
 4. Nu har jag hört reklam om det ekologiska sortmentet.......hmmmm, det stämmer inte riktigt. Kabanossen är inte ekologisk, inte brödet som den serveras i heller, och inte dressingen heller. Men korven är klimatsmart för att den innehåller mer grönsaker, enligt kundservice...... Snacka om att famla i mörkret
 5. Vi människor är omnivorer, det betyder allätare. Och inte carnivorer, som är till största delen köttätare. Våra tarmar har således anpassts till den dieten. Du nämner uppfinningen av elden för ca 200 000 år sen. Det, enligt forskning, gjorde att vi fick tillgång till näringämen som extraherates av värmen, och gjorde den tillgängling till näringsämnen, långt snabbare än metabolismen skulle ha gort.
 6. Jag tror inte att man förbränner nämnvärt mycket mer kalorier stående än sittande, men jag är säker på (utan vetenskapliga bevis) att variation av arbetsställning är det bästa för kroppen. Vi spenderar många timmar på vårt arbete, och att sitta eller stå i samma position så många timmar är inte bra för kroppen. Rörelserna blir monotona till slut, vilket är känt att leda till skador. Jag själv har en förmåga att lägga all vikt på vänster ben, vilket har gått bra. Tills jag passerade 40-strecket, eller däromkring. Efter några timmar på jobbet, så känner jag av en molande värk i höften. Så tänk på att stå stadigt, med båda fötterna på jorden Y62, visst vore det effektivt med sådana bollar. Det blir som ett 8-timmars pilatespass! Men ditt inlägg fick främst igång min fanstasi...........tänka sig att komma in i ett kontorslandskap, eller varför inte statsministerns kontor........och alla ser ut som om de svalt ett bubbelgum och har fullt upp med att hålla balansen, isf att fokusera på sitt arbate. Det gav mig ett gott skratt till morgonkaffet.
 7. Har inte fått tag på den själv (bor på en liten ort, med en handlare,som anser att det alltid ska vara som det alltid varit), men vad är det för skillnad på den och andra yogurtar? Förutom saltet
 8. Med en nypa salt. Låter som turkisk ayran, fast utan vatten. Det är så gott med kall, salt yogurt när det är varmt. När jag är i Turkiet, så dricker jag oftast ayran till maten. Den tjocka yogurten är perfekt till tzatziki, eller i en tomatsallad. Med tomat, lök, salt, peppar och tjock yogurt.
 9. Angående natto, det är ju fermenterade sojabönor. Och när man googlar, så står det att de 99% av sojabönorna inom handeln är GMO. Jag skulle då tacka nej till natto, hur mycket K2 de än hade i sig.
 10. När jag läste detta, som kom jag direkt att tänka på http://www.skogsskafferiet.se/Där finns en förteckning över ätliga växter. De är katalogiserade månadsvis, så det är lätt att hitta vad man kan plocka månad för månad. Kan förstås skilja, beroende på var i landet man bor, men är en ledstjärna iaf. Mina fem ören: Kaffe - cikoriakaffe, en variant som dracks förr när det var ransonering(eller dålig tillgång) på kaffe. Jag har helt fastnat för denna variant. Tycker det är jättegott. Lugnande - utöver det som nämns; yoga och meditation Smärtstillande - pilbark K2 - syrade grönsaker av alla de slag.
 11. Det kan ju vara orsaken, om de flyttat och har annat dricksvatten. Men av inlägget, så verkar det inte så. Kanske att de har uteslutit något i sin kost, som innehåller zink. Eller annat som främjar zinkupptaget.
 12. Ja, hösnuva var det nån som hade. Sen kan många allergier ha tagits för förkylningar. Kommer ihåg att man sa, att vår och sommarförkylningen är långdragen. Det kan mycket väl ha varit allergi.
 13. Tackar. tackar trevlig sekt att vara med i, hahaha Skrev kanske otydligt om gåsfettet. Mormor sa att det användes vid olika krämpor och skjukdomar. Hon sa inte specifikt allergi, för det fanns inte på hennes tid sa hon. Kanske att någon fick rinnsnuva, och då smörjdes näsan med fett?? Jag är född på 60-talet, och när jag tänker tillbaka till grundskolan, så kan jag faktiskt inte minnas någon som hade allergi.
 14. Så, nu sitter jag också med kokosolja i näsan. Jag och troligtvis halva Sverige måste testa. Jag började få känningar av pollen när jag passerade 40-strecket för några år sen. Svullna, röda ögon, rinnig näsa och kill i halsen. Konstig huvudvärk och enorm trötthet. Sen så avtog det för ett par år sen. Förra året klarade jag mig utan ögondroppar, nässpray och piller. Har ingen aning om vad det kan bero på. Det som jag tror är att jag äter nästan bara ekologiskt och lågkolhydrat. Men iom explosionen av pollen i år (bor i södra Halland), så testar jag detta i förebyggande syfte. När det ibland kommer upp sådana här "hemmagjorda" kurer, så brukar jag höra med min mormor. Hon är kunnig i sånt. Hon är snart nittio, och har god kunskap i husmorskurer. Efter lite mutter om kokosolja, för det vet hon knappt vad det är, så sa hon att man förr använde gåsfett till smörja vid olika åkommor.
 15. Glöm inte koffeinet........ååååååååh, om man kan blanda ihop alla dessa ingredienser med kaffe eller andra koffeindrycker.
 16. Zepp, där har du en mycket god affärsidé!
 17. Fasta kommer alltid vara ett tabu inom vårt vinstsökande samhälle. Den genererar ingen konsumtion, inga piller som ska köpas osv. Och ingen mat som ska ätas, inga proteinbars eller vitamindrycker som ska förtäras.
 18. Jag tror inte att man ska bekämpa febern, den finns ju där av en anledning. Det kan väl knappast vara så att naturen ger oss feber bara för skojs skull? Att ta febernedsättande piller är att behandla symptomen, inte sjukdomen.
 19. Fasta och vila. Ta inga febernedsättande medel, om inte febern är alldeles outhärdlig. När man är sjuk så har man oftast ingen matslust, det har jag tolkat som att kroppen vill ha energi till att bekämpa sjukdomen och inte till att smälta en massa mat. Likadant med febern, tror att det är kroppens sätt att bekämpa bakterier och virus. Det händer att jag blir smittar av nåt ibland, men sjukdomsförloppet är mycket kortare och lindrigare än för de i min omgivning.
 20. Berätta sen hur det har gått. Kul att höra av andras erfarenheter.
 21. Testa även att koka på fläsklägg, där finns allt som innehåller kollagen. Ben, brosk, skinn och märg. Köttet är gott med rotmos och riven pepparrot. Spadet kan man ha som bas i soppa, sås eller gryta. Eller dricka varm som den är. Men då krävs det lite kryddor.
 22. Jag vet Men den är åtmindstone eko........jag får ta det goda med det onda. För det blir riktigt bra majjo av den oljan. Sen så får man se till mängden. Jäg äter inte majjo matskedvis varje dag, men kanske teskedsvis <,9
×
×
 • Create New...