Ettan

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

63 Utmärkt

Om Ettan

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nu är jag tillbaka Tappade lite bort mig på vägen, men lämnade egentligen aldrig helt att hålla mig till LCHF, vår matlagning i detta hus utesluter aldrig mera fett och riktig mat och inte har det heller inhandlats godheter på väldigt länge.. men.. på något vis kom jag av spåret och nu vill jag ta upp det igen, jag mår ju inte lika bra mera som på LCHF, vikten har ju gått upp samt lite ner så jag är nu där jag gjorde mitt avsteg, men förutom åtminstone 30kg som vill hoppa bort så är det ju en så stor roll för hälsan hur man äter! Är nu då tillbaka på min 3dje dag med huvudvärk och törst, men det känns lätt och skönt. Måste bekänna att jag var tvungen att tänka om på nytt när jag fann mig själv med att äta bröd, och inte bara en och två skivor utan det blev så allvarligt att jag åt minst 8 skivor på en gång och suget bara växte .. det var min man som väckte upp mig ordentligt när han blev arg på att jag ätit upp brödet!! (han blev utan )
 2. Nåja, nu är man på spåret igen Igår åt jag 2 gånger och har varit mätt och belåten, jag klarar väldigt bra av att hålla mig borta från kolhydrater men som sagt när man börjar knapra på dom så är det ingen hejd.. Majoriteten av mina kolhydrater kommer ju från grönsaker som jag älskar, speciellt blomkål och broccoli.. Hur påverkar det då vikten och kroppen typ om man har svårt att hålla lågt kolhydrat intag trots att kolhydraterna kommer från grönt? 1,5kg mindre på vågen än igår, anade nog det var vätska men ändå rädd för att jag lagt på mig mera i fett Idag blir det att leta upp något recept på lite julgodis eller typ pepparkakor..., är ju inte så mycket för sådant men måste ju ha något att unna mig på julen när andra gottar sig i kolhydrater och vem vet, kanske det smakar för alla!
 3. Godmorgon alla Nu kommer min bekännelse.. jo, efter att jag störtat ner i betongen så blev jag dessutom ingjuten i den..blää.. jo, ni förstår att ända fram till igår hade jag visioner om att jag nog kan äta kolhydrater, kan ändå gå ner i vikt, mår lika bra som alltid osv.. blev rädd när jag varit på blodprov och mitt socker ligger precis på övre referensens gräns .. dessutom vill jag ju inte ha ett midjeomfång på 115cm.., det är ju för fasen grymt att gå omkring som en stor hösäck..märker ju att mina knän inte heller är med på noterna.. Länka nu gärna till bloggar o sånt där jag kan bli inspirerad och komma igång igen, jag vill ju vara en LCHFare, mår ju så mycket bättre och vikten jo den går ju ner.., det tråkiga är ju nu att idag stod vikten på 93,1kg så det har gått upp över två kilo då igen.. Dessutom har jag ju inga problem med att utesluta kolhydrater ur min kost, därav konstigt att jag ändå trycker dom i mig? Nåja, nu var det sagt då!! Lovar mig själv och alla andra att rätt väg är LCHF
 4. Godmorgon Nu har jag då fallit från höga höjder ner i betongen... Jag har ju liksom inte haft något behov av att göra ett enda snedsteg och ja, vad har nu då hänt.., jo i tre dagar har jag frossat i kolhydrater, mättnadskänslan ligger på noll och nu får jag börja om från början igen då! Vågar inte stiga på vågen heller, men måste komma på banan igen först. Har dessutom bestämt att sluta räkna allt jag äter, det är ett verkligt stressmoment tycker jag, jag vet ju hur jag ska äta och äter jag rätt så blir det inget småätande eller kolhydratfross heller för den delen..
 5. tack för pepp. Jo visst är jag kvinna, för tillfället mitt i menscykeln.. Först kände jag mig väldigt hungrig, men fick liksom ingen mättnadskänsla över huvudtaget.. Det var första gången jag känt så sen jag började med LCHF. Knappast skulle någon ägna mig nån större tanke på gymmet.., men det är känslan som finns där.. Jag har ju inte alls mätt mig sen jag började så måste komma ihåg i morgon när jag stiger upp.
 6. Godmorgon Stooor besvikelse på vågen idag... +1kg nej nej, nu måste jag skärpa mig.., hade tänkt lyssna på kroppen och bara äta när jag är hungrig men nu har det resulterat i nån typ av hetsätning två dagar, fettet var igår uppe vid 165g och det är väl onödigt, ja och kalorierna närmare 2500 så nu tänker jag inte lyssna på kroppen angående hunger alls.. Har nog ingen panik att gå ner mera före julen heller för har ju nått mitt delmål, men vågen vill nog smyga fram sig varje morgon ändå, känns som att jag måste ha stenhår koll Hade tänkt börja med lite styrketräning så småningom, har bara en liten rädsla att gå till gymmet då jag vet att jag kommer likna en borttappad flodhäst..
 7. Godmorgon alla! Nej, vet ni vad.. Igår hände det!! Jo, vi var till affären och plötsligt fick jag en enorm ångest över att jag endast såg kolhydrater precis överallt, det var hemskt.. O ja där kom mitt första snedsteg, köpte en glass utan att ens tänka på kolhydrater.. nå, den innehöll 25 kolisar den glassen men kunde ju blivit värre om inte min man släpat ut mig till bilen Har även nu fått klart för mig att när mitt kolhydrat intag stiger över ca 30 i dagen (har hänt två gånger), så kommer klådan tillbaka!! Idag tar jag i med nya tager, skall laga en god fet mättande mat som får mig att inte ens vilja drömma om en extra kolhydrat.. Har märkt att många tar för givet att detta är ett enkelt sätt att banta på, går de inte ner i önskad takt så slutar de med LCHF och återgår som innan.., jag har läst så mycket om hälsofördelar mm att jag vill inte ens förgifta mig mer så att säga, eftersom jag nu kämpat mig igenom ett helvete av övergångs problem och är på den torra sidan så tänker jag nog bara köra på. Tänkte lite på julen ännu, har ju älskat glögg, såg att det finns sockerfri glögg som innehöll något kring 9 kolhydrater per 100ml..låter massor, kan man ändå dricka lite av den eller är det bättre att göra egen?
 8. Godmorgon alla Jaa a du Zepp, man vet ju nog att läkarna inte alltid är på rätt spår.., sammma läkare försökte även få mig att börja med Levaxin när mitt TSH ligger runt 3,6 alltså i övre referens, har faktiskt inga symtom heller på underfunktion.. blää Maria F, jo chokladen får gästrena sköta om Måste bara klaga, inget större problem, MEN, igår kväll kom klådan tillbaka, det har kliat och kliat så fruktansvärt, nu på morgonen är det bättre, men jag förstår liksom inte hur det hänger ihop? Kan det ha att göra med att kolisarna steg igår upp till runt 30 pga de goda fyllda paprikorna jag åt? Har börjat planera inför julen, vad vi skall äta när släkten kommer, det får bli LCHF jul iår.. Rekommenderas det att man skall äta några hälsotillskott på LCHF?, det behövs väl inte om man äter mycket grönt o så och ägg är ju hälsosamt.. Jag avstod från ett besök igår till min mammas väninna.. när hon berättade om de goda smörgåsarna och kakorna, jag förklarade att jag då inte vill vara ovänlig men om jag kan ta med något eget, nå hon sa det är ju inte farligt med smörgås och kaka det ska ju alla äta, jag var bara tramsig, jaa då får det vara..
 9. Jippii, har slagit mitt delmål med rekordfart.. vågen står nu på 89,4kg Nästa steg är att komma ner till 86kg.. Det har blivit 5:2 ibland då jag endast kommit upp till 500-600 kalorier i dygnet då jag ätit endast en gång, vissa dagar blir det mycket mer nog. Jo, snart har vi jul, vi har fått julklappar av bekanta som ligger på övervåningen och väntar att slippa under granen, MEN dom innehåller choklad , iallafall låter det samt känns så när man lite klämmer.. Undrar om det kommer att bli en frestelse?, jag som missbrukat choklad innan och nu inte ätit på snart en månad..
 10. Ja, måste ju tillägga att angående detta med att blodtrycket sänks så igår mätte jag då och blodtrycket var normalt men min vilopuls var endast 50, kanske en bra sak men min puls har alltid legat närmare 100, har recept hemma utskrivet för det, provade ta en tablett några dagar i somras men jag fick sån svindel för det sänkte trycket för mycket, läkaren menade att det var dåligt för min hälsa med så hög puls, men det har aldrig stört mig... Men kosten är väl nyckeln även till detta
 11. Godmorgon. Känns skönt när man inte är ensam liksom , jag är så glad för det ni kommenterat och hjälpt med råd o så.. Kan berätta att inatt klarade jag mig utan huvudvärk, och den är ännu borta, så då var det antagligen omställningsbesvär, det har ju nu gått 21 dagar sen jag inledde mitt nya spår och jag har inte gjort ett enda snedsteg, absolut inget fusk! Hela omställningen från kolhydratrik mat till minimalt med kolisar måste ju verkligen ha shockat kroppen rejält.. Räknade lite på högt i kostbevakningen då jag ännu åt massor med kolisar och en vanlig dag med allt skräp då så kommer i genomsnitt till 200-300 kolisar i dagen, alltså hur har jag fått i mig dom kan man undra Nu har jag lite finslipat på mitt matintag vilket blivit lättare då jag inte äter hela tiden, alltså proteinet hålls nu mellan about 50-85 och det tycker jag är rimligare, men jag är nog osäker på om jag faktiskt måste trycka i mig fett upp till 120 i dagen för det finns ju faktiskt närmare 35 kg på kroppen som kunde utnyttjas som energi eller hur? Har faktiskt inte varit trött alls sen jag började med LCHF, men många andra besvär, men det verkar vara över nu, hoppas jag, men det jag märkt är att jag behöver mycket mindre sömn, går upp väldigt tidigt om morgnarna... men man får ju mera gjort då jag ändå är en morgonmänniska
 12. Godmorgon Njuter av en kopp kaffe med en liten skvätt grädde i, kan bara konstatera att min kaffekonsumtion har minskat med över hälften, får bara inte ner mer än min morgonkopp, men läste nån gång att kaffebönan är världens giftigaste böna?, vet inte om det är så, men isåfall är det ju bättre med mindre konsumtion kan jag tänka mig.. Måste berätta att igår köpte jag mig ett par byxor i storlek L , när jag väl kommit hem kunde jag inte låta bli att stirra på dom, dra i midjebandet och värdera om dom skulle gå på mig.., tänkte gömma bort dom, mest för att min man inte skulle se (vet inte varför), men kunde ändå inte motstå och dom gick faktiskt på, kan inte ännu förstå, men jo, lite taijta i midjan men dom gick på.. har tidigare måsta ha minst XL... Ja, jag har ju fått råd om hur hantera huvudvärken och så, har för kramperna börjat med magnesium, tar fortfarande extra salt och dricker massor.., men denna huvudvärk, trodde jag skulle spy inatt av att bara vända mig i sängen , andra dagen nu, och helt uteslutet att böja sig för mycket framåt, känns som allt gungar så om nån kan råda mig hur jag bäst kan tackla detta så är allt välkommet!!
 13. Godmorgon medmänniskor Såg mig i spegeln, den jag brukat undvika..., usch så hemskt, hemskt att vara äcklad av sig själv, allt bara hänger.. Vikten har ju gått ner men jag känner mig fetare än förut Har nu kommit till en punkt där jag inte känner hunger, det gick tolv timmar igår mellan de båda mål jag åt.. skall jag då följa rådet att äta ändast när jag är hungrig?, kan bara tänka mig att då kommer jag ju gå på ett rejält kaloriunderskott..., njaa, beror väl på hur mycket jag trycker i mig då när jag äter antar jag! Funderar på att börja motionera, kanske göra lite promenader, har ju mycket att göra på vår gård med trädgård o så men inte direkt den här tiden på året så då kunde man ju då gå ut och promenera tänker jag. Nåja, kämpar vidare
 14. Godmorgon igen härliga medmänniskor! Hade ju som första delmål att komma ner till 90kg innan jul, hade förberett mig på 6kg ner under närmare två månaders tid, men visst är jag glad att det går snabbare (vem e inte det.. ) Nåja, alltså vågen stod på 90,5kg idag Yeee Var ju beredd på att det kunde vara jobbigt med alla omställningsbesvär och så och visst känns det ju väldigt motigt nu när det ena avlöser det andra.. de problem jag nämnt tidigare har nu klingat ut men nu har det tillkommit kramper i lår och vader och denna enorma törst, heemskt må jag säga, jag dricker och dricker, tar extra salt. Men vad kan man annat göra? Dessutom sa min mamma jag luktar illa Funderar dessutom över fettmängden när man har en massiv övervikt, borde jag minska intaget och låta kroppen använda sina reserver?, eller använder den ändå reserverna? Mina kolhydrater kommer ju från grönsaker av olika slag till största del, igår kom jag endast upp till om jag nu kommer ihåg rätt "bara" 15,4 kh. Undrar ju även om det är för lite? Går ju ner i vikt och är glad och känner mig pigg och så, men stressar inte detta låga intag av kh på kroppen?
 15. Godmorgon! Här snurrar det på Tack till alla som svarat, allt pepp behövs. Kan då tillägga till mitt första inlägg att jo jag är kvinna och blir snart 40.. Nu har jag då sluppit allt detta kliande, magen fungerar normalt, svettningarna avtagit men nu denna törst, har blandat salt i vatten och försökt dricka, men tydligen inte då tillräckligt eftersom jag besväras av en mycket jäklig huvudvärk.. Angående det jag äter, så nu har jag fått ner proteinmängden, kanske därför för att jag inte hela tiden är hungrig och behöver äta så mycket?! Många ägg har uteblivit och mindre kött på tallriken.. Vad anser ni om detta med bröd substitut, när jag läser runt på nätet så verkar ju många vilja baka det ena och det andra brödet tänker jag.. även bakver och kakor, såg att det även finns kokböcker om detta.., men hur bra är det egentligen? Jag är då inte sugen på bröd och har aldrig varit heller så jag kanske inte ska kommentera saken, men.. För att få mera fantasi i min matlagning så beställde jag hem kokboken Mera Matkärlek, kom igår, och där fanns många fina recept må jag säga Min startvikt var ju 96kg och idag visade vågen 91,2kg, igår visade den 90,8kg så nu borde jag kanske gömma bort den att jag inte lyckas bli allt för fixerad vid att balansera där varje dag Har även kollat på måttband och där märks nog inget.., men det känns nog lite i byxorna i varje fall Nå, inte är ju vikten allt.., främst vill jag ju bara må bra