Gå till innehåll

Thoole

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

21 Bra

Om Thoole

  • Rank
    Nyanländ

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej jag var idag till kontroll for diabetes 2, jag har ett långtidssocker på 32, vilket är bra. Jag har varit utan medicin i 1,5 år och september sista året var det 31, sedan började min läkare att diskutera mitt kolesterol så det som heter LDL var 3,1 vilket var alldeles för högt, skulle enligt hon var under 2,5, den totala kolestrol var 5,5. Vad som är rätt och vad som är fel är väldigt svårt. Min läkare medgav direkt att hon inte hade någon kunskap om alternativ kost och jag var en av de få på vårdcentralen som hade fixad det med koständring. Jag förstod att kunskapen allmänt är väldig låg hos läkare, jag har aldrig fått någon förslag på koständring. Jag blev opererat för cancer och ingen meddelade mig att jag med största sannolikhet ville utveckla diabetes 2, En kompis i USA som hade exakt samma diagnos fick veta detta innan operation och behandling att han fick förvänta att han skulle utveckla diabetes två. Jag vill tillägga att min nya läkare verkligen var intresserat och engagerad, men att hon inte har kunskaper med alternativ "medicin". Är det någon som har upplevd lika vill jag gärna ha en kommentar. Mvh Thoole
  2. Thoole

    Lökpulver

    Var inne på din matfilosofi, jag är ceo innom automotive och vad ni skriver där är ingen filosofi, ni måste bli mycket duktigare på detta om ni ska lyckas, det är det jag menar med business, det har blivit lite för lätt, eller kanske är det så att kompetensen inte räcker till, ta det inte personligt
  3. Thoole

    Lökpulver

    Hejsan Anledningen till min reaktion bör förtydligas lite, förövrigt tack för er kommentarer. Jag tillhör typen som jobbar 70-80 timmar i veckan, vilket jag fortfarande gör även om jag har ändrat mitt liv radikalt sedan 5 år. Jag blev opererat 4 gångar under ett drygt år för en cancer som jag hade ätit och druckit mig till genom ganska många år. Dessutom fick jag som lök på laxen en diabetes av behandlingen. Vid sista operationen fick jag en bok av en mycket god vän, "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra" Detta var startskottet till en förändring i mitt liv, de som har inspirerat mig är så klart ni alla på kostdoktorn och särskilt Annika Dahlqvist, Martina Johansson m.fl. Varför jag reagerade över lökpulver är min kunskap till kemisk industri och det var där jag började min karriär för länge sen och en del av de produkter som blev tillverkat var just tillsatser till bl.a. produkter som lökpulver mm. OBS jag önskar ingen debatt om lökpulver eller annat liknande. Jag är inte med här för att banta, men för att få ett hälsosamt liv och goda inspirationer. Jag är nu mycket mån om vad jag äter och sedan min kropp har blivit ren känner jag av om jag äter någonting som inte är bra för mig (märk MIG). Jag tycker generellt att det är för mycket fokus på bantning, inte så att jag underskatter problemet och jag tycker att det är jättebra att folk får en bättre hälsa och därmed ett lyckligare liv. Konsekvensen av min ändrade livsstil är att jag äter ingen medicin, mitt blodsocker ligger mellan 5 och 6 nästan konstant, jag har aldrig huvudverk, jag har blivit av med min eksem, inflammationer och att jag känner vad som händer i min kropp. Jag kör nu ren ketogen kost, vilket också har medfört att alla substitut som t.ex. LCHF bröd är helt borta (det smakar också apa), t.ex. tycker jag mycket om pasta, så jag har kombinerat en pastasås med massor av parmesan som jag äter ren, mycket gott. Förutom en sista grej, jag är mycket mån om vilken kvalitet kött, fisk och grönsak jag köper. Lök är för jävla gott och det äter jag. Tack för att ni finns
  4. Thoole

    Lökpulver

    Undrar lite över hur lökpulver (bearnaise sås och annat) och andra processade livsmedel kommer in i LCHF recept på diet doctor, är det ett viktminsknings program eller en hälsostil som promotas, det går business i allt. Jag läser en hel del bloggar globalt, och jag får säga att det börjar likna en show. Själv har jag aldrig gillat smaken på LCHF bröd, det smakar pyton, så jag äter inte bröd alls och mår mycket bra av detta. Om jag är sugen på den gamla skräpmaten går jag på Burger King och beställer en Dubbel Cheese Wopper utan bröd och en vatten, det är faktiskt en meny på BK, som många äter i USA och detta är helt ok. Ha det, Thöger
  5. Tack för alla fina svar, till de som påpekar att vi inte åt sånt för och att man inte ska hitta ersättningar, jag håller helt med, det var bara ett par månader jag håll på med med detta fruktansvärde LCHF bröd och andra fasansfulla recept , det finns många fina recept i gammaldags husmanskost som flera borde damma av och börja äta igen. Potatis ersätts med en fin sallad eller kokt blomkål. Inspirationen till LCHF och ett annat liv, fick jag genom en bok "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" som jag fick av en god vän när jag låg på sjukhuset med en kortare tjocktarm, cancer, orsakat av precis skräpmat och stress i kombination, Jag var världsmästare i cola, godis, pizza slicer och dålig livsstil Världen är inte svart eller vit den är grå
  6. Hejsan Jag har nu ätit LCHF i två år, så gott det går, reser mycket så det kan vara svårt att hålla 100. Jag gör det inte för att minska vikt men för hälsan skuld och har märkt stora förändringar i mitt välbefinnande sedan jag ändrade min kost. Nu till frågan, en på mitt jobb berättade att om man kokar pasta och kyler ner och värmer upp igen skulle detta minska mängden glykos man får i sig radikalt. Jag har googlad men inte riktigt hittat något som är tillräckligt övertygande. Någon här som vet om det finns sanning i postulatet. Pasta med en god sås och mycket parmesan var en av mina favorit rätter och som jag alltid lagade när jag kom hem efter en lång resa.
×
×
  • Skapa nytt...