Jump to content

Limp

Medlem
 • Posts

  1,409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Limp last won the day on August 3 2015

Limp had the most liked content!

About Limp

 • Birthday 07/05/1957

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2,007 profile views

Limp's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

2.2k

Reputation

 1. Om max 10 dagar har vätskan försvunnit ur kroppen och du befinner dig precis där du var dagen före din födelsedag... dock aningen äldre som klokare
 2. Alltid kul och höra hur det gått för andra Som före detta tjockis är det bara att inse här också att man behöver vara på sin vakt resten av livet. Suget tar lätt över och tillbakavägen kan bli en hård mental kamp. Man får ta till olika knep och jag försöker lära den gamla hjärnan nya associationer. T.ex när sötsuget sätter igång tillåter jag mig dricka Cola Zero som sedan är stakt associerat till ölkorv Det är iofs lätt att överäta sig även på proteiner. Jag har hållit vikten rätt så bra... som max 8-9 kg upp från min "all time low på 92,5 kg och därmed inte behövt förnya klädgarderoben ytterligare gånger. Hälsan är prima och både gamla höga blodtrycket som B-typen av sockersjukan håller sig gömda någonstans. Mjället har inte heller kommit tillbaka eller att håret blivit tunnare När det handlar om mitt LCHF-ätande, håller jag inte längre koll på grammen, utan kunskapen som finns lagrat i bakhuvet hjälper mig styra rätt. Skulle vilja säga att jag äter variationsrik lågkolhydratsdiet numera. Fakir ena dagen och ibland mycket liberalt också.
 3. Att äta mat som man älskar, kan säkert räknas in som ensidigt ätande av någon. Man äter ju maten som man gillar själv och inte den som andra tycker man ska äta eller tycker om. Då brukar man få stämpeln att äta ensidigt. Men varför bry sig vad andra tycker ? Anser man själv att man åter ensidigt, behöver man nog ställa sig själv frågan om tanken är ens egen eller om man blivit itutat den ? Jag själv äter ingen mat som jag ogillar. Inte heller äter jag kolhydrater mer än de som är naturliga. Jag har också testat livnära mig två veckor enbart på ölkorv. Jag älskar fortfarande ölkorv ! Åt jag då ensidigt... absolut inte...
 4. Det finns också många LCHF:are... som jag uppmärksammat... som vill göra gällande att man absolut får inte äta dittan och dattan. Saker och ting påstås inte vara LCHF ! Sådant för mina tankar till sektism som LCHF ofta beskylls för. I min värld finns bara rekommedationer vad som ger positiva effekter istället för förbud som är negativt tänkande. Därför behöver jag själv varken unna mig något speciellt eller att jag aldrig någonsin har behövt fuska.
 5. Undertecknat hoppade över de sista kilona på viktresan. Startade vid 154 kg och hoppade av vid nådda 94 kg, när jag kom ihåg att det var idealvikten för mig och fungerande 52 i byxstorlek. Skulle jag väga mindre, skulle nämligen byxbenen för mindre storlek 50 bli för korta. Sedermera har vikten vandrat aningen upp och ner,men ligger relativt stabilt strax under eller ett par kilo över 100 kg. Får väl skylla på ökad muskelmassa
 6. Jag bestämmer numera själv vad jag äter, när jag äter och hur jag äter. För i tiden lydde jag Socialstyrelsen och Brödmakarna samt klockan, men det var innan jag gjorde "uppror". Numera äter jag lågkolhydratkost generellt. Ena veckan kan det bli nästan noll i kolisar och andra veckan mer.
 7. Jag har sluppit några fartkameraavgifter troligen p.g.a att bilden i körkortet inte liknade mitt nya 50kg lättare person alls ;-)
 8. Jag har slutat äta magnesium. Äter grönsaker istället. Har dock upptäckt att när grönsaksintaget är lågt, kommer också de nattliga kramperna.
 9. Jag stoppade tidigare i mig multivitaminer medan jag åt monotont. Numera består kosten av minst 500 gram grönsaker om dagen (tack Johanna för inspirationen) och extra vitaminätandet tillhör det förgångna.
 10. För mig är livets goda att både få äta och göra som jag vill och inte som någon annan tycker. I mitt liv finns inget fuska, ty det är ett negativt begrepp. Vill jag äta en liter glass som kvällsmat, så gör jag det... Men tar också konsekvensen som den kommer och försöker inte göra det för ett moralisk dilemma. Dock gör det det efterföljande suget efter sött, att det blir sällan. Istället frossar jag med fet mat i största allmänhet.
 11. Bli man inte mätt, äter man för litet fett ! Alltså, det är fettet som mättar. Jag skulle också skippa brödet, ty beständig viktminskning kräver oftast förändrade vanor utan tillbakagång.
 12. Skaldemans ratio har bara ett enda syfte. Nämligen att säkerställa fetthalt som bör vara över 1.3
 13. Hälsa är ett mentalt tillstånd... nöjdhet med sig själv och med det man åstadkommit med sin hälsoförbättring och -satsning. En del springer sig till hälsa och andra äter sig till hälsa. Båda är garanterat lika glada för det man åstadkommit och därmed har man skapat hälsa... gladare människor som får ut mer av livet.
 14. Fixera dig inte vid vad vågen visar ! Du är 50 kg lättare än innan och har därmed ätit dig till en bättre hälsa. Lev livet och njut av den... ta dagarna som dom kommer. Förverkliga dina drömmar och njut av tillvaron istället för att bekymra dig om ett par kilon hit eller tid. Jag hade samma utgångsläge som dig... samma startvikt. Gick ner i ett enda kör ned till 92-93 kg och beslöt sedan att sluta med viktnedgångsfixeringen och styrde om tanken till att leva livet istället. Jag sa upp mitt moderatorskap här på forumet och köpte sportbil som jag aldrig tidigare skulle fått plats i. Mina drömmar håller på bli min verklighet och vikten är mitt minsta bekymmer. Den pendlar litet upp och ner och är helt styrd av hur mycket ost jag stoppar i mig. Jag håller dock min byxstorlek och det är tillräckligt för mig. Nu ser jag mot att möta vårsolen
 15. Nä... det har jag inte Gikten gick över snart ett år sedan när jag la om kosten en ytterligare gång. Inte heller äter jag några tabletter mot gikt längre och har sluppit alla anfall. Jag fortsätter dock äta mitt bacon och fläsk, men inte i den mängden som innan. Alltså, det handlar om att ha måtta i allt inkl. ätandet. I mitt fall ersatte jag överflödet av fläsk med grönsaker och fisk och det balanserade upp det hela.
×
×
 • Create New...