Gå till innehåll

Limp

Medlem
 • Innehållsantal

  1 409
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  24

Inlägg postad av Limp

 1. Alltid kul och höra hur det gått för andra :)  

   

  Som före detta tjockis är det bara att inse här också att man behöver vara på sin vakt resten av livet. Suget tar lätt över och tillbakavägen kan bli en hård mental kamp. Man får ta till olika knep och jag försöker lära den gamla hjärnan nya associationer. T.ex när sötsuget sätter igång tillåter jag mig dricka Cola Zero som sedan är stakt associerat till ölkorv ;)  Det är iofs lätt att överäta sig även på proteiner.

   

  Jag har hållit vikten rätt så bra... som max 8-9 kg upp från min "all time low på 92,5 kg och därmed inte behövt förnya klädgarderoben ytterligare gånger. Hälsan är prima och både gamla höga blodtrycket som B-typen av sockersjukan håller sig gömda någonstans. Mjället har inte heller kommit tillbaka eller att håret blivit tunnare :rolleyes:

   

  När det handlar om mitt LCHF-ätande, håller jag inte längre koll på grammen, utan kunskapen som finns lagrat i bakhuvet hjälper mig styra rätt. Skulle vilja säga att jag äter variationsrik lågkolhydratsdiet numera. Fakir ena dagen och ibland mycket liberalt också. 

  • Gilla 4
 2. Att äta mat som man älskar, kan säkert räknas in som ensidigt ätande av någon. Man äter ju maten som man gillar själv och inte den som andra tycker man ska äta eller tycker om. Då brukar man få stämpeln att äta ensidigt. Men varför bry sig vad andra tycker ? Anser man själv att man åter ensidigt, behöver man nog ställa sig själv frågan om tanken är ens egen eller om man blivit itutat den ? Jag själv äter ingen mat som jag ogillar. Inte heller äter jag kolhydrater mer än de som är naturliga. Jag har också testat livnära mig två veckor enbart på ölkorv. Jag älskar fortfarande ölkorv ! Åt jag då ensidigt... absolut inte...   

  • Gilla 3
 3. Det finns också många LCHF:are... som jag uppmärksammat... som vill göra gällande att man absolut får inte äta dittan och dattan. Saker och ting påstås inte vara LCHF ! Sådant för mina tankar till sektism som LCHF ofta beskylls för. I min värld finns bara rekommedationer vad som ger positiva effekter istället för förbud som är negativt tänkande. Därför behöver jag själv varken unna mig något speciellt eller att jag aldrig någonsin har behövt fuska.   

  • Gilla 6
 4. Undertecknat hoppade över de sista kilona på viktresan. Startade vid 154 kg och hoppade av vid nådda 94 kg, när jag kom ihåg att det var idealvikten för mig och fungerande 52 i byxstorlek. Skulle jag väga mindre, skulle nämligen byxbenen för mindre storlek 50 bli för korta. Sedermera har vikten vandrat aningen upp och ner,men ligger relativt stabilt strax under eller ett par kilo över 100 kg. Får väl skylla på ökad muskelmassa :)  

  • Gilla 2
 5. För mig är livets goda att både få äta och göra som jag vill och inte som någon annan tycker. I mitt liv finns inget fuska, ty det är ett negativt begrepp. Vill jag äta en liter glass som kvällsmat, så gör jag det... Men tar också konsekvensen som den kommer och försöker inte göra det för ett moralisk dilemma. Dock gör det det efterföljande suget efter sött, att det blir sällan. Istället frossar jag med fet mat i största allmänhet.

  • Gilla 6
 6. Hälsa är ett mentalt tillstånd... nöjdhet med sig själv och med det man åstadkommit med sin hälsoförbättring och -satsning. En del springer sig till hälsa och andra äter sig till hälsa. Båda är garanterat lika glada för det man åstadkommit och därmed har man skapat hälsa... gladare människor som får ut mer av livet.

  • Gilla 4
 7. Limp har gikt och skrivit en lång tråd om vad som funkat och inte. Är det samma problem?

   

  Nä... det har jag inte  :P Gikten gick över snart ett år sedan när jag la om kosten en ytterligare gång. Inte heller äter jag några tabletter mot gikt längre och har sluppit alla anfall. Jag fortsätter dock äta mitt bacon och fläsk, men inte i den mängden som innan. Alltså, det handlar om att ha måtta i allt inkl. ätandet. I mitt fall ersatte jag överflödet av fläsk med grönsaker och fisk och det balanserade upp det hela. 

  • Gilla 4
 8. Du ska inte bli förolämpad... om du funderar ett tag, inser du att du äter som andra har lärt dig att äta. Folk äter frukost, lunch, middag mellanmål, vissa bestämda tider, med ett visst innehåll och efter ett visst mönster. Man äter så för att andra sagt att så bör man göra. Det har blivit något slags defacto standard... en sanning som sällan överenstämmer egentligen med det man själv vill innerst inne eller vad kroppen behöver.

   

  Jag har själv börjat titta aningen själviskt i min egen navel och speciellt innanför den och utgår i mitt ätande numera från mig själv, mina egna smaklökar samt vad jag själv tycker är gott. Det har drastiskt förändrat min hälsa, tagit bort sug efter den maten som gjorde mig fet en gång i tiden. Jag har iofs nya sugobjekt, men hälsosamma sådana. Dem kan jag äta när jag vill och hur mycket jag vill... de är lågkolhydrat. Alltså, jag gjorde helt om vilket jag rekommenderar också andra göra. Jag kan äta glass... sockerglass, utan mental baksmälla för utrymmet för det finns i mina kolhydrattal. Jag känner inte ens att jag unnar mig något, eller fuskar, ty jag sett till att sådant inryms i mina nya livsföring. Det har blivit en del av mitt naturliga beteende. Jag har inte längre mat i fokus.  

   

  Det jag vill säga är att våga släppa taget är ofta genvägen till framgång...

  • Gilla 2
 9. Idag är det femte dagen efter tilltaget och först nu kan jag konstatera mig vara helt återställt. Fyra dagars forlorat välmående är ett faktum. De dagarna går ju inte ta igen, ty de förlorats för evigt, Men i positivismens anda går det alltid hitta bekräftelser på något bra också i det som hände. Jag kan t.ex konstatera att...

   

  - med tanke på att jag medvetet köpte naturgodiset, har jag inte fuskat än.

  - att mitt sötsug är troligen övervunnet. Jag gick nämligen in på Ö&B i Arboga för att köpa reskost. Men de hade inget ölkorv och inget annat heller för den delen som jag var minsta sugen på. Bara en massa godis, läsk annat sött. Så jag vände på resonemanget och tänkte ur det minst skadliga hållet istället. Dvs. vad triggade inte mitt sötsug, som jag inte äter egentligen alls, som skulle ge energi och även mätta. Svaret blev enkelt... chocklad triggar inte mitt sötsug, det äter jag inte alls och nötter ger bra med energi... bra kombo och jag stövlade fram till naturgodiset och köpte. Alltså, jag kunde motstå frestelsen att roffa åt mig första godispåsen.

  -  jag åt en massa nötter och fick inga allergiska reaktioner och kan konstatera att nötallergin min verkar var borta för gott.

  - och sedan blev man ju en erfarenhet rikare

   

  Slutet gott, allting gott...

  • Gilla 1
 10. Sådana besvär av lite naturgodis? Jösses... en annan kan klämma i sig närmare kilot lösgodis en kväll och inte känna av det alls dagen efter.

  Vi är alla olika... vi reagerar olika, känner vi ju till. Jag blev faktist litet förvånad själv över den starka reaktionen, men jag har ju också gått ca. 2,5 år utan tillsatt socker. Jag är inte heller stolt över tilltaget, utan har försökt återge effekterna av dumheten. Att försöka beskriva hur jag mådde, är näst intill omöjligt. Sviterna sitter i än och kommer avskräcka mig i framtiden. Alltså, något positivt har det kommit ur älendet...

  • Gilla 4
 11. Hmm... Jag kanske ska ta det som ett argument för att det nog är ganska vettigt att äta hyfsat liberalt, trots allt?

  Snarare ska du ta det som exempel vad som händer när det tillförs stora mängder gift. Små mängder klarar de flesta av... om de dessutom kommer från naturliga källor.

  • Gilla 1
 12. Det handlade om ca 4 hekto... i natt vaknade jag mer än genomsvettig. T-tröjan kändes som en blöt disktrasa. Det känns dock mycket bättre nu. Gifterna lämnar kroppen och det vanliga vardagslunket utan socker står inför dörren.

  • Gilla 2
 13. Jag vet vad naturgodis går för. Jag valde med flit de mest chocladstinna bitara. Jag var också medveten om effekten, men kanske inte graden av effekt. Jag har fortfande on i kroppen, balanssvårighter, huvudvärk mm. abstinens relaterade saker. Det positiva är dock att det går över och jag är en erfarenhet rikare.

  • Gilla 4
 14. Jag fick för mig att köpa naturgodis i Arboga i förrgårkväll på väg till Norge. Jag var trött och älendig, så hjärnan tog ett felaktigt beslut. Den återstående resan gick ju bra... hög på kolhydrater ! Men så kom baksmällan i går morse och har inte släppt än. Jag kallsvettades och ömsom frös hela gårdagen Jag mådde allmänt dåligt och tillståndet fortsätter faktiskt även idag. Måendet är något stabilare, men nog avskrcäker "förgiftningen" från framtida åtandet av kolhydrater. Det känns precis som övegången från sockerdrift till ketondrift i början... abstinens med stort A.

  • Gilla 3
×
×
 • Skapa nytt...