Jump to content

Emeliet

Medlem
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

About Emeliet

 • Birthday 05/04/1993

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Oslo/Västerås

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Emeliet's Achievements

(2/7)

60

Reputation

 1. Gräddglass, det var värre än bananen haha.. Ja absolut, jag visste ingenting om LCHF innan jag startade. Syftet är väll mest för att för en gångs skull komma ner till min målvikt, då har jag ca 10-13 kg kvar så det är inte extremt mycket. Däremot har jag alltid haft problem med att kontrollera matintaget. Jag tar till mat, hela tiden! Vid glädje, sorg, tristess m.m. Vill ha bort det begäret. Egentligen har det aldrig handlat mycket om godis och bakverk, väljer hellre mat alla dagar i veckan framför det. Så ja, målet är väll helt enkelt det också, sundare förhållande till maten. Sparar fastandet som verktyg i lådan än så länge, att fasta mellan måltiderna lät mer som en hållbar startbana. Ja det har jag hört talats om, den sista näven, ska den innehålla fettet då? Hemmagjord majo var inte min smak, ska testa i veckan att göra Aioli.
 2. Ja du har helt rätt, jag blir så ivrig av och till. Men jag vet innerst inne att 1 steg i taget ger ett mer långsiktigt resultat Men vill inte ge mig själv för fria tyglar heller... Bakade en Lchf saffrans cheesecake igår för att jag inte ätit någonting dåligt under julen, har så dåligt samvete för det, mest för att jag tillåter mig själv ursäkter till att äta. Samtidigt som jag tänker att jag faktiskt ändå utesluter riktigt socker helt, då blir jag stolt. Vill bara inte att mina lyxdagar ska bli en trend. Man vet egentligen hur man ska göra, men huvudet säger någonting annat. En ständig kamp. Fasta blir kanske någonting jag väntar med som du säger Maria, skönt att jag har hittat hit. Att få lära, lyssna och skriva av mig. Inte lätt när man har en pojkvän som inte är insatt alls, även om jag har försökt lära honom. Han blev chockad igår för att jag inte kunde äta banan.. haha .. vet inte om det är jag som inte ska bli lärare eller om det är han som måste lära sig lyssna
 3. Det kan jag förstå, att om det sker per automatik om man äter nog mycket fett. Men jag har väldigt svårt att tro att en 24h fasta inte innehåller någon hunger eller sämre mående. Såg även någon som skulle fasta 60 timmar eller liknande. Att skjuta på frukosten är för mig inga problem men för mig låter det helt orimligt att fasta så länge. Efter 8 timmar startar jag att bli yr, förvirrad, dimmig och klumpig + att jag inte alls mår bra i kroppen. Har jag då fått i mig för lite fett? Hur gör alla för att få i sig så mycket fett? Vill inte att varje måltid ska simma i smör/olja. Är det istället genom fet fisk och avokado? Smör är gott i all ära men känner att det blir lite för mycket ibland.
 4. Jag undrar en sak bara. Hela livet har jag hört att kroppen går in i sparläge vid fasta (alltså inte bränner något) , som en försvarsmekanism eftersom kroppen inte vet när den ska få mat nästa gång. Någon annan som hört det? Vill helst inte fasta då det värsta jag vet är att vara hungrig men om det jag hört inte stämmer så kanske jag provar i alla fall.
 5. Hej Elin, Jag skulle ikke anbefale deg at bestille fra en svensk hjemmeside, da tullavgiften kan bli ganske höy. Vis du drar på tur til Sverige så kan du köpa kosttilskott da, men sån i pris er det ikke store forskjeller. Var hjemme i Sverige over julen og Svenske kronen var starkare en den Norske dessverre.. Da jag handlade på på mitt norske bankomatkort så har det dragits mye mere en vad jag betalat/tagit ut. Vet ikke vart i Norge du bor, men i Oslo finnes det mange apotek og helse, vita butikker der du finner det meste. Det beror på vad du leter efter.
 6. Tacksam för allt pepp och för era grymma tankar och idéer ! Det är lätt att ruta in sig och tro att man har rätt bara för att man tyckt sig ha läst något om det, nya synvinklar är alltid nyttigt. Trodde aldrig jag skulle få så många svar för lite soyamjölk i kaffet För min del blir det att utesluta soyan helt. Tusen tack, jag återkommer säkert snart med lite fler frågor
 7. Ah! Förstår bättre nu, tyckte väll att det var konstigt om man skulle kunna utesluta något på innehållsförteckningen... Och såklart vill inte bolagen visa att dom lägger massa socker m.m. (i).. Många ingredienser får man ta och lära sig för att stå över bolagens list.
 8. Det hoppas jag, annars är det ju helt meningslöst. Då går jag i affären och slösar enormt mycket tid att läsa på allting jag ska köpa, och sen kanske jag stoppar i mig massa skit ändå.
 9. Jag förstår att det är kolhydrater i vanlig soyamjölk men om det står på paketet som jag har att det innehåller 0 kolhydrater så måste det väll ändå stämma eller?
 10. På paketet står 0 kolhydrater som du ser under: https://www.alpro.com/se/produkter/drycker/soja-naturell/osotad: Jag antar att jag kan lita på det som står på paketet, hur ska man annars veta vad man kan äta? NÄRINGSVÄRDE (100ml) energi 138 kJ / 33 kcal fett 1.8g varav mättat 0.3g enkelomättat 0.4g fleromättat 1.1g kolhydrat 0g varav sockerarter 0g fiber 0.6g protein 3.3g salt 0.07g
 11. Ja och vad jag verkligen måste lära mig är snabba alternativ och att nöja mig med 1 ägg eller dyl.. Mitt problem är att allt jag äter måste vara gott. Så istället för att bara äta ett ägg med lite majo så slutar det med en lyxomelett med massa kryddor och div. ingredienser. Blir så irriterad. Men det är ju därför jag är här, för att hjälpa mig själv och mitt ''matberoende''. Absolut är det ett bättre alternativ, jag har tyckt om svart kaffe förut så kanske kan lära mig det igen.. Tack!
 12. Ja det stämmer, försöker så långt jag bara kan. Ena veckan går det fantastiskt och andra veckan ligger jag på kanten och tippar över på måttlig lchf... Helst när jag har varit stressad och inte planerat ordentligt. Men ja, planen är att gå på strikt lchf.
 13. Tack för tipset, den ska jag verkligen läsa ! Längtar tills den dagen jag är mer påläst om allt inom LCHF så man kan göra aktiva/medvetna val utan att behöva söka sig fram till all information. Precis, är bara stolt att jag klarat mig utan pasta & kaffe latte i en månad.
 14. När jag startade med kostdoktorns 2 veckors utmaning så lärde jag mig att mjölk inte var ett alternativ, så av den anledningen har jag tagit bort det. Startade med att ha grädde i kaffet, men läste efter en vecka att det inte ger lika bra resultat. Sedan dess har jag bara använt mig av osötad soya mjölk, då den har 0g socker/kolhydrater i sig.
×
×
 • Create New...