Jump to content

Suzanne

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Suzanne

 1. Det kan vara läge att ta sköldkörtelprov. Jag kom inte heller i ketos och mina värden visade sig inte vara bra, och jag har underproduktion, så sämre ämnesomsättning
 2. Hej igen. Det gjorde jag, men bör väl följa upp igen ?
 3. Läkaren ringde igår med provsvar angående sköldkörteln. Det visade sig att jag har lite för låg ämnesomsättning och har fått levaxin på recept. En kollega sa att om man börjar med levaxin så är hormonet satt r spel för all framtid och att det finns naturläkemedel med naturligt hormon att ta istället. Någon som hört om det? Finns någon läkare här som kan diskutera levaxinet, stämmer informationen ovan eller kan jag lugnt börja ta det?
 4. Hehe, inte gravid ?. Nu har jag börjat räkna i lifesumappen och gissar att jag kanske faktiskt kommit upp i 30 g kolhydrater per dag.
 5. Hej alla goingar som peppat och gett bra tips! Jag bestämde mig för att äta en aning liberalare över jul och nyår, som någon föreslog. Har druckit mer buljong och försökt få i mig mer salt. Tips på det? Räcker det med lite salt på handen som en tequila-shot på morgon och kväll? Jag pallar inte mer, eller att röra ut i vatten. Har iallafall gått upp sammanlagt 3 kg nu på 2 månader. Jag är på bättringsvägen och känner mig nu pepp efter alla bra tips. Nu har jag fått igång lifesum-appen så jag verkligen kan räkna kolhydraterna på riktigt samt har beställt ketos-stickor. Ska utesluta mejerier, bär och mandelmjölk. Jag har ju druckit 1-2 glas torrt rött vin eller cava som ju ska innehålla mindre än 3 g kolhydrater, men ska försöka hålla ifrån mig det också. Fungerar det inte nu, så kanske jag får ge upp. Jag har inte haft någon matlust och har mer haft svårt att hitta på något bättre att äta än omelett, typ. Har alltid följt de strikta recepten på kostdoktorn också. Har därför fastat automatiskt kan man säga och hoppat över främst frukost, men ibland lunchen. Det känns inte riktigt bra att hoppa över måltider, mår illa och känner mig konstig. Har ju IBS i botten och tror att jag behöver äta regelbundet. Någon skrev om det, någon mer som har erfarenhet? Gott nytt år alla! Hälsn Susanne (Suzanne i användarnamnet)
 6. Tack för råd Effie! Jag tror också jag ska ta en sak i taget, men skönt att ha en plan om det första inte fungerar. Jag har inte varit hungrig, så jag har redan fastat och hoppat över frukost och så. Har gått upp sammanlagt 3 kg nu. Nu har jag iaf fått igång lifesum-appen och beställt ketos-stickor, så går det inte nu, så går det nog inte. Eller så testar jag plan B med att fasta också .
 7. Tack veteranen, för kloka tips! Så, även om det är 0 kolhydrater i mandelmjölk kan man gå upp i vikt på det? Har du något tips på någon bra blodsockermätare som inte är alltför dyr :)? Längtar tills den där fettförbränningen ska kicka igång! Nu har jag iaf fått igång lifesum-appen och beställt ketos-stickor, så går det inte nu, så går det nog inte.. Gott nytt!
 8. Tack Peter och gott nytt år! Det kan ju vara mycket väl så att jag ligger nära ketos och därför inte mår bra. Måste man inte ligga på under 20 g kolhydrater per dag för att komma i ketos? Eller jag läste att man kan komma i ketos på mer kolhydrater, men menar du att jag kanske lättare skulle komma i ketos med mer liberal kost än strikt? Jag har inte varit hungrig, så jag har redan fastat och hoppat över frukost och så. Har gått upp sammanlagt 3 kg nu.. Nu har jag iaf fått igång lifesum-appen och beställt ketos-stickor, så går det inte nu, så går det nog inte..
 9. Hej. Jag är tacksam för alla råd och tips jag fått hittills! Nu vet jag dock inte om jag ska ge upp. Är dunderförkyld och har ingen energi och grät här innan. Så brukar det gå när jag försöker dra ned på kolhydrater, men har ju kört Lchf i ca 1,5 månad så har ju funkat bra. Jag har varit på vårdcentralen två gånger denna vecka och de säger att det bara är ett elakartat virus. Jag har i och för sig bara ätit en burk makrillfile till frukost och 34% creme fraiche med lite blåbär samt någon matsked grädde till kaffet och 1 tsk kokosolja i téet. Slängde i mig egengjort fröknäcke med smör o lite jordnötssmör på och ett glas osötad mandelmjölk. Det som bekymrar mig är också att jag inte går ner i vikt som är målet, trots att jag kört strikt lchf hela tiden. Jag börjar bli lite desperat då jag redan har ca 30 kilos övervikt om man ska se till BMI. Jag har gått upp 2 kg och varje kilo känns på kroppen. Har tänkt att vara ganska duktig på julen o bakat ketobollar, lchf- köttbullar och sla göra vörtbröd o lchf- godis. Så känns förstås tråkigt att ge upp, men vet inte riktigt hur jag ska göra med måendet och att jag ändå inte går ner i vikt. Fick precis höra från min syster att det kan vara ketoinfluensa, vad tror ni, var kan jag hitta bra info om det? Tack på förhand ännu en gång ❤
 10. Hej! Jag har börjat titta på alternativ till julgodis och ser att flera recept då innehåller sötströ eller sukrin melis. Julgodiset innehåller också mycket nötter. Mina frågor: 1. Sötningsmedel som dessa, är det ok vid strikt LCHF? 2. Vilket är det bästa sötningsmedlet, förutom vaniljpulver? 3. Hur ska jag hålla reda på att jag inte äter mer än 20 g kolhydrater under julen, eller ska man inte vara så hård mot sig själv? Tack så mycket på förhand ?
 11. Tack Lenny för svar o pepp! ok, mindre ost då, annars äter jag inga mejerier?. Äter tre mål per dag o kanske någon chokladbit på kvällen. Det kanske är värre än vad jag tror? Brukar ta 85% men står 18g kolhydrater per 100 g, men förstått att en bit innehåller ca 5g. Förstår inte riktigt det här med smör, varför är det ok?
 12. Hej! Jag är ny här o hittar inte runt riktigt. Var kan jag hitta o läsa tråden du tipsade om?
 13. Hej. Jag började för ca 1 månad sedan. De två första veckorna gick jag upp 2 kg och det tog lång tid innan jag kom in i ketos. Jag funderade över om jag gjorde något fel o en kompis som gått ner med lchf fick veta en dag vad jag åt och jag åt bra, sa hon. Därefter gick jag ned de 2 kilon jag gått upp. Jag slarvade sedan o fick i mig ett glas glögg, då jag trodde det var ok med sockerhalten, enligt utsaga från den som serverade. Några dagar senare åt jag medvetet en bulle- nu har jag gått upp igen o känner mig som en michelingubbe. Jag funderar återigen på vad jag gör för fel, förutom snedstegen förstås. Jag har bara använt veckorecept från Kostdoktorn. Något jag ska vara försiktig med förutom nötter, någon nämnde ost? Ska jag försöka äta bättre fetter, typ olja och kokosolja istället för smör? Har panik över att mina största kläder knappt passar längre. Tack för råd o stöd <3
×
×
 • Create New...