Jump to content

Yvonne Zahr

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Yvonne Zahr's Achievements

(2/7)

26

Reputation

 1. Hej, på sista tiden har både jag o gubben blivit väldigt trötta - så där 'in i märgen' trötta! Någon som känner igen sig eller tror sig veta vad det kan bero på? Jag har själv en fundering om för mkt protein kan ge det resultatet?? Om vi inte hörs innan - så GOD JUL o GOTT NYTT ÅR till er alla!
 2. Tack för svar! Han har tagit bort måltidsinsulinet och sänkt långtidsverkande. Nu står han still på 7-9 i bs. Vad skulle hända om han minskade ännu mer av långtidsverkande? Då borde han väl öka i bs. Det är lite av det här jag har svårt att förstå... om man producerar för mkt insulin varför ska man då fylla på med mer för att det ska gå ner?? Jag får läsa på lite mer (tycker att jag både läst o sett intervjuer i mängd!) för att kanske förstå. Han sover ca 7 ggr/dygn, runt 2 tim per gång. Vi är pensionärer så ledigheten finns men vore ju kul att kunna göra lite roligare saker...
 3. Hej, min man har typ 2 diabetes, o nu mår han ganska dåligt. Trött, matt o lite yr. Han äter LCHF sedan januari. Har gått ner några kilo i vikt men inte särskilt mycket. Har fått sänka sin insulin, lite i taget. Nu min fråga... Kan det möjligen bero på att han får i sig lite för mkt protein?? Vi är ganska duktiga, tycker vi, med att äta fett - men blir osäker. Jämfört med tidigare, den "fettfria" kosten, så kanske vi tycker det är mycket - utan att vara det. Är det någon som känner igen detta o som kanske samtidigt kan tala om vad som händer om man har obalans mellan protein o fett.
 4. Jag har inga större problem... Äter lunch och middag. Kör väl med fasta 16-8, om jag har fattat rätt. Är inte hungrig annat än liiite när det börjar närma sig middagen. Absolut inget jag lider av. Äter mig mätt, ej övermätt. Inga mellanmål. Det har "bara blivit så" efter ett tag... inget jag kämpat mig till. Men, jag börjar bli lite fundersam över balansen. Händer inte så mycket med vikten. Just nu 2-4 kg/mån. Skulle vilja liiite mer. *L* Troligen beror en del på min dåliga sömn?! Jag är ju så pigg så jag har svårt att komma isäng (har alltid varit "nattuggla"). Jag försöker bli mer aktiv på dagarna för att bli mer trött när kvällen kommer men har fortfarande problem med ryggen - som jag hoppas blir bättre efter fler kilo borta o lite mer träning. Jag väntar o ser vad som händer - jag tänker inte lägga ner detta i vilket fall. Men, som jag sagt tidigare - jag vill ha med gubben, o det är en kamp i sig.
 5. Jag tar till mig detta. Tack. Men, mitt problem är inte jag själv. Jag har inte diabetes däremot lite högt blodtryck, som jag nu ska börja kolla mer regelbundet samt min övervikt. Mitt största problem nu är att få med min gubbe på den här resan. Jag försöker få honom att kolla filmerna och förhoppningsvis bli inspirerad. Han har inte Fb så det kan vi utesluta i det här skedet. Mitt sista försök är att jag har kommit överens med honom att om han startar upp fullt ut och att det börjar visa sig vid blodsockermätningen, då slutar jag röka. Då sken han upp... förhoppningsvis så kommer det att hjälpa - och jag kommer att hålla mitt löfte. Jag har hellre en levande gubbe! *L*
 6. Det är han som lagar maten, helt utifrån vad LCHF föreskriver. Men, sen kommer problemen... eftersom diabetesläkaren o -sköterskan sagt att han ska äta mycket frukt och gärna mellanmål så hamnar han där. Då händer det inte så mkt med blodsockret eftersom mellanmålet även kan innehålla bröd. Grönsaker, broccoli o blomkål mm, äter vi till maten. Jag vill ju att han ska skippa mellanmålen o de kolhydrater o fruktsocker som det medför o istället lägger till lite mer fett. Där har även jag lite problem att jag inte når ändra fram med fettet. Brukar försöka kompensera med vispgrädde i kaffet. Kanske vi skulle åka till Färöarna båda två! ! *L*
 7. Det missade jag... gubben har typ 2, med både tablett- o insulin-medicinering. Överviktig förstås, efter flera år med insulin. Han har ju allt att vinna, men tyvärr så är han lite försiktig.
 8. Är det någon som känner till någon läkare som kan hjälpa diabetiker som vill ändra kost till LCHF?? Min sambo vågar inte sätta ut sitt insulin utan hjälp av läkare (vilket jag förstår) men hittills har han bara fått de "gamla vanliga" kostråden o ingen förståelse för LCHF (=inget att hålla på med). Vad gör man då??
×
×
 • Create New...