Osvaldo Quiroga

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

43 Bra

Om Osvaldo Quiroga

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Du har rätt i att det handlar om att få ordning på metabolismen och det är ur alla perspektiv eftersom när det finns obalans i metabolismen av ett ämne som till exempel Glukos så påverkas även metabolismen av andra ämnen som t.ex fett. Det normala var att äta sig mäta och lite till sedan gå ut och skaffa mat vilket kunde ta dagar i vilka människorna var utan mat men eftersom de hade sparat energi i form av fett kunde de utföra det krävande arbetet som innebar att skaffa mat utan problem. Nu, tack vare den fantastiska teknologiska utvecklingen behöver vi inte spendera någon energi för att skaffa mat och resultatet av det är att vi äter... och äter....och äter som våra kostrådgivare säger (5 eller 6 dagar per dag), vi sitter hemma eller har stillasittande arbeten och spenderar inte den energi som finns lagrad i våra kroppar och, vi fortsätter att samla energi i samma tempo varje dag vilket gör oss tjocka och trötta. Detta ständiga samlande av fett i våra kroppar gör oss leptin resistenta med ständiga hungerkänslor och våra matportioner växer för varje dag. 2015 var den genomsnittliga KalorieKonsumtionen i Sverige enligt FAO 3121 Kcal/inv. och huvuddelen av detta var ultra-processad mat. Inte undra på att huvuddelen av befolkningen har blivit Insulin Resistant. Jag tycker att kombinationen av träning (i vilket form som helst) och ketogen kost, intermittent eller förlängd fasta är avgörande för att få ordning på metabolismen. I slutändan handlar det drastiska livsstilförändringar på individ nivå. .
 2. Det verkar som att jag är på rätt spår igen. Jag åt för mycket protein vilket påverkade Insulin nivåerna och hindrade ketosis, Mina värden var runt 0,1, 0,2 Mmol/L men jag minskade proteinintaget och mina värden sedan igår är i genomsnitt 1,5 Mmol/L. Genom att minska protein- och öka fettintaget kunde jag också få bra BG värden på morgonen. Det blev en bra erfarenhet! tack Sedan ett år tillbaka är jag utan medicinering och kontrollerar min insulin resistens med kost, fasta och motion och min kropp är fet anpassad men jag blev undrande eftersom mina blodvärden på morgonen var höga (8-10 Mmol/L). Nu tror jag att problemet är löst och jag är tacksam för era råd!.
 3. Tack för svaret och jag tror att jag kommer att ta Metformin på natten för att se hur det påverkar gryningseffekten. Jag lämnade alla mediciner för ett år sedan efter att ha följt Dr Jason Fung teorier och sedan dess har läst ganska mycket om Insulin Resistens. Det som jag har upplevd är att kroppen fixar den nödvändiga glukosen själv via "Gluconeogenesis" och detta kan ge negativa effekter om man är insulin resistent. Det jag har lärt mig är att kontrollera insulin nivån istället för blod glukos och det kan man göra genom att mäta ketonerna men när insulin nivån är låg då aktiveras alpha cellerna som producerar Glukagon och cirkeln kompletteras men om är man Insulin Resistent ökar Insulin Produktionen. Undrar om glycogen depåerna blir helt tömda någon gång. Tack för svaret och den värdefulla informationen.
 4. Tack, Jag skall testa resistent stärkelse från potatis, tack Skärfläcka. Jag göt IF ofta men tränar för det mesta på e.m. Jag skall ändra mina träningstider och kommer att träna på morgonen. Jag tränad varje dag när jag fastade i 7 dagar med vatten och det kändes otroligt bra. Tack för dina råd patrix.
 5. Hej; Jag vill fråga er angående Glucagon och hur kan man minska dess effekt. Jag har Diabetes typ 2 och sedan ett år tillbaka äter jag LCHF med lite kolhydrater ((mindre än 20 gr per dag) samt IF några dagar i veckan längre fasteperioder (mellan 3 till 7 dagar 2 ggr/år ). Trots detta mina sockervärden på fastande mage ligger på ca 9-10 Mmol/L. Resten av dagen har jag värden under 7 Mmol/L. Jag har läst att personer med diabetes typ 2 utsöndrat tre gånger mer glucagon än normala. Detta förhindrar mig också att gå in i ketosis. Min fråga är. Hur gör jag för att minska Glukoneogenesis på nätterna? Tacksam för era synpunkter.
 6. Jag har funderat mycket över det som hände och blir faktiskt upprörd eftersom om jag inte hade varit övertygat och säker på min nya livsstil hade jag gått därifrån med kostråd som inte var lämpliga och egentligen är ej lämpliga för någon samt ett antal mediciner som egentligen skulle förvärrat min hälsa på långsikt. Jag förstår att de måste följa riktlinjer men det borde innefatta alla och inte endast det gängse och berömda tallriksmodellen och råden borde ta hänsyn till patientens önskemål och övertygelser. Jag anser att sjukvården står inför en stor förändring när "patienterna" är mer insatta om sin sjukdom än personalen.
 7. Igår gick jag till min läkarmottagning i Stockholm för att ersätta min blodmätare. Beställde tid med diabetessköterska. Jag berättade där att jag ville ersätta glukosmätaren med en som kunde mäta både glukos och ketoner. Hon blev konfunderat och frågade mig ifall jag hade diabetes typ 1 och jag berättade för henne att jag hade diagnos diabetes typ 2 och sedan ett år tillbaka tog jag inga mediciner och kontrollerade mina värden med kost och motion. Jag berättade också att jag, sedan ett år tillbaka, äter LCHF med max 50gr kolhydrater (egentligen mindre än 20 gr men kände att 50 gr var tillräckligt skrämmande för henne). Hon blev vansinnig och ville skicka mig till sjukhus eftersom hon trodde jag kunde utveckla ketoacidos och jag berättade för henne att detta skulle vara omöjligt eftersom jag har låga sockervärde (trots grynningseffekten). Hon skällde ut mig och sade att hon rekommenderar 500 gr kolhydrater per dag. Eftersom hon ville ”internera” mig för ketoacidos måste hon först tillkalla läkaren. När läkaren kom berättade jag vad jag gör och bad dem att titta på mina journaler där det står hur jag hade vänd sjukdomen på 3 månader förra året. Läkaren var lugnare och sade till mig att de inte stödjer denna typ av behandling men att jag gör det på mitt eget ansvar. De försökte skrämma mig men jag blev endast arg för deras okunnighet. Denna erfarenhet visar att något som är grundläggande fel inom vården av typ 2 diabetessjuka. Trots att socialstyrelsen, för mer än tio år sedan, godkände LCHF som en möjlig kost att rekommendera mot överviktig och diabetes typ 2 finns det fortfarande inte den informationen på alla mottagningar. Det värsta av allt är att rekommendationen att äta 500 gr kolhydrater per dag (motsvarande 2000 kcal) kan endast förvärra situationen för patienterna. Hade jag inte varit medveten om deras ställning och säker på att LCHF (keto) plus periodiskt fasta och motion är rätt väg att behandla mitt problem hade de kunnat skrämma mig ordentligt. Detta är en bild a diabetessjukvård 2018!