Gå till innehåll

Calle

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om Calle

 • Rank
  Nyanländ
 1. Jag har inte läst någonstans om att man får en bättre tandhälsa när man äter LCHF. Själv får jag beröm av tandläkaren för att tänderna är fina, inga hål och ingen tandsten. Det känns som en naturligt resultat om man äter mindre kolhydrater och socker. Vad tror ni ?
 2. Fruktos är lika med fruktsocker, men finns inte så mycket en frukt. Men i juice finns det mängder och då utan fibrer. Fruktos är farligt för det är bara levern som kan ta hand om det. Glukos kan alla celler använda. I USA använder man HFCS som sötningsmedel eftersom det är billigt och det är fruktos, dvs farligt. Kanske även i Sverige?
 3. Fruktos är ett gift. Igår såg jag på en föreläsning som var på över en timme, men ämnet var väldigt intressant så tiden gick fort. Just det socker, men inte bara socker utan att det finns olika sorters socker. Och hur farliga de är. https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM Tydligen är fruktos ett riktigt gift och det finns i formen High Fructose Corn Syrup, som är jättebilligt och används i USA i all processad mat, sötade drycker och juicer. Lika farligt som etanol/alkohol, men inte med några omedelbart märkbara effekter. Det betyder att du blir förgiftad på samma sätt som med a
 4. Nu kommer det så många uppgifter om att det är sockret som är farligt och jag är glad att jag äter LCHF. Men när ska politikerna ta tag i sockerfaran. Sockret gör oss sjuka och beroende. Socker är som knark, nikotin och alkohol. Dag att förbjuda, beskatta hårt, reglera som med tobak och alkohol, för lite vill vi kanske ha. Utbilda människor om hur farligt sockret är. Att fett är bra för då behöver man inte socker i maten. Sockret är boven bakom våra moderna sjukdomar som hjärtproblem, stroke, diabetes, fetma, mm. Kanske också våra bokstavssjukdomar som ADHD m fl? Kolla på denna video:
 5. Kul med alla inläggen, speciellt som våra husdjur inte kan berätta hur de mår. Jag har provat Hundemat (fryst färskfoder), men det är lite opraktiskt med färskfoder. Nu provar vi Orijen och jag tycker redan efter ett par veckor att tassarna är bättre och småblödningarna under hakan är bättre. Så det verkar positivt.
 6. Jag har börjat fundera på hur bra spannmål är för oss och anledningen är att mina hundar har haft problem med vad veterinären bedömer är allergi (bölder på tassar och under hakan). Tittar man på vad hundarnas torrfoder består av så är det mest spannmål och då är det inte konstigt att de blir tjocka och får problem med allergier mm. De ska ju äta kött och animaliskt fett, alltså LCHF för hundarna också. Tyvärr är det svårt att hitta mat som lever upp till detta, eftersom majoriteten av tillverkarna använder spannmål.Jag testar nu foder utan spanmål och jag tycker det gör mer nytta än veterinäre
×
×
 • Skapa nytt...