Jump to content

wisingd

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

wisingd's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

4

Reputation

  1. Det är ungefär så jag har tolkat det också. Jag har inga enorma mängder jag vill gå ner och vet faktiskt inte min fettprocent eller exakta aktuella vikt (ca 86 kg och 185 cm), men ligger på ca 0,53 på midjemått/längd-ratio, vilket jag tycker är ett mer givande mått än vikt eftersom jag försöker bränna fett och bygga muskler simultant.
  2. Tack för informativt svar. Mitt mål är väl lite tudelat - jag vill både bygga muskler och minska midjemåttet. Då kanske det är vettigt att faktiskt ladda på med åtminstone lite aminosyror i samband med träning. Inspirerande. Även om jag inte har fullt så hektiska dagar så känner jag igen mig i att man har mycket energi trots att man inte äter. Jag ska läsa mer på hans blogg för att se om det finns något intressant.
  3. Hej, Jag käkar en del LCHF och fastar regelbundet. Jag har läst en hel del både här på DietDoctor, men också andra sidor, för att försöka förstå mig på hur träning och fasta går ihop (framför allt tycker jag att Fung förklarar det bra här). Många, Fung inkluderat, verkar rekommendera att i slutet av en fasta köra ett träningspass för att få ut maximal effekt av fastan (och träningen). Men ett ämne som jag inte verkar kunna hitta så mycket om är vad som händer i kroppen om man mitt under en 24h fasta slänger in ett träningspass. Nu vill jag gärna höra om det är någon som vet mer om detta. En situation för mig är t.ex. att jag äter vid lunchtid, gymmar vid 19-tiden, och äter lunch dagen efter igen (då detta passar mig bra). Jag hittar ett fåtal inlägg/artiklar som hävdar att om man inte äter något i samband med träning så bryts protein och muskler ned, och att man därför bör trycka i sig aminosyror eller protein i samband med träningen. Men som jag tolkar Fung så lär sig musklerna att använda fett som energikälla - betyder det alltså att musklerna inte bryts ned? Tack för åsikter och insikter (och gärna rekommenderad läsning på området).
×
×
  • Create New...