Hampus

Medlem
 • Innehållsantal

  43
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

153 Utmärkt

Om Hampus

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Tack så mycket, det ska jag kolla upp
 2. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Jag bor i en liten ort i Halland så jag tror det får bli på distans tyvärr.
 3. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Det var synd. Nä det går tyvärr väldigt dåligt för mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
 4. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Tror du han har någon hemsida eller något så jag kan ta kontakt med honom?
 5. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Hej! Nu är jag verkligen trött på att få ihop pusslet på egen hand, jag behöver verkligen hjälp på traven. Någon som vet var jag ska leta för att få tag i personlig rådgivning utefter mig och mina mål osv? Gärna någon som kan en del om träning också.
 6. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Nä det finns inte här där jag bor men jag vet vad det är och det var lite så vi gjorde på Sockerskolan
 7. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Tack för ditt fina svar, jag känner igen det mesta du beskriver och det kan verkligen få en att känna sig maktlös. Jag är verkligen glad att mitt sötsug har försvunnit och jag hoppas min hunger och mättnad kommer igång så småningom. Förutom att jag är hungrig och äter stora mängder mat så mår jag bättre nu än vad jag gjort på väldigt länge.
 8. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Ja vi har alla våra utmaningar här i livet.
 9. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Ja jag har aldrig påstått att det inte är extremt men har varit i kombination med ett extremt beteende så för mig känns det faktiskt inte alls orimligt att mitt handlande fick såna konsekvenser. Som sagt har jag inga dåliga värden av dem som testats och jag har inga sjukliga symptom i övrigt samt att jag lyckats bromsa viktökningen. Problemet för min del just nu är att jag inte klarar av att hålla mängden mat på en nivå som gör det möjligt att tappa mina sista kilon. Förra sommaren vägde jag 70 kg men i och med stress så började jag hetsäta på ett sätt som gjorde att jag hade matkoma i stort sett dygnet runt men jag kunde inte sluta. Allt började med en glass på sommarjobbet som jag hade då och sedan var jag fast. Jag köpte flera påsar godis och sötsaker om dagen och jag kunde ligga vaken om natten och vänta på att affärerna skulle öppna så jag kunde köpa mer. Det var fruktansvärt och jag klarade inte av att bryta den onda cirkeln själv. Jag sökte mig då till Sockerskolan och där fick jag hjälp att bryta mitt sötsug och jag började äta en ketogen kost. Suget efter socker var äntligen borta men hetsätningarna kvarstod. När jag började på sockerskolan hösten 2017 vägde jag runt 90kg men fortsatte upp till 107 kg i Januari 2018. Under den här perioden var jag även arbetslös vilket bidrog till hur svårt det var för mig att hålla rutiner. I början på 2018 började jag gå hos en stödgrupp via psykiatrin och då fick jag in lite rutiner och då lyckades jag gå ner till 97 kg. Direkt efter det fick jag ett fysiskt sommarjobb så då fortsatte jag gå ner i vikt tills jag vägde 92 kg men då hade jag oturen att vara med om en olycka på jobbet och blev sjukskriven och kunde inte träna på några veckor. Det var svårt för mig att ställa om mig från att vara fysiskt aktiv hela dagen och äta därefter till att inte vara så aktiv så jag gick då upp till 98 kg och det är där jag befinner mig just nu. Jag är inte längre sjukskriven, jag kan träna igen och jag har fått en fast anställning där jag sommarjobbade men trots det lyckas jag äta för mycket så fort jag är ledig att jag inte lyckas tappa någon vikt. Jag förstår att det inte är hela världen men för mig känns det jobbigt att vara besatt av mat på det här viset och att ha en kropp som jag verkligen inte är van vid så att säga. Jag hoppas det här ger en lite tydligare bild av situationen.
 10. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Jag är glad att du ser det här som orimligt för det är ett tecken på att du inte behövt uppleva något liknande. Min resa är tyvärr alldeles för lång för mig att förklara i detalj för dig men jag kan iallafall säga att jag har verkligen inte valt att gå igenom det här även om det i andras ögon kan anses som mitt fel. Mina värden är bra i övrigt så det handlar troligtvis enbart om psyke och kost.
 11. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Hejsan, ja det var ett tag sedan jag skrev här sist. Först och främst vill jag säga att jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde då och det känns som alla andra pusselbitar förutom kost och vikt har fallit på plats. Men det är som du säger, jag ska inte ge upp. Jag har regelbunden kontakt med endokrinologi mottagningen och vi kollar mina värden med jämna mellanrum och allt ser riktigt bra ut så jag tror inte det har med det att göra. Jag tror att stress är en bidragande faktor till mitt sug och min hunger men jag vet inte om det bara är det som gör det.
 12. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  37 kilo om jag ska vara helt exakt. Jo det är fullt möjligt att lägga på sig så mycket vikt om man äter enormt mycket vilket jag gjorde. Se tex programmet Fit 2 Fat 2 Fit där personliga tränare lägger på sig 30 kilo på kort tid (tror det var 3 månader) för att sedan bli av med det igen.
 13. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Ja det är jag på bilden men det är tyvärr förra sommaren strax innan jag gick upp 30 kg.
 14. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Tack, ska kolla lite på den bloggen
 15. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Ja det här låter verkligen mer likt mig och mina problem. LCHF räcker inte för att dämpa mitt sug och min hunger och jag blir så frustrerad när jag hör hur mättande det är för folk och jag känner mig genast misslyckad. Jag har lyssnat i hundratals timmar på poddar, läst böcker och betalt för kurser för att hitta lösningen för mig. Jag har snuddat lite på carnivore tidigare men inte vågat ta steget eftersom det verkar vara ett ganska outforskat område än så länge. Jag är därför väldigt glad att du tar upp det här så jag inte känner mig så ensam om dem tankarna. Jag testar gärna carnivore men hur ska jag lyckas få det att funka på jobbet. En ketogen kost är lätt att dölja med lite grönt men att bara käka kött är väldigt kontroversiellt, speciellt i ett samhälle där alla ska vara veganer och tänka på miljö och djur. Något tips hur jag kan lösa den biten?