Hampus

Medlem
 • Innehållsantal

  48
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Hampus vann senast 18 November 2018

Hampus hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

190 Utmärkt

Om Hampus

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hampus

  Carnivore experiment

  Jag har nu käkat carnivore i 4 dagar så jag tänkte göre en lite uppdatering. Under den här tiden har jag inte gymmat alls eftersom jag haft ont om tid nu när jag jobbar skift och jag vill inte experimentera med för många faktorer på samma gång. Eftersom jag bestämt mig för att käka när jag är hungrig tills jag blir mätt utan att räkna något hoppas jag att kroppen ska hitta en balans så småningom. Första dagen blev därför väldigt mycket mat, men allt efter som dagarna går känner jag mindre sug och jag äter inte lika ofta. Jag äter fortfarande rejält med mat men om det fortsätter så här kommer jag sakta men säkert äta mindre tills jag når en sorts balans. Jag blir dock väldigt trött efter måltiderna vilket jag kan förstå och det är nog helt naturligt att man vilar lite efter man käkat. En annan sak som är mindre kul än så länge är toalettbesöken, vet inte om jag vill gå in på mer detaljer än så haha. Men jag kör vidare och snart är det även dags att införa träningen så det ska bli spännande
 2. Hampus

  Carnivore experiment

  Okej, det låter rimligt tycker jag. Dem första två veckorna blir nog inte så mycket träning ändå eftersom jag jobbar skift under den perioden och har svårt att få in en bra träningsrutin så jag väljer att fokusera på kosten till att börja med.
 3. Hampus

  Carnivore experiment

  Ja det kan jag absolut tänka mig göra lite då och då
 4. Hampus

  Carnivore experiment

  Ja jag har tänkt gymma innan jag gör till jobbet på morgonen så jag får en form av morgonrutin. Tack för din feedback
 5. Hampus

  Carnivore experiment

  Nu är det min tur att testa Carnivore. Efter att ha provat LCHF i olika former utan att få bukt på mitt sug och min hunger tänker jag nu ta steget längre och prova Carnivore dieten i 30 dagar för att se hur det påverkar mig. Mitt protokoll ser ut på följande vis: Dryck: vatten, kaffe. Kost: kött, fisk, fågel, ägg, salt. Äta när jag är hungrig till jag blir mätt. Träning: minst 10 000 steg/dag, Stronglifts 5x5 (3 gånger/vecka). Jag är 183 cm lång och väger nu 99 kg. Mitt mål är att komma ner på 92 kg och förhoppningsvis öka i styrka på vägen. Jag har lyssnat på många framgångshistorier med hjälp av den här typen av kosthållning men vi är alla olika så det ska bli spännande att se hur jag påverkas. Tack för allas fantastiska stöd .
 6. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Tack så mycket, det ska jag kolla upp ?
 7. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Jag bor i en liten ort i Halland så jag tror det får bli på distans tyvärr.
 8. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Det var synd. Nä det går tyvärr väldigt dåligt för mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
 9. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Tror du han har någon hemsida eller något så jag kan ta kontakt med honom?
 10. Hampus

  Personlig rådgivning?

  Hej! Nu är jag verkligen trött på att få ihop pusslet på egen hand, jag behöver verkligen hjälp på traven. Någon som vet var jag ska leta för att få tag i personlig rådgivning utefter mig och mina mål osv? Gärna någon som kan en del om träning också.
 11. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Nä det finns inte här där jag bor men jag vet vad det är och det var lite så vi gjorde på Sockerskolan
 12. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Tack för ditt fina svar, jag känner igen det mesta du beskriver och det kan verkligen få en att känna sig maktlös. Jag är verkligen glad att mitt sötsug har försvunnit och jag hoppas min hunger och mättnad kommer igång så småningom. Förutom att jag är hungrig och äter stora mängder mat så mår jag bättre nu än vad jag gjort på väldigt länge.
 13. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Ja vi har alla våra utmaningar här i livet.
 14. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Ja jag har aldrig påstått att det inte är extremt men har varit i kombination med ett extremt beteende så för mig känns det faktiskt inte alls orimligt att mitt handlande fick såna konsekvenser. Som sagt har jag inga dåliga värden av dem som testats och jag har inga sjukliga symptom i övrigt samt att jag lyckats bromsa viktökningen. Problemet för min del just nu är att jag inte klarar av att hålla mängden mat på en nivå som gör det möjligt att tappa mina sista kilon. Förra sommaren vägde jag 70 kg men i och med stress så började jag hetsäta på ett sätt som gjorde att jag hade matkoma i stort sett dygnet runt men jag kunde inte sluta. Allt började med en glass på sommarjobbet som jag hade då och sedan var jag fast. Jag köpte flera påsar godis och sötsaker om dagen och jag kunde ligga vaken om natten och vänta på att affärerna skulle öppna så jag kunde köpa mer. Det var fruktansvärt och jag klarade inte av att bryta den onda cirkeln själv. Jag sökte mig då till Sockerskolan och där fick jag hjälp att bryta mitt sötsug och jag började äta en ketogen kost. Suget efter socker var äntligen borta men hetsätningarna kvarstod. När jag började på sockerskolan hösten 2017 vägde jag runt 90kg men fortsatte upp till 107 kg i Januari 2018. Under den här perioden var jag även arbetslös vilket bidrog till hur svårt det var för mig att hålla rutiner. I början på 2018 började jag gå hos en stödgrupp via psykiatrin och då fick jag in lite rutiner och då lyckades jag gå ner till 97 kg. Direkt efter det fick jag ett fysiskt sommarjobb så då fortsatte jag gå ner i vikt tills jag vägde 92 kg men då hade jag oturen att vara med om en olycka på jobbet och blev sjukskriven och kunde inte träna på några veckor. Det var svårt för mig att ställa om mig från att vara fysiskt aktiv hela dagen och äta därefter till att inte vara så aktiv så jag gick då upp till 98 kg och det är där jag befinner mig just nu. Jag är inte längre sjukskriven, jag kan träna igen och jag har fått en fast anställning där jag sommarjobbade men trots det lyckas jag äta för mycket så fort jag är ledig att jag inte lyckas tappa någon vikt. Jag förstår att det inte är hela världen men för mig känns det jobbigt att vara besatt av mat på det här viset och att ha en kropp som jag verkligen inte är van vid så att säga. Jag hoppas det här ger en lite tydligare bild av situationen.
 15. Hampus

  Min kropp säger ifrån

  Jag är glad att du ser det här som orimligt för det är ett tecken på att du inte behövt uppleva något liknande. Min resa är tyvärr alldeles för lång för mig att förklara i detalj för dig men jag kan iallafall säga att jag har verkligen inte valt att gå igenom det här även om det i andras ögon kan anses som mitt fel. Mina värden är bra i övrigt så det handlar troligtvis enbart om psyke och kost.