Jump to content

Hampus

Medlem
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Hampus

 1. Tack för ett mycket genomgående svar. Jag håller med om att kosten är prio 1 men jag vill samtidigt inte bara tappa vikt utan även bevara den muskelmassa som jag lyckats bygga upp. Jag ska ta mig en titt på inläggen du länkat och se om jag hittar några passande råd :).
 2. Ja fast det är ju ändå ingen personlig coach på det sättet. Jag behöver någon som styr upp mig så att säga.
 3. Det bästa hade varit att hitta en PT som kan kombinera Keto och träning men det verkar svårt att hitta tyvärr. Jag behöver hjälp att hitta en balans i träning och kost så att jag kan gå ner i vikt på ett sunt sätt för just nu går jag bara upp i vikt på grund av hetsätning.
 4. Hej, jag undrar var jag kan hitta en personlig coach som kan hjälpa mig att gå ner i vikt med hjälp av ketogen kost. Jag har frågat olika personliga tränare men dem vill inte att jag ska äta Keto.
 5. Jo men det jag inte förstår är att alla ska följa samma matschema. En kvinna behöver ju inte äta lika mycket som en man och om man tränar hårt och har ett fysiskt jobb hur gör man då?
 6. Hej! Jag känner mig väldigt förvirrad med hur jag ska komma igång med en ketogen kost. Hur ska jag veta hur mycket just jag behöver äta egentligen? Jag har en tendens att överäta så jag har ingen aning om hur en lagom dag skulle kunna se ut för mig. Någon som har lite tips?
 7. Jag har nu käkat carnivore i 4 dagar så jag tänkte göre en lite uppdatering. Under den här tiden har jag inte gymmat alls eftersom jag haft ont om tid nu när jag jobbar skift och jag vill inte experimentera med för många faktorer på samma gång. Eftersom jag bestämt mig för att käka när jag är hungrig tills jag blir mätt utan att räkna något hoppas jag att kroppen ska hitta en balans så småningom. Första dagen blev därför väldigt mycket mat, men allt efter som dagarna går känner jag mindre sug och jag äter inte lika ofta. Jag äter fortfarande rejält med mat men om det fortsätter så här kommer jag sakta men säkert äta mindre tills jag når en sorts balans. Jag blir dock väldigt trött efter måltiderna vilket jag kan förstå och det är nog helt naturligt att man vilar lite efter man käkat. En annan sak som är mindre kul än så länge är toalettbesöken, vet inte om jag vill gå in på mer detaljer än så haha. Men jag kör vidare och snart är det även dags att införa träningen så det ska bli spännande
 8. Okej, det låter rimligt tycker jag. Dem första två veckorna blir nog inte så mycket träning ändå eftersom jag jobbar skift under den perioden och har svårt att få in en bra träningsrutin så jag väljer att fokusera på kosten till att börja med.
 9. Ja det kan jag absolut tänka mig göra lite då och då
 10. Ja jag har tänkt gymma innan jag gör till jobbet på morgonen så jag får en form av morgonrutin. Tack för din feedback
 11. Nu är det min tur att testa Carnivore. Efter att ha provat LCHF i olika former utan att få bukt på mitt sug och min hunger tänker jag nu ta steget längre och prova Carnivore dieten i 30 dagar för att se hur det påverkar mig. Mitt protokoll ser ut på följande vis: Dryck: vatten, kaffe. Kost: kött, fisk, fågel, ägg, salt. Äta när jag är hungrig till jag blir mätt. Träning: minst 10 000 steg/dag, Stronglifts 5x5 (3 gånger/vecka). Jag är 183 cm lång och väger nu 99 kg. Mitt mål är att komma ner på 92 kg och förhoppningsvis öka i styrka på vägen. Jag har lyssnat på många framgångshistorier med hjälp av den här typen av kosthållning men vi är alla olika så det ska bli spännande att se hur jag påverkas. Tack för allas fantastiska stöd .
 12. Tack så mycket, det ska jag kolla upp ?
 13. Jag bor i en liten ort i Halland så jag tror det får bli på distans tyvärr.
 14. Det var synd. Nä det går tyvärr väldigt dåligt för mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
 15. Tror du han har någon hemsida eller något så jag kan ta kontakt med honom?
 16. Hej! Nu är jag verkligen trött på att få ihop pusslet på egen hand, jag behöver verkligen hjälp på traven. Någon som vet var jag ska leta för att få tag i personlig rådgivning utefter mig och mina mål osv? Gärna någon som kan en del om träning också.
 17. Nä det finns inte här där jag bor men jag vet vad det är och det var lite så vi gjorde på Sockerskolan
 18. Tack för ditt fina svar, jag känner igen det mesta du beskriver och det kan verkligen få en att känna sig maktlös. Jag är verkligen glad att mitt sötsug har försvunnit och jag hoppas min hunger och mättnad kommer igång så småningom. Förutom att jag är hungrig och äter stora mängder mat så mår jag bättre nu än vad jag gjort på väldigt länge.
 19. Ja vi har alla våra utmaningar här i livet.
 20. Ja jag har aldrig påstått att det inte är extremt men har varit i kombination med ett extremt beteende så för mig känns det faktiskt inte alls orimligt att mitt handlande fick såna konsekvenser. Som sagt har jag inga dåliga värden av dem som testats och jag har inga sjukliga symptom i övrigt samt att jag lyckats bromsa viktökningen. Problemet för min del just nu är att jag inte klarar av att hålla mängden mat på en nivå som gör det möjligt att tappa mina sista kilon. Förra sommaren vägde jag 70 kg men i och med stress så började jag hetsäta på ett sätt som gjorde att jag hade matkoma i stort sett dygnet runt men jag kunde inte sluta. Allt började med en glass på sommarjobbet som jag hade då och sedan var jag fast. Jag köpte flera påsar godis och sötsaker om dagen och jag kunde ligga vaken om natten och vänta på att affärerna skulle öppna så jag kunde köpa mer. Det var fruktansvärt och jag klarade inte av att bryta den onda cirkeln själv. Jag sökte mig då till Sockerskolan och där fick jag hjälp att bryta mitt sötsug och jag började äta en ketogen kost. Suget efter socker var äntligen borta men hetsätningarna kvarstod. När jag började på sockerskolan hösten 2017 vägde jag runt 90kg men fortsatte upp till 107 kg i Januari 2018. Under den här perioden var jag även arbetslös vilket bidrog till hur svårt det var för mig att hålla rutiner. I början på 2018 började jag gå hos en stödgrupp via psykiatrin och då fick jag in lite rutiner och då lyckades jag gå ner till 97 kg. Direkt efter det fick jag ett fysiskt sommarjobb så då fortsatte jag gå ner i vikt tills jag vägde 92 kg men då hade jag oturen att vara med om en olycka på jobbet och blev sjukskriven och kunde inte träna på några veckor. Det var svårt för mig att ställa om mig från att vara fysiskt aktiv hela dagen och äta därefter till att inte vara så aktiv så jag gick då upp till 98 kg och det är där jag befinner mig just nu. Jag är inte längre sjukskriven, jag kan träna igen och jag har fått en fast anställning där jag sommarjobbade men trots det lyckas jag äta för mycket så fort jag är ledig att jag inte lyckas tappa någon vikt. Jag förstår att det inte är hela världen men för mig känns det jobbigt att vara besatt av mat på det här viset och att ha en kropp som jag verkligen inte är van vid så att säga. Jag hoppas det här ger en lite tydligare bild av situationen.
 21. Jag är glad att du ser det här som orimligt för det är ett tecken på att du inte behövt uppleva något liknande. Min resa är tyvärr alldeles för lång för mig att förklara i detalj för dig men jag kan iallafall säga att jag har verkligen inte valt att gå igenom det här även om det i andras ögon kan anses som mitt fel. Mina värden är bra i övrigt så det handlar troligtvis enbart om psyke och kost.
 22. Hejsan, ja det var ett tag sedan jag skrev här sist. Först och främst vill jag säga att jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde då och det känns som alla andra pusselbitar förutom kost och vikt har fallit på plats. Men det är som du säger, jag ska inte ge upp. Jag har regelbunden kontakt med endokrinologi mottagningen och vi kollar mina värden med jämna mellanrum och allt ser riktigt bra ut så jag tror inte det har med det att göra. Jag tror att stress är en bidragande faktor till mitt sug och min hunger men jag vet inte om det bara är det som gör det.
 23. 37 kilo om jag ska vara helt exakt. Jo det är fullt möjligt att lägga på sig så mycket vikt om man äter enormt mycket vilket jag gjorde. Se tex programmet Fit 2 Fat 2 Fit där personliga tränare lägger på sig 30 kilo på kort tid (tror det var 3 månader) för att sedan bli av med det igen.
 24. Ja det är jag på bilden men det är tyvärr förra sommaren strax innan jag gick upp 30 kg.
 25. Tack, ska kolla lite på den bloggen
×
×
 • Create New...