Gå till innehåll

yogagumman

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av yogagumman

 1. Jag ska läsa mer om Anna Halléns ALP och se vad det går ut på. Ska även testa MAF under mina dagliga promenader. Ha en bra dag allihopa : )
 2. Tack för alla tips och svar. Ska försöka utveckla ämnet lite. Mina promenader gör jag i medelhastighet (tror jag) det tar 45 minuter att gå 4 km. Jag kan inte gå snabbare tyvärr då jag har lite problem med höftleder. Jag har ingen stor övervikt, väger nu ca 64 kg och är 168 cm lång. Skulle vilja landa på 60 kg som har varit min trivselvikt innan jag fyllde 50. Mina extrakilon är alla placerade på magen och ingen annanstans direkt och det känns helt omöjligt att få bort bukfettet. Jag har testat TSH (sköldkörteln) men enligt läkaren så har jag normala värden. När det gäller min kost så tycker jag att jag äter hyfsat bra. Jobbar på skola så det är alltid skolmaten som gäller. Varierar mellan kött, fisk och vego. Tar aldrig pasta, ris eller potatis utan väljer istället rotsaker/sallad/grönsaker. På kvällen blir det någon lchf-rätt från kostdoktorns receptsamling. Kan vara en bit paj med sallad, eller lax och rotsaker eller grillad kyckling med wokgrönsaker alltid med en fet sås till. Känns som jag äter mindre och mindre men jag går snarare upp än ner : (
 3. Jag behöver lite input i en fråga kring viktplatåer. Är 57 år och har ätit lchf i en tid. Äter ca 20-25 g kolhydrater / dag. Äter 16:8 varje dag. Promenerar till och från jobbet (45 min i vardera riktning). Dricker 2 glas vin fredag/lördag kväll. Försöker att äta bra och nyttigt och ingen skräpmat. Ändå går jag inte ner ett ända gram. Vad gör jag för fel? Äter jag för lite? Måste jag skippa alkohol helt? Beror det på min ålder? Tacksam för tips och råd.
 4. Vad har ni i forumet för erfarenheter av mct olja? Jag har använt Bullet Proof Brain Octane oil i några veckor nu. Har tagit 1 msk på morgonen och kväll. Började försiktigt med 1 tsk för att sen öka till 1 msk. Upplever att jag har börjat gå upp i vikt. Väger mig inte men känner på kläderna att jag blivit större. Jag lyssnade på en video om de vanligaste misstagen vid keto där Anders (kostdoktorn) sa att mct-olja kan ge negativa effekter för viktminskningen. Han menade att mct ökar antalet ketoner i kroppen men insulinnivåerna är fortfarande höga och att detta inte är bra. Jag vet inte om jag har förstått det hela rätt? Är det någon som har provat Brain Octane oil och vad har ni för erfarenheter? Ha en bra dag!
 5. Tack för svar, har läst detta när jag googlade på ämnet. : )
 6. Kliande utslag Jag har ätit lchf kost sedan ett halvår tillbaka. Började i januari med periodisk fasta, har ett ätfönster 12.00-20.00 och det har fungerat bra. Men nu börjar jag få mer och mer kliande utslag på kroppen. Det började med eksem i nacken, nu har det spridit sig på magen och bröstkorg och även på benen... : ( Jag äter inte strikt lchf utan håller ca 25-30 g kolhydrater per dag till helgerna kanske ännu mer kolhydrater. Nu börjar det bli väldigt jobbigt med all eksem och prickar som kliar överallt. Jag smörjer in med cortisonsalva varje kväll men det hjälper föga. Har idag inhandlat Helosan salva och ska prova med det för att se om klådan lugnar ner sig. Är det någon som upplevt liknande och hur har ni gjort?
 7. Nu har jag inhandlat alla tillbehör för att göra supersalt. Kaliumtabletter ( Holistic) och Supermagnesium (Great Earth) finns också på plats. Till helgen ska jag fira min födelsedag och ska se om jag klarar lite bubbel och något glas vin utan att däcka dagen efter. : ) Tack för alla goda tips!
 8. Vad menas med supersalt? Havsalt? Tar du 1 tablett magnesium och 1 tablett kalium innan du går och lägger dig eller före drickandet? : )
 9. Ekologiska viner har jag provat, dricker endast viner med under 3 gram kolhydrater men inget hjälper tyvärr. Jag kan dricka ETT glas vin om jag dricker 2-3 glas vatten efteråt. Men om jag dricker 2 glas vin så är det kört. Jag ska prova med att tillverka egen resorbdryck som någon tipsade om tidigare i gruppen. Kanske kan det hjälpa? Jag tycker det är tråkigt att inte kunna ta lite gott vin till maten på fredag och lördag kvällen. Jag dricker aldrig öl, starksprit eller drinkar utan gillar goda viner från Italien men det verkar som jag får ha några vita månader tills jag ökar mängden kolhydrater igen.
 10. Tack för tips. Jag dricker vatten med 1 tsk salt och pressad citron varje dag. Ska testa resorbdrinken. ??
 11. Toleransen för alkohol blir sämre och sämre med lchf. Jag äter inte strikt lchf ca 20-30 g kh. Jag upplever att jag knappt kan dricka något alls nu längre utan att bli helt utslagen. Ett glas vin går bra men två glas ger mig hemsk migrän dagen efter och jag mår verkligen dåligt. Kan tilläggas att jag dricker massor med vatten. Lite tråkigt kan jag tycka men det blir ju billigt. Någon annan som upplever liknande fenomen? Hur kan man bli så känslig för alkohol?
×
×
 • Skapa nytt...