Gå till innehåll

Nils Engström

Plusdatamedlem
 • Innehållsantal

  2 279
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  87

Nils Engström vann senast 12 Januari

Nils Engström hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 882 Enastående

1 följare

Om Nils Engström

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Leva och avlida i friskt tillstånd!

Senaste besökare till profilen

12 602 profilvisningar
 1. Hur Tage Danielsson kunde ha sett på pandemin om han fortfarande levt Med tanke på Tage Danielssons syn på begreppet sannolikhet, skulle hans resonemang under Covid-19 pandemin mycket väl ha kunnat utvecklas enligt följande: Att vara sannolikt, betyder väl nåt som är likt sanning. Men riktigt lika sant som sanning, är det inte om det är sannolikt. Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det, för dom håller lägre kvalitet än sanningar. Dom är inte lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efte
 2. Det kan finnas skäl till att ytterligare betona orsaken, till att man hittills i mycket liten utsträckning utfört studier på C-vitaminets förmåga, via dess antioxidativa funktion i andra än banala sammanhang (typ förkylning). Dels gäller det förhindrandet av organtypiska sjukdomar som uppstått genom oxidativ stress, dels att reparera redan uppkomna sjukdomstillstånd. Huvudskälen till bristen på studier är kostnaderna och tidsförbrukningen. Av bilden nedan inses lätt att C-vitaminets antioxidativa verkan i en studie dessutom blir mycket svår att specifikt hänföra till visst organ och viss sjuk
 3. Även om jag lyssnat av videon tidigare under förra året, kunde jag inte låta bli att lyssna av denna underbara representant för sanningen ännu en gång. Nina Techolz är alltid värd högsta poäng i alla sammanhang -lika inspirerande att lyssna på - humor, intelligens, idoghet i ett enda stycke. Varför finns inte så många fler med hennes kvalitet - de kan räknas på ena handens fingrar. Vetenskapsjournalist av absolut högsta klass.
 4. Om ett år med LCHF kommer du att gå rejält ner i vikt, om du fortsätter på rätt väg. En fråga: är de stora vätskevolymerna som du nu använder berättigade, som du ser det, oavsett att du länge brukat dricka mycket? Har du diabetes?
 5. Det du beskriver för friska människor som vill fortsätta hålla kropprn frisk är naturligtvis OK. Det brukar fungera upp till 50 - 60 årsåldern. Dock ställer sig saken annorlunda för äldre och framför allt äldre, äldre, då kroppens förmåga att tillgodogöra sig näring inte längre räcker till. Speciellt för äldre som äter alltmindre och äter fel, med näringsbrister som resultat. Så mycket har vi alla lärt oss - att flertalet sjukdomar, som äldre rapporterar symtom av till sina läkare, beror på näringsbrist av någor slag. Ett av skälen till att veganer till över 80 % någon gång i livet tvinga
 6. ANGÅENDE RISK FÖR NJURSTEN GENOM TILLSKOTT AV C-VITAMIN I den en oerhörda mängden av studier på C-vitamin har bl.a. frågan om risken med stora dagliga tillskott alltid tilldragit sig stort intresse. Min uppfattning under många års uppföljning av forskningsläget, har länge varit och fortfarande är att höga nivåer tillskott inte bara har väsentliga positiva effekter bl.a. i egenskap av antioxidant, speciellt för äldre, utan också visar sig minska risken gall- och njursten ju större det dagliga intaget är. Nedan redovisas, i översättning, grunden för detta bl.a genom en stor uppföljningsstu
 7. Ren askorbinsyra är det man bör ta. Det finns alltid studier som ger avvikande resultat. Tidigare ansågs risken finnas men numer anses verkligheten vara att övermängd motverkar stenbildning. Vissa har för sig att C-vitamin i tablettform kunde vara problematisk.
 8. En praktisk gräns för enstaka dos förefaller ligga runt ett gram. Denna övermängd håller blodkoncentrationen på rimligt jämn, hög nivå om den upprepas under dagen i 4-5 omgångar. Att C-vitaminet absorberas vid smitta visar det som skolmedicinen inte vill acceptera, vare sig då eller vad gäller äldres behov - att kroppen förbrukar C- och D-vitamin vid t.ex. Covid-19. En självklar indikation på att risken för smitta och allvarligt sjukdomsförlopp kan förebyggas. Något som anses olagligt att påstå.
 9. De studier som finns, har visat på motsatsen, nämligen att njursten förekommer när C-vitaminnivån är låg, alltså att höga nivåer motverkar njursten. Förutsättningen är användningen av ren askorbinsyra, inte i tablettform med innehåll av fyllningsmaterial, essenser och sötningsmedel.
 10. Det du påpekar är ett av skälen till att C-vitamin bör tas in i sin rena form (askorbinsyra), löst i vatten utan risk t.ex. för tandemaljen, som varit uppe till diskussion på forumet. Rent affärsmässigt förefaller den låga kostnaden för askorbinsyra ge anledning till försäljning i olika former - tabletter som för användaren blir dyrare och ger tveksam effekt, inte minst genom bifogad, felaktig instruktion. Dessutom är tveksamt att under långa tidsperioder, om man avser dagsdosering på många gram ständigt tillföra tilläggsmaterial (sötningsmedel, fyllnigsmedel, smakessenser etc. som saknar pos
 11. Annika Dahlqvist kan det här och sprider, som vi vet, inga oövertänkta rekommendationer. På det viset får du i dig ca 4-5 g per dag, samma mängd som jag tar. Den mängden betecknas som gränsvärdet vid vilket och däröver C-vitaminet ger de stora effekterna. Annika vet att de flesta studier, där effekter är svåra att påvisa, innefattar betydligt lägre daglig dosering än den Annika rekommenderar.
 12. Så kan det tyckas men ren askorbinsyra i den volymen ger ett gram. En struken tesked ger 4 - 5 gram.
 13. En liten fundering. Du påpekade 1 tsk askorbinsyra och ½ tsk bikarbonat. Hur mycket vatten använder du till det och hur mycket av detta tar du åt gången?
 14. En ml (motsvarande ett kryddmått) ren akorbinsyra innehåller ett gram. Det brukar jag lösa i ett halvt till ett glas vatten. Fyra - fem gånger per dag passar mig bra - inga problem i form av lös mage etc. Ett praktiskt sätt att portionera ut det.
 15. Här finns nog anledning till en generell kommentar runt problemen, som är uppe kring tandhälsa och C-vitamin. Askorbinsyra löst i vatten, som sväljs i ett svep, påverkar av naturliga skäl inte tandemaljen på något sätt. Det beror på att dess frätande effekt i praktiken är noll, dels genom den låga koncentrationen i vattnet, dels genom att kontakten med tänderna via denna vätska blir extremt kort. Dessutom neutraliserar munnens saliv omedelbart eventuellt resterande effekter. Ett helt annat problem kan naturligtvis uppkomma, om man tänker sig att tugga tabletter innehållande C-vitamin.
×
×
 • Skapa nytt...