Gå till innehåll

Nils Engström

Plusdatamedlem
  • Innehållsantal

    2 405
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    96

Nils Engström vann senast 15 April

Nils Engström hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

5 116 Enastående

1 följare

Om Nils Engström

  • Rank
    Veteran

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Leva och avlida i friskt tillstånd!

Senaste besökare till profilen

13 713 profilvisningar
  1. Tack Sniffe - Den tyske neurologen Frank Heppner, tidigare helt okänd för mig, visade sig vara utomordentligt intressant. Hans huvudsakliga yrkesmässiga intresse i samband med Covid-19 viruset, är naturligtvis dess påverkan på nervsystemet. Han visar att problemen, vid stora virusangrepp (typ efter en kväll i goda vänners lag, där en eller fler vid bordet är smittsamma). Risken för andningsstörningar längre fram, är inte bara beroende på cellskador i lungorna, utan genom i tidigare (under några dagar förmodar jag) uppkomna neurologiska skador i hjärnan, som styr andningen. Skador som immunförs
  2. Bl.a inuiterna visar hur långt man skulle kunna driva upp D-vitaminnivåerna via födan, även i modern tid. Uppåt 70 nmol/L ligger nära nivån som finländare och irländare anser vara optimalt (80 nmol/L) - underförstått att eftersträva i en befolkning. Dessa nivåer är dock inte optimala i de sammanhang där virus eller bakterier angriper kroppen. Kurvan härunder, enligt en tysk 15 år lång studie på 10000 personer, visar klart att högre daglig tillförsel av D3-vitamin (i storleksordningen 5000 IE per dag) ger immunförsvaret avsevärt bättre motståndskraft. 70 nmol/L kalcidiol ger visserli
  3. Oavsett vad en del människor fortfarande tror, t.ex. att jorden måste vara platt struntar den i det och snurrar klotformad vidare 360 grader varje dygn. Alltmer börjar man inse att vetenskapligt grundade fakta, i varje fall ofta under lång tidsperiod får allt mindre betydelse, när de stora resurserna sätts in för att motverka sanningen. Förr eller senare vinner visserligen sanningen men för det krävs att kapitalet inte längre känns meningfullt att satsa vidare. Underförstått när bluffen inte längre lönar sig och det kan ta många decennier. Läkemedelsföretagen representera
  4. Det värsta är att information av detta slag ofta produceras i organisationer med hög medicinsk status och får därför stort förtroende.
  5. Har man några tusen timmars plöjning av Internet bakom sig, som många på forumet har, bl.a. innefattande vad som sägs om olika koster, har man vanligen slutat förvånas över all felinfo som ständigt möter i parti och minut. Nedan ett av de ofta likalydande - i detta fall via dietister vid University of Chicago Medicine som tillåts yttra sig med vissa påståenden utan minsta relevans - en slags dietisters inlärda pladdrande. bl.a. påpekas: Ketogen diet: Vilka är riskerna? Mode-dieter kommer ofta med stora löften om viktminskning och optimal hälsa, men med vilka risker? Dietis
  6. Den som ser LCHF som en "smal" kost i bemärkelsen ensidig, har tolkat begreppet lågkolhydratkost fel. Det väsentliga budskapet ligger i att reducera sockerbildande kolhydrater ur växtriket i kosten - inget annat och inte särskilt mycket. I själva verket ger LCHF stora möjligheter till en rad delikatesser som den strikt växtbaserade kosten omöjliggör. Kan någon tänka sig att säga nej till en chateaubriand, tournedos eller pepparstek med alla tillbehör ur växtriket? Det om något försvinner direkt ur vegan/vegerariankosten, nota bene, utan minsta metabol grund. LCHF-kosten å andra sida
  7. Det talas mycket om fasta, vilket säkert är en bra metod för den som har svårt att komma i ketos. För äldre över 85 är längre fasteperioder ofta svåra att genomföra - kanske t.o.m fysiologiskt tveksamma. Den sämre upptagningsförmågan för äldre gör att kroppen kräver daglig tillgång till viktigt innehåll i en rad födoämnen. För egen del har jag valt att äta koncentrerat (frukost och middag vid två tillfällen tidigt under dagen) och därefter låtit i storleksordningen 17 timmar gå till nästa mål påföljande dag (daglig fasta alltså). Detta har inneburit att jag aldrig blivit hungrig under kv
  8. Andreas har klart och tydligt förklarat att begreppet LCHF, beroende på avsikten med växlingen till denna kost (diabetes, viktsreducering eller allmänt hälsobefrämjande) innefattar en relativt stor bredd på förhållandet fett, protein till sockerbildande ingredienser. Det viktiga i sammanhanget, om lite större mängd socker än normalt följer med i ett recept, är att mat eller godis av aktuellt slag inte äts för sent på dagen. Meningen med kombinationen måltid och typ av kost tidigt på dygnet, är att de till glukos omvandlade kolhydraterna senast under natten skall hinna förbrukas. Observera
  9. Angående slutsatserna som den irländska studien uppehåller sig vid, kan de ses som bekräftelse på raden studier som vi tidigare haft uppe. I nedanstående graf, trots att den är resultatet av en observationsstudie, kan de lägre koncentrationerna kalcidiol i blodet <50 nmol/L (motsvarande D3-vitamin ca. 400IE D3-vitaminintag/dag) logiskt sett tolkas som placebogrupp med vilken successivt allt större intag av D-vitaminintag kan jämföras (alltså innebärande en sammanfattning av många delstudier i en och samma studie). Bradford-Hill-kriterierna kan i detta sammanhang anses uppfyllda, efter
  10. I själva verket representerar tidpunkten den 7 April 2021 ett unikt, hoppfullt exempel som uttrycks som: The Joint Committee on Health, today launched its Report on addressing Vitamin D deficiency as a public health measure in Ireland Sammanfattat kan sägas att allt som vi på forumet tidigare tagit upp, som borde tagits initiativ till av medicinska myndigheter i Sverige med följande åtgärder i statlig regi - har nu kommit långt på Irland. Detta är - efter Finland - det första landet i Europa, som på högsta medicinsk och nationell nivå lyckats överföra vetenskapliga fakta till parlame
  11. Om Malcolm Kendrick, en våra favoriter, tipsar om en bok, bör det vara skäl nog att skaffa boken. Kendrick hör till dem som ger hopp om att skolmedicinen i en framtid kan komma att revolutioneras. Detta i en riktning som utgår från grundregeln att en läkares första plikt måste vara att inte skada sin patient. Dvs. främst sträva efter att ge rekommendarioner, som syftar till att göra patenten frisk - inte att ordinera medicin med främsta avsikt att dölja symtom.
  12. I stort sett var det väl bara Ann Fernholm som framförde vettiga åsikter men som i vanlig ordning blev avbruten av programledaren. Märkligt att svensk TV inte kan få fram en enda programledare av klass. Varför inte skicka några till Tyskland för utbildning. Där vet både programledare och deltagare hur viktigt det är att låta varandra tala till punkt.
  13. Problemet som allmänläkarna har, är att inte i sina bedömningar utgå från det kärlmotstånd som är det enda av intresse. De tror att det systoliska blodtrycket, när det visar "gränsvärden" uppåt, skall "botas" genom att bl.a. beordra hjärtat att minska trycket genom blodtryckssänkande medicin. Som Uffe påpekar - inget kan vara mer fel. Man kan fråga sig hur många människor som t.ex. blivit dementa i onödan genom medicinarnas klåfingrighet att skriva ut medicin. I ditt fall beroende på puls och andra förhållanden under dina provtagningar ligger ditt kärlmotstånd på mellan 85 och 105 - full
  14. Jag förmodar att du inte själv anser detta utan lyssnat av läkaren. Lyssna hellre av Uffes uppfriskande inägg: https://forum.kostdoktorn.se/topic/17013-kolesterol/page/3/?tab=comments#comment-168349 Ditt blodtryck är helt normalt. Dessutom säger en enstaka mätning beroende på klockslag och en mängd andra faktorer INGENTING!!!!!
  15. Just vad jag ville ha fram, dock med det tillägget att välbefinnandet samtidigt känns i socialt avseende, utan att ha minsta negativ effekt på min kropp.
×
×
  • Skapa nytt...