Gå till innehåll

Lottie

Medlem
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Lottie

 1. Tänker du att jag ökar upp kalorierna då under dom andra 5 dagarna eller att jag fortsätter ligger med ett rätt stort underskott under 5 dagar och sen två dagar med väldigt få kalorier? Har du själv goda erfarenheter från det?
 2. Kör redan det. Äter bara mellan ca kl 12-18. Äter lunch kl 12 och middag med barnen kl 16:30ish.
 3. Hej, Jag behöver hjälp. I februari 2018 fick jag mitt andra barn. Jag drog igång med LCHF fram på vårkanten (typ maj) och fick väldigt bra resultat! Jag fullkomligt älskade det! Jag gick ner i vikt utan att ens tänka på vad jag gjorde. Sen kom sommaren och det blev minst sagt en lite mer liberal hållning. Sen i höstas så bestämde jag mig för att köra en strikt form av LCHF för att tappa dom sista kilona. Jag är 170 cm lång och väger nu 77 kg och vill gå ner till 72. Finns ingen vetenskap bakom vikten 72 kg annat än att jag brukar kunna hålla den utan större problem
 4. Är lite av en prylnörd och skulle vilja testa mäta ketoner. Vilka prylar rekommenderar ni och varför? Finns det någon köp-och-säljdel här på forumet? Skulle gärna köpa begagnad mätare om det är nån här inne som testat och tröttnat på sin mätare ?? Ovidkommande kommentarer undanbedes.
 5. Färsk då eller funkar det även med torkad?
 6. Jag tillhör dom som hatar koriander ? haha! Så den hoppar jag glatt över! Intressant det där att man antingen älskar eller hatar det...
 7. I en del recept med ägg så står det att man kan ta "valfritt kryddgrönt". Vad är kryddgrönt? (alltså vilka kryddor räknas till det?) Vilka kryddor tycker ni är godast med ägg?
 8. Alltså det här forumet ? stort tack för pepp och alla bra tips!
 9. Jag fick mitt första barn sommaren 2016. Innan det tränade jag hårt ofta. Genomförde en svensk klassiker, cyklade långlopp, triathlon och nån mara. Så kroppen har helt klart klart varit van vid att träna hårt. Men det är ju drygt 2 år sedan och jag gissar att kroppen glömmer fortare än så. Så ja, denna vecka kom jag igång för jag upplevde att jag fick energi. Hade eg inte tänkt träna så mkt men på nå vis så infann sig energin och då satte jag igång. Tack för tipsen. Ska prova äta mer en vecka och se vad som händer!
 10. Tack vad gullig du är tacksamt med lite peppning! Jag ska göra så!
 11. Så spännande! Skulle önska att den typen av event som finns i Säffle fanns på andra orter. Eller typ möten som man skulle kunna gå på för att få utbyta erfarenheter face-to-face så att säga. Tack för länken! Ska lyssna ikväll!
 12. Ja herregud, vilken vetenskap. Läste allt som finns att läsa på Kostdoktorn om fasta och kollade på filmerna som Andreas Eenfeldt spelat in och då säger dom ju att det går att träna även om man fastar. Men jag förstår ju ditt resonemang fullt ut. Tror jag gör så att jag avstår från fastan men försöker hålla fast vid lite lättare underhållsträning.
 13. Halloj, Hoppas innerligt att någon kan rådge mig nu! Jag har under ett par månader ätit lchf strikt och gått ner från 80 kg till 75. Sen har jag under det senaste två veckorna kört periodisk fasta. Jag skippar frukosten och äter lunch kl 11 och middag kl 16:30. Sen äter jag inget mer innan lunch nästkommande dag. Vecka 1 så tappade jag ca ett halvt kilo. Men nu andra veckan så har jag inte tappat något. Första veckan så tränade jag inget men nu andra veckan så har jag tränat ett långt pass (landsvägscykel på 3 timmar), två högintensivt och sen ett pass lågintensiv, totalt 4 pass. J
 14. Jag kör LCHF för att gå ner i vikt men har även fått andra positiva följder vilket känns som stora plus! Tack för alla svar! Nu återstår bara att försöka förstå varför jag första veckan tappade 3 kg (!!) i vikt och sedan fortsatte leva på samma sätt och då gick upp lite. Jag för matdagbok över allt jag äter så jag har ganska bra koll på att veckorna var i stort sett identiska. Någon som upplevt samma sak?
 15. Vad är lång tid för dig? Pratar vi veckor, månader eller år?
 16. Tack för svar Gladan Ja typ lite så jag menade. Ex då jag lagar en sats barnmat så blir det en del provsmakning och allt för ofta sammanfaller dessa tillfällen med dom dagarna då vi är på öppen förskola, där det tyvärr inte finns några LCHF alternativ så jag känner att jag hamnar farligt nära 20 g dessa dagar... Vi gärna ligga några gram under för att vara på sätt sida strecket
 17. Tack för ditt svar Peter! En sak som förbryllar mig är att i appen LifeSum där man kan lägga in vad man äter och se hur många gram kolhydrater man ätit så står det ibland minus... Mycket konstigt tycker jag. Ex så finns det ett lchf bröd där och kollar man då på näringsberäkningen står det "-6,3 nettokolhydrater" Har du nån tanke om vad detta kan bero på?
 18. Finns det något sätt att förbruka kolhydrater som man råkat få i sig? Alltså typ fara ut och träna högintensivt eller liknande? Eller om man vet att man ska på en middag där det inte kommer finnas något bra lchf alternativ, kan man då träna intensivt innan?
×
×
 • Skapa nytt...