Jump to content

Monica Palmgren

Medlem
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

193 profile views

Monica Palmgren's Achievements

(2/7)

53

Reputation

 1. Zarah Öberg har en väldigt intressant sida där man kan skriva in sökning på diabetes. Finns hur mycket som helst. Fint forum.
 2. Just det. Det är därför jag föredrar fläsk. Behövs ingen choklad på.
 3. Underbar förkylningsdryck! Men inte på mandel- eller havremjölk, det lovar jag. Gurkmejan smakar inte särskilt mycket. Är i princip bara nyttig. Med grädde med blir det bara ännu nyttigare! Lakrits låter som nåt som jag bara måste pröva - TACK!
 4. Jaha, jag råkade nog ta det som kom upp först bara, Pork Belly. Inte samma sak nä. Men inte så himla mycket mer i alla fall. Intressant. Tack! Älskar fläsk. Kanske inte behöver dra ner så mycket ändå. Lär vara det sammanlagda antalet proteiner per dag som är det viktigaste.
 5. Jaha du, nu blev jag lite förvirrad. Slog på Scan sidfläsk och hittade sidan Fatsecret Sverige. Där påstår man: fett 30g, kolhydrater 0,5g, protein 13g. Ja det är ju lite mer. Ska se vad jag fick 9g ifrån då. Intressant. 320 kalorier säger man också, och det stämmer ju inte med din tabell. Som då är på färskt fläsk ja.
 6. Ja just det. Som statiner då ja. (Nä jag bara retas).
 7. Tack Jala! Konstigt att jag inte har hittat till DEN sidan så många gånger som jag har slagit på Metformin. Det är alltså INTE en statin, eller? Närbesläktat?
 8. Har för mig att även Metformin faktiskt är en statin, men jag kanske inte har rätt? Säg gärna emot mig du som vet, jag blir bara glad! Har slagit lite på det, men fattar inte kryptiken. Ids inte mer.
 9. Ja varför inte? Frukost som frukost. Har en kusin som gillar löskokt ägg med lingonsylt. Har du prövat att doppa surströmming i choklad nån gång? Går säkert det också (var bara ett skämt, inget illa ment). Det var en person här på forumet som ondgjorde sig över min guldmjölk, fast det innehåller ingredienser som har använts i tusentals år i det asiatiska köket. JAG tycker att det är jättegott, och prima som frukost med kokosolja och grädde i. Milt och fint. : 1/2 dl gurkmeja+1/2 dl ingefära+1 tsk malen svartpeppar+2 dl vatten rörs ihop i en kastrull, värms på medelvärme till en pasta (går fort). Förvaras i burk med tättslutande lock i kylen, rör om ibland, det vätskar sig lite. GULDMJÖLK: 1 kopp kokosmjölk+1 tsk pasta s.o. rörs ihop och värmes. I med fett, smör (ghee) går också bra. Kanon. Allt är bra utom det dåliga sägs det, och gurkmeja är en kraftig antioxidant tillsammans med svartpeppar, samt har förmågan att påverka blodsockret i gynnsam riktning för en diabetes 2. Samt, säger Näringsmedicinsk Tidskrift 2018: I större mängder under flera veckor bra mot värk. Lika bra som Ipren säger dom, men jag har inte prövat. Håll till godo!
 10. Jag bor i Jönköping. På både Basilika och Rosegarden, restauranger i centrala stan, kan man plocka till sig vad man vill från bufféborden som är stora där. Är man särskilt känslig för något så måste man ändå fråga.
 11. Statinera exempel menar du.
 12. Det du här säger är trösterikt, tack! Det borde alltså LÖNA SIG I LÄNGDEN att hålla sig kvar på lchf/keto.
 13. Nä, du måste nog tänka på HELA dygnet. Gryningsfenomenet you know. Men diabetes 2 ÄR en mysko sjukdom. Åtminstone min. Har haft anledning att fundera många gånger. Verkar som kroppen har fått en glädjechock efter mina inledande veckor på lchfkost. Om man inte stoppar i sig en massa kolhydrater så MÅSTE ju sockret frisättas inifrån, men det är ju bara bra isåfall, om man inte samtidigt är superstressad. Problemet är väl snarast att bli av med eländet, om man inte vill springa maraton varenda dag. Men du - var gravt misstänksam mot din blodsockerdosa! Dom kan variera riktigt bra från hur det egentligen ligger till! Det märkte jag när mitt långtidsvärde hela tiden låg skyhögt FAST jag reglerade blodsockret ordentligt med insulin, lågt med kolhydrat och promenader. Du är inte den enda som är förvirrad! Sannerligen! Mvh tebax.
×
×
 • Create New...