Gå till innehåll

Anna-Lena

Medlem
 • Innehållsantal

  132
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Anna-Lena vann senast 28 Oktober 2013

Anna-Lena hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

145 Utmärkt

Om Anna-Lena

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Jag läste igenom chatten. I stora hela, tänker jag på Annika Dahlqvist kommentar; det är grymt (och ohållbart) att sätta barn på svält. Det verkar som om många av barnen är insulinresistenta/har överproduktion på insulin. Då funkar nog ransonering av potatis och citrontillsättning dåligt (mycket tjat om citron, blir det ett citronpiller efter spenatpillerna?) , samtidigt som de ska gödas med socker och stärkelse. Intressant att hon nogsamt undvek att gå i klinch med ett par LCHF-anhängare.
 2. Förra året, när jag var på Gotland, stannade vi på till på LEVA kungslador, och jag åt absolut bra LCHF där ifrån buffén. I år har jag två positiva äta ute-LCHF upplevelser i Visby, det ena var Rosengården. Inte så billigt, men bra tillmötesgående service. Det andra var, lite otippat, Strykjärnet, creperia (!). Jag beställde fyllningen, som bestod av lammfärsbiff, bacon, ägg, goda grönsaker och en god Creme Fraicheröra, jag bad om extra röra. Det blev en perfekt LCHF-måltid. De lyfte knappt på ögonbrynet, när jag beställde, tänkte att de skulle tro att jag var alldeles tokig, som gick in på en
 3. Den här bloggen vet du kanske om, annars ett tips (författare till 'Vegetarisk LCHF); http://veglchf.wordpress.com
 4. Dagispersonal som ständigt utsätts för dessa smittor sväljer 5-10 vitpepparkorn, när något är på gång (inte alla kanske). Jag brukar faktiskt svälja vitpepparkorn, när någon i min närhet är magsjuk. Jag vet inte om det är en i grunden god immunitet eller pepparn som gör att jag ytterst sällan blir sjuk. Dock, trots peppar, åkte jag på en sväng i vintras, då hela min dotters familj var sjuk. Men det händer mig ytterst sällan. Det var säkert 6-7 år, innan dess, jag åkte på något. Jag fortsätter nog svälja kornen, de gör i alla fall ingen skada. Jag tror inte mald peppar funkar lika bra.
 5. Apropå förändrade smaklökar upplevde jag saltäckel, när jag började med LCHF. Tyckte inte att jag behövde salta omeletten. Dock fick jag nog lite känning av saltbrist. Så nu saltar jag med måtta. Jag älskade det salta på kolhydrattiden, hade långt till gränse 'för salt'.
 6. Jag törs inte prova det sötsöta, det som en gång var min huvudnäring. Jag skulle säkert tycka det skulle vara äckligt till att börja med, men tyvärr skulle jag vänja till mig alltför snart, och förtränga sockrets farlighet. Däremot tillåter jag mig att LCHF-baka, utan sötning, honung, dadlar eller liknande. Detta är nutidens guldkant och substitut. Jag tillåter mig även bär, 85 %-ig choklad, bär och nötter. Jag måste dock begränsa dessa intag. Trots att jag inte har en gnutta sötning, upplever jag sötma, i bakverken. Folk är ofta på mig, att jag måste unna mig ibland, att man måste ha bala
 7. Tack för tipset! Det ska jag prova :-)
 8. Tack för tipset! Jag gjorde också en lite halvpulled variant; lergryta - en timme i 100* - vrid upp till 225* - kör en timme till ca på 1 1/2 kg. Man skulle gärna ha temp i, men jag hoppade det. Nej, jag håller med, alltför långa seanser i köket orkar man inte med.
 9. Det vart faktiskt väldigt bra; mört, ingen koftsmak. Den där kombon med citron, vitlök och basilika gick inte av för hackor. Det blev mycket sky, som jag skulle vilja ta tillvara på. Vad tror ni, om man kokar, reducerar ner den, och sen spär med grädde? Jag gör inte så ofta sås nuförtiden, på det sättet. Förr använde man ju mjöl.
 10. Klockren tråd, snacka om att man borde platsa. Jag har precis beställt ett årskort på ett gym, som öppnar 350m ifrån mitt hem. Jag är 50 +, har inte tränat på snart tre år, då jag hade någon treårsperiod med regelbundet tränande. Annars är jag inte direkt den sportiga typen. Jag har också svårt att se det roliga med maskiner, men jag får nog börja med, för att förhoppningsvis kunna delta i spinning och Body Pump. Det senare tycker jag är roligt, men formen är urusel.
 11. Jag föll för frestelsen att köpa en lammstek. Den står just nu i en lergryta i ugnen, tillsammans med lök, vitlök, citronsaft, citronskal, champinjoner och basilika (det skulle varit rosmarin, men fick gå under principen; man tager vad man haver). Det sprider sig goda dofter, jag hoppas det smakar likaså. I regel undviker jag stekar, speciellt lamm, då jag sällan tycker jag får till det. Till detta kommer jag att fixa till ett fett tillbehör. Receptet är hämtat från en blogg på nätet, dock ingen LCHF-blogg; http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/04/sagolik-lammstek-i-lergryta-med-vitlok.ht
 12. Intressant, dock är det nog inget jag kommer föra in i min kost nu, kanske längre fram. Men det kan säkert vara användbart för många.
 13. Still going strong, fast jag inte är så ofta här och skriver. Men LCHF:andet har jag definitivt inte övergivit. Det är 1 ½ år sedan jag började. 2 jular har passerat, och inte en traditionell pepparkaka, lussebulle, semla eller Alladinbit har passerat min mun. Däremot har jag bakat semlor och lussebullar, i äkta LCHF-style, utan någon som helst sötning, ej heller stevia, dadlar eller honung. Det händer att jag bakar, men det är inte jätteofta, det ger njutning, så jag fortsätter med det, så länge jag inte löper amok. Vad gäller vikten, så har jag gått ner ca 18 kilo, men står väldigt s
 14. Sedan kom vanliga points, som inte skilde alls på olika typer av mat, utan kunde kombineras helt fritt. Vad, eller hur mycket kalorier/kolhydrater/fett/protein points egentligen var, var luddigt. Dock kunde man avhjälpa detta med att köpa deras Pointskalkulator, för ca 150 kr., om man nu skulle våga sig utanför VV-recept eller livsmedel.
 15. Undra på att det var konflikt i hjärnan, när man började med LCHF. Fettskräcken har släppt.
×
×
 • Skapa nytt...