Gå till innehåll

HannaNord76

Medlem
 • Innehållsantal

  115
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

HannaNord76 vann senast 15 Augusti 2018

HannaNord76 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

331 Enastående

Om HannaNord76

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

615 profilvisningar
 1. Anledningen till min fråga är ett intressant påstående från Kostdoktorn, som jag ville kolla närmare på. Jag kunde dock inte hitta källa eller forskning på egen hand. Under rubriken "Kan du få näringsbrister av LCHF" står följande: "Frukt betraktas ofta som mycket nyttigt. Det är ett sorgligt missförstånd. Vid sidan om C-vitamin är det väldigt lite näring i modern frukt. Numera är de förädlade för att vara mycket söta och innehåller mest socker. Frukt är helt enkelt godis från naturen och ska sannolikt ätas med måtta. Juice är naturligtvis ännu värre." Jag tycker helt enkelt att det
 2. Superintressanta svar i tråden, tack för det! Det är just "evidens C" som Zepp nämner som jag har upplevt råder på Kostdoktorn, auktoriteter som påstår något utan hänvisning till relevant forskning men ändå får status som fakta. Men uppenbarligen finns det bäring för vad som sägs i vetenskapen, tackar för era länkar och research! Så, i tillägg till animaliska livsmedel bör man klara sig på avocado, kål, hallon, spenat, oliver, nötter, frön och lite färglada grönsaker som tomater ibland?
 3. Så har jag också resonerat, ätit massor av spenat, avocado, kål och ibland några plommontomater. Men det jag undrar är var Kostdoktorn hämtar sin fakta ifrån, när det är svårt åtminstone för mej att finna forskning som stödjer utsagon. Jag skulle vilja ha länkar till forskningsartiklar och liknande. Inte bara i den här frågan utan en källhänvisning till fakta som presenteras.
 4. Enligt Kostdoktorn är frukt näringsfattigt och innehåller mest bara socker. Jag har sökt efter belägg för detta påstående och måste säga att det är svårt. Hittar Kostdoktorn på?
 5. En uppdatering :) Började med multivitamin och magnesium igen och trötthet och seghet försvann ganska snart. Känner mej energisk och mår toppen igen
 6. Jag har hypothyreos och har Levaxin 150 mg om dan, ligger inom refvärdena men i nederkant. Jag ska höra av mej till vårdcentralen och kolla om jag kan öka lite och se. Jag har själv tänkt tanken att det skulle vara relaterat till detta. Bra tips!
 7. Cederulla, du gjorde just min dag... MariaF, ja förklimakteriet kan det ju mycket väl va. Effie, hoppas du har rätt för då är det ju lätt åtgärdat. Hur lång tid tar det innan kroppen hoppar igång om man har mg-brist och börjar med tillskott? Annars får jag prova lite rotfrukter.
 8. Jag började äta strikt LCHF för ett år sedan, periodvis ketogen kost. Sista tiden har jag varit otroligt trött och trög, lite som när jag började med LCHF. Vet inte vad jag ska ändra på. Jag orkar inte träna, kroppen är trög och stel, talet långsamt, jag sover så fort jag kommer åt. Jag har landat i att äta ketogent till vardags och festar på fruktsallad och vispgrädde på fredagkvällen. Har många funderingar just om frukt och bär, har börjat lägga till hallon och blåbär nu flera dagar i veckan ihop med kvarg och grädde. Vet inte om det är bra, men jag äter så oerhört lite frukt och bär nu
 9. Fantastiskt, massor av bra grejer att prova! Ju fler desto bättre så gärna fler
 10. Glömde säga att ost ingår som ingrediens i olika brödersättningar, tex pajbotten, pizza, ostbröd etc. Det tycks vara den kniviga biten...
 11. Jag tänkte plocka bort mejerier under en period och inser att ost och creme fraich (för att inte nämna vispgrädde) ingår i det mesta jag äter. Finns det några feta, bra ersättare till dessa?
 12. Jättekul att höra era favoriter, fortsätt att ösa på med fler!?
 13. Fantasin tryter när det gäller mat, jag behöver lite inspiration! Så ge mej dina tre bästa rätter tack, alla kategorier. ?Komplicerat eller gjort på en minut. Tilltugg, middag, bröd, allt går bra! ? För att börja nånstans, den här veckan har min matlåda innehållit pannbiff med fetfet sås, sallad och brie. Fem dagar i rad.
 14. Håller med dig Zepp, hemlagat vore trevligast. Om man vore en baking person...? Jag klurar!
 15. Tänker kanske i första hand efterrätt eller tilltugg.
×
×
 • Skapa nytt...