HannaNord76

Medlem
 • Innehållsantal

  110
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

HannaNord76 vann senast 15 Augusti 2018

HannaNord76 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

312 Enastående

Om HannaNord76

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

306 profilvisningar
 1. Jag har hypothyreos och har Levaxin 150 mg om dan, ligger inom refvärdena men i nederkant. Jag ska höra av mej till vårdcentralen och kolla om jag kan öka lite och se. Jag har själv tänkt tanken att det skulle vara relaterat till detta. Bra tips!
 2. Cederulla, du gjorde just min dag...😉 MariaF, ja förklimakteriet kan det ju mycket väl va.😑 Effie, hoppas du har rätt för då är det ju lätt åtgärdat. Hur lång tid tar det innan kroppen hoppar igång om man har mg-brist och börjar med tillskott? Annars får jag prova lite rotfrukter.
 3. Jag började äta strikt LCHF för ett år sedan, periodvis ketogen kost. Sista tiden har jag varit otroligt trött och trög, lite som när jag började med LCHF. Vet inte vad jag ska ändra på. Jag orkar inte träna, kroppen är trög och stel, talet långsamt, jag sover så fort jag kommer åt. Jag har landat i att äta ketogent till vardags och festar på fruktsallad och vispgrädde på fredagkvällen. Har många funderingar just om frukt och bär, har börjat lägga till hallon och blåbär nu flera dagar i veckan ihop med kvarg och grädde. Vet inte om det är bra, men jag äter så oerhört lite frukt och bär nuförtiden, är det verkligen nåt bra? Jag undrar om det är just att jag äter bär, som ju har en del kolisar, som gör att jag hamnar lite i limbo? Jag dricker ordentligt, tar salttillskott. Jag slutade med kosttillskott för ett tag sedan, annars har jag ätit magnesium och tagit en multivitamin. Kan det bli såhär då? Lite tankar... nån som har nån ide på hur jag återfår energin?
 4. Fantastiskt, massor av bra grejer att prova! Ju fler desto bättre så gärna fler ☺️
 5. Glömde säga att ost ingår som ingrediens i olika brödersättningar, tex pajbotten, pizza, ostbröd etc. Det tycks vara den kniviga biten...
 6. Jag tänkte plocka bort mejerier under en period och inser att ost och creme fraich (för att inte nämna vispgrädde) ingår i det mesta jag äter. Finns det några feta, bra ersättare till dessa?
 7. Jättekul att höra era favoriter, fortsätt att ösa på med fler!?
 8. Fantasin tryter när det gäller mat, jag behöver lite inspiration! Så ge mej dina tre bästa rätter tack, alla kategorier. ?Komplicerat eller gjort på en minut. Tilltugg, middag, bröd, allt går bra! ? För att börja nånstans, den här veckan har min matlåda innehållit pannbiff med fetfet sås, sallad och brie. Fem dagar i rad.
 9. Håller med dig Zepp, hemlagat vore trevligast. Om man vore en baking person...? Jag klurar!
 10. Tänker kanske i första hand efterrätt eller tilltugg.
 11. Jag och pojkvännen är bjudna på middag och krakarna ska försöka laga till något utan kolhydrater Det vore roligt att ta med något på ketotemat. Tips på nåt i kategorin fint-och-smaskigt LCHF/keto? Alkohol går bort.
 12. Ja, tyvärr... ?? Ja jag har just bytt jobb så stress ligger nära till hands. Läser i Peter Willhelmssons bok om Vitamin- och mineralterapi att 300-600 mg/dygn är optimalt via tillskott, för kortare behandlingsperioder är 500-1200 mg bra. Toxisk dos är över 9000 mg per dag. Naturliga lchf-källor är kål, räkor, nötter, mjölk.
 13. Uppdaterar: testade att dunka på med massor av magnesium och det tog bort segheten i kroppen. Ätit fem gånger tidigare dos sista dygnet, det är ju inte farligt att överdriva magnesium så jag chansade. Intressant!
 14. Ja det är kanske för tidigt att dra den slutsatsen, skönt att höra att det inte är så himla perfekt jämt för er veteraner heller?
 15. Jag är inne på tredje månaden, fjärde som lchf. Så det lär ju inte vara övergångsbesvär, se försvann för länge sen och jag har mått toppen. Det var några normalkostare som googlat fram detta. Ja svackor har man ju i livet, det är bara att det är en speciell svaghet i kroppen som jag bara känner igen från just övergångsbesvären. Tycker det är konstigt att det dyker upp nu. Tack Maria, har för mej att du nämnt detta förut. Kicken är ju borta, tråkigt nog, men har mått så bra ändå. Oboy är kanske inte det första jag tänker på, snarare frukt etc i större utsträckning, sånt klassigt nyttigt