Jump to content

Tomatkött

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tomatkött's Achievements

(2/7)

16

Reputation

 1. Stod och sneglade på en tårta förra veckan. Hade kunnat äta upp en halv tårta gratis, som skulle slängas. Stod emot! Har det som argument för att inte äta skräp idag eller imorgon - för då kunde jag ju lika gärna ha ätit den där tårtan
 2. Har alltid försökt vara perfekt, men aldrig lyckats givetvis. Tänkt att om man siktar långt så kommer man iaf halvvägs. Ätit LCHF i minst 10 år, tränat nästan 7 dagar i veckan och haft mängder med riktlinjer som jag följt. Vet precis vad som krävs för att hamna i ketos, och lyckas om jag försöker. Kan leva på princip bara fett. Men sista tiden så känns det som att kroppen ger upp. Givetvis inget som hade löst sig av socker - men sockersuget vill ju tro det. Är så fasligt trött, men kan ändå inte somna. Är så stressad, men får inget gjort. Har haft ett sår i ca 1,5 månad som knappt läker. Hela kroppen värker. Sen när jag ser bilder på vad andra äter, då inser jag att jag äter säkert dubbelt så mycket av både smör och kött som en vuxen man. Själv är jag en relativt ung kvinna (känner mig döende-gammal). ÄNDÅ är jag så hungrig så jag storknar. Är det okej att vara svag? För det är jag! Är så sugen på skräpmat och vill helst bara blunda på soffan.
 3. Har testat kolloidalt silver några gånger, men aldrig märkt av resultat. Testat på hy och även att dricka stora mängder. Men haft ett svårläkt sår ett tag, så funderar på att testa. Men det är rätt dyrt att köpa om det ändå inte skulle funka...
 4. Jag har bakat med sötströ en gång i tiden, då jag var otroligt smal på strikt LCHF för övrigt. Gick inte upp 1 gram, så kroppen uppfattade tydligen inte de kolhydraterna som nämns i sötströ. Gällande vikten är det nog ingen fara! Möjligtvis värre med tillbehören som ofta hör till i bakandet. Däremot måste jag passa på att berätta om de negativa effekter jag upplevt på sötning i allmänhet. Vill inte avskräcka från bakning. Drack mycket sockerfri läsk under en period. Förbrukade nästan 0 kolhydrater, men mängder med sötning i alla former. Tillslut hade jag en permanent diarré och kände mig akut magsjuk dagligen. Det gick knappt att jobba pgr av magen. Hamnade på sjukhus, hade enbart galla till avföring och spydde galla konstant i 1 vecka. Tog lång tid att återhämta mig helt, men det räcker att jag smakar på en läsk så är kroppen tillbaka till ruta 1 och smärta. Det underliga är att personalen på apoteket berättade att tabletterna mot diarré var en av de produkter som blev stulet i störst utsträckning. Så många lider av diarré, men jag kan bara gissa att sötning är en bidragande faktor!
 5. Jag ska kolla upp alla tips Jag dricker gurkmeja varje dag och är väldigt intresserad av inflammation. Försöker alltid förebygga och kämpa mot eventuell inflammation. Det bästa botemedel som finns är att förebygga, gäller ju alla sjukdomar. Men uppenbarligen har jag misslyckats eftersom aknen inte uppstått utan inflammation? Ska se hur allt är om några veckor. Men ser ut som kosten blir strikt och enformig. Men det är en trygghet det också.
 6. Tack för många svar! Jag är tacksam! Använder mascara, men inget smink på hyn. Martina har jag följt i många år och hennes tips uppskattar jag. Men boken har jag inte läst. Det kanske är något att satsa på! Har ju ätit LCHF i minst 10 år, allt mellan liberal till strikt diet. Givetvis funkar allt bäst på strikt LCHF, men perfekt är det ju inte. Men har börjat utesluta och testa mig fram. Tror att nästan alla problem går att lösa... För någon månad sedan så valde jag att utesluta chark, korv framför allt. Det gav ingen effekt på hyn. Dagen innan jag påbörjade tråden så slutade jag med all ost och mejerier, men även ägg! Redan nu så märker jag skillnad. Hyn är inte helt perfekt, men jag är inte längre rödflammig i ansiktet och porerna är inte lika saftiga. Problemet är att livet blir komplicerat utan grädde, ost, ägg och korv. Så jag introducerade korv och bacon igen. Fast är rädd för cancer... Det är lite jobbigt att inte få äta gräddsås, men det är värt. Men det är verkligen märkligt att hormoner ska vara så svårt att hålla i schack. Fast å andra sidan är väl allt upp och ner nu för tiden.
 7. Akne är kanske inte 100% relaterat till Kostdoktorn, men här finns kunniga människor + jag tror att kost och något inre ligger bakom mina problem. Men ursäkta om det inte är okej. Har haft finnar sedan tonåren. Har haft några perioder med extrem akne, och några med helt utebliven. Kan inte se någon röd tråd i skoven. Möjligtvis att huden blev bättre under några år när jag var gravt underviktig och var infertil. Så misstänker att hormoner spelar in. Ätit lchf sedan tidig tonår (är inte ungdom längre) så jag har försökt sköta kosten i många år. Tränar varje dag, äter lchf, tar kosttillskott regelbundet med B-komplex, D och Zink. Testat att äta probiotika av god kvalité. Testat att göra utrensningar med exempelvis syclovir, kolloidalt silver osv. Har ändå finnar i hela ansiktet och känner att livskvalitén blir lidande. Försöker just nu att utesluta alla mejerier, svårt men jag är beredd att ge upp mejerier om det hjälper. Ägg mycket just nu, men blir svårt att utesluta både ägg och mejerier. Äter inte processat kött och nästan inga tillsatser. Har testat progrestronekräm. Läst att kvinnor får hjälp av nattljusolja, men jag är skeptisk då det är en omega-6 fettsyra. Känns väldigt kontraproduktivt att bota inflammation med något som är inflammationsskapande. Ska testa E-vitamin nu och har som sagt uteslutit mejerier. Någon som har mer förslag? Hjälp?
 8. Han äter mat, men inte med stort nöje precis. Vissa dagar blir det ganska mycket mat, andra väldigt lite. Vill ju givetvis att det blir tillräckligt totalt, och har varit en trygghet med mjölk som täcker upp. Ska kolla upp allt, tack!
 9. Jag tror att tarmen är viktig och bör respekteras redan tidigt i livet. Själv fick jag antibiotika som nyfödd, och jag har alltid haft återkommande diarré och komplicerad mage. Är helt övertygad om att det är direkt ohälsosamt att kombinera amning med antibiotika. Tror det kan påverka barnet hela livet sedan. Jag ska opereras om ett tag, något som jag inte kan avstå. I samband med operation så kommer jag få antibiotika. Detta är mycket jobbigt för mig. Min son är 1 år gammal, men älskar mjölk över allt annat. Det är svårt att få i honom riktig mat, för det är bara mjölk som gäller. Jag ogillar mjölkersättning, men det är inte ens ett alternativ då han vägrar dricka det. Äggmjölk duger inte heller, tydligen jätteäckligt. Jag var byggt upp ett förråd av mjölk i frysen. Så mat kommer han få! Men det varar inte för evigt. Min stora fråga är då: Hur lång tid efter avslutad antibiotika-kur är det okej att ge bröstmjölk igen? Om jag upprätthåller mjölkproduktion, kommer mjölken vara fortsatt "dålig" länge efteråt?
 10. Mandelmjöl i sig är rätt likt mandel, så det uppskattar jag. Men blev rejält äcklad nyss när jag engagerade mig i bakning och totalt misslyckades. Tycker inte det är gott med kakor som inte är söta. Mår illa. Skeptiskt till hela grejen med att baka. Hade sötning men blev ändå som en omelette med fel smaker. Är dyrt och äckligt att baka på lchf
×
×
 • Create New...