Jump to content

Malle

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Malle's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

  1. Hoppas någon har ett bra svar på detta…. En släkting har diabetes typ II och äter LCHF sen ca 7 år tillbaka. Har bra värden, tar ytterst lite insulin. Gick ner mycket i början och planade sedan ut. Har börjat gå upp i vikt och insett att hen äter lite för liberal LCHF. Har nu ändrat om kosten lite. Kan hen äta striktare, alltså nästan noll kolhydrater och mycket mer fett och kanske SKIPPA en del mål mat under dagen då hon egentligen inte är hungrig? Hur blir det med insulinet och blodsockret? Hen har idag både långtids- och korttidsinsulin. Ska hen ta bort ett av dom? Finns det någon som har bra tips, kanske testat själv?
  2. Hej Maja! Känner mig sååå peppad att (återigen) ta tag i vikt/sockersug/dåliga vanor! Har ätit LCHF i flera omgångar, men alltid åkt dit på att jag tror att "en liten potatis är väl ingen fara att smaka på".... =( Har nu varit o kastat all "skit" som fanns i skåpen här hemma o nu är jag på G!!! Tack för inspiration!!! =) /Malle Ps. Angående din migrän, prova att ta en lite högre dos magnesium när du känner att den är på väg! Funkar väääldigt bra! Fast det är ju verkligen anmärkningsvärt att migränen nästan försvinner helt när man har sitt blodsocker under kontroll! =) Sen ville jag bara säga att även jag har en skadad sköldkörtel. När jag ätit strikt LCHF i några veckor har jag alltid fått dragit ner på mina "tablett-hormoner"... Detta får mig att fundera över något en läkare sa till mig en gång "Ät LCHF och du kommer bli frisk!" (ingen vanlig läkare på sjukhuset, utan en privat klinik). Kanske är det verkligen så! Att med kosten (LCHF) och när vikten är normal så kommer även min kropp att läka så småningom? Ds.
  3. Hej alla "frälsta"! Är det någon som vet om det i Linköping eller iaf i Östergötland finns en PT (personlig tränare) med intresse för LCHF/Paleo-kost? Har ringt runt till många olika gym/PT och de flesta är (tyvärr) fast i "kalori in - kalori ut"-tänket... De blir så provocerade när man pratar om LCHF! Vill verkligen komma igång med träningen, men på ett gym där jag vet att jag kan få hjälp med både träningen och kosten! Svara fort!!! /Malle
×
×
  • Create New...