Gå till innehåll

Elinor

Medlem
  • Innehållsantal

    422
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

Elinor vann senast 3 Mars 2019

Elinor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 889 Enastående

Om Elinor

  • Rank
    Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Viktminskning sker i platåer inte strikt linjärt, så att det inte händer något uppseendeväckande på 4 veckor är helt normalt. Förr eller senare så kommer det rassla till på vågen. Det är helt omöjligt att inte gå ner i vikt alls om du bara äter(som du angett) kycklingfilé, grönsaker och ngn matsked sås 2ggr per dag. Men är det det bästa sättet att gå ner i vikt? Nej! Det låter som en tuff deff- eller svältregim. Du pressar kroppen att använda reserverna med tvångsmetoder, vilket är extremt stressande. Det du äter är för lite och för näringsfattigt. Inte tillräckligt med energi. Du riskera
  2. Jag har stött på en rätt märklig trend vad gäller flera personer som säger sig "inte tåla fett". De klarar ändå av att trycka i sig en hel pizza, chips, pommes och Marabou mjölkchoklad. Så uppenbarligen har de inga problem med feta livsmedel om dessa sväljs tillsammans med socker, smakförstärkare och sabba kolhydrater. Hur går det ihop? Sen finns det naturligtvis folk som faktiskt inte kan äta fet mat. Så är det. Vi tål alla fett när vi föds bevisligen, men sedan händer det grejer under livets gång som leder till att vi inte tål saker lika bra. Det kan vara av både medicinska eller funkt
  3. Det är ingen vidare kul situation du är i! Om du fortsätter äta NSAID-preparat så kommer du utveckla magsår. Den typen av mediciner hämmar nämligen produktionen av skyddande mag- och tarmslem, vilket gör att tarmväggen kommer i direkt kontakt med den starka frätande magsyran(därför det gör ont) och du får inflammationer och slutligen sår. Då kommer din läkare garanterat skriva ut protonpumpshämmare till dig typ Omeprazol, som blockerar produktionen av magsyra, vilket innebär att sår och inflammation kan läka, men istället kommer du får problem med matsmältningen eftersom du saknar tillrä
  4. Du har helt rätt. Kollade burken och det är Emgesan meda hon tar d.v.s magnesiumhydroxid och rätt hög dos. Tydligen skrivs det ut ibland mot förstoppning också, ser jag nu. Hon äter magnesium av andra livsviktiga skäl(saknar vissa hormon som reglerar div mineraler efter en canceroperation), så skulle ju föredra om hon inte bara åt en typ av magnesium man får värsta diarrén av. Men hon tror att allt man får på recept av läkare är världsbäst.
  5. Jag fattar inte varför man ska ha magnesium i kaffet? Koffein minskar upptaget av magnesium. Många som äter lågkolhydratkost(t.ex jag själv) använder magnesiumtillskott av bättre märken med hög biotillgänglighet, som kan vara rätt jäkla dyra produkter. Då blir det lite pengarna i sjön om man tar det i kombination med kaffe. Kombinationen starkt kaffe och Apotekets Magnesium Meda(magnesiumlaktat), brukar iofs vara en effektiv kombination om man är förstoppad. Min moder som får den typen av magnesium på recept av diverse skäl, har berättat att hon brukar ta det med kaffet på morgonen för at
  6. Om målet med LCHF är att bli av med övervikten, så bör du sluta med socker och mjölk i teet. Det blir lite som att småäta om man dricker te&kaffe med mjölk eller grädde och socker mellan måltiderna, ger insulinpåslag och påverkar fettbränningen negativt. Äter du däremot lågkolhydratkost för hälsan så är det inte fullt så illa med lite sött här och där. Då är det snarare ett helikopterperspektiv som gäller, där man absolut kan unna sig något sött eller mjölk i kaffet eller dylikt om man har alla andra bitar på plats vad gäller kost, sömn och rörelse. Du kan nog lära dig att upps
  7. Ja du, de flesta typerna av halvfabrikat inkl. buljong och kryddmix innehåller, precis som du säger, någon form av lök. Delvis för att lök är billigt och ger mycket smak, men kanske också för att den allergin är extremt ovanlig. Jag har då aldrig hört talas som det innan. Men du vet naturligtvis bäst vad du tål och vad du får reaktion av, samt att det nog låter som en klassisk IgE-medierad allergisk reaktion(tycker jag) när du beskriver klåda och svullen hals. Du får koka egen buljong och mixa ihop egna såser helt enkelt. Fördelen med det är att du också slipper grejer som druvsocker, gl
  8. Det är väl inte ett jätteproblem egentligen? Fortsätt äta som du gör men öka dina portionsstorlekar en aning. Om du förut åt dig precis "ohungrig", så äter du nu tills du känner en lite tydligare mättnad. Det tar förövrigt ca 6 månader för en kropp att bli stabil i en ny vikt, eller att acceptera den nya vikten som så kallad trivselvikt. Innan dess är det mer svajigt. För de flesta som kör lågkolhydratkost brukar detta sköta sig självt och man behöver inte tänka på saken. Men såklart inte för alla. Då kan det vara hjälpsamt att kanske logga maten i några veckor med ngn app, bara för att f
  9. Har man bra D-vitamin värden så blir man ju inte piggare av att höja dosen. Det enda som verkligen fungerar för mig är 2-3 veckor med sol och ljus i Thailand tyvärr. Det är inte något jag varken kan eller vill göra varje år. Att göra roliga saker och jaga dopaminkickar hjälper också mot vintertrötthet. Det är iofs en band-aid fix vad gäller brist på energi i största allmänhet. Testade en ljusterapilampa för några år sedan som jag satt vid hemma, men tyckte inte den gjorde någon stor skillnad. Är jag noga med att komma ut i dagsljuset under senhösten, så brukar jag kunna skjuta upp den l
  10. Tycker ändå du ska klappa dig själv på axeln vad gäller sonen. Ni har lyckats rätt bra om det största problemet ni har med er tonåring är att sonen köper energidryck eller godis med polarna. Finns betydligt värre grejer som tonåringar kan inmundiga eller hälla i sig i den åldern! Det är ett knepigt problem ni har dock, för antar att han vid sidan av att köpa snacks också äter skolmat och tar pasta, ris och potatis som alla andra? Det är omöjligt att kontrollera vad en tonåring äter när denne inte är hemma och främst om han har lite egna pengar. Kombinationen socker, kolhydrater och fett,
  11. Fast det där är väl mest PR-jippo/snicksnack från Hemköp. Syftet är att få folk att plocka på sig och spontanshoppa mer frukt och grönt(än de behöver) för att "tjäna poäng" medan Hemköp tjänar mer pengar. Hela frukt&grönt avdelningen är numera tapetserad med skyltar och bandroller om att man får x2 poäng på allt!!! I alla fall när jag var på mitt lokala Hemköp. Men folk kommer knappast handla mindre kött eller andra varor, på grund av detta medlemsjippo. Däremot finns absolut en risk att folk köper mer färskvaror från frukt&grönt än de hinner äta upp, eftersom det promotas så hår
  12. Ser helt okej ut. Innehåller inte glukossirap&socker, aspartam, dylika sötningsmedel, skadliga färgämnen eller andra hälsovådliga tillsatser, som tyvärr många vitaminer riktade till just barn är fulla av. Mycket är rent ut sagt godis. Om jag får vara lite petig, så är jag inte imponerad över det faktum att tillverkaren använder sig av klorid för mineraler som magnesium- och zink. Det har inte den bästa biotillgängligheten, dvs svårt för kroppen att ta upp. Finns betydligt bättre och renare källor till just magnesium och zink. Själv skulle jag aldrig välja klorid. Något annat j
  13. Vill inte skrämma upp dig, men det finns andra diagnoser än hepatit som skadar levern, så tycker ändå du ska kräva mer tester om det inte gjorts. Min ena förälder har t.ex reverserad skrumplever/cirros pga autoimmun sjukdom som inflammerar gallgångarna. Att det gick så långt berodde på att vården inte tog symptomen och de gradvis försämrade levervärdena på allvar, utan skyllde på bukfetma, diabetesen eller insinuerade att det rörde sig om ohälsosam livsstil. Precis som för dig så kom läkaren istället med självklara råd om att man ska röra på sig och dricka med måtta...Efter flera år av f
  14. Låter verkligen helmysko att du har så höga nivåer! Jag äter själv d-vitamin tillskott oktober-maj och resten av tiden får solen och maten göra jobbet. Jag ligger som högst på 120/130 nmol/L på sommaren och som lägst(slutet av vintern) på 90/100 nmol/L. Dina värden beror absolut inte på tillskott av frystorkad lever, för den produkten innehåller inte de mängderna d-vitamin. Tror snarare det beror på att du ätit för starka doser d-vitamin fram till maj, att det är något som fortfarande sitter i från en längre tids exponering av tillskott. Äter du livsmedel som är berikade med höga doser a
  15. Sen är det mycket trevligare att äta middag på kvällen som "en kung", tycker jag! Då har inre ro och avslappning infunnit sig. Man är klar med dagens alla bestyr och kan verkligen fokusera på maten, hur fin den ser ut, smakar gott och känns i munnen. Än mer så om man lever i en större familj och middag är enda chansen för alla att slappa och umgås ihop. På morgonen är i alla fall jag ofta på språng och lite splittrad, man tänker framåt och planerar medan man läser nyheter i mobilen och störs av oväsen från gatan och gården. Då är det inte så njutningsfullt att äta, utan jag mest trycker
×
×
  • Skapa nytt...