Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 810
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  133

Peter B vann senast 17 Februari

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

10 536 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

6 231 profilvisningar
 1. Ja en sensor kostar ca 600 kronor och räcker i 14 dagar och till det behövs det en läsare (engångskostnad) för 700 kronor. Tillägg: Om jag fattar det hela rätt så behövs egentligen inte läsaren utan man kan nöja sig med att bara använda appen i mobiltelefonen och då räcker det med en sensor för 600 för att testa detta under 14 dagar. Det är ju ganska dyrt men ändå mycket billigare än jag trodde det skulle vara... Men det är ju ändå inget man kostar på sig året om. Man kan ju misstänka att om några år så är apparaterna både bättre och billigare...på en del punkter så är lösningen lite amatörmässig... t ex så skiljer sig värdena åt mellan läsaren och appen i telefonen, det handlar om några tiondelar men skillnaden varierar också mellan provtagningar, hur är det möjligt? 😉 Sen så verkar sensorn automatiskt spara värden som laddas in läsaren varje gång man läser av sensorn... men dessa värden presenteras endast som en graf man kan inte hitta de enskilda mätvärdena. Men varje gång man läser av får man också ett momentant värde dessa värden sparas i en "loggbok" där man kan se värdet och tidpunkten då värdet togs. Jag har jämfört värdena några gånger mot blodprov. Det stämmer någorlunda, några tiondelars skillnad brukar det vara men det var förväntat.
 2. Jag tuffar på med projektet dock har det varit lite på sparlåga ... har problem med hälsenan och det påverkar aktivitetsnivån och sannolikt också ketonvärden...håller dock vikten ganska stabilt. Har ätit någorlunda strikt utan egentliga undantag sen årsskiftet men problemet är väl att en del Nicks glass och Nicks snacks slinker ner och även en del cola zero dricks men det är väl också det. Som någon kanske sett har jag gjort ett test av tarmfloran...jag vet inte vad jag ska dra för slutsatser av detta ... det mest avvikande var väl att Lactobacillus och Bifido bakterier verkar saknas. Man kanske skulle äta något "tillskott" av dessa och se vad som händer .... vet dock inte vad som borde hända. 😉 Det lär väl knappast påverka blodsockret i alla fall. Till det roliga! Jag har köpt mig en Freestyle Libre och kan nu kontinuerligt mäta mitt blodsocker. Tänkte kosta på mig det under en månad. Det ska bli väldigt intressant. https://www.freestylelibre.se/
 3. FH är tydligen något av en slaskdiagnos med den gemensamma faktorn att man har gener som leder till "avvikande" kolesterolvärden...jag har för mig att det handlar om över 1000 olika genetiska kombinationer som kan leda till detta. Men att då säga FH-personer har mycket goda möjligheter att bli riktigt gamla och friska är nog felaktigt. För många FH-varianter är det säkert som du säger ... men andra är säkert mer eller mindre dödliga i ung ålder. Det kan också vara värt att tillägga att LDL-kolesterol är en nödvändig komponent i ateroskleros och om i princip skulle nolla LDL så kan du inte få ateroskleros. Dock skulle du kanske dö av andra orsaker i förtid... rent allmänt så är forskningen i det stora hela överrens om att höga värden av ApoB är en markör och antagligen också en riskfaktor för ateroskleros. Därmed inte sagt att det är den enda riskfaktorn utan en av många, t ex är också inflammation en nödvändig komponent.
 4. Tillägg: Du kan lugna dig själv en hel del genom att stoppa in dina värden i tabellen nedan (den bygger på den kanske största studien som gjorts på risker med blodfetter): https://www.mdcalc.com/framingham-risk-score-hard-coronary-heart-disease#use-cases Det som talar lite emot är att din far hade hjärtproblem och det är väl antagligen därför din läkare vill ta det säkra före det osäkra och ge dig statiner. Du borde egenligen testa ditt Lp(a) värde (Lipoprotein(a) ) . Men jag vet inte om läkare i Sverige gör det? Höga Lp(a) värden indikerar genetiskt förhöjda "LDL"-värden.
 5. Nej... det finns knappt några vad jag vet ...det skulle nog vara känt om det fanns. Den som brukar nämnas (han skriver också ibland (sällan) på bloggen hos Dietdoctor) är Björn Ekengren. Jag försökte faktiskt vid ett tillfälle lista mig hos honom...men han var fullbokad. https://www.dietdoctor.com/se/authors/dr-bjorn-ekengren https://www.dietdoctor.com/low-carb/doctors Ska bli intressant och höra om du kan få ner "LDL":erna på naturlig väg. (glöm inte ..fet fisk, lax tonfisk och mycket olivolja) Lycka till!
 6. Lägre vikt är ju också bra! Har du kollat blodtrycket? Jag tycker nog att det kan vara en bra ide att förskjuta kosten mot mera fet fisk och olivolja (det är fortfarande LCHF)
 7. Har du hjärtproblem eller många släktingar med hjärtproblem? Om svaret är nej så har du sannolikt inget akut att vara orolig för ... du kan ta tid på dig att fatta ditt beslut. Höga P--Apolipoprotein B är en markör för ökad risk. Låga CRP och triglycerider samt höga Apolipoprotein A1 är markörer för lägre risk. Om du är orolig så kan man åtminstone anekdotiskt minska sina Apolipoprotein B genom att byta ut en del av kosten som innehåller mycket mättat fett mot feta fiskar (typ lax), olivolja och avocado.
 8. Då tar du rimligen 82 gram pulver
 9. Jag är övertygad om att strålning måste ha någon form av påverkan på cellvävnad (solstrålning är ett bra exempel... ) ... men den relevanta frågan är väl om wifi-strålning har en patologisk påverkan på stora befolkningpopulationer i verkliga miljöer? Sen så har jag också lärt mig att även om man är skeptisk så ska man inte helt avfärda påståenden speciellt om man inte orkar sätta sig in i frågan....tyvärr är varje enskild frågeställning ofta så oerhört mycket mer komplicerad än man från början tror.
 10. Jag tror inte jättemycket på de här strålningsteorierna ... har du någon bra statistik som visar det här jättehoppet i problem med att föda barn för 97:or jämfört med 96:or? ... personligen tror jag att det är maten och sockret som ligger bakom det mesta av våra metabola problem antagligen i viss kombination med miljögifter ... om strålning påverkar skulle jag gissa att det är på marginalen (men å andra sidan är jag inte jätteinsatt i detta. ) (Vad gäller Jobs och Gates och många andra i Silicon är det inte skärmtiden de är oroliga för? och vem är inte det? 😉 )
 11. Jag har inte tittat på videon men inte heller oroat mig så mycket för Corona ... men de sista dagarna ser ju faktiskt utvecklingen en aning oroande ut...
 12. Jag är själv lite skeptisk mot micron... men jag tror att rent vetenskapligt finns det inget som direkt säger att micro är sämre än andra metoder att värma mat. (Däremot brukar det finnas en del "rykten" som säger det). Jag har testat att köpa talg någongång men tycker personligen att smör är betydligt godare.
 13. Ja man kanske ska skaffa sig bifido-lacto-bakterierna? Intressant var att Martina också nollade dessa ...de kanske inte trivs i LCHF-magar. 😉
 14. Tjoho! Nu har jag fått svaret på mitt tarmprov. Var det värt en tusenlapp? 😉 Nu vill jag ha lite tips på vad jag ska göra med den här informationen! (Kan ju tillägga att profilen på mina provsvar påminner om Martinas även om det finns en del skillnader)
 15. Peter B

  Stanna i ketos

  Grattis till jobbet.