Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 707
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  126

Peter B vann senast 15 November

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

10 172 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

5 596 profilvisningar
 1. För övrigt tycker jag att man visst kan göra goda LCHF-pannkakor. Om man har mycket socker och sylt på dem? 😉
 2. Jag funderar på att köra en uppföljningsvattenfasta. Lite kortare än den förra, typ lördag kväll - tisdag lunch för att försöka behålla lite av effekten av den längre jag avslutade för ungefär 10 dagar sedan. Förhoppningsvis blir då dag 2-3 inte lika jobbiga som sist, vi får se.
 3. Kan man inte ta en äggplanta istället för en Aubergine. 😉 Nä...Avokado är nog en så unik frukt att det knappast går att ersätta man får bara gilla läget, tyvärr. Jag googlade lite snabbt och hittade detta... https://www.land.se/mat-dryck/bondbona-som-alternativ-till-avokado/ .. men jag har svårt att tro att det är något som ens i närheten påminner om avokado.
 4. Keto är ju egentligen inte jätteavancerat och jag tror att den samlade kunskapen bara här på forumet mer än väl räcker till så man lär nog bli besviken på det mesta man läser. 😉 Sen finns det ju massor av frågor runt keto som man gärna skulle vilja ha svar på men där nästan all kunskap är ankedotisk och det finns inte mycket vettigt att läsa... ex Vad gör man om man får höga LDL-Koesterol (ApoB) när man äter Keto , när ska man betrakta dem som ett problem t ex. (Inte en jävel vet, bara en massa spekulationer. 😉 ) ex. Låt oss säga att man äter ganska mycket kolhydrater två dagar när man varit ketoanpassad någon månad hur lång tid tar det att komma tillbaka träningmässigt på samma nivå som innan de två dagarna... osv osv Förresten det låter oerhört trevligt med en sån där USA-vistelse!
 5. Inte riktigt (men ganska lika). Sötströ: Ingredienser INGREDIENSER: Sötningsmedel (erytritol, steviolglykosider 0,25%). Nicks: INGREDIENSER: SÖTNINGSMEDEL: ERYTRITOL, SÖTNINGSMEDEL: XYLITOL, POLYDEXTROS (FIBER), KLUMPFÖREBYGGANDE MEDEL: TRIKALCIUMFOSFAT, SÖTNINGSMEDEL: STEVIOLGLYKOSIDER
 6. Jag får ihop det. Eko kan man köpa för att slippa gifter i maten. Det spelar ju ingen roll var det är producerat. Sen om man kan kombinera detta med mindre miljöpåverkan är det ju toppen Men ibland kan man inte få både och.
 7. Vi tillverkar glukos av glukogena aminosyror (typ protein) och glycerol ( typ fett) i processen som kallas glukoneogenes, om det intresserar någon. 😉 Det är därför man kan äta 0 gram kolhydrater och ändå överleva.
 8. Välkomen hit Teresia! Hoppas att du dricker vatten med salt (en del magnesium skadar inte heller) det kan annars ställa till med problem i början av "omställningen". Själv hade jag nog skippat kalorirestriktionerna nu i början och ätit tills jag varit mätt 2-3 ggr per dag istället för att räkna kalorier. Att äta mindre än vad kroppen "vill" och ställa om till ketogen kost samtidigt kan nog ge en del kroppsliga effekter och skapa trötthet. Lycka till!
 9. Nej tyvärr inga egna mätvärden runt tiderna jag tog C-peptid... men om man tittar på de mätvärden jag har ovan så ser man att förhållandet AcAC:BHB varierar en del kan man av det dra slutsatsen att fasteinsulinet också varierar en hel del? eller finns det för mycket annat som påverkar?
 10. Hehe...vi är väl många nördar här. 😉 Jag vet inte om det är helt normalt och göra det här projektet heller?! Dessutom skulle vara betydligt mer spännande om man kunde mäta insulinnivåer istället.... ett blodsocker på runt 6-7 gör väl egentligen inte så mycket om insulinet ligger lågt men jag tror att att det ligger förhållandevis högt. Vid två tillfällen har jag kostat på mig ett C-Peptid test: Det finns antagligen inte så mycket statistik på detta men det rimliga tycker jag borde vara att man ligger på nedre delen av normalintervallet vid LCHF-kost om man är helt metabolt frisk.
 11. Härligt. Tycker du det går lättare att hantera sockerberoendet om du äter en gång om dagen istället för 2-3 gånger?
 12. Ja, vem vet. Jag håller delvis med om att det är oseriöst om man skriver så... som jag tänker är det oseriöst att skriva att "veganer får näringsbrist". Ett mer seriöst sätt att skriva är om man påstår att man är orolig för att väldigt många veganer riskerar näringsbrist eftersom många inte är fullt medvetna om att man inte får i sig tillräckligt av vissa näringsämnen om man helt avstår från alla typer av animalier (vilket du inte gör. ). Detta skulle man i sin tur kunna koppla till vad tråden egentligen handlade om att man kan vara orolig för att barnen i förskolan kan få näringsbrister om man helt plötsligt plockar bort animalier från alla luncher. Nu har jag inte följt den här frågan så noga men som jag fattar det så var beslutet inte så drastiskt att man skulle ta bort all animaliska föda. Sen så tycker jag personligen att animalisk föda är någonting fullständigt naturligt och en del av det vi genetiskt blivit programmerade till att äta och därför äter jag kött. Samtidigt är jag som många andra kritisk till hur delar av köttindustrin fungerar. Men därmed avslutar jag mitt bidrag till den här debatten. 🙂
 13. Det är inte så bråttom att göra en eventuell stängning av tråden eftersom den nu är relativt "osynlig". Men jag håller med dig om att det förs knappast en seriös diskussion här längre. Det skulle vara kul om man kunde se en mogenhet i att övergå till en seriös diskussion eller kanske välja att självmant avsluta den här diskussionen. Man har inte "förlorat" bara för att man inte skrev den sista kommentaren, snarast tvärtom. 😉 Men hursomhelst Maria det är klart att vi stänger tråden relativt snart om det fortsätter så här. Jag stör mig lite på att man ska försöka tvinga människor att uttala sig i diverse ämnen. Jag har skrivit det förut, Forumet är inte en typ politisk gruppering där alla tycker samma sak. Någon kan vara emot vaccinering, en annan kan vara vegan och en tredje kan vara klimatförnekare. Det är fine. Alla som är här deltar i diskussionen när de har lust. Man ska därför inte slänga ur sig "anklagelser" för att man inte får svar på en fråga! Egentligen finns det bara en frågeställning som man rimligen kan säga vi om och det är när vi pratar om LCHF kostens fördelar, det är antagligen därför vi är här.
 14. Men va, Cleppa du är ju min förebild här! Du fuskar väl inte? 😉