Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 019
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  106

Peter B vann senast 3 Juli

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 908 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

2 710 profilvisningar
 1. Vegan lchf och miljövänlig

  Allvarligt talat vet jag inte om man ska rekommendera en vegan att äta LCHF, speciellt inte om man ratar ett antal vettiga alternativ av miljöskäl. Veganen ifråga bör själv vara väldigt påläst för att på så sätt undvika diverse näringsbrister annars ska denne nog hellre låta bli LCHF.
 2. Vegan lchf och miljövänlig

  Fasta ;-)
 3. Insulinindex ?

  mmm...det verkar ju som det är möjligt att gå ganska lågt i protein utan att det ska vara ohälsosamt... ...men personligen känner jag mig tveksam till att gå lägre än runt 1 gram protein per kilo målvikt.... ...och ligger man dessutom nära noll vad gäller kolhydrater...så undrar jag hur mycket ytterligare viktnedgång man kan uppnå genom att ytterligare "optimera" proteinintaget?
 4. LCHF med Crohns sjukdom

  Det är ju inte helt osannolikt att din Crohns blir bättre och då lär du nog gå upp i vikt istället.
 5. Insulinindex ?

  Jag vet inte om jag är övertygad om att den insulinproduktion som uppstår då man äter kött är något man ska oroa sig för om man samtidigt håller sig till riktlinjen att proteinintaget ska ligga på ungefär 1 gram per kilo önskad målvikt ...
 6. Insulinindex ?

  Mmm ... jag tycker också att insulinindex är intressant ämne ... men mitt intryck är att materialet som finns att tillgå runt detta är mycket begränsat ... vilket gör att man kanske ska undvika att basera sitt ätande runt detta?
 7. Lågt blodtryck

  Om du är väldigt smal ? skulle du kunna äta upp dig lite grann.
 8. Smörgås

  Birgitta om du är singel och inte har lust och baka och inte alltför fattig köp då fröknäcket! ;-) ...ät det med bregott, ost och rysk yoghurt. Det duger alldeles utmärkt som LCHF.
 9. Ketonmätare?

  Beställ detta: http://www.valuemed.co.uk/acatalog/On-Call-GK-Dual-Blood-Ketone---Glucose-Meter-1030.html http://www.valuemed.co.uk/acatalog/25-x-On-Call-Blood-ketone-test-strips-1032.html#SID=115 http://www.valuemed.co.uk/acatalog/auto_lancing_device.html#SID=115 http://www.valuemed.co.uk/acatalog/50-Sterilance-Universal-28g-Lancets-1129.html#SID=115 ...så har du allt du behöver för att påbörja seriösa blodketonmätningar.
 10. Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Vi får hoppas att det löser sig med tiden Behöver du skriva om dina uppgifter när du loggar in?
 11. Premiär. Men inte riktigt koll.

  Om man håller sig under 20 gram kolhydrater om dagen så verkar det för väldigt många fungera bra att gå ner i vikt utan att räkna kalorier och då istället lita på sin mättnadskänsla. En sak som kan ställa till det är LCHF-småätande ...du verkar fundera lite åt det hållet (ölkorvar och chokladbollar). 1-3 mål mat om dagen är nog bäst för viktnedgång. Eventuellt "LCHF-godis" äts då med fördel i rimligt samband med måltiderna. Inga "mellisar"! Prioritera fett i alla lägen som nybörjare kan det lätt bli att man äter för lite fett...satsa på minst 150-200 gram om dagen. . Men om du verkligen blir mätt på mindre så är det OK. Men när man äter lite är det viktigare att tänka på vad man äter så man inte får diverse näringsbrister. Om man återgår till att äta på samma sätt som innan man åt LCHF lär man rimligen också uppnå samma vikt som tidigare. ;-)
 12. Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Tyvärr finns bara en betaversion av Tapatalk för den nya forumversionen ... vi ska se om vi kan installera denna men det kan ta upp till någon vecka innan det blir gjort ... jag återkommer om och när det är klart. Stoscha, om det var inloggning via Tapatalk du menade så kommer det nog inte fungera så bra ett tag framöver.
 13. Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Trist... Men jag kan inte se att jag har det problemet. Är rutan "remember me" förkryssad när du loggar in?
 14. Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  "Överdelen" av forumet kan se lite "konstigt" ut efter en mindre uppgradering av forumet. Vi tittar på detta.
 15. Godmorgontråd?

  Härligt, har du gjort några fynd?