Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 338
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  107

Peter B vann senast 1 Juni

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

8 370 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

4 254 profilvisningar
 1. Peter B

  Optimal ketos

  Att urinstickan visar ett högt värde är normalt bara ett bra tecken. Men om du har diabetes typ 2 och medicinerar mot detta så ska du läsa innehållet i länken nedan: https://www.dietdoctor.com/low-carb/with-diabetes-medications
 2. Peter B

  Ägg fråga / Ketos

  Svaret på hur många ägg du kan äta. https://www.dietdoctor.com/the-times-more-eggs-please-cholesterol-is-ok-now
 3. Peter B

  LCHF mm. på Twitter!

  Bra initiativ! Jag kan bidra med två länkar. https://twitter.com/peterattiamd https://twitter.com/robertlustigmd
 4. Peter B

  kzcleaneating

  Jag vill ju egentligen inte hålla på och försvara KZ. Men just deras fröknäcke (knäckebröd) har följande ingredienser: Linfrö*, sesamfrö *, kruskakli* (av vete), pumpafrö*, psylliumfröskal* och salt. Rent allmänt när det gäller bröd så bakade jag en del LCHF bröd när jag började med LCHF. Nu känns det inte som det behövs längre.
 5. Peter B

  Optimal ketos-högre blodsocker

  VLCD innehåller väl normalt en massa kolhydrater? ... lite synd att fasta på det viset kan jag tycka. Om du håller dig till strikta menyer är det troligt att du kommer ligga kvar i "optimal" ketos ... du verkar ligga där nu. Fundera inte så mycket på proteinet till att börja med tycker jag .... fokusera på att få i sig mycket fett är nog viktigare.... att kombinera detta med en 16/8 fasta kan fungera bra för viktnedgång.... strunta helt i VLCD drycker.
 6. Peter B

  Optimal ketos-högre blodsocker

  Med fasta kan man mena många olika saker. Hur såg din fasta ut? Blodsocker kan variera även om man äter LCHF, det finns annat än kolhydraterna som påverkar. Du kan göra om det där experimentet några gånger. Genomsnittligt ska sockret inte gå upp om du bara ”äter” fett.
 7. Peter B

  äsch!

  För en del av oss är det lite av en sorg att inte kunna äta ett antal saker som man tycker är väldigt gott, det leder nog till att man någon gång gör större avsteg från LCHF, det gör inte så mycket om det går några månader eller mer mellan gångerna. Bara man har solklart för sig varför man äter LCHF och inte "normalkost" så är det ju bara att efter några dagars avsteg att återvända till LCHF utan att skämmas och fundera så mycket på varför det hände. Om man känner behov av att göra ett antal avsteg i månaden eller oftare så ska man nog ta sig en funderare på hur man ska hantera situationen.
 8. Peter B

  kzcleaneating

  Håller med dig Katerina men "knäckebrödet" är väl egentligen inte är en imitation utan en egen produkt som kanske borde kallas för frökex. Det höga priset beror väl snarast på att eftefrågan är för låg och konkurrensen obefintlig ... vi får hoppas att det blir ändring på det i framtiden.
 9. Peter B

  kzcleaneating

  Jag brukar köpa det ekologiska knäckebrödet emellanåt, tycker det är helt OK men dyrt. Å andra sidan är det inget man äter enorma mängder av så ett paket räcker ett tag. Har tyvärr inte hittat något som ser motsvarande bra ut hos någon annan leverantör. Övriga produkter känns mer tveksamma ...
 10. Peter B

  Ständigt trött

  Om man är normalviktig eller bara lite överviktig och någorlunda metabolt frisk är det inte säkert att en övergång till LCHF ger någon viktminskning. Som flera skriver, det är inte säkert att LCHF hjälper dig att höja dina "energinivåer", det kan vara något annat som är problemet. Men om du vill testa att äta ketogent och se om det ger någon effekt eller inte så skulle jag ge det typ 2 månader och då också mäta att du verkligen ligger rätt (typ 1,5 mmol/l BHB eller högre).... det är sannolikt ganska individuellt vad som krävs ... 20 gram kolhydrater är bara ett riktvärde..Det är bättre att mäta än att hålla på och registrera maten om man vill vara säker. För de som får en kraftig viktnedgång eller mår jättebra är det ju inte viktigt att mäta att de är i ketos, de har ju "lyckats" oavsett om de är i ketos eller inte. Personligen tror jag inte att mejerifritt ger någon större effekt för de flesta. Men en bra riktlinje kan vara att man använder mejerier i matlagning (inte som godis). Grädde i kaffet låter onödigt (om du väldigt gärna vill ha det skulle jag ta det i anslutning till en måltid)
 11. Peter B

  Äta skit - med eller utan kapsel

  Det kanske funkar med typ harbajs ... bara att gå ut i skogen och kalasa lite.
 12. Peter B

  ALLVARLIGA LÅNGTIDSEFFEKTER LCHF/KETOS ???

  Tyvärr driver en del veganer en agenda där de i grund och botten struntar i om det som framförs är sant eller inte ... bara den goda saken ( minskad köttkonsumtion) helgas så är det OK.
 13. Peter B

  Är keto bäst i perioder?

  ca 4 veckor utan fusk sägs det ta innan uthållighetsträning på ketogen kost känns OK.
 14. Peter B

  Diabetiker typ 2

  Oavsett om man tror att LCHF är bra eller inte så är det nog ingen tvekan om att man i normalfallet genomsnittligt måste minska insulindosen (exogent eller endogent) om man slutar äta kolhydrater. Vem ifrågasätter det?
 15. Peter B

  Godmorgontråd?

  Snart dags att gå hem nu Jag åt en Pokebowl till lunch idag med bland annat lax, zucchini nudlar, cashewnötter (Inte så många ;-), avokado,..