Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 962
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  142

Peter B vann senast 8 April

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

11 014 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

6 496 profilvisningar
 1. Jag tror egentligen inte att morgonvärdet behöver vara det lägsta värdet.... men det är väl troligen det stabilaste värdet och man vill ju att de värden man mäter ska vara jämförbara ... precis som du säger kan ketonvärdet stiga kraftigt efter att man har tränat hårt....men om man vill kontrollera hur bra ens kost fungerar för ketosen så är det ganska ointressant ... på liknande sätt kan man få ketonvärdet att stiga ganska kraftigt genom att äta rent fett. Hursomhelst om du uppnår 3,7 på morgonen utan att fasta så skulle jag vara väldigt nöjd... min tolkning är att kroppen mumsar i sig sitt eget fett under tiden du sover.
 2. Hursomhelst...allt som innehåller socker måste bort...allt! (utom precis just när du har problem med hypoglykemi och det är något du bör mäta med blodsockermätare)
 3. Hej! Välkommen hit och grattis till fantastiska resultat! Om blodsockervärdet efter frukosten sjunker och ligger väl under 7 under huvuddelen av dagen så gör morgonvärdet inte så mycket. Du kan se det som ett tecken på att det finns ett underliggande problem men så länge man håller sig till en strikt LCHF-kost så håller du det i schack. Om värdet i huvudsak ligger under 7 behöver hon antagligen inte justera Metforminet...men givetvis ska hon diskutera detta med sin läkare. (Kroppen startar dagen automatiskt med att skicka en liten glukosdusch in i blodet även om du inte äter något och hos en diabetiker leder det till förhöjda värden på morgonen/förmiddag ) Viktnedgång på LCHF kan fungera ganska individuellt och det har skrivits spaltmil om detta på forumet. 😉 Det kommer säkert några som fyller på med synpunkter om det.
 4. Peter B

  Stanna i ketos

  Tycker dina värden ser lysande ut ...nästan tråkigt att mäta när det ser ut sådär ...du kanske borde äta mera skräpmat. 😉
 5. Peter B

  Stanna i ketos

  strax efter du vaknat...skulle jag säga.....jämför det mot värdet innan du går till sängs under förutsättning att du då varit fastande några timmar och inte tränat på många timmar...detta är nu en ren spekulation från min sida men ju mer lika värdena är desto bättre skulle jag gissa...jag vet inte om det finns någon forskning runt detta.;) Mina värden:
 6. Peter B

  Stanna i ketos

  Näää...det är någon finess Cleppa har hittat själv. Verkar vara mycket användbart 😉 ..ja jag måste sätta igång med min dygnet runt mätning igen Har fortsatt att tugga på lite Metformin utan att ha mätt BS .... så det ska bli intressant och se hur värdena ligger nu. Cleppa dina värden ser ju lysande ut ... du kommer att leva tills du är 100 Men skulle vara intressantare och se hur värden ligger på morgonen....
 7. Nu hittade jag det jag hade i bakhuvudet. 😉 En helt fantastiskt intressant podcast: https://peterattiamd.com/rickjohnson/ Den är väldigt tekniskt (men ignorera bara det tekniska man förstår sammanhanget ändå) --- "3. Finns det några belägg för att otillräcklig mängd vätska i kroppen påverkar viktnedgången negativt vid strikt LCHF? " ... vad som bland annat sägs i podcasten är att ett ökat saltintag (vilket inte är ovanligt vid LCHF) utan att samtidigt dricka mer kan stimulera kroppen att bilda eget fruktos vilket bl a skulle kunna leda till viktökning...så ja det kan finnas belägg för den hypotesen.
 8. Även Aftonbladet är inne på D-vitaminlinjen.;-) Tyvärr bakom betalvägg https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRG60B/forskning-om-samband-mellan-d-vitaminbrist-och-corona Klistrar in Början av artikeln:
 9. Välkommen hit Anna! Det gäller samma sak som om du inte åt strikt LCHF ... drick minst så mycket att du behöver kissa ibland och att färgen på urinen är rimligt gul. Tror inte att den eventuella viktnedgången är påverkad av hur mycket vatten man dricker (men osvuret är bäst, testa! 🙂 ) Sen så händer en massa saker i kroppen när man går över till strikt LCHF man får mer eller mindre mycket "problem" av olika slag ... kända och mindre kända biverkningar förekommer...men inom ca 1 månad ska det i huvudsak gått över ... många mår då bättre än innan de började äta strikt.
 10. Peter B

  Humor?

  I en "underbar" framtid kommer man säkert kunna tillverka bioidentiskt kött av växtproteiner....men vi är inte där än. 😉
 11. Ja det är massor av kolhydrater. ☠️ Men tanken är nog att man ska ta ganska små mängder. Nitrat är ju knappast nyttigt om det överkonsumeras.
 12. Peter B

  Humor?

  Köttfria köttbullar?! 😉 https://www.dafgards.se/sortiment-/7452/ Nästa grej kanske blir fettfri LCHF?
 13. Precis som de flesta här skriver sjunker blodtrycket normalt när man äter ketogent så jag skulle fortsätta mäta blodtrycket några gånger om dagen (när du inte är stressad) och se vart det tar vägen (men med din njursjukdom så det är ju viktigt att du synkar detta med din läkare!). Det finns ju andra naturliga alternativ som sänker blodtrycket (typ rödbetspulver) men samma sak med detta, prata med läkaren om det.
 14. Lite off topic...Jag vet att det finns en del som säger att man ska avstå all näring (inkl buljong) för att optimera autofagin och andra säger att det inte spelar någon större roll om man det handlar om väldigt små mängder näring.... så jag är lite nyfiken på om du har någon länk till forskning som visar att det gör en väsentlig skillnad (eller vice versa)?
 15. Man biter ihop. 😉 Men jag tycker.... gå över till LCHF men fortsätt med lite chips ett tag till med massor av dipsås till varje chip gärna gjord på smetana (minska lite på pulvret) .... så kan du ju fundera ett tag på om det är något du kan ge upp....om det inte går för dig att ge upp detta... så kan du ju testa att ta en påse till helgen eller varannan helg och se om du når dina viktmål ändå.