Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 392
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  109

Peter B vann senast 22 Oktober

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

8 629 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

4 420 profilvisningar
 1. Peter B

  Uffe Ravnskog bort från wikipedia?

  Ja, detta vill man verkligen veta mer om, pågår det en organiserad kampanj mot ketoföreträdare? Eller är det "bara" Wikipedia som har börjat tillämpa en striktare policy om vilka personer som skall publiceras?
 2. mmm...om fertiliteten drabbas av glukos så blir det inga barn, då kommer anpassningen att gå snabbt
 3. Peter B

  Goda kolhydrater

  Det är inte så lätt för dem på framsidan att hålla sig till ämnet. Det enkla svaret på vilka kolhydrater man kan ska välja är ... de som inte är raffinerade (det finns säkert undantag ) (men mjöl, socker, juicer är exempel på raffinerade kolhydrater och de bör undvikas elller ätas i begränsade mängder oavsett om man äter LCHF eller inte)
 4. Darwins survival of the fittest betyder inte riktigt det man tänker (att de starkaste överlever) ... utan att de som genererar flest barn som överlever till fertil ålder är de "starkaste" .... så om man dör vid 60 eller 90 har egentligen ingen större betydelse ur ett Darwinistiskt perspektiv. Så det är egentligen inte speciellt troligt att vi kommer få gener som tål glukos bättre eftersom den allvarliga effekten av detta i allmänhet uppträder efter fertil ålder.
 5. Peter B

  Inga ketogener efter strikt LCHF?

  Välkommen! De troligaste förklaringarna är antagligen att ... * Du äter mer kolhydrater än du tror * Du mäter fel på något sätt Jag gissar att du äter LCHF för att gå ner i vikt? Har du tappat något? Väldigt många tappar en del första veckorna, det är också ett tecken på att man äter rätt.
 6. Peter B

  LCHF och hjärtinfarkt

  Tyvärr misstänker jag att en dietist i många fall kommer säga samma sak som läkaren. Det verkar finnas en liten procent av de som äter LCHF som får extrema fettvärden ... de kanske måste tänka till. Men de allra flesta verkar behålla ungefär sina värden eller förbättra dem. Det gör ju argumentet att man inte bör äta LCHF på grund av att det blir en "massa fett" i blodet blir dåligt underbyggt och svårt att förstå. Jag skulle gissa att en del läkare helt enkelt inte tror att det kan vara sant att fettvärdena inte försämras och helt enkelt antar att det var en "tillfällighet" att värdena ser bra ut. Så tyvärr är det nog fortfarande så att man inte kan få hjälp från "samhället" när det gäller hur man ska äta LCHF. Men t ex på Kostdoktorns sidor finns massor med information och förslag på bra maträtter med recept.
 7. Peter B

  LCHF och hjärtinfarkt

  Jag antar att du tagit en massa prover? Om du har extremt höga blodfetter (LDL-kolesterol) kanske du ska försöka hitta någon variant av kost som kan få ner dessa. I annat fall så vet jag inte varför läkaren avråder?
 8. Peter B

  Nu behöver jag feedback.....*suck*

  Det finns många synpunkter runt kaffe! Här är en till: https://martinajohansson.se/fasta-med-och-utan-kaffe/#comments
 9. Peter B

  Nu behöver jag feedback.....*suck*

  Skippa grädden i kaffet .... det blir en variant av småätande ... om du är hungrig, ät mer under själva måltiderna. Annars så äter du ju ganska strikt... så det finns inte så mycket mer att göra (om du inte vill fasta längre perioder) ... om du inte är hungrig mellan måltiderna så kan du testa med att äta mindre. Du skulle också kunna testa att öka fettmängden (typ bea och smör) och minska köttmängden en aning. Att promenera en halvtimme eller mer om dagen ... skadar inte heller av flera skäl.
 10. Att vitkål anses vara OK men inte öl beror nog mycket på hur mycket man klarar av att få i sig. Att äta 1 kg vitkål är inte att äta ketogen kost. Men jag har aldrig gjort det och känner ingen som gjort det. Men två stora stark har man nog lyckats skölja ner några gånger.... Men absolut bör man vara uppmärksam på grönsaker (om man är lagd åt att överäta dessa) man kan inte vräka i sig kilovis per dag.
 11. Jag noterade också detta. Tuborgarens referens verkar ju vara rimlig även om avvikelsen verkar vara väl hög ( kan testerna vara gjorda vid olika tillfällen?)
 12. Jag skulle tro att de kastat om sifforna för kolhydrater och sockerarter. Ganska mycket socker ändå i vitkål, men som Zepp skriver 100 gram vitkål är ganska mycket.
 13. Peter B

  Hallå . . .

  Hallå! ;-)
 14. Peter B

  Certifikatfel?

  Som upplägget ser ut i detta fall så måste både Kostdoktorns IT-avdelning och Invision göra åtgärder för att certifikatet skall fungera. I det här fallet tror jag det har hamnat lite mellan stolarna. Har följt supporttråden för detta. Det verkar som att det strulade lite för dem idag så certifikatet kanske inte blir uppdaterat förrän imorgon.
 15. Peter B

  Certifikatfel?

  Forumet är helt outsourcat. ( https://invisioncommunity.com/ )