Gå till innehåll

Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  4 143
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  160

Peter B vann senast 11 Mars

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

11 699 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

7 534 profilvisningar
 1. Om man anser att DD bara ska ha en strikt syn på vad LCHF är så förstår jag att man är besviken. Å andra sidan om man tycker att det är bra att DD har recept på allt mellan strikt och liberalt och att man då lägger ansvaret på individen som äter att ta reda på vad som är lämpligt för denne så är man nog nöjd med DD. Jag tillhör nog den senare kategorin.
 2. DD har kommenterat frågan om bananbrödsrecept: Banan i ett LCHF-recept? – Diet Doctor
 3. Du är bäst Annika!!! Lycka till med jobbet!
 4. Jag kan tycka att det är lite olämpligt om Lee är ditt riktiga namn... om du ändrar ditt presentationsnamn så är det ju schystare.
 5. Jag tror också på att D-vitamin är bra av flera skäl, speciellt om man har låga nivåer i kroppen. Men jag anser att din graf inte är bra av flera skäl: 1. Den bygger på gammalt data (2020)...det finns nyare, när det gäller pandemin. 2. Antal smittade är ett extremt dåligt mått. Testar man mycket får man många smittade och vice versa. Antal döda är ett bättre mått även om det också är kopplat till mycket stor osäkerhet. 3. Correlation does not imply causation. Titta t ex på de plottade länder längst till höger i grafen (Slovakien och Sverige). De har båda enligt din graf hö
 6. Ja nästa gång måste du också berätta hur mycket potatis du åt.
 7. Ditt HbA1C ligger en aning högt med tanke på att du äter ketogen kost. Det är väl inte osannolikt att du har någon form av prediabetes men för att veta det måste du i princip gå tillbaka och äta "normalkost" någon månad och se vart dina värden hamnar. Men så länge du äter LCHF så är värdena inget att oroa sig för. De ligger ju i princip i normalintervallet. Men var uppmärksam på vad som händer om du återgår till att äta "normalkost".
 8. Peter B

  MAF-tråd

  Härligt ... står längs vägen och hejar på!
 9. Hehe ...jag kände inte till att vi hade en kollektiv syn på forumet, hoppas verkligen inte det ...verkar osunt att alla tycker lika Attia är ganska positivt inställd till statiner vilket trots allt inte verkar vara en majoritetsåsikt i LCHF-kretsar.
 10. Jag är ju också personligen lite skeptisk mot statiner och tron att förhöjda LDL-p värden är farliga (speciellt om man har ett antal hälsomarkörer som pekar åt annat håll). Men det är ändå nyttigt att lyssna på Peter Attia som sår en del tvivel i den tron.
 11. Jag skulle absolut inte säga att Peter Attia tillhör någon av de kategorierna! Jag tycker att man ska vara öppen för att det finns olika syn på kunskapsläget. Det absolut största felet av alla man kan göra är att bara lyssna på dem man tror på och kalla alla andra t ex för omoderna eller köpta. Sen måste man förstås sätta ner foten och bestämma sig för vad man tror på om man t ex hamnar i en situation där man måste välja ( t ex ta statiner eller inte ). Men man fattar mycket bättre beslut om man inte tror att världen är svart eller vit … för det är den inte! I din situation m
 12. Göran, grattis till fantastiska HbA1c värden! Du är frisk från diabetes och har rasat i vikt. Du har sannolikt förbättrat ditt hälsospann dramatiskt. Intressant att vården då tycker att du ska ändra din kost. Jag skulle personligen inte oroa mig över dina LDL-värden men bilda dig en egen uppfattning. Läs t ex vad "Uffe" skrivit här på forumet: Men det kan också vara värt att lyssna på denna podcast (teknisk):
 13. Se det som en skämtsam kommentar … inte blodigt allvar. Jag tror att det är så man lanserar nyheter nuförtiden man gör en teaser på twitter... misstänker starkt att man kommer trycka på att "one size doesn't fit all) ... många kommer nog att reagera både positivt och negativt. Såg detta på DDs Facebook grupp (för DD medlemmar) : (Kan vara värt att tillägga att även om jag är administratör så är jag inte anställd på DD...så jag har ingen inside info om vad som händer. )
×
×
 • Skapa nytt...