Jump to content

Peter B

Administratör
 • Posts

  4,220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  169

Peter B last won the day on July 19

Peter B had the most liked content!

3 Followers

About Peter B

 • Birthday 01/23/1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Recent Profile Visitors

8,211 profile views

Peter B's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

12k

Reputation

 1. Jag tror att det är ett förenklat synsätt ... Peter Attia har en lång serie intressanta podcast om kolesterol och dess betydelse för bland annat ateroskleros ... där man ganska snabbt inser att man inte kan sammanfatta området blodfetter med några få enkla meningar ... det är ju egentligen ganska olyckligt att man på 1950-talet (eller tidigare) upptäckte att man kunde mäta totalkolesterolet och sen utifrån det dra slutsatser om risker för hjärtsjukdom ... området är oerhört komplext och man är fortfarande långt ifrån att förstå det riktigt bra ... det är väl inte orimligt att tro att man inom inte en alltför lång framtid kommer att kunna göra mycket mer specifika tester på gener och blodfetter som på ett mycket bättre sätt förutsäger framtida problem än den ganska måttliga riskhöjning ett högt LDL-värde indikerar ... sen kanske inte läkemedelsindustrin är så intresserad av det eftersom det skulle ju innebära att färre personer än i dag skulle vara i "behov" av lipid-sänkande medel som statiner.
 2. Jag vet att vi ofta i LCHF kretsar nämner att högt kolesterol skulle ge längre livslängd ...men när jag googlar på högt LDL och all cause mortality så tycker jag mest hittar det omvända påståendet...t ex här: https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4266 Dock kan man i studien också se att det är riktigt farligt med lågt LDL och att den riskhöjning som finns vid högt LDL inte är så dramatisk. Man kan fundera på om en inte helt otypisk LCHF-profil med låga TG, höga HDL och höga LDL verkligen skulle innebära en riskhöjning...
 3. Med tanke på vad du skrev i andra tråden så verkar slutsatsen fungera dåligt på dig när du äter LCHF. Du har låga TG (FEL enligt testet) Du har Högt HDL (FEL enligt testet) Du har har högt LDL (Rätt enligt testet)
 4. Jag har full förståelse för att man inte vill använda sin egen kropp som ett "experiment" på att mycket höga framförallt LDL/ApoB värden är ofarliga. Jag har också ganska höga värden, dock strax under referensintervallen ... jag har nog bestämt mig för att acceptera dessa.... Det kan vara ganska svårt att lägga om sin kost ... jag skulle nog uppleva LCHF-kost som ganska "begränsande" om man skulle skära bort alla mejerier, ägg och det mesta av köttet. Jag skulle nog tänka så här... 1. Det är inget akut problem 2. Minska mejerier och ägg fortsätt äta kött som vanligt, minska ev kokosfett. (Men sluta inte helt med någonting) 3. Tillför betydligt mer olivolja till kosten (eller ngn annan olja med liknande egenskaper) 4. Testa dig igen om 3-6 månader (bestäm dig innan för vilka värden du kan acceptera, det finns ju de som anser att det här med höga LDL-värden inte är någon fara men det finns många som anser att det är farligt ... bilda dig en egen uppfattning, det är din kropp. )
 5. Mäter du blodketoner? Jag tycker att det verkar konstigt att ha ett blodsocker på 3-4 och inte ha ketoner i blodet
 6. Jag är inte professionell ... men egentligen borde det vara relativt enkelt om du mäter ditt blodsocker ofta så kan du ju i princip skära ner Metforminet lite försiktigt och hålla koll på att blodsockret ligger fortsatt bra och att vikten är stabil. Men du bör prata med din läkare om det ... du behöver nog bara säga att du inte vill övermedicinera och fråga om ni t ex kan gå ner 500 mg och se vad som händer. Å andra sidan anses väl Metformin ha en ganska gynnsam biverkningsprofil, en del påstår att den till och med förlänger livet.
 7. Låter snarast som en signal på att någonting är rätt!:)
 8. Peter B

  MAF-tråd

  Spontant låter det ju mer som du fått i dig något som du inte tål... eller fått problem att tåla eftersom du ansträngt dig ganska mycket.
 9. Fina bilder på er båda! ... saknar ju också MC-bilden lite ...
 10. Ja Zepp har jag också funderat på ... håller tummarna för att han bara har tröttnat på att vara här.
 11. Om det känns brådskande kan man ju testa markera ärendet med "brådskande"...ingen aning om det funkar. Jag antar att du Bibban kan det här bättre än mig....jag har sparat en del recept, de hittar man genom att klicka på hjärtat...där ska ju också favoritmarkerade menyer dyka upp ... men jag har aldrig favoritmarkerat någon meny.
 12. Jag vet inte heller... ... Men du kan få support här: Kontakta - Diet Doctor
 13. Personligen skulle jag börja med att testa receptfritt Losec. Skulle det inte fungera skulle jag gå till läkaren och antagligen få penicillin i kombination med Losec. Sen om det skulle visa sig vara ett mer kroniskt tillstånd skulle jag testa att försöka anpassa dieten.
×
×
 • Create New...