Jump to content

Peter B

Administratör
 • Posts

  4,236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  170

Peter B last won the day on October 18

Peter B had the most liked content!

3 Followers

About Peter B

 • Birthday 01/23/1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Recent Profile Visitors

8,363 profile views

Peter B's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

12k

Reputation

 1. Go kväll Va konstigt Maria ... hur motiverade dom det?
 2. Låter inte konstigt att din kropp reagerar på den stora omställningen ... jag skulle inte oroa mig alltför mycket ... om du fortsätter att köra "hårt" då skulle jag kanske börja oroa mig om det fortsätter likadant i 2-3 veckor till. Gör som Katerina säger drick saltat vatten och se över att det inte finns något annat uppenbart i kosten som orsakar detta. Ta det lugnt med supplementering av rent fett (om du använder dig av det).
 3. Intressant, jag hade ingen aning om att den var så energifattig...det kanske är något för den som är intresserad av fastehärmande kost ( se annan aktuell tråd) 1 kg minimajs blir typ 160 kalorier ... om jag räknar rätt
 4. Jag har också svårt att tro att fastans fördelar är en binär funktion .... typ 0 kalorier ger alla fördelar, 1 kalori ger inga fördelar ... det är ju betydligt troligare att man kan äta en del kalorier och ändå behålla det mesta av fastans fördelar. Men jag tror också som Effie ... om man testat vattenfasta så är det inte direkt kul ...men inget jättesvårt heller. Jag har svårt att tro att det blir enklare om man äter några hundra kalorier mat ... snarast kan jag tänka mig tvärtom ... att matintaget triggar kroppen att vilja ha mer och man får då kämpa mer med hungern än om man inte äter något alls.... skulle vara kul och höra om någon testat båda varianterna?
 5. Det finns det säkert en del ... men jag tvivlar på att de upplevt stora problem med att skaffa barn.
 6. Det är ju inte så vanligt att man skaffar sig barn i den åldern ...har du någon bra källa på detta?
 7. Tänkte bara tillägga om man inte är novis på ämnet så handlar det om att man ska äta fastehärmande kost under ett antal dagar istället för "riktig" fasta ..alltså några måltider om dagen med mycket få kalorier (typ grönsaker)...och vet man redan varför det är bra att fasta så får man inte ut så mycket mer av videon....men om man inte vet varför det är bra att fasta är det en bra start på att sätta sig in i ämnet.
 8. Jag tror att det är en missuppfattning, ytterst få ligger utanför referensvärdena, problemet är att vården anser att det är ett problem när du ligger väl innanför referensvärdena. Titta gärna på grafen från studien jag länkade till tidigare i tråden. Ja utan kolesterol inget liv ...det är en självklarhet. Ingen glukos i blodet , innebär inget liv, det finns massor av saker som är existentiella för människor...Det säger dock noll om vad som är bra eller dåliga värden för olika blodfetter. Nää....ovanligt dum fråga förresten...varför tror du att jag hänger här. Antagligen står jag på något Statin-företagslönelista?!.... Jag har också påpekat detta tidigare i tråden att man inte ska lite på en enskild provtagning. ---- Återigen, börjar bli lite tjatigt nu, TS har ett mycket ovanligt LDL-värde. Det är värt att vara uppmärksam på sånt när man är relativt ung. Det gäller alla typer av värden som avviker kraftigt ..inte bara blodfetter. Förhoppningsvis är det något som går ner en bit nästa gång han testar sig. Sen tror jag faktiskt att man kan ha en annan kosthållning än LCHF och ändå leva ett långt och friskt liv ... det finns det gott om belägg för.
 9. Vi diskuterar inte samma sak Helge ... Jag utgår från TS. Att mättat fett och kolesterol inte är farligt för den stora majoriteten av människor är inte samma sak som att det kan finnas små subgrupper(Kanske beroende på genetik) av människor som får en rubbad fettmetabolism vid en viss typ av kost ... som sagt man bör vara uppmärksam på mätvärden som extremt avviker från det normala speciellt vid relativt unga år. Det har inget att med att göra om kolesterolhypotesen är sann eller inte. Det är bara sunt förnuft.
 10. Helge, jag tror att vi båda är skeptiska till att höga LDL och andra kolesterolvärden skulle vara någonting farligt vid de nivåer där vården gärna börjar prata om medicinering. Det är inte det jag diskuterar och inte det jag har skrivit! Men TS värde fP-LDL-Kolesterol: 6,4 mmol/L (referens 1,4-4,7) är mycket högt. Egentligen oavsett vad man mäter i sitt blodprov och om det avviker kraftigt mot det som är normalt så är det något som bör uppmärksammas. Får man ett värde som kanske en procent eller mindre än befolkningen har så tycker jag inte att man avfärdar det med att det är garanterat ofarligt om man är 37 år gammal. PS. Så här skriver "vården": ---- Vad är högt? Blodfettvärdena mäts i enheten millimol per liter. Gränsen för vad som är en önskvärd halt av totalkolesterol brukar vara omkring 5,0 millimol per liter. Värdet bör vara 4,5 millimol vid hög risk, det vill säga om du har någon hjärt-kärlsjukdom eller annat som ökar risken. Halten av det skadliga kolesterolet LDL bör vara högst 3,0 millimol per liter. Vid hög risk bör halten vara högst 2,5 millimol. För en minoritet med mycket hög risk bör halten vara högst 1.8 och vid tidig hjärtinfarkt högst 1,4 millimol. Det nyttiga kolesterolet HDL bör inte vara lägre än 1,0 millimol per liter. Halten av triglycerider bör inte vara högre än 2,0 millimol per liter. Höga halter av blodfetter - 1177 Vårdguiden ---- Jämför gärna detta påstående med grafen jag refererade till högre upp i tråden DS
 11. Jag tycker att det finns två sidor om det här med främst höga LDL-värden ... inom lågkolhydratkretsar säger man ofta typ att det säger ingenting ... kanske är det så ... men med vilken säkerhet vet vi det egentligen? Personligen tycker jag att det är ganska problematiskt att man vill att få folk ska äta statiner fast de ligger långt innanför referensintervallen. Det är ett sätt att sälja mediciner till människor där många av dem egentligen inte har något problem. Det är bara normala värden (en del normala värden är lite lägre en del är lite högre så måste det vara rent matematiskt ). Men i det här fallet som TS beskriver ligger han långt utanför referensintervallet ... antagligen så har mindre än 1% av befolkningen så höga värden. Han är också förhållandevis ung. Det måste man ändå fundera över. Det skulle kunna vara en rubbning i metabolismen som är skadlig. Naturligtvis finns det andra saker att fundera på som att en enstaka mätning säger egentligen ingenting...som att TS kanske ligger naturligt högt i sina värden osv... som att APOx värdena ser helt OK ut. Men jag kan tycka att det skulle vara vettigt att göra en del justeringar av kosten där man justerar intag av mättat fett och kolesterol ... om det skulle ge en mycket kraftig minskning av LDL-värdet så kanske man ska fundera över sin kosthållning.
 12. Bra att du går den väg du tror på! Hoppas du får de resultat du vill ha!
 13. Jag tror att väldigt få personer ligger utanför referensintervallet för LDL (se tabellen jag klistrade in ovan ocg refvärden hos TS i trådstart). "Problemet" är att läkarna anser att det kan vara lämpligt att börja äta statiner fast man ligger långt under övre gränsen för referensintervallet...och för personer som inte haft någon CVD-händelse så finns det egentligen inget speciellt säkert vetenskapligt stöd för detta ... såvitt jag vet.
 14. Man kan använda fiberhusk till det mesta istället för maizena ... men man måste ju vara extremt försiktig så man inte tar för mycket... då blir det inte bra Finns många recept på nätet... "LCHF ostkaka"
×
×
 • Create New...