Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  3 637
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  116

Peter B vann senast 16 September

Peter B hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

9 856 Enastående

2 följare

Om Peter B

 • Rank
  Oljearbetare
 • Födelsedag 1963-01-23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Stureby

Senaste besökare till profilen

5 302 profilvisningar
 1. Jag tror inte att man vet om det är lämpligt att ta Metformin vid längre vattenfasta. Det borde finnas en koppling till hur allvarlig diabetes man har. En av mina "favoriter" (Peter Attia) som tar Metformin utan att ha diabetes säger att han inte tar det när han vattenfastar under längre tid men han säger också han han inte har någon evidens på det egentligen. En vanlig åsikt (baserat på några studier) är också att Metformin delvis motverkar effekten av träning.... så om man inte har alltför stort problem med sina blodsockervärden kan en tanke vara att ta mindre eller inget Metformin i samband med vattenfasta och träning. Vid kortare fasta är antagligen Biochemistens resonemang att Metformin minskar glukosproduktion och därmed insulinproduktionen något som gör att det snarast är positivt. Summa summarum: Du ställer en fråga (om man modifierar frågan till, "är det lämpligt att ta Metformin under fasta?") som forskningen egentligen inte har besvarat än. Dock har du allvarliga problem med ditt blodsocker är det nog bättre att ta medicinen än att låta bli.
 2. Det är svårt att veta vad som är hunger och sug etc... men om du är hungrig/har sug efter något att äta utanför dina ätfönster, tillåt dig då att äta någonting tråkigt, typ en bit lax eller ett hårdkokt ägg.
 3. Normalt är det inget problem att ha höga ketonvärden (det tyder snarast på att man är på väg ner i vikt). Jag har inte hört att det skulle vara något att oroa sig för om man gjort en Gastric Bypass? (Om man har insulinberoende diabetes så ska man dock läsa på ordentligt vad LCHF innebär för detta. )
 4. Välkommen hit Putt! Fortsätt gärna att rapportera hur det går. Bra jobbat hittills! Det verkar gå ganska enkelt för dig att minska i vikt. Mitt tips är att fundera lite på vad du vill göra när du väger runt 80 kg. Man behöver inte fortsätta att äta strikt LCHF men om man går tillbaka och äter ungefär som innan kommer man ganska snart att väga ungefär som innan. 😉 Om man inte har någon plan för detta slutar det tyvärr gärna så.
 5. Kämpa på! Det kan ta ett tag innan det ger effekt men om du vill experimentera kan du testa att bara äta fisk/kött, fett och lämpliga grönsaker, inget annat med kalorier. (alltså undvika mejerier och nötter)
 6. Peter B

  NSAID

  Jag kan inget om detta ... men väldigt mycket är ju dosberoende så det finns ju folk som äter NSAID i åratal och om man ser allvarliga effekter på tarmfloran hos dessa behöver det ju inte betyda att kurer på några veckor har någon allvarlig effekt? Ibland tror jag att vi oroar oss för mycket över saker som bara har marginell betydelse. Men å andra sidan om man tar något potent penicillin slår man väl ut i princip all tarmflora på några dagar...
 7. Jag tycker nog att det är lite taskigt att klanka ner på Peter Arner för att han håller på med grundforskning som jag tolkar det. Det behövs för att vi på sikt ska kunna förstå riktigt bra hur kroppen fungerar. Men sen blir det ju lite komiskt att när han blir intervjuad på TV så säger han att när man blir äldre så räcker det med att äta en macka mindre om dagen för att man ska hålla sig smal ...det påståendet har nog inte så mycket med hans forskning att göra. 😉
 8. Ja, så är det om man är renlärig blir det svårt köpa mat med innehållsförteckning. Men om man inte av någon orsak inte vill/orkar fixa allting själv så får man acceptera att det inte blir perfekt. Då får man nöja sig med olika grader i helvetet. Vi är nog många som inte stoppar våra korvar själva av egenslaktat älgkött ... det får bära eller brista. 😉 Elinors alternativ är nog bättre, men priset är ännu värre. https://www.apotea.se/renee-voltaire-rawfoodkex-170-g?gclid=Cj0KCQjw2efrBRD3ARIsAEnt0eh0rMhNwlKdHPcOW-io-EDvI6Dzs70HV1S8eEqMw1Fivd0G2W3-CbAaAj0fEALw_wcB Vi får väl hoppas att Annikas Willmaprylar blir bättre prissatta men jag tvivlar. Innehållsförteckningen ser dock ovanligt ren ut. https://www.naturalfoods.se/frokex Hursomhelst så tror jag att de här tre köpalternativen inte behöver vara så tokiga är man väldigt känslig mot gluten så är inte Zytomierskas bröd helt optimala.
 9. Om man köper sitt fröknäcke så tror jag Zyomierskas är bäst ur en kolhydratsynvinkel. Det är gott. Det är också dyrt. 😉 (Det är samma som PiaB nämner ovan, men Apoteket Hjärta har en kampanj just nu.) https://www.apotekhjartat.se/produkt/clean-eating-ekologiskt-knackebrod-160-g/
 10. Hehe... det här blir härligt snurrigt🙂 Men visst hette killen som delade med sig av sin "framgångshistoria", Jan? 😉
 11. Jag har ätit LCHF ett antal år, men tyvärr jag länkade bara till en artikel på DietDoctor så det är inte jag som har Ataxi.
 12. Välkommen hit Kalmstamari! Tyvärr vet jag inte så mycket om detta men följande finns att läsa på DietDoctor: https://www.dietdoctor.com/se/utmaningen-var-en-bra-kickstart-for-ett-halsosammare-liv Hej och stort tack för allt arbete ni lägger ner på detta! Jag är en 50-årig man med stora problem med dålig balans, ataxi, myoklonier, ljuskänslighet, hjärntrötthet och ”vanlig” trötthet. Finns även inslag av epilepsi. Är dessutom överkänslig mot mediciner och har omgående fått avbryta alla sådana försök till lindring. Trots ingående och omfattande utredningar har man inte kunnat ställa någon samlande diagnos. Senaste halvåret har besvären förvärrats betydligt. Problem med påklädning, hantera bestick och allt annat man behöver fungerande motorik för. Såg det därför som en utväg att prova ketogen kost. …innan de två utmaningsveckorna var till ända började jag uppleva positiva effekter! Och innan de två utmaningsveckorna var till ända började jag uppleva positiva effekter! Ljuskänsligheten avsevärt bättre, inga myoklonier alls på natten (fick annars sjok med sådana då det ryckte i hela kroppen), förbättrad motorik, lite piggare (tillbringade annars åtminstone sex timmar om dagen i sängen och sov ca 1,5 timme av dem: Detta är i princip halverat redan! Så jag kommer fortsätta med ketogen kost! Och får man tro det som ni skriver att man vanligtvis bara har upplevt 10 procent av fördelarna med kosten efter de två veckorna så har ju resan bara börjat. Än en gång tack! Vänliga hälsningar, Jan
 13. Hej! Kul att LCHF funkar bra! Om du inte behöver gå ner i vikt skulle jag gissa att du äter för lite. Ser inget problem egentligen med lite hallon och grädde om du väger ungefär som du vill väga?
 14. Peter B

  LCHF

  Härligt jobbat Tjobbo! Lämna gärna lite rapporter på hur det går framöver.
 15. Har du haft tidigare "hjärthändelser" bör du nog överväga medicinering. Om du vill få ner värdena så sägs det åtminstone anekdotiskt att mer olivolja/Lax/avokado och lite mindre mättat fett kan vara en metod.