Gå till innehåll

Peter B

Administratör
 • Innehållsantal

  4 024
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  148

Allt postat av Peter B

 1. Det är givetvis inga 5000 som dött i onödan ... ingen kan veta säkert men det kan säkert röra som hundratals personer...vilket är illa nog! Artikeln är ju inte skriven av Lars Bern utan är en inkopierad insändare från DN i Anthropocene. Maciej som skrivit insändaren har ju varit i debatt angående detta med Stockholms "chefsläkare" på TV....så ute i "offentligheten" är det redan! Men att någon kommer bli "fälld" för detta ...det tvivlar jag också på.
 2. Det finns plats för mer vegetabilier än man kan tro. I mångt och mycket verkar man kunna runda behovet av vegetabilier genom att äta mer än rent "muskel"-kött om man nu vill det. Rent allmänt har du rätt förstås att man ska vara uppmärksam på att man får i sig alla näringsämnen kroppen behöver ... men det gäller för all typ av kosthållning.
 3. Kolesterolvärden är ganska omdiskuterade, ditt är inte speciellt högt. ... hursomhelst bör du be om ett ApoB test vilket kanske är det värde som korrelerar mest med sjukdom av de vanliga kolesteroltester man brukar ta.
 4. Jag kom precis hem från solen och stränderna på Algarvekusten.
 5. Jag återkommer med längre rapport efter semestern. Men rent allmänt går det långsamt framåt... man kanske kan hoppas på tydliga resultat först till nästa sommar. En liten spaning på hur klen man börjar bli ... är att jag testat lite framfotslöpning här i Portugal på stranden .... jag klarar ungefär en kilometer sen säger vaderna ifrån ordentligt...
 6. Tack! Mmm det är ett fantastiskt land om man gillar sol, bad, vackra kustlinjer och god och billig mat! Kosten blir ju sådär om man ser det från ett LCHF perspektiv ... men det är ju bara 14 dagar. 😉
 7. Bra att du meddelar dina problem här... Jag känner inte igen att jag får något som heter EXO... skulle vara intressant om någon annan känner igen det felet. Rent allmänt så är forumprogramvaran en köpt programvara ( typ som Word alltså inte unikt gjord för DietDoctor) så det finns relativt små möjligheter att få rättningar gjorda... om många rapporterar exakt samma fel ökar dock chansen att få rättningar. ( Rent allmänt som jag skrev tidigare i tråden så bör Internet Explorer undvikas helt. )
 8. Jag är på semester i Portugal ... Så jag har bara telefonen att kolla med... Men visst hamnar man på inlägget ifråga om man klickar på "tids angivelsen"?
 9. Hehe...får du kickback? 😉 7 dagar på 4:e bilden?! ... Själv gick jag ner 30 kg på LCHF på fyra timmar. 😉
 10. Grattis till ett lyckat resultat! Man kan se det från olika håll... om man använder helt färska fina råvaror och tillagar dem precis som man ska äta dem så är det säkert bättre ... men om du jämför mot mig och många andra som inte orkar förbereda maten ordentligt utan går ut på någon restaurang istället och försöker få maten LCHF-vänlig där ... då ger din metod mycket bättre matkvalitet. 🙂
 11. Vi stänger den här tråden för vidare kommentarer.
 12. Jag tycker att du ska testa dig igen och ha uppföljning med din läkare ... har svårt att tro att frystorkad lever kan ge dig så höga värden.
 13. Peter B

  Hjälp!

  Som Cleppa skriver...du är i lätt ketos ...har du någon orsak till att du vill djupare i ketos? Äter man en massa kalorier går man antagligen upp i vikt ...även om en del ifrågasätter det ... om man äter en mycket strikt LCHF kost med i princip 0 kolhydrater .. är det orsaken till att du vill djupare in i ketos? Lite som Erik2 säger ... du kanske borde fasta mindre ...äta typ 2-3 gånger om dan och istället vara petig med vad du äter ... om du blir hungrig mellan målen drick t ex fettkaffe ... inte ost och liknande ... när du fått ordning på det ... kan du gå över till att fasta om det behövs. Egentligen har jag lite svårt att tro om du äter ost, ägg och kött (med hög fetthalt) ...att din ketos inte skulle hamna högre ...äter man rent kött, ägg och lite ost ...då råkar inte kolhydrater slinka in. 😉
 14. Jag har inte hört att man pratar om någon direkt koppling mellan kolesterol och blodtryck.. däremot kan väl LDL stiga under graviditeten så båda kan säkert påverkas av graviditeten men jag tror inte att man ska koppla ihop det på något annat sätt. Kolesterol och dess eventuella farlighet är ju ett ganska omdiskuterat ämne... hursomhelst oavsett vad man tror om det så är kortvariga höjningar av kolesterolvärdet egentligen inte någon bryr sig om ... snarast kan man väl tro att om det sker måttliga förskutningar i kolesterolprofilen under graviditeten så är det antagligen för att det är bra för barnet eller så fyller det någon annan viktig funktion..... det som skulle kunna vara ett problem är t ex om antalet LDL-partiklar ligger högt under årtionden inte under en graviditet. Rejält förhöjt blodtryck kan väl dock hänga ihop med havandeskapsförgiftning ...det kan säkert kvinnor här på forumet mer om.
 15. Ja du har ju inte mycket till övervikt så det kan vara knepigt. Om du vill gå en lite mer extrem LCHF-väg så skulle du kunna testa Carnivore typ 1-2 veckor många verkar tappa vikt på det. ( För mig låter det också som ett tråkigt liv men det kan vara värt ett försök och en del verkar inte alls tycka att det är tråkigt). Funkar inte det så är det nog inte LCHF som kan ta bort de sista kilona.... Då kan det ju vara värt att testa olika varianter av fasta.
 16. Man kan göra som Ann Fernholm ... gå till motattack ... de veganska alternativen är kanske inte så nyttiga (eller miljövänliga för den delen) ... frontalangrepp mot Oatley. http://annfernholm.se/
 17. Om du inte funkar med batteribytet ... så kan du få en ny våg för 130 kronor (det tjänar du in på en 2-dagars fasta. 😉 https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/personvard-och-halsa/halsa-och-massage/personvagar/personvag-005043?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner ...om du inte vill/har råd att göra det så tycker jag att du mäter dig med måttband istället ....helt meningslöst att väga sig på en våg som kan visa så mycket fel.
 18. Välkommen till Forumet Kristin! Om din våg visar mellan 70-92 kilo beroende på dag? ... i så fall ska du köpa ny tycker jag!
 19. Jag tänker att din utgångsvikt är ganska intressant?
 20. Peter B

  Grädde

  Jag tror ibland att det är för mycket fokus på mejerier ... en del tål dem inte riktigt (laktos, mjölkproteiner) ... de ska förstås låta bli ... en del överäter mejerierna ... och då kanske det är bättre att låta bli helt Men har man inte de problemen borde det inte vara några bekymmer med grädde som har hög fetthalt i normal matlagning och/eller lite till kaffet. Men att äta massor av grädde för att få upp fett % är kanske inte helt lämpligt ...det skulle säkert kunna höja blodsocker och insulin onödigt mycket... inte för att jag rekommenderar det egentligen men tex en kaffe med ägg och klarifierat smör (brukar jag ta ganska ofta) är nog ett bättre alternativ för att höja fett %. Det bästa är givetvis om man kan få maten att vara naturligt fet.
 21. Vet inte så mycket om ämnet egentligen. Men är ganska övertygad om att det inte är ett generellt problem vid fasta....vi är nog många som ibland långtidsfastar och inte får den typen av problem. Snarast skulle jag vilja säga att det är när man bryter en längre fasta som man kan få problem genom att äta för mycket... Men vi är alla olika och om du får samma problem gång på gång när du inte ätit på 24 timmar...så är det inte otroligt att du har något problem kopplat till fastan... ...jag vet inte vad som gäller för oxgalla men många näringstillskott rekommenderas att äta tillsammans med annan mat ... jag vet själv att jag får illamåendekänslor av en del näringstillskott om jag äter dem på tom mage....
 22. Välkommen hit Tulo! Jag skulle avsluta med coachen omedelbart... du kan få alla råd du behöver här. Har du läst alla tips du kan få hos DietDoctor? https://www.dietdoctor.com/se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt Det är viktigt att tänka på att vi inte är maskiner så möjligheten till att gå ner i vikt på LCHF är individuell (många går dock ner i vikt) Det första man ska göra är att äta en strikt LCHF utan att räkna några kalorier alls ...man ska äta så mycket så att man klarar sig på 2-3 mål om dagen utan några mellanmål (man ska känna sig rimligt mätt). Om det inte fungerar får man börja fundera ytterligare åtgärder ... det kan vara svårare om man egentligen inte har en övervikt eller kanske är lite äldre, o s v. Så om du berättar lite mer om dig själv kommer du säkert få massor med tips.
 23. Egentligen ska man inte äta "bröd" och om man gör det ska man ju egentligen baka själv enligt till exempel recept av Birgitta H ovan... men om man bestämt sig för att äta lågkolhydrat "bröd" och inte har tid, ork eller lust att göra det själv så tycker jag att brödet på bilderna nedan är bland det bättre jag sett. Jag tycker att det smakar OK. Håller man konsumtionen till typ en skiva om dagen då och då så ryms det inom en relativt strikt LCHF-kost. Känner man att det är lätt att börja överäta ska man nog låta bli....
 24. Jag tycker ju att man kan se hur länge någon varit medlem direkt... 😉
 25. På gränsen till ketos. Normalt (alla individer är olika) så tyder på att du äter moderat LCHF (mellan strikt och liberal).
×
×
 • Skapa nytt...