Jump to content

Peter B

Administratör
 • Posts

  4,203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  169

Everything posted by Peter B

 1. Ja äntligen regnar det och temperaturen ligger under 25 grader. Kan det bli bättre?
 2. Jag tror inte att sen Annika slutade på DD att någon anställd på DD hänger här och läser allt som skrivs. Så jag tror att det enklaste sätet att få svar på frågan är att skriva här: https://www.dietdoctor.com/se/om/kontakta Berätta gärna vad de svarade.
 3. Då förstår jag vad du menar. ...man brukar prata om att det tar några dagar för kroppen att återanpassa sig till en kolhydratrik kost om man ätit Ketogent under en längre period...det handlar mer om att kroppens celler inte reagerar på samma sätt vid högre insulinpåslag (viss insulinresistens) när man äter ketogent ... inte om att insulinproduktionen upphör. Det mest kända exemplet på detta i Sverige är Annika Dahlqvists påstådda diabetes. https://www.dietdoctor.com/se/har-annika-dahlqvist-diabetes
 4. Jag googlade lite ... han verkar tycka att keto med "carb cycling" är en bra metod? ...det kan det säkert också vara. Ett misstag som jag tycker ofta förekommer när man diskuterar hur man ska äta är att det skulle finnas EN optimal metod ...det tror inte jag på i alla fall. Jag hittade inget om att insulinproduktionen skulle upphöra om man åt keto länge.
 5. Låter som en skröna...vart har du fått den uppgiften ifrån, att insulinproduktionen skulle upphöra? Det skulle innebära att om man äter strikt LCHF blir man typ 1 diabetiker. Även om du äter 0 kolhydrater så kommer kroppen fortsätta producera glykogen/glukos och du är beroende av en insulinproduktion även då...fast på en mycket lägre nivå förstås.
 6. Peter B

  MAF-tråd

  Snyggt jobbat Maria! 6.20 min/km var säkert långt över MAF-tempo.
 7. Personligen tycker jag att 6 veckor låter väldigt länge för en vattenfasta. Men kul att du upplever bra resultat! Men det kanske inte är någon ren vattenfasta? Tex resorb innehåller väl en del socker? Jag skulle nog försöka få i mig en del proteiner också för att minska förlust av bland annat muskelmassa.
 8. Med semester menar jag borta från jobbet inte nödvändigtvis från hemmet. Jag utesluter inte att "strålning" kan påverka men det kommer längre ner på min lista av misstänkta faktorer.
 9. Vad gäller mig misstänker jag. 1. Stress ( men inte akut stress ). Känner sällan ngt under semestern. 2. Aspartam 3. LCHF 4. Koffein 5. Vara i en sittande position länge. 6. Genetiskt Men det är knepigt med såna här saker som kommer och går.
 10. Jag har också problem med hjärtklappning emellanåt ... och jag är ganska övertygad om att det är multifaktoriellt.
 11. Grattis!!! ... och glad midsommar!
 12. Goda Nyheter, problemet med att forumet "fryser" när man tryckte på "menyknappen" längst upp till höger på Android devices är löst. Vi fick en bugfix idag och den verkar fungera.
 13. Om du tränar med så hög puls att du tär på glykogen-förråden kan det ju vara bra att också tillföra glukos efter ett tag.
 14. Goda nyheter! Under 100 som nu vårdas på IVA för Covid. Sannolikt en kombination av årstid och vaccin. Siffrorna ligger under vad de låg för samma period förra året (242). Men facit för om detta håller i sig får vi väl typ i början av oktober. Håller tummarna för det. Skulle vara jävligt skönt och kunna leva "normalt" igen.
 15. Jag tror att det räcker med att du gör en "bredare" bild, Nils. Det är inte så lätt att förklara Ethel, men ofta finns typ tre prickar uppe till höger som man markerar, då kan det valet dyka upp. Men om man är lite otec så vet jag inte om det är så bra.
 16. Ja, tack. Problemet är känt. Vi får se när det kommer en fix. Tillfällig workaround är som Annika tidigare sa, välja datoranpassat läge.
 17. Hej och välkommen hit! Här finns lite intressant läsning: https://www.dietdoctor.com/low-carb/side-effects/gout
 18. Tack :)Jag har också sett det felet. Ska se vad som kan göras.
 19. Ja, en lektion i veckan skulle sitta fint Maria!
 20. Uppmärksamt Tureborgaren! Jag installerade senaste versionen av forumprogramvaran igår. Dom har skapat nåt de kallar Achievements. Förut tror jag det kallades Rank. Som tur är kunde man behålla räknaren för antalet inlägg man gjort ...annars hade jag blivit deprimerad.
 21. Hehe ...godiset såg jag inte i dina registreringar. Om det tillkommer ytterligare till det du visat i dina registreringar så ligger du ganska högt i kalorier...om du inte tränar mycket?
 22. Peter B

  MAF-tråd

  Fast diskbråck smittar väl inte?
 23. Peter B

  MAF-tråd

  Ja det skulle verkligen vara kul Maria! Om du vill springa såna korta distanser?!
 24. Peter B

  MAF-tråd

  Jag har ju haft ständiga på problem med knäna och ena hälsenan. I november så lyckades jag skada knät på något sätt, det är fortfarande inte helt bra...så någon löpning har det inte gjorts på länge. Men det är ju bara att bita ihop. Det känns ändå som det sakteliga är på rätt väg. Morgonsol: Det mest vanliga och klassiska misstaget med löpträning är att man springer alldeles för fort. Försök istället att springa så långsamt du kan utan att du kallar det för gång...när det börjar kännas bara lite jobbigt övergå till att gå....sen när allt känns bra spring långsamt igen. Håll på så kanske någon kilometer. Sen gör du likadant varje dag under två månader så ska du få se att du klarar 1,8 km utan problem.
 25. Sen när blev statiner ett botande läkemedel? Jag skulle möjligtvis kalla det bromsande i vissa situationer.
×
×
 • Create New...