Gå till innehåll

Carlssono

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om Carlssono

 • Rank
  Nyanländ
 1. Testade en saltshot innan dagens pass, fy fan!! Det var inte gott. Sedan körde jag efter pulsen idag, kanske inte MAF lågt men bestämde mig för att ligga under 160, tror snittet landade på 155 bpm snitttempo över 7min/km Sorgligt långsamt men säkert mer skonsamt för både kropp och hjärta. Nu har jag detta passet att kontrollera mig mot om några månader, ska bli spännande att se vad som händer med tempot.
 2. Tack för all input, ska ge det några månader till och se om det går över, ska definitivt testa salt inför nästa pass. Nej jag har ingen stenkoll på hur mycket mindre kollisar jag äter, försöker bara göra smarta val. Fettfobi har jag inte, så knappast ett problem, däremot får jag kanske i mig för mycket kolhydrater för att hamna i ketos, men det är inget jag strävar efter. Jag körde strikt lchf för ett par år sedan, orkade väl hålla ut i ca 6 månader utan minsta fusk. Men kände att det var mest jobbigt, och relativt enformigt. Men det funkar säkert för andra. Nu tänker jag bara äta mindre kolhydrater varvat med korttidsfasta, tänker att det kan vara mer hållbart för just mig och min familj. Än en gång, tack för alla tips.
 3. Hej, hoppas på hjälp här. Jag har löptränat från och till i ca 10 år, mest till faktiskt men i bland smyger det in sig ett uppehåll på en månad eller två. Jag känner min puls ganska bra, även om jag inte gjort ett riktigt maxpulstest på klinik så har jag gjort egna riktigt tuffa tester under dessa år och alltid hamnat på ungefär samma resultat, det har legat mellan 196-198 bpm. Nu till saken, när jag äter mindre kolhydrater ökar pulsen markant, jag har haft uppe pulsen i över 215 slag, och en ”lugn” jogg i 6 tempo snittar jag 190bpm, vist jag är inte lika tränad nu som för fem år sedan men detta är löjligt, om jag äter kolhydratrik kost och är i hyfsad form så borde jag ligga runt 145-150 bpm. Någon med samma erfarenhet? Ska jag börja mumsa kolhydrater igen? Kommer det ge med sig? Nu har jag ätit mindre kolhydrater i 6 veckor, absolut inte strikt men skippar socker och pasta, ris osv. Ska tillägga att det känns riktigt tungt att konditionsträna, ingen ork liksom. Kanske är ett hopplöst fall? Tacksam för tips och råd om vad som kan hjälpa, känner att jag verkligen behöver motionera för att må bra.
×
×
 • Skapa nytt...