Jump to content

Primaxx

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Primaxx's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

13

Reputation

  1. Hej Maria och tack återigen för bra svar och att jag får respons på mina tankar och frågor. Angående bröstmusklerna så ska jag läsa på mig mer om detta för att få bättre koll men träning ger ju resultat så att säga. spännande detta angående stress. Hade aldrig trott att det skulle kunna påverka så mycket som det gör! Tackar för att du nämnde det. Det här med kroppsform och ifall jag är typ 2b vågar jag inte garantera. Jag kände mest igen mig i det jag läste men enligt bilder kände jag inte riktigt igen mig i något av 2b eller 3b. Jag vill tacka för dina svar och att du hjälper mig vidare med motivationen för visst. att vågen visar att det går åt fel håll höjer ju inte motivationen mer men det är bara att fortsätta kämpa vidare. Har beslutat att nu lägga in träning 3 dagar i veckan för att se vad även det gör för skillnad. Trevlig dag!
  2. Hej! Jag har förstått att det är så att det går trögare. Stor övervikt kanske det inte är men ändå för att jag känner mig lite väl kraftig. Jag är 185 lång (inga stora muskler) och ligger man på 85 kg blankt så är det precis på BMI gränsen. Med andra ord finns det lite överskottskilon att ta av. Jo viktnedgången är bra i början men jag kanske inte har varit tydlig med vad jag ville framföra. Det jag syftar på är att min viktnedgång börjar stanna av vilket gör mig fundersam. Speciellt efter invägningen idag. Jag tror väl att det bara är att hålla i men samtidigt funderar jag på ifall man överäter sig på LCHF ändå? Ditt citat stämmer väldigt bra må jag säga! Tack för svaret! Trevlig kväll! Tack! Hej, Ja det vore ju fantastiskt om viktnedgång vore så enkelt. Att gå upp i vikt är för de flesta inga problem men att sedan gå ner dem... det är en annan historia. Intressant detta angående stressen. Mitt gamla jobb (byter jobb nu i veckan) innebär konstant stress från 7-18 varje dag och förhoppningsvis bryter det nya jobbet den stressen. Påverkar stress så mycket för viktnedgång? Tacksam för svaren! Hej Maria! Jo, det skulle jag nog påstå eller hängiga om man får säga (skriva?) det så. Intressant läsning och tack för att du länkade det. Jag skulle nog klassa mig i typ 2B. Dock ej i närhet av vad bilden visar. Främst så har jag en fin magkula, egentligen inte någon jätte men ändå för att man själv ska känna att det inte känns bra. Utan att veta allt för mycket skulle jag gissa på att med tanke på att jag är otränad så håller inte magmusklerna in magen och med tanke på att jag inte har tränat bröstmusklerna så hänger mina manstuttar? Gynekomasti men innan jag går vidare i det vill jag veta att det inte är för min vikt. Tack för svaret Maria!
  3. Hej! Jag är en kille på 22 år som genom hela min uppväxt har lidit av kraftig fetma. Jag blev mobbad som liten på grund av min vikt och har aldrig känt mig bekväm i hur jag ser/såg ut. Jag hamnade tillslut på någorlunda rätt vikt men jag är fortfarande lite väl kraftig i vikten. För mig handlar det inte om att jag ska ha en snygg platt mage och väldiga biceps utan för mig handlar det om att jag ska kunna sätta på mig en skjorta utan att till exempel skämmas för mina ''chipstuttar'' Jag provade LCHF för drygt 1 år sedan och tappade riktigt fint i vikt. Jag började från drygt 85 kg och gick ner till 78 kg på runt 3-4 månader. Jag hade en stadig viktnedgång. Min målvikt har alltid varit att landa på mellan 72-75 kg eller tills ''chipstuttarna'' är borta. Jag kommer ihåg att de var på god väg att försvinna sist jag låg kring 78kg's nivån. Av någon anledning slutade jag med LCHF trots att jag mådde bra och hade bättre energi. Anledningen varför jag slutade då, undrar jag fortfarande över idag. Men hur som helst! Till själva kärnämnet eller till poängen med denna tråd. Jag började nu med LCHF igen den 28/8 - 2018 på en startvikt av 85 kg. Första veckan gick jag ner 1.7 KG, helt otroligt (förmodligen vätska?) Andra veckan gick jag ner 0.3 KG Tredje veckan gick jag ner 0.8 KG Nu denna vecka har jag gått upp 0.1 kg Själva frågan Varför går jag långsamt ner i vikt trots strikt LCHF? Jag upplever en mycket mer långsam vikt nedgång nu om man jämför med de tre första veckorna. Jag äter samma LCHF mat och dricker ingen cola bero eller andra läskedrycker. Jag äter inget bröd eller något som innehåller mycket kolhydrater. Ingen mjölk i kaffet heller (Vilket jag saknar hehe..) Jag är lite fundersam över att jag stannar av i vikten och faktiskt har gått upp 0.1 kg på en vecka. Jag tränar inget för tillfället men undrar ifall det kan underlätta viktnedgången? Vad jag har läst i en rad olika artiklar så kan kroppen lära sig från tidigare ''LCHF runda'' vilket gör att den är mer noggrann med förbränning av ketoner om jag har förstått det rätt? Jag upplever att det är något jag gör fel som bromsar min viktnedgång men har just nu ingen aning om vad jag gör för fel. Jag småäter inte heller typ ostar och sådant utan äter 3 måltider per dag. Måltiderna jag äter är från dietdoctor.se där jag bara väljer ut strikt LCHF mat (äter även sen samma mat till lunch på jobbet dan efter) Uppskattar feedback och eventuella tips för att hamna tillbaks på banan. Jag behöver inte rasa 1 KG i veckan men jag vill gärna se att något har hänt, och om nått har hänt att det går åt rätt håll varje vecka som jag väger mig. (Väger mig fredag morgon varje invägning) Tackar för hjälp och ha en trevlig dag! //Primaxx EDIT: Moderator får gärna flytta tråd om jag har lagt tråden i fel ämne.
×
×
  • Create New...