lea johansson

Medlem
 • Innehållsantal

  30
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

lea johansson vann senast 6 Oktober

lea johansson hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

60 Utmärkt

Om lea johansson

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. lea johansson

  Blodmätare

  Tack! Riktigt bra tips️️? jag mår verkligen toooenbra på denna diet så vore kul att kunna verifiera ?
 2. lea johansson

  Blodmätare

  Tack för input! Nyttig info?️
 3. lea johansson

  Blodmätare

  Tack, ska kika på den
 4. lea johansson

  Blodmätare

  Ni som mäter ketoner i blodet, vilken mätare rekommenderar ni? Jag har sökt och får egentligen bara fram två st alternativ (iaf i Sverige). Nyfiken på ert val av mätare. Dyra är dem ju så vill gärna höra lite åsikter innan jag beställer. Har fastnat för detta och tycker det är otroligt intressant Jag såg lite gamla trådar men det kan ju ha kommit nyheter.
 5. lea johansson

  LCHF / VLCD och kalorier

  TACK! det var en toppenbra förklaring
 6. lea johansson

  LCHF / VLCD och kalorier

  Hej, inte på rak arm men kan kolla lite
 7. lea johansson

  LCHF / VLCD och kalorier

  Hej! Som ny så finns ju många funderingar...detta kanske är självklart men jag kastar ur mig frågan iaf På LCHF så är ketos något vi kan komma i med vårt grundläggande kaloribehov (mycket fett osv men fortfarande kalorier) och med VLCD så krävs? om jag förstått det rätt, att man äter under 500kcal per dag.. är det skillnaden i vart kalorierna kommer ifrån som avgör att vlcd måste ligga på 500 kcal? För att de äter mer kolhydrater? Ketos är den gemensamma nämnare här...
 8. lea johansson

  Blodfetter

  Tack! nyttig info. Bara för att utesluta- stickor för att mäta kolesterol är inget som är bra/nödvändigt/sanningsenligt utifrån att mäta sin mängd i blodet väl? Iom att så många parametrar påverkar etc.
 9. lea johansson

  Blodfetter

  Tack, mycket bra!
 10. lea johansson

  Blodfetter

  Mycket intressant artikel! Tack. Detta var nyttig info: Sjunker blodfetterna av nyttig mat? Omega-3 sänker ont kolesterol lika effektivt som vissa läkemedel, det visar en studie som också presenterades på hjärtkongressen ESC. Forskarna understryker dock att fler studier behöver göras. Helt klart är att omega- 3 har en mycket gynnsam effekt på fördelningen mellan LDL och HDL genom att öka förekomsten av HDL. Valnötter, rapsolja och fiskolja har därför en god inverkan på kolesterolet i blodet.
 11. lea johansson

  Blodfetter

  Tack för svar
 12. lea johansson

  Blodfetter

  Go afton! Vad är era tankar om att LCHF skapar hög andel fett i blodet? Denna kommentar hör jag ofta när jag pratar om LCHF (av de som inte äter detta) och de får det att låta negativt. Som jag förstår det att man tål mer blodfetter fast det är skadligt? Jag har scannat info och uppfattar att detta kan vara en höjning i början men sedan neutraliseras. Forskning säger att detta inte är ett problem. Nytt ämne för mig, kanske svårt att diskutera men är nyfiken om nån har erfarenhet?
 13. lea johansson

  Istället för pedagogisk lunch

  Jag gör så också, samma ofta på lunch och sen middag En favorit just nu (vet ej om det är perfekt då jag är ny Tonfisk i olja med majonäs, hemmabakat fröknäcke med kokosolja på, oliver, mozarella och avokado...haha, "förr" hade jag nog inte tänkt tanken men nu längtar jag till detta
 14. lea johansson

  Proteinet är din vän

  Ja, så är det ju. Olika funkar!
 15. lea johansson

  Proteinet är din vän

  Tack, det var skönt att höra Hamnade i en tråd där det var nästintill tabu men jag mår bra av det och det är gott!