Jump to content

stalvind

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stalvind

 1. Stort grattis! Imponerande!
 2. Härligt! Måttbandet är bästa måttet
 3. De äter ägg. Den ene hatar avocado (kan man göra det!?!?!?!?). Kokosnöt! Bra tips. Tänkte inte på det. Kanske för att jag själv inte gillar kokos
 4. 11 ägg om dagen tror jag inte mina bekanta kommer börja äta Tack alla för er input och fortsätt gärna komma med mer!
 5. Jo, vegetarisk paleo är ju så klart motsägelsefullt och jag är själv övertygad köttätare. Men de vegetarianer jag känner kan helt enkelt inte tänka sig att äta döda djur. De äcklas av bara tanken och anser det moraliskt fel. Känner inte någon som är vegetarian av hälsoskäl faktiskt. Provade själv att äta vegetariskt för några år sedan. Mer som ett experiment. Två månader sen kände jag att jag krävde döda djur på tallriken igen. Tackar för tipset om kolhydrater i focus så länge
 6. Jag har ett par bekanta som vill gå ned i vikt, och jag skulle lätt kunna hjälpa dom med det om det inte vore för att de inte under några omständigheter vill äta andra djur... Finns det någon som lyckats med en vegetarisk variant av lågkolhydratkost? Någon som sitter inne med kunskap och tips?
 7. Jag brukar träna högst 1 timma i veckan fördelat på ett par, tre korta men intensiva pass. Alltid minst en dags vila emellan. Försöker lyssna på kroppen och kostar ofta på mig en extra vilodag. Hjärnan vill ha mer och hårdare träning. Jag mår så otroligt mycket bättre psykiskt av träningen. Men kroppen och speciellt axeln vill inte köra så hårt. Ska tänka på balansen mellan pull/push som du skrev om. Till våren ska jag köra mycket sprinting i skogen och då blir det väl knäna som kanske säger ifrån, men axlarna får vila då. Indian clubs ska va bra för axlar och handleder har jag fått för mig. Någon som har erfarenheter av sådana?
 8. Jag anser BMI vara ett ganska trubbigt mått för individen och det är väl egentligen ett mått tänkt för popularionen, har jag fått för mig. Men bara för skoj skull så räknade jag ut mitt BMI och det var 19,8. Väger 58 kg till mina 171 cm. Tror jag vägde runt 66 kg innan jag gick ned så jag har aldrig varit extremt fet. Men alla kilon satt runt magen på min för övrigt spinkiga kropp. Från 92 cm midja till 75 cm. Jag lovar att jag ser allt annat än undernärd ut. Som sagt: BMI är ett rätt dåligt mått på individnivå.
 9. Dessvärre kan jag idag inte se skymten av de där ådrorna. Potatisgratäng.
 10. Exakt. Utan kolhydrater är det svårt att överäta fett.
 11. Ha ha! Nej tack. Jag tror det blir svårt.
 12. Härom dagen skymtade jag de där kalsongmodellsblodådrorna mellan navel och penis. En ny milstolpe i mein kampf mot de allra sista kilona.
 13. Börjar bli lite orolig för mina axlar. Tränar mycket kettlebells, pull-ups, armhävningar och liknande. Otroligt effektiv träning! Men jag känner att axlarna, alltså lederna och liknande, säger ifrån. Tacksam för tips!
 14. Försök gärna äta ett kilo smör. Det kan nog ge ett nytt ljus åt Skaldemans ord. Han är inte ute och cyklar.
 15. Det är inget att vänta på Kör igång nu och prova dig fram tills du hittar någon träning du trivs med. Men ta det lugnt i början och lyssna på din kropp. Styrketräning med mycket basövningar som tar på stora delar av kroppen är fantastiskt bra! Jag bestämde mig helt enkelt att det var roligt att träna och då blev det det! Jag började träna funktionell styrketräning i korta, intensiva pass. Fick fantastiskt bra resultat snabbt! Mådde jättebra efter passen. Då blir det ju roligare att träna. Men att trampa flera timmar på en cykel medan på kollar på TV och tvingas lyssna på techno... Med uteblivna resultat. Nej, det blir inte roligare än en rotfyllning.
 16. Man köpet granitvarianten och väntar. Enda sättet. Också på ständig avocadojakt.
 17. Grattis! Fantastiskt! Du har bantat bort en hel mig Ha ha! Grymt bra jobbat
 18. Bra tråd! Själv har jag bara det där lilla sista kvar runt bilringen, men skulle jag stanna här så är jag ändå glad. Jag är normalviktig och mår bra. Men jag vill få bort det där lilla sista och se ut som jag gjorde förr när jag var smal, fast mer vältränad. Det kanske en del anser vara onödigt. Men det skiter jag i för att det är min kropp och mitt liv. Själv ser jag fram emot mitt mål: Beach 2043, när jag kan gå och bada slank och frisk som pensionär. Om det finns några sjöar kvar som går att bada i då.
 19. Hur länge har du ätit LCHF? Det brukar ta ett tag innan kroppen kan prestera som förr om man tränar intensivt. Märkte att jag tappade lite explosiv styrka i början men det reder upp sig efter ett par månader. Boken ger säkert utmärkta riktlinjer. Det enda som gäller är att man prövar sig fram för vad som passar bäst för en själv tror jag.
 20. Sen jag gick från soffpotatis till hyfsad form upplever jag att jag kan äta mer kolhydrater, men sällan att jag behöver. Jag försöker lyssna på kroppen helt enkelt. Något jag var alldeles för stressad för att kunna förut. Ska tillägga att jag enbart tränar för mitt psykiska och fysiska välbefinnande. Jag är ingen idrotts- eller tävlingsmänniska. Oftast har jag rätt bra ork till ett hårt kettlebells-pass även om jag fastat i 16 timmar och inte ätit många kolhydrater under de senaste dagarna.
 21. Smör där man tagit bort skulle det stå...
 22. De flesta som inte tål mjölkprodukter tål smör bra, som jag förstått det. Sen finns ghee (stavning?) som är smör däran tagit bort allt utom själva fettet. Ska inte vara så svårt att göra själv, har dock ej provat. Förstod inte riktigt om det var att du inte tålde mjölkprodukter eller om det var att du inte ville äta animaliska produkter.
×
×
 • Create New...