Jump to content

Annelie

Medlem
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Melbourne

Annelie's Achievements

(2/7)

15

Reputation

 1. Men sluuuuta! Det kan inte vara sant?!?!?!
 2. Nu har jag ingen källa tillgänglig, men som JAG fattar det så både blir fettceller större och man ökar antalet fettceller vid viktuppgång. Detta var enkelt förklarat för mig orsaken till varför överviktiga har svårare att gå ner i vikt. Har man en gång ökat antalet celler så finns de alltid där och man kan bara öka och minska storleken på dem. Och är man fet har man fler celler som måste krympa. Låter det vettigt eller bara skitsnack? För det förklarar ju inte varför feta tappar mer i vikt i början och ju mer normalviktig man blir desto svårare är det att tappa de sista kilona.
 3. Exakt samma har jag upplevt! Efter ett tag på lchf började mina lår, höfter och mage bli jättemjuka. Jag har ca 20 kg övervikt och fettet är ganska hårt och jag blev jätteförvånad när jag blev helt mjuk och dallrig!
 4. Vad härligt att du verkar fått tag på en sund läkare! Det stämmer att man inte behöver ha haft två attacker för att få en diagnos idag. Well, här i Australien följer staten de reglerna stenhårt, har man inte haft attacker över tid och som involverat olika delar av kroppen så uppfyller det inte kriterierna för multipel helt enkelt. I och med det behöver staten inte betala dyra mediciner för folk som inte "har" MS. Läkarna följer the McDonald Criteria som innebär att har man två av tre positiva utav MRI, lumbar punction eller visual evoked responses (det har jag absolut ingen aning om vad det heter på svenska, på något sätt mäter man hur snabbt ögat reagerar på signaler från hjärnan, reaktionen är långsammare hos MS patienter som har ögon symptom). Har man två av tre har man uppfyllt kriterierna för MS. Det kan tyckas att läkare är lite väl snabba med att sätta diagnos men faktum är att ju tidigare man sätter in behandling, desto bättre kan man bromsa förloppet. Det är ett love and hate relationship med läkemedelsföretagen men en sak har de gjort bra, för patienter som uppfyller McDonald kriterierna men inte haft två attacker så går läkemedelsföretaget in och ger patienten gratis medicin tills och om nästa attack kommer. Men det är ju inte enbart av godhet, har du börjat med en medicin uneer flera år är det mer troligt att du fortsätter med den även när staten går in och betalar. Och en annan sak som avslutning på min roman. Även om man inte är kandidat till att gå över till tabletter så har tabletterna fått skaparna av injektioner att arbeta lite. Jag vet att just nu håller Biogen och något mer företag på att utveckla en formula för injektioner som kan tas mer sällan, de testar just nu varannan och var fjärde vecka-injektioner.
 5. I dagens läge är det huvudsakligen injektioner av interferon beta som gäller. Fast utvecklingen går verkligen fort och nu äräven tre ttabletter ute på marknaden. Jag har själv inte MS men kan ju bara föreställa mig vilken lättnad det måste vara att kunna slippa injektioner, de som kan förstås eftersom tabletter i sig har ju bieffekter också.
 6. Jag har inte testat tidiga mornar men kan tänka mig att det möjligen kan vara hälsosammare. Nu kan jag bara tala utifrån mig själv och erfarenheter här i södern där vi har ökenliknande klimat. Jag har varit ute mitt på dagen och sena eftermiddagar och det kan jag inte rekommendera. Båda tiderna är skuggan faktiskt fortfarande kort, cirka 16-tiden. En sak som skiljer sig från sverige och faktiskt andra håll i landetär att vvärmen toppar inte mitt på dagen utan snarare fram emot 17-18 tiden på kvällen. Så inte bara det att jag kan tänka mig att morgonen kan vara skonsammare eftersom jag aldrig testat och således aldrig kunnat bränna mig, morgonen är oftast mycket svalare, en dag som är 38 grader varm kan ha en morgon på 13-14 grader. Hur det hänger ihop med temperatur och risken att bränna sig, solig vinter, ozonskikt vid olika säsonger och sånt har jag ingen aning om tyvärr. En annan intressant sak vi forskat lite i på jobbet är att Australien är ett av de länder med störst befolkning med d vitamin brist. När jag har tid ska jag ta reda på mer.
 7. Jag läste någonstans att på morgonen eller i alla fall innan matintag eftersom munnen är som orenast då och man får ut alla gifter. Jag har hållit på i någon vecka nu och något har hänt i munnen men jag vet inte vad. Jag har två lagningar som varit trasiga i ett par år och som jag inte haft ekonomi till att åtgärda. Områdena kring dessa lagningar är helt i uppror, känsligt tandkött och ont som satan, som världens infektion. Kan ju bara tänka mig att det som pågår är att det blir värre innan det blir bättre? Kommer i alla fall fortsätta med detta. Finner gurglandet rogivande och har inga problem med det i sig. Önskar bara att det fanns lite mer studier och inte bara folks anekdoter. Den enda studien jag hittat är en thailändsk tror jag som går igenom är olika oljors antiinflammatoriska och antibakteriella funktioner men inte gurglandet i sig om jag nu minns rätt.
 8. Jag har min olja i skafferiet och den är redan flytande. Annars blir den ju det när du stoppar den i munnen. Blanda inte ut med vatten och ta inte för mycket olja, salivproduktionen ökar en del under 20 minuter! Jag tar en knapp matsked.
 9. Jag bestämde mig för att testa enbart för munhygienens skull eftersom jag har fruktansvärt dåliga tänder, dålig salivproduktion m m och efter att ha läst studier om att dåliga tänder ger upphov till sjukdomar i hjärtat och cancer så känns det som att jag är en tickande bomb. Lite skeptisk är jag till att det ska bota artrit och psoriasis och allt vad folk skriver och nöjer mig med munhålan, men vem vet, att bli frisk med lchf lät ju också för bra och för enkelt för att vara sant!
 10. För ett tag sedan sprang jag på detta fenomen i paleokretsar här i Australien: gurgla munnen med kokosolja 20 minuter varje morgon innan tandborstning i detoxsyfte. Undrar om det är någon i sverige som gör detta? Speciellt nu när kokosolja blivit så populärt! Jag finner det tyvärr knivigt att klippa och klistra länkar via mobilen, men googla gärna! Metoden är ganska enkel, man tar en matsked kokosolja i munnen och sköljer runt (även om detta kan väcka kräkkänslor hos vissa människor, själv går det hur bra som helst för mig, även första gången). Detta ska tydligen rensa ut alla bakterier i munnen, och eftersom det är allmänt känt hur god munhygien är viktigt för den kardiovaskulära hälsan tycker jag det lät vettigt. De som praktiserat ett tag upplever även andra hälsoförbättringar såsom mindre infektioner och vitare tänder men det lämnar jag osagt eftersom jag bara gjort det en kort tid. Det enda jag märkt av är nog att jag blivit av med mycket snor och slem i näsan och svalget, jag är nässprayberoebde och lider mycket av pollenallergi etc. Haha, kändes ganska säkert att fråga i kostdoktorns forum eftersom min omgivning fortfarande inte släppt det där larmet om hur farligt kokosfett är trots att jag förklarat att studien larmet baseras på var på härdat processat kokosfett och silverpaketet vet ju alla att man ska undvika. Själv använder jag kokosolja till allt jag kan komma på: mat, dryck, hud, hår you name it! :-)
 11. Annelie

  Provsvar?

  Ger inte läkaren provsvaren vid besöket så kan du skriftligen begära utdrag ur journalen. Skriv ner på papper att du begär ut samtliga provsvar och skriv under, det administrativa kan ta ett par dagar men sedan är de dina färdiga att hämta ut eller hemma i brevlådan. Det kan någon aldrig någonsin neka dig.
 12. Vad härligt du skriver! Underbart att läsa, fortsätt gärna!!
 13. Jag är inget större fan av solskydd men jag kan inte vara tydlig nog när jag säger att du måste måste måste ha solkräm varje gång du går ut när du är här! Efter tre år i Australien skulle jag aldrig få för mig att gå till stranden eller vara utomhus utan solskydd. Det där med att bygga upp hudens skydd med 15 minuter i taget funkar inte här, vi har noll ozonlager och 15 minuter för en vinterblek hud är katastrof. Jag bränner mig efter 20 minuter och jag är ändå mörk med olivhy. När jag säger solskydd menar jag minst spf 30, gärna högre. Jag vill inget hellre än att förespråka hälsosam solning; kort period utan solkräm, men det går knappt här, snudd på omöjligt. Mitt tips skulle nog vara att bygga upp en bränna med bra solskydd under lång tid och sedan exponera huden för sol utan kräm när du har bra färg, om du väldigt gärna vill vara utan supplement. Personligen tar jag 2000 iu om dagen. Jag befinner mig inomhus konstant och går ut i solen 10-15 minuter ett par gånger i veckan. Även efter att ha gjort så i sex månader överskrider jag aldrig 15 minuter, efter 17 minuter har jag bränt mig.
 14. Jag fick samma problem helt ur det blå för någon vecka sen! Sedan jag började med LCHF har jag blivit av med mina hemska finnar och nu blev jag helt fnasig om kinderna. Vädret kan jag inte skylla på eftersom det varit över 30 grader varmt den senaste veckan. Hursomhelst, min rutin består enbart av aspirinmask och kokosolja numera. Lös upp cirka sex aspirintabletter i ett par droppar vatten (en halv tesked), tillsätt sedan ett par droppar kokosolja (efter att tabletterna är upplösta). Applicera på ansiktet som en ansiktsmask och låt torka. När du ska tvätta av den ta lite vatten först och lös upp masken så du kan skrubba ansiktet lite. Tvätta sedan av allt och känn hur len huden är! Avsluta med ett par droppar kokosolja och you are done!
×
×
 • Create New...