Gå till innehåll

Leo Kiuru

Medlem
 • Innehållsantal

  14
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

36 Bra

Om Leo Kiuru

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag är nog en av de sista personerna som "hänger upp", mitt liv på vetenskapliga fakta, jag har under mitt 64 åriga liv trott på "vetenskapliga fakta" i ungefär 55 år, när jag nogsamt har tagit bort fett, ätit massor av fullkornsprodukter, grönsaker o frukt för att få i mig vitaminerna för hälsan utan framgång. När jag sedan äter förhållandevis ensidigt, tagit bort all frukt, inget bröd på våra sädesslag, äter kanske 200-300gram grönsaker i veckan, så svarar kroppen med hälsa, och där en av hälsoaspekterna är att virus och bakterier inte fäster, vilket är skönt i coronatider. Om ex. grönsaker skulle vara lösningen på hälsa då skulle vegetarianer var väldigt friska, men det ser jag inte, lite raljerande, men kan det vara så att ju mera av dagens hälsosam mat med grönsaker och vitaminer desto mera utbrändhet, psykiska problem, allergier och sedan våra s.k.vällevnadssjukdomar, jag har utvecklat mina tankar i en liten bok,En Annorlunda Otrolig Hälsoresa, där jag verkligen läser mellan raderna och ifrågasätter vad som vetenskapen påstår
 2. Visst är det så att djuren idag äter spannmål med mycket lektiner så köttet blir inte lika "friskt" som det var tidigare i historien när de betade fritt på åkrar. Det mest som vi odlar idag är naturligtvis skadat av odlingssätt och produktivitets utvecklingen där mängden och härdigheten prioriteras före kvaliteten. I min tankevärld så kommer inte ätandet av olika vitaminpreparat vara det som håller oss friska, utan hur vi håller vårt blodsocker på en jämn och för hållandevis låg nivå, och kroppen inte behöver kalla på det skadliga insulinet så ofta, och grunden till att insulinet inte behöver tillkallas råkar vara mat av den "gamla typen", Paleo eller typ Lchf det kommer att vara tillräckligt enligt mig. Det pratas också om att vi skall äta vitaminer eller grönsaker med antioxidanter, men det finns t.o.m. vetenskapliga fakta att det driver cancertumörer eller i bästa fall händer inget.
 3. Jag har en känsla att vårt behov av vitaminer har accelerat under de senaste 40-50 åren, alla rapporter som vi läser om vårt behov av vitaminer är som jag ser ett resultat av vår nuvarande mat, vi "måste" äta C-vitamin, D-vitamin och många andra vitaminer som skall ge oss hälsa. Hur tror vi att det var 100 år sedan med vitamin intaget och hur var det med ex. cancer, diabetes, hjärt kärlsjukdoma, diabetes och artros? De rapporter om vitaminbehovet är utifrån vad vår kropp behöver p.g.a. att vi äter i grunden en helt felaktig hög kolhydratkost som skapar behovet. Om vi tar människor som äter liknande carnivore där animalier är grunden, då verkar C-vitamin inte behövas. Själv har jag ätit 2-3 gram C-vitmin/dag under långa tider, inte hjälpte det det blev 3-4 förkylningar /år, många bihåleinflamationer, halsfluss och förkylningar kom ändå, därtill så har det blivit lactiplus för en krånglande mage, och inte hjälpte det heller, D-vitamin är något som jag däremot aldrig har tagit som vitamintillskott. I dessa coronatider försöker vi hitta något som skulle kunna minska vår mottaglighet mot viruset. Tänk om det är så enkelt som Annika Dahlkvist sade för över tio år sedan när svinifluensan var på ingång, " om vi äter liknande LCHF så får vi inte influensan", och lchf maten ger oss mycket D-vitamin, och i mitt fall tillräckligt, c-vitamin äter jag heller inte eftersom min kost i det stora är animalisk och i stort utan grönsaker sedan många år. Jag har tidigare i notiser nämnt om solen och D-vitamin, med påståendet, om D-vitaminet skulle vara lösningen på vår hälsa, då skulle människor som bor i soliga länder vara friskare än oss, är det så? Jag kan inte se det, läste en bok av Steven R. Grundy, en professor som blivit alternativmedicinare och som skrivit boken "Växtparadoxen", han säger att 10000 IE D-vitamin är inte toxist, han har givit sina patienter höga D-vitamin doser sedan omkring år 2000, han betvivlar att vi kan bli förgiftade av D-vitaminet. Grundy säger också att en bristfällig tarmfunktion inte kan kompenseras med höga doser av D-vitamin, och just de sista orden är det jag själv anser är nyckel till vår hälsa, om magen och tarmen fungerar med lchf då håller vi oss friska. (Grundy gillar inte oss lchf'are, men han berättar också att vi skall undvika en hel del grönsaker p.g.a. lektiner)
 4. Tack for dina svar, anledningen till att jag säger som jag gör om D-vitaminet är följande, människor som har dålig mag/tarmfunktion kan inte ta upp vitaminet så det spelar inte så stor roll att vi "knaprar" vitaminer, själv har jag ätit mycket olika vitaminer i olika omgångar utan att det blev ett "mirakel". Men när jag blev frisk i min mage/tarm så är min lchf liknande mat tillräcklig, och inget extra vitamintillskott. Jag läste för en tid sedan en bok av en professor Steven R. Grundy "Växtparadoxen" han var tidigare på Big Pharma sidan, vid ett tidpunkt omkring år 2000 insåg han att vi blir friska med mat, nu jobbar han som typ alternativmedicinare. Han bor och jobbar i Kalifornien med stadig sol, ändå har människor D-vitaminbrister, han säger att en dålig mage/tarm funktion kan inte kompensera D-vitaminbrist.
 5. Tack för kommentaren, för min del är ren lever inget alternativ, inälvsmat sägs ha C-vitamin, men det blir heller inte så mycket. Vanliga animalier verkar vara tillräckligt för hälsan och C-vitaminet behövs inte i de rekomenderade dagsdoser. Men det är ändå intressant att många hävdar att de blir friska om C-vitamin dosen är mycket hög, min slutsats blir att då är det något annat som stör hälsa och då vill kroppen ha C-vitamin för hälsan. Det finns en annan vitamin som sägs vara väldigt bra, D-vitamin, den vitaminen får jag väldigt mycket av eftersom jag äter ex. smör,grädde, ägg, fet fisk o kött för hälsan. Vi har alltid hört att solen är den viktigaste d-vitamin källan för hälsa. Kan det vara så? Då borde "alla " som bor i Florida, Kalifornien osv, vi kan ta alla länder med mer sol än vi vara friskare, och så är det inte.Så nu kan vi fundera om det är solen eller maten som är den viktigaste D-vitamin källan...kan den enkla förklaringen bli vår LCHF mat är i grunden tillräcklig för de flesta vitaminerna och då behövs ej heller några extra vitamintillskott.
 6. Jag har följt en del av tråden om coronan som skrivits, eftersom de flesta av oss på detta forum är mer eller mindre LCHF frälsta, jag hittade ett inlägg från kickilotta 15 feb om ketogenkost från europeanscientiest där möss som keto mat inte blev lika lätt virus smittade som gruppen med "normal kolhydratrik mat". Som vanligt lägger "vetenskapen" till ungefär "vi vet inte hur utfallet blir på människor ". Jag övertygad att de flesta av oss här vet att det fungerar även på människor.Det jag vill lägga till är något som stört mig i snart 10 år sedan LCHF starten, behöver vi grönsaker? Vegetarianer är inte friskare än andra om vi tar förkylningar som jag uppfattar. Under de senaste fyra åren har jag har jag försökt att få ner mina tankar i en bok, då kom våra lektiner med, och dessa kladdiga proteiner visar sig gynna virus och bakterier att fästa i kroppen, och många grönsaker har mycket lektiner. En annan störande tanken är C-vitaminets nytta, med animalisk mat så har jag ätit väldigt lite C-vitamin från någon "låg lektin grönsak".Jag har stor respekt pandemin som graserar, men är det inte en paradox att vi har hört att vi skall äta medelhavskost med mycket frukt och grönsaker för hälsan och nu verkar dessa människor omkring medelhavet drabbas av virusar på hög nivå där det visar sig att gamla även i dessa länder inte är så motståndskraftiga, visst det täta sociala livet kring medelhavet spelar säkert en stor roll i spridningen Kämpa på med vår LCHF kost men tro inte att c- vitamin o grönsakerna är ett måste.
 7. Anna, du har alldeles rätt, om grönsaker o c- vitamin skulle vara lösningen på cancer, då skulle veganer o vegetarianer inte få cancer, men så är det inte, vegetarianer får mer tjocktarmscancer än kött ätare.
 8. Nja... Det jag påstår är att grönsaker har inte den nyttan vi trott, det påståendet är nog nästan "brottsligt" idag...jag skulle kunna skriva mycket om grönsaker o C-vitaminets nytta eller inte nytta om vi äter amimalisk mat, jag äter i stort nästan inga grönsaker och inget C-vitamin, borde fått skörbjugg för länge sedan. Ett tips om grönsaker och cancer kan du läsa på Aftonbladet, gå till sökfältet skriv Antioxidanter cancer där kan du läsa en artikel från 30 okt 2018. En annan artikel från World cancer report 2014 berättar också om att äta grönsaker hjälper inte mot cancer. Mera utförligt om hur jag ser hälsa kommer i min bok inom några månader "En Annorlunda Otrolig Hälsoresa"
 9. Cancer gillar kolhydrater, det är något som sagts och gäller än idag. En person som jag känner har fått tumörer flera ggr i hjärnan. Jag berättade för honom om hur jag ser problem med tumörer och socker, han berättar att han gillar godis och att blanda vatten med florsocker och dricka det som energitilskott.. Tumören är ca 10mm, tumören hade ökat med ca 1.5mm i månaden under 6mån. Dagen efter samtalet skulle han börja med LCHF. Nästa 6mån period hade tumören ökat med 1mm och då hade han ätit LCHF i drygt 4månader. Vi kan alltid fundera om ökningen var innan LCHF började verka, och sedan tappat takten eller rent av slutat öka med lchf. Personen hade högt kolesterol och trots att något bra hade skett med tumören så började han att äta annorlunda med mera grönsaker och mindre fett för rädslan av högt kolesterol. Jag kan säga att jag är tämligen övertygad att grönsaker är inget som är positivt för tumörer, trots allt vi får höra om nyttan av grönsaker i vår kost. Jag utvecklar mina tankar om grönsaker, blodsocker, fett, och vår hälsa i en kommande bok
 10. Helt klart träning ger dubbelt upp på hälsan. Men det finns massor med människor som tycks träna och "äta rätt" enligt dagens rekommendationer och blir sjuka, det är just dagens rekommendationer om hur vi skall äta som skapar mat-träning-mat-träning i tron att det ger hälsa. Om vi vill ha en finare kroppsform då bidrar träningen till ett snabbare resultat om det känns viktigt.😊 Jag själv har tränat mycket och varit hyfsat atletisk och ätit med så lite fett som möjligt och trott på typ Stefan Rössner påfund, nu vid drygt 62 års ålder är jag friskare i kroppen än vid 25 års ålder.
 11. Jag har kollat även morgon sockret tidigare och fått utfallet som du precis som du skriver. Skriver på en bok som kommer att handla om våra vällevnads sjukdomar och hur vi med maten kan bli friska, idag tror alla att vi blir friska genom träning.
 12. Tack Zepp Jag blir inte skrämd av några ord... Har aldrig sprungit 2 timmar med högt tempo... bara trappat ner i 30 minuter.. Tackar er alla för synpunkter ni delat med er omkring blodsockernivåernas orsaker, tur är väl att jag aldrig heller sett den sabeltandade tigern för då hade väl nivån blivit sky hög samtidigt med fukt i kalsongen... Det jag kan konstatera är att jag efter en aktivitet har lite högre blodsockernivå än innan, men trots mat efter aktiviteten så sjunker nivån till lägre än innan aktiviteten och det känns bra att veta att kroppen är frisk och hanterar blodsockret på det viset som vi var gjorda från begynnelsen. En aktivitet som skapar högre nivåer kan aldrig bli samma problem som en massa kolhydratrika produkter. Vi hörs
 13. Jag förstår logiken... det stämmer för när jag fick 6,1 då var aktiviteten mera intensiv, då är det tur att jag i grunden har lågt med LCHF så jag har marginal och stresspåslaget med insulin blir ändå inte så högt och långvarigt. Tack för svaret
 14. Jag har sedan 7år varit LCHF'are med gott resultat och anser mig förstå helheten omkring kost och hälsa hyfsat bra. Det som driver våra sjukdomar är höga blodsockernivåer i kroppen och framför allt från kolhydrater, LCHF bidrar till att dessa hålls låga. Träning är också en blodsocker sänkande aktivitet, men här har jag nu upptäckt något som jag inte riktigt förstår. Jag köpte en blodsockermätare som skulle visa mig hur mina blodsockernivåer förändras med tidpunkt, mat eller träning under exempelvis en dag. Mitt blodsocker pendlar mellan 3,9-5,9, jag verkar ha svårt att ta mig över 6 trots en hel del mat ca 2tim före mätningen. Till problemet, jag kan ha 5,1, 5,4 innan en aktivitet, några timmar senare, innan någon mat ätits har nivån stigit till 5,6 och jag har även sett 6,1!!! När jag sedan äter då kan de sjunka till ex.4,9 eller 5,2 efter några timmar. Är det svettningen som tömmer min vätska i kroppen och blodsockret blir mera koncentrerar och därmed högre?
×
×
 • Skapa nytt...