Gå till innehåll

Leo Kiuru

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Leo Kiuru vann senast 5 Oktober 2020

Leo Kiuru hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

53 Utmärkt

Om Leo Kiuru

  • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Intressant läsning om problemet med mörka årstiden. När jag i min ungdom försökte äta "hälsosamt" d.v.s. helst utan fett och tränade/ spelade matcher 3-5 ggr i veckan så tyckte jag att jag alltid var trött och med ingen lust med göra något under vinter halvåret trots att jag även tog extra C-vitamin och åt 3-5 frukter om dagen. När jag vid 55 års ålder testade LCHF och började att äta ägg o makrill (omega 3) varje dag, samt en hel del ost när jag känner hunger känslor då märker jag att min trötthet på morgonen har mer eller mindre försvunnit, trots att min sömn bara varit 5-6 timmar. Vi hör of
  2. Leo Kiuru

    Grädde

    Jag håller med att kunskapen om kostens betydelse hos läkarkåren är i stort sett lika med 0, vi som har tagit oss till kostforumet vet betydligt mera, och berättar vi för läkaren/dietisten att "jag äter fet mat", då kommer kommentaren att det som är problemet, leder ingenstans med andra ord. Tillbaka till grädde problemet, jag försökte under mina 15 problem år, utesluta olika födoämnen för att hitta en logik, något födoämne tycktes jag ringa in för att efter ett tag inse att det är " något annat också" det blev väldigt många parametrar och olika födoämnes belastningar hos den offentliga vården
  3. Leo Kiuru

    Grädde

    Låter inget bra att må så dåligt, har själv haft problem som jag berättade tidigare, till slut så besökte jag en alternativ klinik, IFM i Falun, där fick jag reda på mina grundläggande problem efter att sökt i den offentliga vården i 15 år... Det finns lösningar bara vi håller ut, gå tillbaka till kolhydratrik mat kommer aldrig att lösa våra problem, kämpa på
  4. Leo Kiuru

    Grädde

    Jag hade candida i många år, där var ett symtom sprickor i mungiporna, hade klåda i baken och allmänt uppblåst i magen, jag tålde inte, spannmål, flera mjölkprodukter, kaffe, svart te, öl, vin, jäst, mögel, flera frukter, tomater, fläsk kött, nötkött. Alla dessa problem var skapade i grunden av mina många antibiotika kurer för återkommande flera förkylningar varje år under närmare 30 år som tillsammans med kolhydratrik mat gav candida. När jag sedan blev av med candidan och ändrade kosten har jag de senaste dryga 20 åren inte ätit antibiotika en enda gång för förkylning. Dagens och tidigare in
  5. Leo Kiuru

    Grädde

    Att lchf mat (all mat) höjer blodsockret är inget konstigt, sedan är frågan, när kallar kroppen in insulinet? Lchf mat kallar in insulinet i betydligt mindre doser tack vare att blodsockret inte skenar iväg och det innebär att vi håller oss friskare än andra. Jag har själv under min "forskning " testat vad som händer med blodsockret när jag intog 1dl grädde, kollade blodsockret före och sedan var 30min under en tid, det visade att blodsockret ökade som mest 0.6 vilket är lågt som jag ser det. Vi har också hört att proteiner höjer vårt blodsocker, men även här kan jag berättat att fet mat (ex.g
  6. Jag är nog en av de sista personerna som "hänger upp", mitt liv på vetenskapliga fakta, jag har under mitt 64 åriga liv trott på "vetenskapliga fakta" i ungefär 55 år, när jag nogsamt har tagit bort fett, ätit massor av fullkornsprodukter, grönsaker o frukt för att få i mig vitaminerna för hälsan utan framgång. När jag sedan äter förhållandevis ensidigt, tagit bort all frukt, inget bröd på våra sädesslag, äter kanske 200-300gram grönsaker i veckan, så svarar kroppen med hälsa, och där en av hälsoaspekterna är att virus och bakterier inte fäster, vilket är skönt i coronatider. Om ex. grönsaker
  7. Visst är det så att djuren idag äter spannmål med mycket lektiner så köttet blir inte lika "friskt" som det var tidigare i historien när de betade fritt på åkrar. Det mest som vi odlar idag är naturligtvis skadat av odlingssätt och produktivitets utvecklingen där mängden och härdigheten prioriteras före kvaliteten. I min tankevärld så kommer inte ätandet av olika vitaminpreparat vara det som håller oss friska, utan hur vi håller vårt blodsocker på en jämn och för hållandevis låg nivå, och kroppen inte behöver kalla på det skadliga insulinet så ofta, och grunden till att insulinet inte behöver
  8. Jag har en känsla att vårt behov av vitaminer har accelerat under de senaste 40-50 åren, alla rapporter som vi läser om vårt behov av vitaminer är som jag ser ett resultat av vår nuvarande mat, vi "måste" äta C-vitamin, D-vitamin och många andra vitaminer som skall ge oss hälsa. Hur tror vi att det var 100 år sedan med vitamin intaget och hur var det med ex. cancer, diabetes, hjärt kärlsjukdoma, diabetes och artros? De rapporter om vitaminbehovet är utifrån vad vår kropp behöver p.g.a. att vi äter i grunden en helt felaktig hög kolhydratkost som skapar behovet. Om vi tar människor som äte
  9. Tack for dina svar, anledningen till att jag säger som jag gör om D-vitaminet är följande, människor som har dålig mag/tarmfunktion kan inte ta upp vitaminet så det spelar inte så stor roll att vi "knaprar" vitaminer, själv har jag ätit mycket olika vitaminer i olika omgångar utan att det blev ett "mirakel". Men när jag blev frisk i min mage/tarm så är min lchf liknande mat tillräcklig, och inget extra vitamintillskott. Jag läste för en tid sedan en bok av en professor Steven R. Grundy "Växtparadoxen" han var tidigare på Big Pharma sidan, vid ett tidpunkt omkring år 2000 insåg han att vi blir
  10. Tack för kommentaren, för min del är ren lever inget alternativ, inälvsmat sägs ha C-vitamin, men det blir heller inte så mycket. Vanliga animalier verkar vara tillräckligt för hälsan och C-vitaminet behövs inte i de rekomenderade dagsdoser. Men det är ändå intressant att många hävdar att de blir friska om C-vitamin dosen är mycket hög, min slutsats blir att då är det något annat som stör hälsa och då vill kroppen ha C-vitamin för hälsan. Det finns en annan vitamin som sägs vara väldigt bra, D-vitamin, den vitaminen får jag väldigt mycket av eftersom jag äter ex. smör,grädde, ägg, fet fisk o k
  11. Jag har följt en del av tråden om coronan som skrivits, eftersom de flesta av oss på detta forum är mer eller mindre LCHF frälsta, jag hittade ett inlägg från kickilotta 15 feb om ketogenkost från europeanscientiest där möss som keto mat inte blev lika lätt virus smittade som gruppen med "normal kolhydratrik mat". Som vanligt lägger "vetenskapen" till ungefär "vi vet inte hur utfallet blir på människor ". Jag övertygad att de flesta av oss här vet att det fungerar även på människor.Det jag vill lägga till är något som stört mig i snart 10 år sedan LCHF starten, behöver vi grönsaker? Vege
  12. Anna, du har alldeles rätt, om grönsaker o c- vitamin skulle vara lösningen på cancer, då skulle veganer o vegetarianer inte få cancer, men så är det inte, vegetarianer får mer tjocktarmscancer än kött ätare.
  13. Nja... Det jag påstår är att grönsaker har inte den nyttan vi trott, det påståendet är nog nästan "brottsligt" idag...jag skulle kunna skriva mycket om grönsaker o C-vitaminets nytta eller inte nytta om vi äter amimalisk mat, jag äter i stort nästan inga grönsaker och inget C-vitamin, borde fått skörbjugg för länge sedan. Ett tips om grönsaker och cancer kan du läsa på Aftonbladet, gå till sökfältet skriv Antioxidanter cancer där kan du läsa en artikel från 30 okt 2018. En annan artikel från World cancer report 2014 berättar också om att äta grönsaker hjälper inte mot cancer. Mera ut
  14. Cancer gillar kolhydrater, det är något som sagts och gäller än idag. En person som jag känner har fått tumörer flera ggr i hjärnan. Jag berättade för honom om hur jag ser problem med tumörer och socker, han berättar att han gillar godis och att blanda vatten med florsocker och dricka det som energitilskott.. Tumören är ca 10mm, tumören hade ökat med ca 1.5mm i månaden under 6mån. Dagen efter samtalet skulle han börja med LCHF. Nästa 6mån period hade tumören ökat med 1mm och då hade han ätit LCHF i drygt 4månader. Vi kan alltid fundera om ökningen var innan LCHF började verka, och sedan t
  15. Helt klart träning ger dubbelt upp på hälsan. Men det finns massor med människor som tycks träna och "äta rätt" enligt dagens rekommendationer och blir sjuka, det är just dagens rekommendationer om hur vi skall äta som skapar mat-träning-mat-träning i tron att det ger hälsa. Om vi vill ha en finare kroppsform då bidrar träningen till ett snabbare resultat om det känns viktigt. Jag själv har tränat mycket och varit hyfsat atletisk och ätit med så lite fett som möjligt och trott på typ Stefan Rössner påfund, nu vid drygt 62 års ålder är jag friskare i kroppen än vid 25 års ålder
×
×
  • Skapa nytt...