ES_

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

24 Bra

Om ES_

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Sjukt mycket off-topic i den här tråden..
 2. Mycket intressant att höra. Depression kan ha en uppsjö av faktorer och oavsett om kosten påverkar så finns andra faktorer alltid med i bilden också. Ingen aning om jag har det faktiskt. Har ingen koll på vad jag har för värden. Tycker inte jag är blekare än nån annan svensk i december.. Jag har rätt bra med energi under dagen, särskilt vid fysisk aktivitet där jag kan hålla igång rätt länge utan utmattning. Borde inte det tyda på att kroppen tar upp maten?
 3. Okej, så jag bör alltså välja något annat i komplement till middagen än nötter. Om jag ska lägga till nog med kolhydrater genom exempelvis grönsaker så behöver jag en sån absurd mängd grönsaker dock..
 4. Fast.. Man kan ju inte köpa något rakt av och dessutom förvänta sig att andra ska köpa det när man inte har någon forskning att backa upp sina påståenden med. Särskilt när just kost är evidensbaserat område (och att du refererar till forskning i senare delen av ditt inlägg, när det passar.) Jag tror också att kost under uppväxt spelar roll, det finns massa studier som visar. Det jag ställer mig frågande till är om kroniska sjukdomar står i direkt relation till kost under uppväxt. Det är ju samtidigt sant att alla celler i våra kroppar förnyas, och vi går igenom stora förändringar över ett liv. Skulle inte säga att epigenetik är särskilt nytt, uttrycket myntades 1942, och sen dess har det funnits intresse för det inom forskarvärlden som jag förstår det. Det intresserar sig dock inte bara för kostens påverkan, utan kan beskrivas som samspelet mellan miljö och biologi. Nature/nurture. Det är ett otroligt omfattande och komplext ämne, så jag skulle dra mig lite för att ge så enkla svar. Men om du drar ner några växlar så skulle jag säga att du är inne på rätt spår
 5. Okej kanon! Hur är det med nötter? Tog ungefär en och en halv näve jordnötter till middagen nu (middagen innehöll 8g kolhydrater)
 6. Hej! Jag har precis börjat med LCHF och undrade nu vilka kolhydrater som är bra att lägga till om det är så att jag vill köra måttlig lchf. Alltså mest dra ner rejält på kolhydrater. Det jag kör på nu är en veckomeny från kostdoktorn som egentligen är strikt. Det jag tänker är att jag själv ska lägga till kolhydrater för att hamna på 50--70 gram eller så. Jag har inget behov att gå ner i vikt utan vill mest hitta en bra mellan-låg nivå av kolhydrater för att ligga där om det känns bra. Tack på förhand! /E
 7. Ja, så är det kanske. Skulle behöva läsa mycket mer forskning på ämnet. Min definition av en kroppsligt frisk person är en person med en normalt funktionell kropp; jag har sällan/aldrig ont någonstans, inga problem med någon kroppslig funktion. Har bra kondition och normalt BMI. Har jämn energi under hela dagen och sover bra. Har inga problem helt enkelt, det är min definition. Har du bevis på det sista du skriver? Att kost man ätit när man var liten påverkar kroniska sjukdomar i vuxen ålder?
 8. Japp, det är en rätt häftig resa hon gjort, har lyssnat på en intervju där hon berättar om före-efter carnivore diet. Sen är hon (och Jordan P) lite av specialfall, då de både, särskilt Mikaihla, var extreemt sjuk. Hon hade flera auto-immuna sjukdomar bland annat. Det går inte riktigt att jämställa med hur kosten påverkar en kroppsligt frisk person.
 9. Låter väldigt intressant. Tror att kosten har större inverkan på hjärnan än vad vi trott innan. Ska läsas! En annan fråga på ämnet.. Jag är en riktig storätare och kan ofta äta dubbelt, ibland trippelt så mycket till alla måltider som exempelvis min fru. Jag märker att jag inte riktigt får den där mättnadskänslan när jag nu kört på LCHF (i en dag..). Är svaret bara att lassa på med mer fett vid lunch och middag, eller kan man tänka på nåt annat? Finns det en startfas där man är mer hungrig/sugen? Det gör som sagt inget att jag får i mig rejält med kalorier, det är bara bra.
 10. Tack för alla svar! Jag har dessvärre inget större driv att styrketräna, och har inte heller tid för det som livet ser ut nu. Får se till att äta mycket och ordentligt helt enkelt!
 11. Hej! Jag har blivit nyfiken på LCHF. Nyfikenheten började med att jag hörde berättelser om hur människor fått bättre psykiskt välmående efter att ha prövat carnivore-diet. Det kändes intressant men verkade samtidigt lite väl extremt för mig. Detta i kombo med att jag märkt att jag upplever mild oro och så vid höga doser av socker och snabba kolhydrater. Jag brottas en del med depression, och gör så i perioder, några månader om året. Nu till min fråga.. Jag väger 73ish och är 187cm lång. Jag vill inte gå ner i vikt och min kropp är frisk och har inget större behov av de kroppsliga effekterna, utan jag skulle isåfall pröva LCHF endast för de eventuella effekterna det har på mitt psykiska välmående. Har LCHF effekter på psykisk hälsa? Hur förhindrar jag att gå ner i vikt? Stort tack på förhand! :)