Gå till innehåll

Katten1227

Medlem
  • Innehållsantal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

49 Bra

Om Katten1227

  • Rank

  1. Katerina, Jag tror att i och med att att blodgruppsdieten fick en renässans i Sverige på grund av en ansedd kostrådgivare (Ulrika Davidsson som kallade metoden "LCHF på mitt sätt") fick den större trovärdighet. UD hävdade att hon märkt att många av hennes kunder fick helt olika resultat av LCHF, men när de började ta hänsyn till sin blodgrupp fick de bättre resultat. Ett annat problem med denna kostmetod är för mig att jag plötsligt inte "fick" äta saker jag älskar, som skaldjur och rökt lax...bara det gjorde att jag gav upp. Ska man äta på ett sätt resten av livet måste man
  2. Birgitta Höglund, Jag håller med om allt du skriver om kött! Jag fick allvarlig näringsbrist när jag började äta vegetariskt enligt blodgruppsdieten och kämpar fortfarande med att få optimala B 12- och järnvärden. Jag älskar verkligen er bönbok (om det går att kalla den så). Senast i dag åt jag den falska potatissalladen och kakan gjord på svarta bönor är underbar:-) Genom den boken hittade jag din övriga böcker så jag började så att säga med den senaste och har därefter läst de övriga. Älskar dina recept, inkl brödrecepten. Hittills har de LCHF-bröd jag bakat mest smak
  3. Elinor, Jag skulle nog uppskatta bloggen i fråga mer om bloggaren inte försökte rida på framgångarna med LCHF för, som du själv skriver, äter hon inte LCHF själv och är ingen renodlad förespråkare för lc-kost, snarare GI-kost. Det jag vänder mig mot när det gäller just denna och många andra bloggar är att de blandar ihop sin roll som LCHF-rådgivare med rollen som marknadsförare för diverse produkter. De flesta av de produkter de gör reklam för har inget med LCHF att göra, utan bloggen handlar bara om att generera reklamintäkter och förse dem med gratisprodukter och -tjänster. Dock ha
  4. Tack, Birgitta, för att du hittade den tidigare varianten av detta mätinstrument (intressant info) och för ditt andra inlägg om reklam i bloggar! Jag förstår att det måste vara en svår balans att hitta ibland, men vill bara säga: ALL HEDER åt dig för att du inte gått i samma reklamfälla som många andra bloggare! Att jag uppmärksammar just LCHF-bloggare är för att det mest är sådana bloggar jag följer. Länken till Mealsizer och den efterföljande texten fick mig att hoppa till då råden att mäta och väga maten samt påståendet att allt fett vi behöver finns inbyggt i maten går stick i st
  5. Vad bra skrivet, Katerina! Jag är kritisk till många LCHF-bloggar i allmänhet och 56kilo i synnerhet. Jag tycker liksom du att om det blir för mycket kappvändning förlorar det sin trovärdighet. 56kilo innehåller snart bara annonser och foton på bloggaren i alla upptänkliga vinklar när hon visar upp nya kläder och skor (från sponsorer). Recepten får man leta efter bland all reklam...vid de tillfällen ÅFF har fått kritik för innehållet i vissa annonser försvarar hon sig med att "jag styr inte innehållet i annonserna men mina åsikter är aldrig köpta". Samtidigt fattar man som bloggare/i
  6. Tack till er alla som svarat och reagerat! Ja, jag tyckte spontant att det kändes konstigt att marknadsföra detta som ett verktyg för LCHF, och särskilt påstå att det är bra både för dem som äter för mycket och för lite på LCHF och därför inte får de resultat de väntat sig...det känns som om influencern vill gardera sig åt alla håll. Jag är generellt skeptisk till alla som säljer produkter och tjänar på det då jag tror att det i längden är omöjligt att inte kompromissa med sin övertygelse. Dessutom känner jag att det finns en gräns för i hur många läger man kan ha ett ben och ändå ve
  7. Jag tror att det är främst den blog jag länkade till ovan som förespråkar lchf med kaloriräkning (även om det inte kallas så). Men tittar man på en typisk lunch- eller middagstallrik i hennes blog ser man en liten köttbit eller kycklingfilé, en klick sås (ca en msk) och några broccolibuketter. Dvs något som skulle platsa inom VV då det totala intaget av kalorier säkerligen inte överstiger det VV tillåter. Jag uppskattar verkligen att det här forumet inte innehåller annonser för allt möjligt! Ovanstående blogg berättar i ena inlägget hur fantastiskt lchf är då man får i sig all näring via
  8. Jag ska först avslöja att jag är partisk (biased som man säger på engelska) då jag en längre tid haft betänkligheter gällande nedanstående blogg...det känns som om bloggaren alltför ofta ägnar sig åt publikfrieri och gör reklam för vad som helst som lönar sig för stunden. Nu heter det att lchf handlar INTE om att äta mer än vanligt, tvärtom är portionskontroll A och O och då uppnås bästa resultat genom att använda nedanstående hjälpmedel från senaste samarbetspartnern: https://www.56kilo.se/hjalp-till-portionskontroll-pa-lagkolhydratkost/#comments Jag tycker att ni lchf-
  9. Jag har ätit LCHF sedan början av sommaren och har gått ned 14 kg utan ansträngning och utan hunger vilket är fantastiskt då jag tidigare viktväktat och led alla helvetets kval med ständigt sug (undra på det då jag lade mina points på godis och snacks...). Idag läste jag LIFE-tidningen 8/2019 och där finns en artikel med rubriken "Hur många ägg får man egentligen äta?" Professor Mai-Lis Hellenius manar till försiktighet då ett enda ägg kan innehålla 186 mg kolesterol. Överviktiga rökare med historia av hjärt- och kärlsjukdomar ska enligt henne vara försiktiga med ägg som inte heller är sä
  10. Tack till alla för svar och bra råd, stöd och input! Först och främst: ja, jag är kvinna. Jag har förstått att hormoner kan ställa till det i övergångsåldern. Ibland läser jag att sjunkande östrogennivåer är boven, ibland verkar sjunkande progesteronnivåer alt obalansen mellan östrogen och progesteron vara ännu värre...av någon anledning verkar kvinnor hur som helst värre drabbade än män. Jag har varit inne på att pröva något receptbelagd läkemedel typ Glucophage, eller kanske ännu hellre Victoza/Saxenda som verkar ha ännu färre biverkningar...problemet är att jag tenderar att överät
  11. Jag är väldigt intresserad av andras erfarenheter och vore tacksam för input! Jag har kämpat mot övervikten i hela mitt vuxna liv. Jag bantade första gången när jag var 12 - med hjälp av kaloriräkning. Jag gick ned tolv kilo ganska fort men gick upp dem nästan lika fort igen. Sedan följde 30 år av jojobantning. Jag var varit medlem i WW och Aftonbladets viktklubb fler gånger än jag kan räkna och har prövat allt från Nutrilett till banan- och kålsoppedieter. Förra året, vid fyllda 48, fick jag diagnosen insulinresistens och ett recept på Glucophage (och fick höra att om det inte funge
  12. Hej, Tack för tipset! Nej, jag har ännu inte mätt blodsockret hemma men det är en bra idé att följa det under längre tid.
  13. Hej, Jag är ny här och skulle vara väldigt tacksam om andra ville berätta lite om sina erfarenheter av LCHF. Jag har varit överviktig i princip hela mitt vuxna liv. Jag växte upp på "nyttig" mat - fullkornsprodukter, lättmjölk, lättfil med Branflakes, Lätt & Lagom, 17%-ig ost, frukt som mellanmål, i princip inget mättat fett. Jag har så länge jag kan minnas haft en glupande aptit som jag stillat med snacks och smörgåsar. Jag känner mig bättre för stunden men är snart hungrig igen. Fettskräcken har suttit djupt rotad, särskilt rädslan för mättat fett. Även om jag på s
  14. Hej, Jag är ny här och skulle vara väldigt tacksam om andra ville berätta lite om sina erfarenheter av LCHF. Jag har varit överviktig i princip hela mitt vuxna liv. Jag växte upp på "nyttig" mat - fullkornsprodukter, lättmjölk, lättfil med Branflakes, Lätt & Lagom, 17%-ig ost, frukt som mellanmål, i princip inget mättat fett. Jag har så länge jag kan minnas haft en glupande aptit som jag stillat med snacks och smörgåsar. Jag känner mig bättre för stunden men är snart hungrig igen. Fettskräcken har suttit djupt rotad, särskilt rädslan för mättat fett. Även om jag på s
×
×
  • Skapa nytt...