Dollyfreak

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Dollyfreak


 1. Hej

  Jag tränar också sent, oftast är jag inte hemma före kl 21:30 och då brukar jag ta ett par ostskivor innan jag går och lägger mig. Annars vaknar jag mitt i natten och är jättehungrig.

  Man behöver ju inte äta efter träning men jag tycker att kroppen brukar säga till att den behöver det, beror såklart på vad och hur hårt man tränat


 2. Hej

  Jag har en crosstrainer hemma som hela familjen använt flitigt de senaste 10 åren.

  Den går på ström 🙂 men jag skulle säga att du ska satsa på kvalitet och se till att det finns många program och nivåer så att du kan höja intensitet och nivå vert efter du blir bättre tränad. 

  Greppet är jätteviktigt och även "pedalen" dvs. att foten står stadigt på plattan.

  Lycka till med träningen, du kommer gilla det!


 3. 10 hours ago, Zepp said:

  Mm.. all träning av någon som helst höjd gör att man luktar skunk  och då menar jag inte svett, som i princip bara luktar illa om man inte är tillräckligt hygienisk, dvs duschhar o sådant!

  Och iomed att du tränar rätt frekvent.. kanske på högre nivå än de flesta.. så är jag lite förvånad över att du inte känt stanken tidigare?

  Dvs du kanske inte tränat så mycket/hårt som du trott?

  Iallafall, talar vi om träning som omsätter muskler, det skall lukta stall.. annars så har du inte tränat tillräckligt.. på sin höjd tränat kondition.

  Oså det klasika, dvs protein luktar stall, ketos luktar aceton.. dvs äter du tillräckligt med fett för din träning?

  Jag är ny på forumet men lukten är inte ny.....

  Det luktar definitivt mer kemikalier än stall och jag kontrollerar veckovis att jag är i ketos. 

  • Gilla 3

 4. Hej på er

  Jag kör sedan länge LCHF och tränar väldigt aktivt. Det funkar hur bra som helst.

  Men, jag svettas mycket när jag tränar och fy 1000an va det luktar illa! jag har försökt googla lite men då är rådet genast att lägga på kolhydrater, tack men nej tack.

  Någon i detta kloka forum som har tips på vad man kan göra? det är inte kul att lukta så illa att man själv känner det.

  • Gilla 2

 5. Hej på er alla LCHF experter 😊

  Jag har en pojke på 16år som är kraftigt överviktig. Han har Asperger/ högfungerande autism, vad jag läser mig till är att det är vanligt att just diagnosbarn lätt utvecklar olika typer av beroenden och väldigt ofta ett sockerberoende och därför tycker jag att informationen är viktig. Den är också viktig pga att jag genom hela hans liv fått höra att "det är väl bara att tvinga honom att äta". Men nej, det är inte bara att tvinga, han får tvångstankar och kräks om jag ställer krav på att han ska testa ny mat. Det blir bättre och bättre dock och han börjar testa lite nytt så det finns hopp.

  Okej, det var nog så mycket info ni behöver om hans person och svårigheter.

  Så, till min fundering.

  Jag har själv under de senaste 7 åren haft LCHF som livsstil och tycker att det är fantastiskt. Jag är övertygad om att det är så här vi människor är tänkta att leva och äta. Hur ska jag få min Kolhydratsbaserade 16åring som inte tycker om några grönsaker men älskar bröd och pasta att ändra sin livsstil till LCHF? 

  Hur börjar jag?

  Hur motiverar jag honom?

  Ska han få ha kolhydratsdagar? om ja hur ofta? 

  Hur får jag honom att se livsstilsfördelarna istället för att få honom att tro att jag bara vill att han ska gå ner i vikt?

  Är det någon av er som gjort denna resa som kan tipsa och coacha mig?

   

   

  • Gilla 3