SamiSin

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

44 Bra

Om SamiSin

 • Rank

 1. Har personligen tampats med ångestproblematik och andra psykiska sjukdomar hela mitt liv. Jag har specifikt noterat på sistone att när jag börjat utesluta kolhydrater helt från kosten så mår jag psykiskt bättre, speciellt min fruktansvärda morgonångest som jag haft sen barndomen har blivit mindre.
 2. Alla är olika. Försök inte se på det som att det är något du ska göra snabbt och att man inte ska jämföra sig med andra. När jag körde LCHF/keto första gången för 10 år sen så gick jag snabbt ner i vikt. Idag, nu när jag är 41, har utvecklat fördiabetes, så har jag betydligt svårare att gå ned på LCHF, inte alls samma effekt som förr. Det löste sig dock när jag nu testade carnivore/zero carb i en månad. Helt plötsligt började jag rasa. (Det i sin tur har dock lett till att jag fått gallstensbesvär - kan ske vid snabb viktnedgång - så det kan även vara bra att skynda långsamt.) Oavsett, det kan handla om mängden kolhydrater - för mig blev det alltså stor skillnad att gå från 20g/dag till i princip 0. Om du är intresserad, kolla in https://meat.health/
 3. Inte alls! Superintressant diskussion
 4. Grym feedback! Då hänger jag med på vad som sannolikt pågår. Det känns just som att jag blivit mer känslig för kolhydrater ju längre tid jag gått på lchf, och speciellt nu när jag varit på nästan zero carb senaste månaden.
 5. Träffade läkaren igår och det verkar gå lite i de banorna du säger. Fördiabetes, är i riskzonen, men har tagit tag i detta i god tid Är ju dessutom ned 8 kg sen jul så det ser bra ut. Tack för feedbacken - bra att höra att man inte är ensam
 6. Jag har gjort ett jämförande test med när jag tagit prov på labb och då var det ett påslag på 0,1-0,2. Men jag har frågat mig detta också.
 7. Jag mäter senare på dagen också. När jag körde LCHF hade jag blodsocker på runt 5,8-6 på kvällen före måltid, med carnivore har jag fått det ned mot 5,2-5,4.
 8. Hej! Har tidigare skrivit om mitt "märkliga" blodsocker och vill återkomma till det nu igen efter att ha kört LCHF/ketos från januari fram till och med tredje veckan i mars, och sedan dess nu tre veckor så gott som carnivore/zero carb med lite fusk (lite rödvin, mörk choklad ett par gånger, och en kväll då jag åt tortilla wraps med tacokryddad nötfärs, och att jag även ätit ute några gånger, då det kan ha funnits kolhydrater i kryddningen). Jag har upprepade gånger mätt min fastande morgonglukos över 7 sedan januari. Mitt långa blodsocker låg i början av januari på 34, och när jag mätte det igen för fyra veckor sen låg det på 32 (glukos 6,1, på LCHF). Detta alltså under en period då jag genomgående mätt fastande över 6 på morgonarna och även flera gånger mätt värden på över 7. Senast idag låg det på 7,9 och det hade förmodligen att göra med att jag åt lite hårdost och 90% choklad igår. Efter de två tortillas jag åt förra veckan fick jag ett värde på 9,5 efter måltid (det var första gången jag åt vitt bröd sen december). Så vad betyder det egentligen för mig? HbA1c indikerar tydligt att jag inte har diabetes samtidigt som jag får diabetesnivåer när jag mäter glukosen. Har läst att HbA1c hos vissa personer inte funkar korrekt, undrar om det kanske berör mig. Värt notera att jag haft inflammation i tandköttet som jag kämpat med att bli av med senaste månaderna (ska till tandläkare nu på onsdag). Har även en gallblåsa som inte är så glad på mig. Mycket stress, ångest, etc. också på sistone. Övriga symptom är nattsvettningar, och även ibland efter måltid, och urinerar lite mer än vanligt men har sett det som effekter av att jag slutat med en psykofarmaka efter nio år i början av mars och att jag gått över till carnivore/zero carb. Mvh
 9. Läste på att ketostixen är inte direkt jättepålitliga. Att jag liggrr högt på dem idag är nog delvis för att jag varit lite dålig på att dricka vatten idag pch klämt i mig ett par kaffe för mycket. Ska dock bli intressant att följa upp närmaste dagarna då man ivf får en indikation på att man producerar ketoner, plus hur avhoppet från fastan och tillägget av mejeriprodukter plus några extra kolhydrater påverkar värdena.
 10. Tack för all feeeback och uppmuntrande ord. Uppskattas enormt. Gällande medicinerna, så trappar jag av Lamictal/Lamotrigin eftersom den verkar ha gett mig bekymmer med synen. Har även ätit insomningstabletter för lång tid nu och försöker sluta med dem samtidigt - min tolerans har skjutit i höjden och det är ett varningstecken som heter duga - så det i sig gör ju att mina stressnivåer ligger högre just nu än kanske normalt. Äter Mirtazapine som antidepp och för sömnen på kvällen, dock har även som plan att börja fasa ned den inom några veckor. Så det är mycket på samma gång just nu, så funderar på att det är stress kring detta som gör att jag får högre kortisol och därmed även högre blodsocker. Jag tror nästan att det kanske är lite tokigt av mig i samma veva köra periodisk fasta som ytterligare påverkar kortisolet, så jag har brytit den idag och även lagt till mer mejeriprodukter nu. Mätte ett blodsocker imorse efter 12 tim fasta på 5,8. Sen mätte jag 5,9 2,5 tim efter maten ikväll. Köpte ketostix idag och kollade även ketonerna samtidigt nu på kvällen och de låg mellan 8-16 på stickorna. Så jag verkar ligga i enormt bra ketos trots att jag har blodsockervärden på 5,5-6. Jag undrar lite hur det går ihop då det verkar nämnas att man måste ha ett blodsocker på <4,5 för att ligga i bra ketos.
 11. Hade tydligen 38, inte 36, kom ihåg fel, dock inte så stor skillnad. Har för mig att jag såg en tabell där om man hade 42+, så är man i riskzonen. Nu har jag kört strikt LCHF i två veckor, utelämnat de flesta mejeriprodukter (hade lite ost i maten i helgen, och en burk creme fraiche för plättar förra veckan), kört periodisk fasta 16-8 i en vecka, plus 24 tim fasta nu senaste dygnet, sett till att äta ordentligt med fett och inte äta för mycket proteiner (lagar nästan allt jag äter från receptbiblioteket på dietdoctor.com) och ändå fortsätter jag mäta blodsocker-värden på 5,9+. Och det känns att så många stickor kan det väl inte vara fel på. Lustiga är att nära jag körde igång med LCHF i julas, och då var jag inte helt strikt, hade mejeriprodukter, så hade jag ett blodsocker ned mot 4,6 vissa dagar. Dock fick jag en irriterad gallblåsa (stenar som irriterar efter många år av dålig kolhydratrik kost plus tidigare komplikationer) efter en vecka, som fortsätter göra sig påmind då och då. Det kan iofs också vara mina mediciner. Äter en antidepressiv och en annan för bipolaritet, där jag dock nästan trappat av den sistnämnda. Har sett att de i kombination kan påverka insulinproduktionen. Även ätit melatonin som hos vissa individer kan orsaka insulinsresistens, dock slutat med det också. Är extremt stresskänslig efter att ha bränt ut mig två gånger, senast för två år sedan. Vet att man ska vara försiktig med periodisk fasta om man varit utbränd, men förutom att blodsockret är lite högt hela tiden - enligt min egen mätning - så mår jag relativt bra i övrigt, förutom att magen är mer eller mindre lös hela tiden och andra omständigheter i mitt liv just nu gör att jag haft ett relativt högt stresspåslag senaste veckorna. Åja, försöker att inte bli uppgiven och kämpa på. Tänkte prova bryta min fasta en vecka och köra strikt LCHF igen bara, för att se vad saker och ting landar på då, och sen prova igen nästa vecka, kanske 5-2 istället som eventuellt funkar bättre för mig, pga hur det påverkar kortisolet och mina tidigare stressproblem.
 12. Ah, yes, kände till översättningen för långtidsblodsockret, dock inte vägningen mellan månaderna. Tack!
 13. Tack för snabbt svar. Jo, jag har kört genomsnitt när variationen varit stor för att få någon uppfattning. Nu var jag och tog blodprover igår och såg till att mäta direkt efteråt, så när jag får provsvaren så vet jag ivf hur det jämför sig med min mätning. Ger förhoppningsvis en indikation ivf. Hittills har de två tidigare mätningar jag gjort inom vården gett 4 tim efter måltid 5,6 via fingret, och fastblod 5,6 via venen, den sistnämnda när jag redan kört LCHF i en vecka. Sen har jag mätt nivåer på 6,3-7,3 på morgonen, efter fasta, upprepade gånger, och har nu först efter att jag började även med 16-8 periodisk fasta senaste veckan fått ned blodsockret på morgonen till under 6. På kvällen innna läggdags har jag mätt nu på runt 5. Mitt långa blodsocker som togs första veckan i januari låg på 36 dock, men det är de sista veckorna innan som jag hade börjat få vissa symptom, som dricka väldigt mycket, urinera varje timme och det testet visar ju för en längre period. Jag hade även ketoner i blodet innan jag hade börjat med LCHF. Och direkt när jag la om kosten och skippade kolhydraterna slutade törsten och urinerandet. Intressant det om mätstickorna. Har råkat ut för att ett flertal inte alls funkat dessutom nu på sistone - men det blir så jäkla dyrt när man behöver använda 4-5 stickor för att få en susning. Tittar på att köpa en sån här istället, blir ju betydligt billigare i längden: https://miaomiao.cool/