Gå till innehåll

Kandela

Medlem
 • Innehållsantal

  14
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

50 Utmärkt

Om Kandela

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Är tillbaka för rond två. För nästan ett år sedan gjorde jag mitt första försök med LCHF. I efterhand förstår jag idag varför jag måste blivit så pass sjuk som jag blev: för lite vatten, salt och fett ingick i kosten - och sedan blev det alltför mycket protein. Jag började på 86 kg och gick under ca tre månader ned över 10 kg. Nu har jag börjat om, och hade gått upp till 80 kg som mest - men har minskat till 77.8 kg efter 14 dagar med LCHF. Jag letar nu efter bovar som bromsar viktnedgången. Under första veckan blev det för mkt av en nötblandning i grekiska yougrhurten från LIDL (ingen frukt i). Vidare åt jag sporadiskt för mkt av Babybel (småostar) bara för att dämpa akut hunger efter jobbet. Jag kliver upp 05:00 eftersom jag har en längre tid för pendling och kommer sällan hem före 18.00. Det enda som jag tror är kvar är: en liten skvätt iKaffe (havremjölk) på morgonen till kaffet, och så äter jag pedagogisk lunch med mina elever, vilket är obligatoriskt. Jag kan alltså inte påverka om det ingår vissa redningar med mjöl/maizena i vissa rätter. Men jag prioriterar sallad och kött när jag kan. Vad jag inte ätit på 14 dagar är: snacks, godis/socker, potatis, pasta, ris, alkohol, frukt. Jag är 173 cm lång, väger just nu 78.8 kg och vill komma ned till 73 kg. Måste tillägga att jag inte haft omställningsbesvär efter jag inkluderade mer fett, salt, men dricker nog för lite vatten fortfarande. Jag tycker dock att det går segare på andra försöket, men tillskriver detta att jag är otålig och skall inte stirra mig blind på vågen. Det märks dock att jag tunnar ut på kroppen igen. Jag är glad över att slippa omställningsbesvären, men det kanske är för tidigt att ropa hej bara efter 14 dagar?
 2. Tack för er feedback! På måndag har jag gjort två veckor och LCHF, och idag är det fredag. Det syns inte mkt på vågen och jag har mest stått still i vikt. Jag har nu dragit ned på mjölkprodukter och nötter. Denna gång försöker jag att få i min mer salt, vatten och fett - det gjorde jag inte sist och drabbades av "Ketoflunsan". Jag hade grymma omställningsbesvär under förra året med nattsvettningar utan dess like. Jag kommer att fortsätta med: kött, fisk, sparris, gröna blad och ägg. Men jag skall försöka att undvika att dra i min för mycket protein, jag tror att det är detta som gjorde mig sjuk förra året. Vidare måste jag börja krympa portionerna, eftersom jag tror att detta även varit en bov i viktnedgången.
 3. Hej alla! Är tillbaka efter snart ett års frånvaro. Första försöket under 2018 gick jag ned från 86 till numera 78 kg. Jag har aldrig gått över 80 kg strecket. Sammantaget har LCHF boosten fungerat bra för mig. I våras bröd jag en relation, och när jag tittar på min app "Fat Secret" syns trenden av viktuppgång från rekordet på 75 kg tydligt. Jag började tröstäta efter att relationen avslutades. Imorgon har det gått en veckan på LCHF. Jag har fått i mig en mindre mängd kolhydrater pga. jag arbetar som lärare, och vi har pedagogisk lunch. Vissa dagar finns går det helt enkelt inte att undvika kolhydrater. Förra året led jag av starka omställningsbesvär och drabbades av Keto-Flunsan, vilket jag inte vill göra igen. Jag skall försöka att få i mig mer vatten och salt denna gång. Jag har denna vecka knappt tappat 1 kg. men gissar att kroppen snart fattar galoppen. Jag äter grekisk youghurt med nötter till frukost, kanske mejeriprodukter kan vara boven. Har inte ätit det uppenbara: snacks, godis, läsk, bröd, ris, pasta. Vad skall jag tänka på nu vid min nystart?
 4. Som vanligt föranleder detta en diskussion som egentligen är egal för mig, jag försöker inte överbevisa någon. Jag har listat massor av omställningsbesvär, men ingenstans nämnt min vilja att återvända till snabba kolhydrater. Det är inte min vilja att mässa för min omgivning, utan alla blir saliga på sin lott. Det går inte att generalisera över hur människors kroppar reagerar på vad de äter, att göra det är att skaffa sig huvudbry. Kvinnan jag lever med är vegetarian, vilket spär på min ovilja att fortsätta äta så pass mycket kött som jag gjort under 1,5 månad. Jag väljer att inte äta kött när vi träffas, inte för att jag tvingas till det utan ett eget val. Det finns alltså inget implicit skuldbeläggande från hennes sida. Jag äter fortfarande kött, finns ingen motsättning där. Det finns heller inga tvivel om hur; kakor, halvfabrikat, snabbpasta, godis osv. skulle vara skadligt för kroppen. Rimligtvis, efter jag har jag gått igenom ketosen, tappat min kilon så torde jag bildat mig en uppfattning. Jag kom ut på andra sidan med ett bättre mående efter att ha tänt av från kolhydrater och socker. Alltså, mitt val att inkludera en mindre mängd kolhydrater är inte baserad på mina nuvarande omställningsbesvär - utan dessa övervann jag. Jag märker emellertid hur min kropp reagerar på en mindre mängd långsamma kolhydrater, och överlag är jag piggare. Diskussionen kring vad som är genetiskt naturligt för oss faller på sin egen orimlighet i relation till produktionskostnader av kött. Alla vet att köttproduktionens åverkan på vår planet, och den dekadenta sociala livsstil förknippad med köttkonsumtion är löjeväckande. Om du med spjut eller pilbåge konsumerar vad du behöver för dagsbehovet, så blir diskussionen en annan. Bulgur, bönor, lök, kikärter och olika sallader utgör idag ett komplement för mig i min kost. Huvuddelen är fortfarande ägg, kött, fisk. Vad jag vänder mig emot är ren LCHF, inte förekomsten av kött i kosten. Redan efter omställningsbesvären var över, och fett hade blivit min primära energikälla luktade jag fortfarande illa ur munnen, och hade en minskad sexlust. Jag väljer att inkludera ovanstående kolhydrater av smakmässiga skäl, men också för hur min mage mår. Nu kan jag gå på toaletten som en välmående person, och inte med en olustkänsla; oviss över varför ingenting händer när man sätter sig ned. Jag har sagt upp mitt medlemsskap hos Kostdoktorn, och detta kan säkert resultera i hur jag inte längre kan skriva i forumet. Mvh Kandela
 5. Tack för den vänliga kommentaren Helge K. Men jag har redan börjat fasa ut LCHF, om har för avsikt (om jag nu lämnar min ketos) att fasa ut denna med. LCHF fungerar säkert för många människor, liksom det fungerade för mig med. Men jag vill inte leva med denna kosthållning. Det känns redan bättre i kroppen sedan jag i helgen bröt min nolltolerans mot kolhydrater, och har ändå fortsatt gå ned i vikt. Det har blivit en liten släng av bönpasta och lite bulgur. Jag har sagt upp mitt medlemskap här, men är tacksam över alla fina råd jag fått av välmenande människor.
 6. Hej Maria Om Keto-influensan är vanligt förekommande, liksom ovanstående biverkningar LCHF för mig som ett sämre alternativ än GI. Vid GI-Kost har jag aldrig blivit sjuk, inte gått ned lika snabbt dock men överlag mått bättre. Förstår att du nämnde tobak med glimten i ögat, och hur det inte är jämförbart. Jag tappade från 86 kg till 79 kg på 6 veckor på LCHF. Jag kan inte rättfärdiga för kvinnan jag lever med hur jag stinker skunk ur munnen; men hur målet är runt hörnet. Det förtar liksom de gyllene, intima ögonblicken. Sammanfattningsvis har jag: luktat skit ur käften, och ibland haft en respons på främmande medresenärer på tuben (trots tuggummi, Fishermans Friend). Haft feber, varit grinig, fått tvätta lakan (använda max 2 ggr eftersom jag svettats igenom dessa totalt,plask-blöt säng). Jag har varit allmänt svag, och kunde knapp skita normalt på fem veckor. Vidare avtog sexlusten, just för att jag somnade direkt efter jobbet. Om GI ligger så pass nära LCHF så ser jag inga incitament för varför man skall trycka i sig massor av fett, bli sjuk när man egentligen åstadkommer samma viktnedgång på GI fast på lite längre sikt.
 7. Nu känner jag att jag har ruttnat, men är tacksam ändå. Uppenbarligen har LCHF fungerat för mig. Sedan 1/1-2019 ca: 6 veckor har jag gått ned hela 7 kg. Men jag vill nu fasa ut LCHF och kommer röra mig mer mot GI. Antar att övergången kommer vara ganska smärtfri. LCHF vill jag inte leva med eftersom mängden fett känns ofräscht. Vidare har jag mått så pass dåligt i övergångarna från vanliga kolhydrater till fettförbränning så det är larvigt. Ingen skall behöva genomlida: huvudvärk, dimseende, dålig andedräkt, nattsvettningar, muskeltrötthet, frossa. Det har varit en boost att tappa vikt på förhållandevis kort tid, men GI som jag ägnat mig åt för flera år sedan gjorde mig överlag piggare - även om jag inte tappade vikten lika fort. Jag kommer undvika. snabba kolhydrater, socker, godis, läsk, lightprodukter. Istället fortsätter jag äta: ägg, fisk, kött men tillsätta mindre delar av fullkornsris/pasta/bulgur/kinoa i sallader.
 8. Tack för alla fina svar Zepp Har just blivit uppmärksammad på mejeriprodukter som en potentiell bov. Jag kanske äter grekisk yoghurt 2-3 ggr per vecka på morgonen + kokosflingor, några mandlar och solrosfrön. Men jag tillsätter varken honung eller socker. Vidare har jag nu ofta grönmögelost som smaksättning till vissa rätter, i grytor eller till sallad. Jag äter inga enorma mängder av detta, men lite ibland. Det är sällan som jag äter efter klockan 18.00 på kvällen, och undviker frukt. Eftersom jag arbetar som lärare och äter pedagogisk lunch med barnen kan det vara svårt att undvika all gluten; det finns alltid i redningar till skolmaten osv. Men jag försöker förse mig med kött, och sedan ta mer sallad. I morgonkaffet kan jag ha vanlig grädde, men föredrar hellre en skvätt havremjölk "I Kaffe". Grubblar över lusten också? 😉 Jag har flickvän, och vi har det mysigt och är intima när vi träffas varannan helg - allt är som vanligt. Men jag har även upptäckt att när jag är ensam i veckorna, så tänker jag inte lika mycket på sex. Kan detta ha med kosten att göra? När jag hade Keto-Flunsan blev nästan min flickvän orolig, jag krashade på hennes soffa snarare än att besöka sovrummet tillsammans med henne. That's weird
 9. Det har varit många gröna blad. Men just nu kan jag göra"spagetti" på strimlad vitkkål, kokar också broccoli/blomkål. Det är lätt att göra fina rätter på kokt blomkål, mosad med gaffel och sedan tillsätta valfri ost och creme fraiche. Känner att jag gärna backar lite på rött kött, detta eftersom det dröjer så länge i tarmen - flera dagar, vilket bara är nasty. Jag är mindre trött, har inga synrubbningar längre. Den enda biverkningen som jag har är mina nattsvettingar som är fördärvliga. Dessa kanske är aktiva 30 min per natt, men jäklar vad blött det blir. The Good Jag är lättare i kroppen, känns när jag går. Mitt ansikte håller på att smalna av, och jag börjar se piggare ut. Hjärnan har inte fått den skjuts som alla pratar om, men det kanske kommer? Ikväll när jag kom hem vad 19:30 hade jag inte ätit sedan lunch, men jag var inte vidare hungrig. Jag gissar att jag även måste krympt min magsäck. Inbillar mig att min tinnitus lugnat ned sig, vet inte om detta kan härledas till ett omslag i kosten? När jag var som tröttast glömde jag ord, eller sluddrade - kunde inte artikulera; detta till min tjejs stora förtjusning. - Inget är så roligt som när den annars verbala pojkvännen börja säga dumma saker 😂
 10. Oh, yes lagar redan allt själv. Fått två böcker om lchf av min käre far.
 11. Låter ledsamt om jag aldrig varit i Ketos? Jag får fixa stickor från apoteket antar jag. Biverkningarna är på väg bort, har tappat 4,6 kilo sedan den 1/1. Det märks klarast i ansiktet. Jag vägde alltså 86 kg, men nu 81,4. Tanken är att jag skall ned till 75 kg. Jag har nu redan börjat tillsätta mer smör än vad jag gjort tidigare, får se om det gör någonting med måendet. Jag har inga sötsug.
 12. Tack för input angående glukos och fett, visste inte det.
 13. Tack för era vänliga kommentarer. Jag tror att en av nackdelarna i min kost också varit att jag får i mig mer protein än fett, vilket kanske kan göra mig trött. Biverkningarna håller på att släppa och jag går inte på huvudvärkstabletter varje dag. Kroppen håller fortfarande på att klura ut hur den skall bränna fett, snarare än att rota efter gamla kolhydrater som ligger och skräpar. Jag har bäddat i mitt vardagsrum med ett gammalt täcke, detta eftersom jag föredrar att ligga och svettas i vardagsrumssoffan snarare än i min nya säng. Jag viker ett täcke dubbel som jag sover ovanpå. Och tack Zepp, det är nog ammoniak jag lukar - inte aceton. Men med tanke på hur jag mått skulle det lika gärna vara blyfritt Som alla nyfrälsta inväntar jag det stora viktraset, men får vara ödmjuk inför att det tar tid för kroppen att ställa om. Mvh Kandela
 14. Hej på er! Jag har gått på lchf nu sedan den 1:a januari, vilket blir 24 dagar. Det närmar sig nu en månad, och periodvis har det varit ett helvete. Jag har varit uppmärksam på det elementära: undvik snabba kolhydrater, socker, ris, pasta, godis, läsk mm. Med andra ord, jag är helt sockerfri. Jag är 173 cm lång och man, har nu gått ned från 86 till som bäst 82.3. Självklart tillhör jag kategorin som inte följde rådet:- ”trappa ned på kolhydrater långsamt”. Jag körde en Cold Turkey helt enkelt! Biverkningarna började med att jag kände mig trött/matt, huvudvärk. Sedan kom yrsel och illamående, intensivare huvudvärk – och sedan small det! Keto-Flunsan!! Jag var övertygad om att jag var på väg att bli allvarligt sjuk, och somnade på bussen på väg hem från jobbet i ren utmattning. Innanför ytterdörren kastade jag mig i vardagsrumssoffan och låg med frossa i flera timmar. Givetvis var detta ett resultat av brist på vatten och salt som jag senare bittert fick erfara. Jag har kontrat detta med salt-shots och mer vatten. Jag har sammantaget under 24 dagar erfarit: dimseende, yrsel, synrubbningar, fryser, frossa, illamående, stark törst, förvärrad tinnitus under flunsan, och nu nattsvettningar. Alla tecken tyder på att jag har varit i en längre ketos. Min flickvän fick förbereda sin säng när jag skulle sova hos henne i natt, detta eftersom sist svettade jag igenom hela hennes lakan. Så hon lade nu flera täcken i lager som jag sov ovanpå. Jag sover dåligt på nätterna och sängen luktar ammoniak. Det enda som jag knappt dras med är dålig andedräkt. Jag är Bipolär typ 2, den mildare formen alltså. Detta gör att humörsvängningarna inte blir lika kraftiga. Men jag äter Lamotrigin. Största vikttappet tillskriver jag som vätska, men nu står jag återigen still. Frågan kvarstår, när släpper nattsvettningarna? Just för att de övriga biverkningarna börjar nu lägga sig.
×
×
 • Skapa nytt...