Lisa Bauman

Medlem
  • Innehållsantal

    2
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Lisa Bauman

  • Rank
    Nyanländ
  1. Du har en poäng där. Nästa gång ska jag testa att göra en lös majo till samma volym och blanda i osten där. Kan tänka att ursprungsreceptet har majonnäs för alla de som väljer att köpa färdig. Återkommer. 😊
  2. Hej allihop. Jag vill dela med mig av mitt husrecept på räddare i nöden. Min dotter döpte dem till livspuckar då jag första gången jag gjorde dem hade överbliven tacofärs och en jalapenoring på toppen. Ta fram muffinsplåten från ditt gamla liv så har du alltid något snabbt, enkelt och gott i frysen! Jag använder grundsmeten i Kostdoktorns Krabbgratäng. Alltså: 300 g riven ost 4 ägg 2 dl majonnäs Mät upp i en tvålitersbunke och blanda/vispa ihop. I smeten tillsätter jag 400-500 g av det som finns till hands, till exempel Överbliven tacofärs, en tärnad grön paprika och lite salsa, lite extra krydda om man vill. När smeten är i formen är det gott med en jalapenoring på toppen om man gillar starkt. Konserverad tonfisk 350 g, en stjälk selleri och en decimeter purjolök. Lite extra salt och peppar. Strimla två paket bacon och 250 g färska champinjoner. Fräs ihop tills svampen vätskat ur lite. Även här brukar jag lägga i stjälkselleri och någon lök, gul funkar fint om man fräser med den. Vitlök är gott att krydda med. Lyxvaianten, räkor och sparris! Ungefär lika delar, jag har använt fryst av båda. Tina och skär ner i 0,5cm-bitar. Smaksätt med rivet skal från en halv citron och lite salt och peppar. Ös upp smeten i muffinsformar på muffinsplåt, receptet brukar bli lagom till de tolv formar som får plats i min plåt. Grädda i 12-15 minuter i 200 grader. När de kallnat går de utmärkt att frysa! Godast uppvärmda tycker jag, men de går fint att äta kalla om man inte har tillgång till mikro.